Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеокарта за следната конфигурация

Featured Replies

Какви игри обичаш да играеш ? С картите дето са ти предложени поне 2 години ше си джиткаш квот ти е кеф. За Фотошопи и програмиране и вграденото видео ше ти стигне. Там се набляга на голям и качествен монитор та да виждаш цветове като хората и по много код като пишеш. Пуцалките и игрите с коли искат по яка карта заради динамичното сменяне на кадрите и наблягането на ефектите в тях .

• Отговори 111
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уважаеми авторе на темата,моля опитайте да се ограничите само до мнения,касаещи вашата тема.Технически спецификации и други подобни.Не е много приятно да нападате лично някой от почитаемите членове на "HAT Team".Ще ви кажа защо.Тези хора са тук абсолютно доброволно.И мога да допълня,че напълно безкористно се опитват да помогнат на всеки,готов да се вслуша в тяхното мнение.И трябва да ви уверя,че мнението им е абсолютно меродавно. Извинявам се за спама.

• Автор

Уважаеми авторе на темата,моля опитайте да се ограничите само до мнения,касаещи вашата тема.Технически спецификации и други подобни.Не е много приятно да нападате лично някой от почитаемите членове на "HAT Team".Ще ви кажа защо.Тези хора са тук абсолютно доброволно.И мога да допълня,че напълно безкористно се опитват да помогнат на всеки,готов да се вслуша в тяхното мнение.И трябва да ви уверя,че мнението им е абсолютно меродавно.

Извинявам се за спама.

Споко ве пич, благодарен съм им ;) Взех си комп по техни виждания и т.н. ;) Просто си правя малко.. как се казва... "тъшак"...

Мерси отново на QuickJo,The_Reaver, Sliderum, Naruto, gothicRock,Уникат, Людмил, Кирилов,Алкатраз,Jason и другите... мерси.. за мен беше кеф да отделя 1 месец да почета и да си сглобя компче :) Ще Ви покажа резултата събота как е , живи и здрави .. мерси отново ;)

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

Какви игри обичаш да играеш ? С картите дето са ти предложени поне 2 години ше си джиткаш квот ти е кеф. За Фотошопи и програмиране и вграденото видео ше ти стигне. Там се набляга на голям и качествен монитор та да виждаш цветове като хората и по много код като пишеш. Пуцалките и игрите с коли искат по яка карта заради динамичното сменяне на кадрите и наблягането на ефектите в тях .

Човек, пусни си F1_201... да те видим колко яка видеокарта ти трябва. Не обобщавай нещата. Същото важи и за аркадните NFS-та, при които процесорът е много по-важен от видеокартата. И какво всъщност виждаш докато караш с 300 км/ч? Сложили са ти един преден капак на автомобил ( ако караш отвътре) и около теб дървета като ограда. За какво ти е много яка видеокарта? Тук трябва много повече процесор. За NFS Shift обаче си прав. Там е наблегнато на графиката и особено ако си в кабината, имаш доста детайлен изглед на арматурното табло. Обаче при състезание с няколко противника, пак опираме най-вече до процесор, адекватен на използваната видеокарта. За пуцаниците и е вярно това и не е. Веднага ти давам пример с две игри, при които са важни и процесор и видеокарта. Дори при много мощна видеокарта, не е излишен и мощен процесор. Става въпрос за Метро 2033 и Crysis. Към тях да добавя и S.T.A.L.K.E.R. CoP, който въпреки, че е оптимизиран главно за едно ядро, е добре процесорът да е доста мощен, макар и само двуядрен от рода Пентиумите за LGA 1155. Иначе опираш в тавана и дори клокът на нашите E67...не е достатъчен! Мога да ти давам примери за всяка една игра поотделно, но айде още един фрапиращ пример с една от най-играните от мен игри - Race Driver GRID. Там колкото и да клокваш карта от рода на GTX460, няма да получиш и кадър отгоре с процесор E6750 (моя). Единствено има едно-две състезания в каньон, където караш сам и видеокартата си върши работата, макар тук да говорим за около 100 fps така, че е без значение тоя факт. От своя страна колкото по-голяма честота на E6750 и колкото по-ниски тайминги на паметта, толкова повече кадри в тая игра. Дори свалянето или качването на резолюцията не променя нещата, нито включване или изключване на филтрациите. Процесорът е единственият играч при тая игра, още повече, когато около теб има още няколко автомобила!

Толкова с ретроспективата.

• Автор

Човек, пусни си F1_201... да те видим колко яка видеокарта ти трябва. Не обобщавай нещата. Същото важи и за аркадните NFS-та, при които процесорът е много по-важен от видеокартата. И какво всъщност виждаш докато караш с 300 км/ч? Сложили са ти един преден капак на автомобил ( ако караш отвътре) и около теб дървета като ограда. За какво ти е много яка видеокарта? Тук трябва много повече процесор. За NFS Shift обаче си прав. Там е наблегнато на графиката и особено ако си в кабината, имаш доста детайлен изглед на арматурното табло. Обаче при състезание с няколко противника, пак опираме най-вече до процесор, адекватен на използваната видеокарта. За пуцаниците и е вярно това и не е. Веднага ти давам пример с две игри, при които са важни и процесор и видеокарта. Дори при много мощна видеокарта, не е излишен и мощен процесор. Става въпрос за Метро 2033 и Crysis. Към тях да добавя и S.T.A.L.K.E.R. CoP, който въпреки, че е оптимизиран главно за едно ядро, е добре процесорът да е доста мощен, макар и само двуядрен от рода Пентиумите за LGA 1155. Иначе опираш в тавана и дори клокът на нашите E67...не е достатъчен! Мога да ти давам примери за всяка една игра поотделно, но айде още един фрапиращ пример с една от най-играните от мен игри - Race Driver GRID. Там колкото и да клокваш карта от рода на GTX460, няма да получиш и кадър отгоре с процесор E6750 (моя). Единствено има едно-две състезания в каньон, където караш сам и видеокартата си върши работата, макар тук да говорим за около 100 fps така, че е без значение тоя факт. От своя страна колкото по-голяма честота на E6750 и колкото по-ниски тайминги на паметта, толкова повече кадри в тая игра. Дори свалянето или качването на резолюцията не променя нещата, нито включване или изключване на филтрациите. Процесорът е единственият играч при тая игра, още повече, когато около теб има още няколко автомобила!

Толкова с ретроспективата.

Тука се заформя дерби... между двамата "ГОЛЕМЦИ", усещам го :P

Тука се заформя дерби... усещам го :P

:) Странни са ми подобни мнения, без човек да е изследвал нещата. Това създава грешно впечатление на инцидентно минаващия през тая тема читател. Твърдението на колегата по-горе е абсолютно погрешно, както и подобно в друга тема, затова се почувствах задължен да пусна 2-3 офтопика.

Кви дербита кви 5 лева :) Няма грам да споря за нищо. Играл съм секви игри през годините като се почне от култовата "Каратека" на Правец 8 та да стигнем до най новото NFS Run дето и сега ми е на компа и след 2 състезания ми писва и спирам играта. Да седна да им меря средните кадри дали ще ми вади 32 или 36 ми е през USB-то .Пуцал съм и по цели нищи на разнмите Контри,Кризи и Батълфилди . Е не съм изпитал дискомфоорт при игра на резолюция 1600x1200 . Само разните Крафт нещо си не съм ги играл и не мога да коментирам при тях как е. За 2-3-4 часа игра на седмица да се ръсна с 400 лева за видео за мене е малоумие и ненужен разход та ако ще и 2000 кадри в секунда да вади тая видео карта която лапа и колкото 2 крушки ток + бученето на 2-те и перки или турбини.

.Пуцал съм и по цели нищи на разнмите Контри,Кризи и Батълфилди

Явно това е проблема, вреди на обучението в училище и дори на психиката. Ще помоля темата да бъде заключена, защото я смятам за приключена и защото се изроди в място, където се пуска спам и се троли!

• Автор

Пичове, мерси, че ме ограмотихте не малко в тая тема и други за конфигурацията...

--> http://nikem-bg.net/...r44433p1rf.html

Това е точно, от което имам нужда за моите нужди.

Работи СУПЕР... живи и здрави ;)

Пичове, мерси, че ме ограмотихте не малко в тая тема и други за конфигурацията...

--> http://nikem-bg.net/...r44433p1rf.html

Това е точно, от което имам нужда за моите нужди.

Работи СУПЕР... живи и здрави ;)

Ааа колега чакай малко не съм съгласен с твоята конфигурация. Сложил си Gigabyte-Z77 дъно с НЕ клокърски процесор . Искам да ти кажа, че Gigabyte нямат функцията като например на ASRock No-K-OC. Ако искаш да клокваш НЕ клокърски процесор със Z77 чипсет трябва да ползваш функцията на ASRock No-K-OC което означава, че трябва да си избереш тяхна дъна платка като например тази :D

BB код:

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 167.78 лв. с ДДС Overclocking is no longer for K-series CPU users only, for those CPUs that aren’t K-series, ASRock No-K OC can unleash your CPU’s power by boosting its frequency with just one click http://www.asrock.co...Intel/Z77 Pro3/

Ако няма да клокваш ти препоръчвам това дъно :D

BB код:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 128.41 лв.

Обща стойност - 128.41 лв. с ДДС

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Автор

Ааа колега чакай малко не съм съгласен с твоята конфигурация. Сложил си Gigabyte-Z77 дъно с НЕ клокърски процесор . Искам да ти кажа, че Gigabyte нямат функцията като например на ASRock No-K-OC. Ако искаш да клокваш НЕ клокърски процесор със Z77 чипсет трябва да ползваш функцията на ASRock No-K-OC което означава, че трябва да си избереш тяхна дъна платка като например тази :D

BB код:

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 167.78 лв. с ДДС Overclocking is no longer for K-series CPU users only, for those CPUs that aren’t K-series, ASRock No-K OC can unleash your CPU’s power by boosting its frequency with just one click http://www.asrock.co...Intel/Z77 Pro3/

Ако няма да клокваш ти препоръчвам това дъно :D

BB код:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 128.41 лв.

Обща стойност - 128.41 лв. с ДДС

Колега, компа ще ми трябва за програмиране и в частност MAC... там със сигурност MAC тръгва на това дъно, което съм взел ;)... а колкото до процесора защо не е с К накрая... ми i5-3570К му липсва едната технология за Virtualization, ако ще пускам MAC във VirtualBox ;) Иначе преди да взема това дъно се бях насочил към --> ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 ;)

Ааа за MAC ок да :D Става с Gigabyte Z77 тогава :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.