Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 6 AV / IS

Featured Replies

Браво за темата.

Редактирано от Гост
по молба на автора (преглед на промените)

• Отговори 771
  • Прегледи 84,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

## Име : Comodo Internet Security

## Интерфейс : Многоезичен + български. Превод DUMPER

## Лиценз : FREE

## Версия : 6.0.260739.267419

## Дата : 19/ 12/ 2012

## Официална страница : Comodo

Публикувано изображение: Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение и Windows 8 (32 - 64bit)

## Описание :

Comodo Internet Security е интегриран пакет за цялостна защита, съдържащ в себе си Comodo Firewall и Comodo Antivirus. И така става една от най-леките и най-полезните безплатни пакети за цялостна защита. Comodo Firewall - независимо, че използва съвсем малко системни ресурси е доста ефективна за защита от досадни реклами, изскачащи прозорци, шпионски приложения и др. Дава напълно реална картина на IP връзките, портовете и ви помага да се предпазите от 10 000 (и повече) зловредни приложения. Докато Comodo Antivirus е една от малкото безплатни антивирусни програми, които разполагат с активен скенер за максимална защита на системата.

Comodo Internet Security е от доказалият се с времето производител на защитен софтуер - Comodo, който ни предоставя безплатен пакет за цялостна защита от всякакви заплахи в интернет. Използва свои иновативни технологии за засичане на непознат зловреден код, като предлага ежедневни обновявания на дефинициите.

Comodo Internet Security осигурява добра и надеждна защита на вашия компютър от нежелани посегателства. Mоже да бъдете сигурни,че сте добре защитени. Лиценз: Безплатен (Freeware).

## Ключови модули :

Comodo Antivirus - проактивната антивирусна програма, която автоматично открива и премахва вируси, червеи и други зловредни програми. Заедно с мощен сканиращ модул за почистване можете да планирате сканиране и ред други. Потребителя вече може да просто да плъзнете желания обект в района на главния екран, за да започне моментално сканиране за вируси.

Защитна стена - напълно приспособима защитна стена с филтриране на пакети, която постоянно защитава вашата система от входящи и изходящи Интернет атаки.

Comodo Защита + е набор от проактивни защитни технологии, насочени към запазване на целостта, сигурността и поверителността на вашата операционна система и потребителски данни.

- Поведение Blocker - проверява автентичността на всеки изпълним файл и процес работещ на компютъра и предпазва от действия, които биха могли да навредят на компютъра ви. Неизвестни процеси и приложения се стартира автоматично в пясъчника, където те работят по различни ограничения, така че те не могат да навредят на компютъра ви.

- HIPS (Host Intrusion защита) - за предотвратяване на прониквания система, основана на правила, който следи активността на всички приложения и процеси на вашия компютър. HIPS Comodo блокиране на дейността на зловредни програми от спирането на всяко действие, което би могло да доведе до повреда на операционната система, памет, регистър, или лични данни.

Виртуален Kiosk - изолиран операционна среда, в която можете да стартирате програми и да сърфирате в интернет, без да се страхуват, че всяко действие ще навреди на истински компютър. Благодарение на виртуалната клавиатура, която предпазва от кийлогъри, домашни потребители ще намерите виртуален павилион Comodo Internet Security е идеален за приложения, като например използването на онлайн банкиране. Напредналите потребители ще оценят възможността да стартирате бета програма в среда, която не нарушава стабилността или на файловата структура на реални системи

Comodo Secure DNS - DNS-услуга, която използва списъка за блокиране в реално време (RBL) на вредни сайтове (като фишинг сайтове, малуер сайтове, шпионски сайтове, сайтове с прекалено реклама и др.) и ви предупреждава , когато се опитвате да получите достъп до уебсайтове, съдържащи обидно съдържание.

Comodo Disk Rescue - интегриран инструмент в Comodo Internet Security, който ще Ви помогне да запишете стартиращ диск, който ви позволява да сканирате и почиствате намерени зарази в система без зареждане на Windows локалната система.

Допълнителни инструменти - COMODO Cleaning Essentials е мощен инструмент за почистване на инфектираната система, Comodo Killswitch следи за съмнителни процеси процеса и дейността на системата и спомага за тяхното идентифициране и изтриване.

Comodo Dragon - бърз и многофункционален интернет браузър, базиран на Chromium, като използва несравнимо сигурност Comodo.

Comodo Internet Security - Комплексна многофункционална програма за борба с вируси, троянски коне, адуер модули и др.

## System Requirements:

Windows 7 / Vista / XP SP2 32-bit

152 MB RAM / 400 MB hard disk space

Windows 7 / Vista / XP SP2 64-bit

152 MB RAM / 400 MB hard disk space

## Новости в Comodo 6 :

Ново: Изцяло нов дизайн, който съчетава приятен и удобен интерфейст с редица функции за модериране по избор на потребителя.

Ново: COMODO Cleaning Essentials и Killswitch едни от най-добрите инструмента в света за диагностика и почистване вече са интегрирани за по-голямо удобство във версия 6 !

Подобрени: Пясъчник (sandbox) и виртуализация (Virtualization). Продукта предлага ПЪЛНА виртуализация, с която мога да Ви уверя, че ще останете защитени !!! Редица тестове показват това !

Доказано: Най-лекият пълнофункционален пакет за защита !

## Начин на инсталиране :

1. Инсталирайте CIS

2. eNj()y .

## Кратко ревю:

Download Locations:

COMODO Internet Security 2013

http://download.como...m_installer.exe

COMODO Antivirus 2013

http://download.como...v_installer.exe

COMODO Firewall 2013

http://download.como...w_installer.exe

Мисля, че това ще е полезно да е в тази тема:

Добавяне на пълна виртуализация

От URIEL

Публикувано 11 октомври 2012 - 09:59

Цитат

3 - How can I enable automatic virtualization? I dont see such an option.

You need to create a special registry valu in order to see it. This feature is intended for advanced users only.

i. Open Windows registry editor, regedit.exe, and navigate to HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMsoftwareComodoFirewall Pro

ii. Create a DWORD value and name it "EnableDefaultVirtualization"

ii. Set this value to 1

After following these steps, Advanced Settings Editor will let you choose "Fully Virtulized" as an auto-sandboxing option.

Има всичко. :)

Публикувано изображение

Като си такъв мераклия да пускаш теми поне си направи труда да не копи / пействаш на Английски. Такъв постен бълвоч може всеки да направи !!!

Я кажете,коя опция да барна че да изолира директно,без да ме пита:

Публикувано изображение

Абе да не те подведа, но мисля, че е тази:

Публикувано изображение

Нека и други да споделят, по пътя на логиката ...Не съм я пробвал...

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Да,тя е:

Публикувано изображение

А по същия начин като аз съм показал ли си отметнал ? Пробвай с файла от по-горния ти пост... за да установиш има ли разлика... При мен пак пита...

А по същия начин като аз съм показал ли си отметнал ?

Да

При мен пак пита, за това ти предлагам да направиш теста с файла от този си пост

Интересното е че тоя файл след като го изолира автоматично,така автоматично си го е изпратило:

Публикувано изображение

При мен пак пита, за това ти предлагам да направиш теста с файла от този си пост http://www.kaldata.c...s/#entry2354835

Изтрих го.

Файлът не е изтрит а е регистриран като непознат и е ограничен, ти можеш да го изтриеш и други работи можеш да го направиш от лентата с изскачащите опцийки :) и няма да е зле да повториш опита с файла, който ти показах по-горе за да видим само мене ли ме пита въпреки отметнатата опция :)

Ето файл за проба:

http://dox.bg/files/dw?a=f59b0dd693

Не,аз и от там съм го изтрил,нацяло.

Със едни и същи настройки,бета е все пак :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Аз тая отметка я махнах,нека да информира:

Публикувано изображение

Ако сложиш отметката пред Enable HIPS е добре да изключиш тогава sandbox-a. Според видеото на languy - премахнатата отметка не значи, че е напълно изключена...просто опцията била интегрирана в behavior blocker секцията. Така че или караш на Sandbox/Full Virtualization без много въпроси и като приключиш подобно на Sandboxie или DefenseWall изчистваш промените в Sandbox-a... Или спираш Sandbox-a и си го настройваш за HIPS с повечко въпроси и персонален контрол над системама. Странно, че при версия 5 можеха да се включат и двете опции, но за 6 не се препоръчва. Отделно са премахнати някои неща като Активни мрежови връзки и това е заместено с KillSwitch. Само не разбрах, защо ако е инсталиран антивируса им, трябва да се използва CCE...но както и да е.

Кви са тия схеми сега... Във версия 5 и назад двата модула са интегрирани:

Даже Пясъчника не работи, ако е изключен Защита+...

Публикувано изображение

Ще има още дебати и спорове за най-оптималните и най-сигурни настройки на версия 6.

Аз предпочитам ХИПС-а,но слагам автоматичната работа на програмата заради детето и жената - т.е. пясъчника.

Ако сложиш отметката пред Enable HIPS е добре да изключиш тогава sandbox-a.

Според видеото на languy - премахнатата отметка не значи, че е напълно изключена...просто опцията била интегрирана в behavior blocker секцията.

Така че или караш на Sandbox/Full Virtualization без много въпроси и като приключиш подобно на Sandboxie или DefenseWall изчистваш промените в Sandbox-a...

Или спираш Sandbox-a и си го настройваш за HIPS с повечко въпроси и персонален контрол над системама. Странно, че при версия 5 можеха да се включат и двете опции, но за 6 не се препоръчва. Отделно са премахнати някои неща като Активни мрежови връзки и това е заместено с KillSwitch. Само не разбрах, защо ако е инсталиран антивируса им, трябва да се използва CCE...но както и да е.

Да,в режим на Хипс съм в момента.

ИСКАМ ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ВСИЧКИ ЗАБЕЛЯЗАХ СЛЕДНИЯ ПРОБЛЕМ модулът cmdagent,на всяка секунда прави достъп до твърдия диск и според справката в KillSwich,работи в режим запис,около 15 000 цикъла в секунда пре спрени и затворени всички приложения това продължава нон стоп,харда ми цъка като часовник,индикатора светва и угасва всяка секунда,всичко това ме побърква,сякаш е китайското мъчение с капката вода преинсталирах,но без никаква промяна ако този проблем остане и в релейза,ще се откажа от тази програма МОЛБАТА МИ Е КЪМ ВСИЧКИ ВАС ВЪВ ФОРУМА ПРОВЕРЕТЕ И СПОДЕЛЕТЕ,ИМА ЛИ ГО ТОВА ПРИ ВАС

При мен процеса си работи и нямам никакви оплаквания, никаква тежест и прочие ..

Публикувано изображение

Ако имаш проблеми прави лог и докладвай бъг....погледни първи пост...

Новата версия е страхотна и тепърва ще се доказва, но защо им трябваше така дословно да копират интерфейса...!?

А вие защо се взирате в индикатора? :) Шегичка...

Иначе да, мисля че това го има и при версия 5. Особено ако са добвени всички дялове в защитени файлове и папки. Правят се доста повече цикли от процесора.

А при версия 6, може би е заради поведенческия анализатор в реално време

Чудя се...дали обаче повечето цикли съкръщават живота на хардиска (ако са в режим на запис наистина)...Като цяло CIS е лек, но за версия 5, ако са добавени дяловете в "Защитени файлове и папки" прави повече и може би излишни цикли (но пък това си остава единствения начин да спре GPCode, не както елегантния начин на OA)...При версия 6 явно прави такива цикли заради поведенческия анализатор в реално време... Ето снимка от мен:

Публикувано изображение

Edit: но то като се замисля, едва ли вреди на хардиска повече отколкото utorrent при ъплоад да речем

при версия 5 това цъкане на харда не съществува,ползвам я от релийза

що се касае за OA,пълен боклук е

тествах го с един TDSS на реална машина,разби ми кочината,добре,че имах Hitman Pro да изчисти заразата

виж го и как "спира" супер опасният Flame,направо се насира арморчето

тествах го с един TDSS на реална машина,разби ми кочината,добре,че имах Hitman Pro да изчисти заразата

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=jUCAS89R4t8

Все си мисля че има нещо гнило в този тест , трудна работа е да пробиеш защитата на Online Armor.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=jUCAS89R4t8

Има го цъкането...нали наблюдавам и моя индикатор. Явно не си поставил дяловете в защитената зона.

А тоя тест е старт и отдавна докладван на екипа на emsisoft. От един тест не можеш да съдиш кое е боклук и кое не. То и Comodo се е дънил тук-там.

А иначе единствения минус на OA е, че е леко бъгава.

ха ха говориш празни приказки,приятел,никоя програма не може да се справи с Flame,освен Аутпоуст,но и тя дава рейтинг "сигурна програма" на зловредния файл и това може да заблуди неопитните потребители нищо гнило няма в теста,просто армора е едно ужасно дърво,да не говорим,че има огромни проблеми със съвместимостта с 64 битовите системи изключих антивируса,файеруола,хипса и бихейвблокера на Комодото cmdagenta продължава да си прави циклите и да тормози хард диска дори изключих и ъпдейтите влючете хипса на параноид мод и вижте разликата с 5-та,мълчи като риба отделно не може да се въвеждат ръчно дирикторий в "защита на папки и файлове" как да въведа "DeviceKsecDD" при "драйвери от трети страни",единствения начин за защита от криптиращи вируси мислите си,че като сте сложили дяловете С и D ,комодото ще ви спаси :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.