Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за гейминг

Featured Replies

Всяка една от предложените LGA 1155 платформи в темата ще се представи по-добре в игрите от твоята - причината е, че имат по-производителни видео карти. Но в крайна сметка ти си решаваш.

Прав си, с изключение на това, че след година или дори две, все още ще има нови модели процесори за цокъл 2011, които спокойно може да са и много по-производителни от i7-3820 и с някой, от които като ъпгрейдне процесора, да остави и Санди и Иви Мост-овете, нейде в пущинака на баналните слабаци. Единствената ми критика е, че не е поръчал четири-каналният кит, който съм дал в моето предложение. Видеокартата ще му е напълно достатъчна на този етап, а по-времето когато поизгуби актуалност, вече ще има много по-бързи за ъпгрейд. Всъщност и още една критика имам, а тя е спрямо кутията, която ако не се лъжа има малко по-тясно място за монтиране на елементи от предложената от мен и може да затрудни монтирането на по-дълги видеокарти, както и от quickJO вече знаем има и известен проблем с подреждането на кабелите. Но пък в това отношение и предложената от мен кутия, няма кой знае какви предимства.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Прав си, с изключение на това, че след година или дори две, все още ще има нови модели процесори за цокъл 2011, които спокойно може да са и много по-производителни от i7-3820 и с някой, от които като ъпгрейдне процесора, да остави и Санди и Иви Мост-овете, нейде в пущинака на баналните слабаци.

VipKokata е предложил конфигурация с i7-3770K, който се представя по-добре в игрите от i7-3820, и то на стокови честоти - с клок разликата става още по-голяма. Така че няма какво да мисли бъдещите процесори за LGA2011. ;)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

източник

VipKokata е предложил конфигурация с i7-3770K, който се представя по-добре в игрите от i7-3820, и то на стокови честоти - с клок разликата става още по-голяма. Така че няма какво да мисли бъдещите процесори за LGA2011. ;)

Разликата е толкова малка, че чак безсмислена пред възможността бъдещият ъпгрейд да не е на цялата платформа, а само на процесор и нова или втора видеокарта(ако и когато се наложи). Не забравяй и че добър процент оверклок на Ivy Bridge се постига по-трудно заради затрудненото провеждане на топлина между ядрото на процесора и капачката, проблема не е да се отведе отделената топлина от капачката, а въобще да достигне до нея.

Доста хора не обръщат внимание на таймингите, а те са не по-малко важни от честотата на паметта.

Специално при LGA 1155 и 2011 таймингите нямат никакво решаващо значение и разликата между 1600 CL8 и CL9 e никаква. Дори и честотата не е фатална и разлика между 1600 и 1866 се улавя само от синтетични тестове. Оптимално е 1600 CL9, като в случая с конфигурация за 2000лв. може да се вземе и 1866, понеже разликата в цената е много малка, та остави LGA775 системата и не давай примери с нея, щото не са изобщо меродавни в случая.

Специално при LGA 1155 и 2011 таймингите нямат никакво решаващо значение и разликата между 1600 CL8 и CL9 e никаква. Дори и честотата не е фатална и разлика между 1600 и 1866 се улавя само от синтетични тестове. Оптимално е 1600 CL9, като в случая с конфигурация за 2000лв. може да се вземе и 1866, понеже разликата в цената е много малка, та остави LGA775 системата и не давай примери с нея, щото не са изобщо меродавни в случая.

Така е, ама в това отношение ние дискутирахме един от най-евтините "дракони", който е с Available CAS: 11-11-11-28 и т.н. при 1600МХц...Между 8 и 9 разликата е недоловима при нормално домашно ползуване и дори при динамични игри, но при нашия спор стана въпрос за по-голяма разлика....

Не съм много сигурен. Така се говореше и преди години за LGA 775, Както и за с.478. Гледал съм тестове, при които разликата никак не е малка при процесорно зависима игра като F1-2011. Може за някои да се сторят малко 5 % разлика в кадрите, но като се съберат с петте на видеокаартата и петте на процесора, стават 15. Грубо казвам това. А и сега твърдим това за наличните игри. Не се знае какво ще стане в бъдеще. Да не се появи пак някоя игра като Crysis навремето, предизвикала масова подмяна на старите платформи.

Разликата е толкова малка, че чак безсмислена пред възможността бъдещият ъпгрейд да не е на цялата платформа, а само на процесор и нова или втора видеокарта(ако и когато се наложи). Не забравяй и че добър процент оверклок на Ivy Bridge се постига по-трудно заради затрудненото провеждане на топлина между ядрото на процесора и капачката, проблема не е да се отведе отделената топлина от капачката, а въобще да достигне до нея.

Ами да си вземе i5-2500K или i7-2600K, които на стокови честоти се представят на нивото на i7-3820.. А и специално при игрите видео картата е по-важна - HD7970 / GTX670 / GTX680 са по-добри от HD7950.

Ами да си вземе i5-2500K или i7-2600K, които на стокови честоти се представят на нивото на i7-3820.. А и специално при игрите видео картата е по-важна - HD7970 / GTX670 / GTX680 са по-добри от HD7950.

Ти си представяш всичко на макс на момента и после да продаде кажи речи целия компютър и направо нов...Така може да е рентабилно за някои, но не е за моите разбирания. В бъдещите процесори за цокъл 2011 ще има и набори нови инструкции които нито Иви, а още по-малко Санди поддържат. Конфигурация за толкова пари се прави с мисъл, не с изхвърляне!

Ти си представяш всичко на макс на момента и после да продаде кажи речи целия компютър и направо нов...Така може да е рентабилно за някои, но не е за моите разбирания. В бъдещите процесори за цокъл 2011 ще има и набори нови инструкции които нито Иви, а още по-малко Санди поддържат. Конфигурация за толкова пари се прави с мисъл, не с изхвърляне!

Ами той сега си плаща тази бъдеща рентабилност със скъпото дъно, което води до това да си вземе най-евтиният вариант на HD7950. Така че тази бъдеща рентабилност, която на този етап е само в сферата на вероятното, води до това, че ще има по-слаба геймърска конфигурация от предложените заради по-слабата видео карта. Така че щом според теб е по-добре сега да има по-слаба геймърска конфигурация, за да му е по-рентабилна след 3 години, нека така да е. Ама аз не виждам никакъв смисъл в това.

Не съм много сигурен. Така се говореше и преди години за LGA 775, Както и за с.478. Гледал съм тестове, при които разликата никак не е малка при процесорно зависима игра като F1-2011. Може за някои да се сторят малко 5 % разлика в кадрите, но като се съберат с петте на видеокаартата и петте на процесора, стават 15. Грубо казвам това. А и сега твърдим това за наличните игри. Не се знае какво ще стане в бъдеще. Да не се появи пак някоя игра като Crysis навремето, предизвикала масова подмяна на старите платформи.

Аз съм, защото сме тествали с приятел неговата конфигурация с 2500К с памет от 1333 до 2200 с различни тайминги и честоти и в игрите разлика няма. Много по-рано видеокартата или процесора ще се окажат тясното място при недостатъчна производителност, отколкото някакви тайминги.

Екстра си е кошника. Не се втелясвайте дали е обикновената HD7950 или не. И с по-слабо и евтино видео всичко ще му върви а след години си е за след години... Единствено кутията не е много подходяща ама явно бюджета е изчерпан. Edit: Гледам че на 612S не пише с. 2011 за разлика от по-евтиния CM HYPER 412S?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Екстра си е кошника. Не се втелясвайте дали е обикновената HD7950 или не. И с по-слабо и евтино видео всичко ще му върви а след години си е за след години...

Единствено кутията не е много подходяща ама явно бюджета е изчерпан.

Edit: Гледам че на 612S не пише с. 2011 за разлика от по-евтиния CM HYPER 412S?

Така е и аз затова именно 412S, съм предложил...Но това не значи че допълнително не се продава подходящ комплект и за 612S към 2011, просто трябва да намери откъде и да си купи, едва ли е скъп. А може и да са пропуснали в описанието, не съм проверявал на сайта на СМ.

Екстра си е кошника. Не се втелясвайте дали е обикновената HD7950 или не. И с по-слабо и евтино видео всичко ще му върви а след години си е за след години...

Да си купува каквото иска.

Просто за 1376 лева ще има същата производителност при игрите, но след като си е харесал с LGA2011, да си я взима.

ASROCK B75M /B75/1155 - 102.69 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 348.62 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 60.40 лв.

SAPPHIRE HD7950 3G GDDR5 - 507.84 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 - 135.42 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 117.36 лв.

CM ELITE 431 PLUS/USB3.0 X-DOC - 103.27 лв.

Обща стойност - 1 375.60 лв. с ДДС

Да си купува каквото иска.

Просто за 1376 лева ще има същата производителност при игрите, но след като си е харесал с LGA2011, да си я взима.

ASROCK B75M /B75/1155 - 102.69 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 348.62 лв.

2X4G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 60.40 лв.

SAPPHIRE HD7950 3G GDDR5 - 507.84 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 - 135.42 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 117.36 лв.

CM ELITE 431 PLUS/USB3.0 X-DOC - 103.27 лв.

Обща стойност - 1 375.60 лв. с ДДС

Това е конфигурация от типа: купи, използувай годинка две и после хвърли или продай на безценица. Сори, че не те хваля в случая. Единственото и предимство е, че е по-евтина.

(Това не важи за хора, с не особено високи изисквания, които са и финансово повече затруднени от автора на темата и чийто изисквания системата може покрива, даже и повече от 5 години в бъдещето).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.