Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 6 AV / IS

Featured Replies

Бета версия на Comodo

What's new in 8.0.332922.4281?

New

Policy based automatic-sandboxing

• Ability to create automatic sandboxing rule based on various parameters such as file reputation, file origin, file source etc
  • New default auto-sandboxing policy which is fine-tuned to isolate risky unknown applications

Hardware virtualization support

• When Intel VT-x or AMD SVM Virtualization extensions are available, Enhanced Protection Mode makes use of these technologies and CIS operates at hypervisor level

Extended Logging

• CIS can now send security and configuration events to Windows Event Logs

Improved

Viruscope

• Viruscope is now enabled by default, monitors more activities and works on sandboxed applications as well as not sandboxed ones
  • Viruscope performance is improved

User Interface

• The advanced settings window has been redesigned to provide a better layout

Fixed

We have addressed many issues reported by our users in this release. Here are a selected few

• Enabling Viruscope causes file sharing violations
  • Killing certain malware can cause BSOD
  • Certain keyloggers can sniff keyboard while sandboxed as partially limited
  • Office 2013 documents downloaded from the Internet sometimes cannot be opened inside sandbox
  • Microsoft Outlook cannot receive email inside sandbox
  • Multiple issues exploited by malware to bypass certain protections
  • Firewall blocks fragmented UDP traffic even if this option is disabled
  • Incompatibility between Cisco Anyconnect Mobile VPN and COMODO Firewall

http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000_beta/standalone/cispremium_installer.exe

Size: 211M ( 220810816)
MD5: 55f2a9f52fc0bdc0fd97d85a7fe5dcdc
SHA1: 32d16ae99c7e5204528ba385f6c417d29a50a53b

Доколкото разбрах финалната 8-ца ще е и с нов АВ- двигател.

Инфото е от официалния форум на Comodo

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 771
  • Прегледи 84,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Продължава да има проблем, с изпращането на файлове, от самата програма. Понякога и от сайта на Комодо, не може да ги пратиш. 

Най-добре им ги давай тука:  http://forums.comodo.com/av-false-positivenegative-detection-reporting/submit-malware-here-to-be-blacklisted-2014-no-live-malware-t100707.4485.html#msg775598

http://www.comss.ru/page.php?id=1960 Ето много добри настройки на CIS. Вие, създавате ли правило в HIPS, за bat файлове? Като цяло, какво ще кажете за тези настройки?

Това са настройки за Комодо, в режим Проактивна защита. 

viu1411147914j.jpg

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Това е за Интернет защита

opt1411148157c.jpg

http://www.comss.ru/page.php?id=1960 Ето много добри настройки на CIS. Вие, създавате ли правило в HIPS, за bat файлове? Като цяло, какво ще кажете за тези настройки?

Според мен са добри, но само за работното място, на което се инсталират две-три програми, с които се работи и толкоз. За домашния компютър смятам, че са прекалено параноични. Най-вероятно ще пречи на нормалната работа с програмите. Като се крашне някоя, ще се чуди човек каква е причината - програмата ли е бъгава или Comodo я е блокирал. Всяка блокирана програма, за която Comodo не дава съобщение, че е вредоносна и надежността на източника ѝ не е надежден, трябва да се проверява дали е такава в сайтове като VirusTotal и Comodo Instant Malware Analysis преди да се премести в групата "Доверени". Ако се направи грешка и се премести вредоносна програма там, ще стане доста неприятно.

Също така не одобрявам пълното блокиране на входящия трафик. Това означава да се блокира работата на програми от сорта на Skype, торент-кленти и всякакви други подобни.

hide_ports.jpg

Според мен са добри, но само за работното място, на което се инсталират две-три програми, с които се работи и толкоз. За домашния компютър смятам, че са прекалено параноични. Най-вероятно ще пречи на нормалната работа с програмите. Като се крашне някоя, ще се чуди човек каква е причината - програмата ли е бъгава или Comodo я е блокирал. Всяка блокирана програма, за която Comodo не дава съобщение, че е вредоносна и надежността на източника ѝ не е надежден, трябва да се проверява дали е такава в сайтове като VirusTotal и Comodo Instant Malware Analysis преди да се премести в групата "Доверени". Ако се направи грешка и се премести вредоносна програма там, ще стане доста неприятно.

Също така не одобрявам пълното блокиране на входящия трафик. Това означава да се блокира работата на програми от сорта на Skype, торент-кленти и всякакви други подобни.

hide_ports.jpg

Може да си настройваш индивидуално нещата. Освен това, аз съм го направил да ме пита, и да решавам дали да блокирам или не. Това за скриването на портовете, не пречи на скайп. Работи си без проблем.

Добро утро.

Да се оплача, сдобих се с една ситуация. След деинсталиране на Комодо по нормалния начин за Уиндоус 8.1. :D  Повторно я инсталирах, но не иска да се стартира, с пускането на Уиндоуса. Трябва да цъкнеш два пъти върху иконата на десктопа, и тогава. Ако не съм цъкнал на иконата, антивируса не реагира на заразени архиви. Но, в таск менаджера, се виждат работеци процеси на Комодо. Няколко пъти махах и я инсталирах, но ефект няма.

Погледни това:

http://uninst.ru/uninstall/63-comodo

Comodo Internet Security  3.x-5.4, 6.x-7.x
Comodo Firewall 2.x - 3.x
Comodo Dragon 9 - 10.0
Comodo GeekBuddy 3.x

comodo_uninstall_tools.png

Погледни това:

http://uninst.ru/uninstall/63-comodo

Comodo Internet Security  3.x-5.4, 6.x-7.x

Comodo Firewall 2.x - 3.x

Comodo Dragon 9 - 10.0

Comodo GeekBuddy 3.x

comodo_uninstall_tools.png

Ще го пробвам това.

Не работи коректно този деинсталатор. Оправих се, като върнах предно състояние на Уиндоуса. Нещо се беше омазало.

Добро утро.

Да се оплача, сдобих се с една ситуация. След деинсталиране на Комодо по нормалния начин за Уиндоус 8.1. :D  Повторно я инсталирах, но не иска да се стартира, с пускането на Уиндоуса. Трябва да цъкнеш два пъти върху иконата на десктопа, и тогава. Ако не съм цъкнал на иконата, антивируса не реагира на заразени архиви. Но, в таск менаджера, се виждат работеци процеси на Комодо. Няколко пъти махах и я инсталирах, но ефект няма.

Ето пълни инструкции за деинсталация и преинсталация на Комодо:

http://forums.comodo.com/install-setup-configuration-help-cis/most-effective-way-to-reinstall-cis-to-avoidfix-problems-t58620.0.html

Ето пълни инструкции за деинсталация и преинсталация на Комодо:

http://forums.comodo.com/install-setup-configuration-help-cis/most-effective-way-to-reinstall-cis-to-avoidfix-problems-t58620.0.html

Да, ама нещо се беше омазало. И преди бях деинсталирал Комодо, и нямаше проблем. Вече всичко е наред.

Някой пробвал ли е, бета 8 на Комодо?

От темата за подпомагането, има един txt файл с линкове. Комодо, не спря нито един от тях. А повечедо бяха вредоносни. Какво да настроя?

От темата за подпомагането, има един txt файл с линкове. Комодо, не спря нито един от тях. А повечедо бяха вредоносни. Какво да настроя?

Анализ на поведението-Блокирани.....?

http://www.rentanadviser.com/en/products/smart-dns-changer/smart-dns-changer.aspx

Тази програмка има опцията да си настроиш DNS на Comodo  или Norton блокиране на сайтове който са вредоносни.Опитай с нея да видим дали пак ще ти ги отвори сайтовете.При мен блокира сайтове който са опасни.

7633973T.png

Анализ на поведението-Блокирани.....?

Това ще попречи, да се отварят тези линкове ли? Не знам, дали самия сайт е зловреден, или може да свалиш вирус от него. Защото май има разлика.

http://www.rentanadviser.com/en/products/smart-dns-changer/smart-dns-changer.aspx

Тази програмка има опцията да си настроиш DNS на Comodo  или Norton блокиране на сайтове който са вредоносни.Опитай с нея да видим дали пак ще ти ги отвори сайтовете.При мен блокира сайтове който са опасни.

7633973T.png

Още при инсталацията на Комодо, избрах опцията, да ползвам техния DNS. Поне, такъв ми е спомена, дано не се бъркам. :shy11: А и освен това, имам браузъра на Комодо. И там е избрано, да се ползват техните DNS. Ефекта е нулев.

Мен не ме тревожи това, че не е спрял тези сайтове. И без това, трудно ще се инфектира системата, защото ще стартира вируса във пясъчника. И ще задава въпроси Комодо. :)  Питането ми е, дали ще попречи, да се 'засели' нещо във браузъра? Някакъв експлойт например. Или нещо от сорта.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Мен не ме тревожи това, че не е спрял тези сайтове. И без това, трудно ще се инфектира системата, защото ще стартира вируса във пясъчника. И ще задава въпроси Комодо. :)  Питането ми е, дали ще попречи, да се 'засели' нещо във браузъра? Някакъв експлойт например. Или нещо от сорта.

Уж си софтуерен есперт , а какви въпроси задаваш :clown:

Не съм разбрал явно въпроса...За браузъра ползвам  http://www.bitdefender.com/solutions/trafficlight.html

и  http://www.hotcleaner.com/

като второто е с опция за почистване и със Ccleaner след затваряне на браузъра...

За останалото ,осъзнавайки риска който сам поемаш...винаги можеш да влезеш в мрежата с безопасния режим....

Не съм разбрал явно въпроса...За браузъра ползвам  http://www.bitdefender.com/solutions/trafficlight.html

и  http://www.hotcleaner.com/

като второто е с опция за почистване и със Ccleaner след затваряне на браузъра...

За останалото ,осъзнавайки риска който сам поемаш...винаги можеш да влезеш в мрежата с безопасния режим....

Е то така става. Ама все пак, нали трябва да разчиташ на антивирусния софтуер? А Комодо го разучавам. И ми е интерсно какви настройки има.

Уж си софтуерен есперт , а какви въпроси задаваш :clown:

Нямам твоето самочувствие. Ако имаш нещо да кажеш по темата, кажи.

Нека да не съдим прекалено строго продукт който, все пак е безплатен ....Още повече ,че Комодо няма ясно изявена уеб защита....или поне такава каквато на нас ни се иска..Вредоносните сайтове се появяват буквално за минути и дори изявените "играчи'не са в състояние да ги добавят адекватно бързо...Не случайно Комодо разработи именно такъв пясъчник  и ХИПС които да предотвратят заразяване от свален файл.Дори в  8-цата пясъчника позволява ползването и на правила...Ако и Вирускопа влезе в режима който е замислен се съмнявам да има вирус който да зарази системата ,освен ако ползвателя не е Стиви Уондър...(при цялото ми уважение към изпълнителя)....

Нямам твоето самочувствие. Ако имаш нещо да кажеш по темата, кажи.

И правилно , защото въпросите ти са на тотален аматьор.

Питането ми е, дали ще попречи, да се 'засели' нещо във браузъра? Някакъв експлойт например. Или нещо от сорта.

Как ще се 'засели' :giggle1: нещо в браузъра без да се стартира ?!

Нека да не съдим прекалено строго продукт който, все пак е безплатен ....Още повече ,че Комодо няма ясно изявена уеб защита....или поне такава каквато на нас ни се иска..Вредоносните сайтове се появяват буквално за минути и дори изявените "играчи'не са в състояние да ги добавят адекватно бързо...Не случайно Комодо разработи именно такъв пясъчник  и ХИПС които да предотвратят заразяване от свален файл.Дори в  8-цата пясъчника позволява ползването и на правила...Ако и Вирускопа влезе в режима който е замислен се съмнявам да има вирус който да зарази системата ,освен ако ползвателя не е Стиви Уондър...(при цялото ми уважение към изпълнителя)....

Да, малко им куца уеб защитата. А за репутацията на Комодо, е странно това. За защитата, при сваляне на заразен файл, и стартирането му, са много добри. Безплатен, ама имат и платена версия, така че няма място са компромиси.

И правилно , защото въпросите ти са на тотален аматьор.

Как ще се 'засели' :giggle1: нещо в браузъра без да се стартира ?!

Ако си свалиш самочувствието малко /едва ли може/ ще се сетиш, че посещението на зловреден сайт, крие много рискове. Не само свалянето и инсталиране на зловреден софтуер. Включително и кражба на лични данни. Фипинг и още други неща, ама нямам време да обяснявам, на човек като теб. Ако има да казваш нещо конкретно, по това което пита, а именно НАСТРОЙКИ НА КОМОДО казвай, или си замълчи.Тъй че давай го по-кротко, и без комплекси. :wink12:

Платената версия включва ангажимент от двете страни...репликата е неуместна в конкретния случай..

Безплатната обаче, трябва да те накара да си купиш платената. Нали така? И не би трябвало да отстъпва много на платената. И според Комодо, основната разлика е 24/7 подръжка на платената.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.