Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 6 AV / IS

Featured Replies

Още не съм видял някой да си е платил за антивирус и да се мотае в темата за подпомагане,и не съм видял безплатен с толкова възможности......А и мисля че разговора става тенденциозен....Ако си доволен от безплатната версия ползвай нея,за настройки има от къде да прочетеш..ако мислиш че си заслужава платения вариант с подръжка,плащаш си и съответно влизаш в категорията на потенциално можещите да получат 500$...

• Отговори 771
  • Прегледи 84,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Още не съм видял някой да си е платил за антивирус и да се мотае в темата за подпомагане,и не съм видял безплатен с толкова възможности......А и мисля че разговора става тенденциозен....Ако си доволен от безплатната версия ползвай нея,за настройки има от къде да прочетеш..ако мислиш че си заслужава платения вариант с подръжка,плащаш си и съответно влизаш в категорията на потенциално можещите да получат 500$...

Така е, безплатна с толкова възможности няма. И такава защита, трудно допускаща зараза. Ако не си спрял. някой компонент де. Но, защитата от зловредни сайтове, как да се подобри? Има ли такава застройка? Останах с впечатлението, че малко им куца това. Доста е странно, нито един линг от 38 броя, да не се спрат от Комодо.

Така е, безплатна с толкова възможности няма. И такава защита, трудно допускаща зараза. Ако не си спрял. някой компонент де. Но, защитата от зловредни сайтове, как да се подобри? Има ли такава застройка? Останах с впечатлението, че малко им куца това. Доста е странно, нито един линг от 38 броя, да не се спрат от Комодо.

Пропускаш нещо много важно-програмата е най-добрата от безплатните ,подчертавам БЕЗПЛАТНИТЕ,със включени модули по подразбиране НЕДОПУСКАЩИ заразяване.С въпросите си изнервяш съфорумниците си да ти отговарят провокативно!Програмата не е играчка в ръцете на нежелаещите да се запознаят с възможностите и, или на такива които да я тестват без нужните знания,въпреки че,програмата е добре подсигурена и за такива.Как да ти обесня че,дори да не засича линк,като зловреден,няма да допусне зараза защото контрола на всичко свалено и непознато се стартира в безопасна среда+ХИПС....Не знам какво очакваш от антивирусна програма от това повече...вярно че, и тя си има кусури(комодо)ама все пак бъркани яйца няма да ти сервира....Това е единственната програма която дава увереност на знаещите потребители че,контролират системата си според ползването и...Извинявай приятелю,ама ако не знаеш какво искаш,и какво реално ти се предлага,и не се съобразиш с това....трудно,да не кажа невъзможно, е да ти се угоди....и влизаш в категорията на колегата с изтрития пост....Извинявам се за тона и емоцията...

Пропускаш нещо много важно-програмата е най-добрата от безплатните ,подчертавам БЕЗПЛАТНИТЕ,със включени модули по подразбиране НЕДОПУСКАЩИ заразяване.С въпросите си изнервяш съфорумниците си да ти отговарят провокативно!Програмата не е играчка в ръцете на нежелаещите да се запознаят с възможностите и, или на такива които да я тестват без нужните знания,въпреки че,програмата е добре подсигурена и за такива.Как да ти обесня че,дори да не засича линк,като зловреден,няма да допусне зараза защото контрола на всичко свалено и непознато се стартира в безопасна среда+ХИПС....Не знам какво очакваш от антивирусна програма от това повече...вярно че, и тя си има кусури(комодо)ама все пак бъркани яйца няма да ти сервира....Това е единственната програма която дава увереност на знаещите потребители че,контролират системата си според ползването и...Извинявай приятелю,ама ако не знаеш какво искаш,и какво реално ти се предлага,и не се съобразиш с това....трудно,да не кажа невъзможно, е да ти се угоди....и влизаш в категорията на колегата с изтрития пост....Извинявам се за тона и емоцията...

А кое е изнервящото? Че пропусна линкове, и каква е гаранцията, че няма да пропусне фишинг сайт? За недопускане на зараза, казах още в предния ми пост. Много добра програма, но това няма нищо общо с уеб защитата. Опасността в интернет, не е само от буби, вируси и всякакви такива гадини. Както попитах, каква е уеб защитата на Комодо? Разчита само на добавени сайтове в черния списък, или сканира самия сайт за зловредни елементи и поведение? Нали се сещаш, че днес сайта го има, утре го няма. Файда от списъци няма. А това, че е безплатна версия, не я оправдава. Кое му е трудното да се отговори на това, от хора познаващи Комодо? 

Мелих това предлага...като не ти харесва ...сменяй.....и слагай друга безплатна....имаш голям избор,по-добре е отколкото да дъвчем едно и също.Обясних вече че има опция за старт на браузъра в безопасна среда....а и има SSL ...

И една молба към модераторите:-Ако  е възможно в темата "Премахване на зловреден софтуер" да се добави като условие при откриване на нова тема отбелязването и на антивирусът работещ в системата към заглавието....Това донякъде ще е "live test'" на програмите за защита.

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

То с CIS всичко ще е силно, без значение дали е MSE или друга. :) Но нещо хич не харесвам версия 7...не си струва заради един virusscope, kiosk, killswitch да ползвам толкова мудна и тромава програма... Лошото е, че версия 8 доста прилича на 7-цата и май ще я пропусна отново...

То с CIS всичко ще е силно, без значение дали е MSE или друга. :) Но нещо хич не харесвам версия 7...не си струва заради един virusscope, kiosk, killswitch да ползвам толкова мудна и тромава програма... Лошото е, че версия 8 доста прилича на 7-цата и май ще я пропусна отново...

Мудна е заради антивируса.

Мудна е заради антивируса.

Бе тя и 5.12 има антивирус, но хвърчи. :)

Самото GUI според мен е тромаво. Във версия 8 донякъде поне са я направили малко по "responsible", но пак е далече като бързина от класиката 5.12. :)

Като чета из другите форуми версия 8 по-скоро ми прилича на ъпгрейд на 7-та,и май ще мине доста време докато стигнат приятния и стегнат вид на версия 5.12.Ако е вярно, че са пренаписали антивирусния двигател ми е интересно как ще изглежда пакета в завършен вид.Като че ли цялата им концепция се гради не толкова на антивируса а на сандъка и хипс-а.Доколкото разбрах има анкета дали да бъде включен вирус тотал-а към рейтинга на непознатите файлове и детекцията към програмата

original.jpg

Ето още едно решение за проверка на съмнителни файлове и процеси:

http://valkyrie.comodo.com/Uploader.aspx

Ограничението е до 20 мб ,след изпращането се отваря страница с резултата.

7658011F.png  7658022y.png

• 2 седмици по-късно...

Някой сетил ли е се досега да пробва да сдружи заедно двата най-добри безплатни хипса? А дали ще се сработят без конфликт!?    Би се получило - ако са инсталирани заедно  Comodo Antivirus 7 и  Privatefirewall 7.   Досега май само това не бях се сетил...  Виждате ги как се справят тук   http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Някой сетил ли е се досега да пробва да сдружи заедно двата най-добри безплатни хипса? А дали ще се сработят без конфликт!?    Би се получило - ако са инсталирани заедно  Comodo Antivirus 7 и  Privatefirewall 7.   Досега май само това не бях се сетил...  Виждате ги как се справят тук   http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Всъщност връзката е друга и резултатите са други. Това което си дал е хванало плесен вече.

Proactive Security Challenge has been replaced with Proactive Security Challenge 64!

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php

Ники, точно сега ги донастройвам и сработвам.    И вероятно няма да доживея да ми покажеш някоя равностойна възможност на Касперски.... Кой и кога се е сетил да ги инсталира заедно?   Аз го направих сега.

Втора бета

http://forums.comodo.com/beta-corner-cis/comodo-internet-security-8004314-beta-released-t107449.0.html

What's new in 8.0.0.4314?

New

New UI Theme

• "Flat Tile" theme with updated icons and colors for better look and feel.
Viruscope Recognizers grid in ASE
  • List of registered recognizers
  • Possibility to manage each recognizer state, turn it ON and OFF

Fixed

We have addressed 50+ issues reported by our users in this release

http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000_beta/standalone/cispremium_installer.exe

Comodo 7 AV с настройки по подразбиране е с изключен хипс - инсталирал съм  Comodo Antivirus 7 и  Privatefirewall 7.  Включих хипса и на Комодо - обаче изглежда възникват конфликтности, нагледах се на блокирания и бели екрани с всички основни браузъри. Сега пак изключих хипса на Комодо - в експерименти да обединя предимства на двете програми- ако е възможно и има смисъл.   Причината - с CIS 7  имах случаи не само с бели екрани, а и със сини, та и с черни.    CIS 5 работеше гладко и много по-добре. Пробвам  Comodo Antivirus 7 и  Privatefirewall 7 заедно - дали могат да ми предложат сродно ниво на работа като с CIS 5 - сега ще пробвам вариации при настройките и на двете програми. Ще е много странно за мен антивирусът на Комодо да може да работи по-бързо и стабилно с чужда защитна стена...

• 4 седмици по-късно...

Да ви е честита новата бъгня,наречена CIS 8

Линкове за теглене:

https://forum.raymond.cc/threads/comodo-8-final.40342/

За мен 5.12 си е още актуална, но ще видя и новата какво предлага.

Това са промените

What's new in 8.0.0.4337?

New

Policy based automatic-sandboxing

• Ability to create automatic sandboxing rule based on various parameters such as file reputation, file origin, file source etc.
  • New default auto-sandboxing policy which is fine-tuned to isolate risky unknown applications

Hardware virtualization support
  • When Intel VT-x or AMD SVM Virtualization extensions are available, Enhanced Protection Mode makes use of these technologies and CIS operates at hypervisor level

Extended Logging
  • CIS can now send security and configuration events to Windows Event Logs

New UI theme
  • "Flat Tile" theme with updated icons and colors for better look and feel

Viruscope Recognizer grid in ASE
  • List of registered recognizers
  • Possibility to manage each recognizer state, turn it ON and OFF

Improved

Viruscope
  • Viruscope is now enabled by default, monitors more activities and works on sandboxed applications as well as not sandboxed ones.
  • Viruscope performance is improved

User Interface
  • The advanced settings window has been redesigned to provide a better layout

Fixed
We have addressed many issues reported by our users in this release. Here are a selected few
  • Enabling Viruscope causes file sharing violations
  • Killing certain malware can cause BSOD
  • Certain keyloggers can sniff keyboard while sandboxed as partially limited
  • Office 2013 documents downloaded from the Internet sometimes cannot be opened inside sandbox
  • Microsoft Outlook cannot receive email inside sandbox
  • Multiple issues exploited by malware to bypass certain protections
  • Firewall blocks fragmented UDP traffic even if this option is disabled
  • Incompatibility between Cisco Anyconnect Mobile VPN and COMODO Firewall

Download Location

Comodo Internet Security

http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000/standalone/cispremium_installer.exe
Size: 214M ( 224188624 )
MD5: a2ea26bb22947d7c23596dd18c09b579
SHA1: a3b5554db691a9ed728422244defb9afbecdcf8b

Comodo Antivirus

http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000/standalone/cav_installer.exe
Size: 214M ( 224188616 )
MD5: ec5e786396f567c7b6609dd1456c0b74
SHA1: 45a9f2b83dc169c0eec5a7bf3c4348a438d7a840

Comodo Firewall

http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000/standalone/cfw_installer.exe
Size: 214M ( 224188616 )
MD5: a304a912115960e7b22bd960c68d4464
SHA1: 75819920d4a86e46f76ebfdd05ac8654b2d11fa9

https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/comodo-internet-security-8004337-is-released-t108001.0.html

Фейса кога ще оправят. И да не е такова resource-hog чудовище. ЕСЕТ се пооцапаха с петицата. Оправиха се. Аваст и те за малко, и при тях вече е ок. Кой прави тая шестица не знам, но все едно не са Комодо. След Емсисофт, които се предадоха на румънците, вече втора програма от предпочитаните от мен премахвам от списъка с предпочитани програми. Интересно ще ми е в края на годината OPSWAT или някой друг дали ще публикува данни за ползването на новия Комодо  и да се сравни с миналата година...

Вчера го инсталирах. От любопитство, да видя новата версия. Инасталира се, без проблем, за разлика от 7-ма версия. По интерфейса, не виждам промени. Но са махнали, опциите на пасъчника. И сега, може само да го включваш или изключваш. Предишния бъг, с изпращането на файлове, е оправен. Поне вчера работеше. :D  Същите настройки, като старата ли версия, остават?

2014-11-18_114239.png

Всъщност има промяна в сандъка...

"

Новые возможности

Авто-песочница на основе правил

• Возможность создания правил для автоматической песочницы (Auto-Sandbox) на основе различных параметров, таких как репутация файла, происхождение файла, источники файла и т.д.
  • Новая политика авто-песочницы по умолчанию, которая специально настроена, чтобы изолировать неизвестные рискованные приложения."

Има добавена нова тема "Flat Tile"

За тези които се интересуват от подробности и новите възможности - http://www.comss.ru/page.php?id=2212 

И една малка вметка -(пока рекомендуется использовать версию 7.0)- по препоръка на сайта....

2014-11-18_114239.png

Всъщност има промяна в сандъка...

"

Новые возможности

Авто-песочница на основе правил

• Возможность создания правил для автоматической песочницы (Auto-Sandbox) на основе различных параметров, таких как репутация файла, происхождение файла, источники файла и т.д.
  • Новая политика авто-песочницы по умолчанию, которая специально настроена, чтобы изолировать неизвестные рискованные приложения."

Има добавена нова тема "Flat Tile"

За тези които се интересуват от подробности и новите възможности - http://www.comss.ru/page.php?id=2212

И една малка вметка -(пока рекомендуется использовать версию 7.0)- по препоръка на сайта....

Както е направена по подразбиране, ми се струва добре. Смяташ ли, че трябва да се променят?

Настройката е такава :Новая политика авто-песочницы по умолчанию, которая специально настроена, чтобы изолировать неизвестные рискованные приложения.

Не мисля ,че е добра идея да се променя....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.