Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дистанционно

Featured Replies

Проблема е следния: Почти всичките бутони не работят, работят само 4-5 бутона и то трябва да натиснеш много силно. От 5 години го ползвам и до сега не съм срещнал с такова нещо. Батерии те са чиста нови, дали нещо е изгорял или трябва по-мощна батерия. Каже те си мненията ако някой имал такъв проблем нека да ми каже какво трябва да направя. Ето дистанционното: post-324148-0-57730300-1350126075_thumb.

Отвори дистанционното и го почисти със спирт. Под бутоните се създава един мазен филм които пречи на контакта на платката и бутоните. Дори може да измиеш и самите бутони и корпусите с веро и гъба и да ги оставиш да изсъхнат добре

Редактирано от saint_jazz (преглед на промените)

С течение на времето , проводяшата гума от вътре на дистанционното се съсипва , вариант е да се отвори и почисти със влажен парцал напоен със спирт - почистете платката и контактните гумички - но щом е тръгнало - отпиши го и потърси друго решение . Дали може да се намери същото - вариант е с обучаемо - имаше ги тънко в http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg

Ново дистанционно същия модел или универсално. Пет години използване-ти какво очакваш? Самата гума отвътре се накъсва и не може да прави контакт, а може и самата платка да си заминава.

Отиваш на сервиз да ти го оправят. При мен услугата е 2 лв. Тази мазнотия е проводящата съставка на гумата, която излиза при натискането. Ефекта е осезателен върху бутоните, които се ползват повече. Гумата и спирта са несъвместими - от него спира въобще да провежда и си купуваш ново. Обикновено могат да изкарат 2-3 цикъла на почистване. Нататък има и опция за сребърен лак, но не е толкова трайна и я прилагам само за дейтвително редки дистанционни, които нямат заместител. Не се мъчи да го отваряш, ще му изпочупиш щипките и след това ще трябва да го увиваш с тиксо. Може да си купиш и заместител. Универсалните обикновено не се разбират с китайски изделия и командват предимно по-разпространени по света (но не и у нас) модели техника.

Надявам се, че @zyzlki вече е избрал поне един от дадените съвети по-горе. Тук е момента да попитам и аз нещо във връзка с дистанционното.Проблема е, че като го насоча срещу телевизора (както си му е реда) - не действа. Когато го насоча под ъгъл - действа. Отивам съвсем близо до ТВ-то, насочва "вафлата" директно, но няма никаква реакция, насочвам към таван и всичко работи Погледнах отпред диодчето(или както там се казва) - не е изкривено.Батериите са чисто нови. Този проблем се появи преди месец.Не знам къде да търся проблема, в телевизора, или в дистанционното.

Някой сигурно трябва да гадае какъв ти е телевизора и дистанционното. Важно е, доколкото се отнася до протокола за обмен. Има модулирани на различни носещи честоти, както и немодулирани. В сервиз, вероятно има проблем с приемника, а също и с филтрацията на захранването на процесора. А може и някакво друго осветление за заглушава приемника.

Телевизора е TV 2163 SLFTX стар модел, с кинескоп CRT.Аз го взех на старо преди две години, иначе модела е от 2004-2005 може би. Дистанционното е оригиналното към телевизора.Работи два дни (събота и неделя) за по няколко часа.Възможно ли е вътре някой чарк да се окислил, или замърсил? За сервиз дума да не става - трябва да го мъкна от 30км. до Силистра, а и телевизор на десет години няма смисъл да давам пари за ремонт. В стара селска кирпичена къща, няма какво да пречи на връзката ТВ-дистанционно.В стаята има само една обикновена електрическа крушка.

Да допълня ,че след почистване на гумичките на бутончетата,ако продължава проблема,се е износил графитния слой върху тях.Тогава решение е да се надраскат с мек молив,така се оправя понякога,но е временно...

Явно проблема не е в контактуването на бутоните. Проблема е, че дистанционното действа само под някакъв ъгъл спрямо телевизора, и това ме изнервя. Понякога ми идва да го засиля към стената...

Я го провери с една камерка на телефон при натиснат бутон дали се вижда нещо от диода на дистанционното - по-точно мигане. Камерките хващат и ИЧ светлина, която се излъчва от дистанционното. Под различни ъгли го прегледай и виж. От там нататък ще си правим изводите. Понеже не е ясно дали дистанционното не е втасало, а това е доста лесен и прост начин за проверка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Всичко с "лъчите" е наред.На телевизора има индикаторна лампичка, и когато натисна бутон от дистанционното, тя ми съобщава, че TV-то и "вафлата" са се "надушили", но .... телевизора не изпълнява командите от ДУ.Пробвах това с камерата на телефона - който и бутон да бутна веднага светва. Допирам дистанционното до "окото" и натискам някой бутон - никаква реакция. Насочвам дистанционното под ъгъл - всичко работи.

• 4 години по-късно...

Здравейте колеги! Най-лесния начин да оправите копчета на дистанционни е като просто под гумичката на дистанционното поставите малко парченце алуминиево фолио - така се увеличава площа на контакта и  всичко работи :)

преди 6 минути, Инж.Красимир Добрев написа:

Здравейте колеги! Най-лесния начин да оправите копчета на дистанционни е като просто под гумичката на дистанционното поставите малко парченце алуминиево фолио - така се увеличава площа на контакта и  всичко работи :)

Идеята е добра, само че темата е от преди 5 години и си мисля че за това време питащия или е намерил начин да си оправи дистанционното или просто си е сменил телевизора :)

Пълна тъпота. Сигурен начин да го изхвърлиш и да купиш ново. Благодарение на такива тъпизми около 1/4 от хората дават по над 10 лв отгоре, защото вече са го съсипали.

Ония 3 биукви с точката са ти само на книга. Теория. Козата си сака пръч.

• 8 месеца по-късно...

имах едно старо, неработещо дистанционно за panasonic от 1999-та година. отворих го, беше омазнено. почистих го и заработи отново. имам едно друго за viera от 2015-та, на което половината копчета не работят. опитвам се да го отворя - не става. могат ли всички дистанционни да се отварят или по-новите не могат? моделът на дистанционното е N2QAYB000816.

Виж какво съм писал преди 5 години в темата. В сервиз. Иначе ново - все пак е консуматив и не влиза в гаранцията дори и на новите изделия.

• 3 месеца по-късно...

хм, все пак успях да отворя и новото дистанционно на viera-та от 2015-та. макар и с доста усилия, с няколко счупени вътрешни ... 'щифчета' ( ако мога да ги нарека така ) и с доста оръфани ръбове на капаците, но все пак успях. както очаквах и това дистанционно беше сериозно омазнено и замърсено. цялата процедура с отварянето и почистването отне около половин час и след това си заработи като ново.

• 3 години по-късно...

Здравейте, при мен проблема е следният.

Дистанционното работи без плоблем, след което спира без видима причина и работят само няколко бутона, след известно време (10-15 мин) отново започва да работи за няколко минути и прекъсва отново.

Телевизор Сони Бравиа смарт тв 2014 модел.

Справка предните ми постове - нищо не се е променило за толкова години.

Можеш да напишеш моделите на телевизора и дистанционното.

Проблемът може и да е в ТВ приемника. Затова, когато

преди 18 часа, Gambasa написа:

спира без видима причина и работят само няколко бутона

погледни отпред през телефона или цифров фотоапарат дали неработещите бутони изпращат сигнал.

• 2 години по-късно...

Ами ако е дистанционно на 1 м на виваком за телевизия не на телевизора на декодера е само 1 бутон не работи за единицата др работят каква е причината 

Като изравяте стари теми поне прочетете какво е писано до сега, например 2012 година. Износено е, предимно него натискаш.

също бравия със универслно дистанционно 2015  модел заспива тъпото дистанционно,не знам оригинилнати как са,и ей така между другото имам и една 2019 със пръсната матрица,още се чудя да търся ли матрица или на чакалите за без пари :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.