Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 6 AV / IS

Featured Replies

При мен този проблем все още е на лице (Windows 7 SP1 x64 с последни ъпдейти). Днес като събудих компютъра от хибернация Comodo отново ме пита следното (при v5 положението е същото)

Публикувано изображение

Съобщението го видях късно и успях само да го заснема, но малко преди да отговоря то се скри и се появи друго съобщение, че shell32.dll е ограничен.

Публикувано изображение

А ето и самия лог.

Публикувано изображение

И при мен днес се случи, но дадох го в доверени и да запомни действието и толкова, вече не ме е питало...

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

• Отговори 771
  • Прегледи 84,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Comodo - CIS 6.x Localizations (incl. CCE/KS/Autoruns)

« on: February 03, 2010, 04:35:54 AM »

Hi All

It's time to create a separate thread about the Translations by now.

I have received an email from Alexander Suvak asking me to update the Dutch localization.

I guess he has emailed many more translators, if not and you are the "lead" translator please let us know here, and if you have updated translations please also post them here.

Lead Translator list:

• Language - Translator
  • ...............................
  • Bulgarian - Dumperbg
............................................

Благодарности на Dumperbg за старанието и превода.... дано скоро за БГ да имаме пълен съпорт...

При мен този проблем все още е на лице (Windows 7 SP1 x64 с последни ъпдейти). Днес като събудих компютъра от хибернация Comodo отново ме пита следното (при v5 положението е същото)

Публикувано изображение

Съобщението го видях късно и успях само да го заснема, но малко преди да отговоря то се скри и се появи друго съобщение, че shell32.dll е ограничен.

Тук такива настройки ли си направил ?

Публикувано изображение

Не, на безопасен режим бях го настроил.

След като Sandbox-а ти е включен спокойно може да изключиш HIPS-а.

Публикувано изображение

Настройките на Sandbox-а ги правиш така Настройки за COMODO Antivirus Beta и си готов.

Публикувано изображение

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Аз наистина не чудя, не е ли добре и двата модула да работят т.е единия да подсигурява другия ? Наистина не ми е ясно.... та ако може да обясни някой, който има представа, как е по-добре да се избере само ХИПС или Бихейвиъра, или и двата ... Благодаря предварително. И някой знае ли, защо пълната виртуализация не я вкарат вече ами ние трябва да я магерим...?

Аз наистина не чудя, не е ли добре и двата модула да работят т.е единия да подсигурява другия ?

Наистина не ми е ясно.... та ако може да обясни някой, който има представа, как е по-добре да се избере само БИПС или Бихейвиъра, или и двата ... Благодаря предварително.

След като по подразбиране са изключени и двата модула , вероятно идеята им е потребителя сам да избере кой от двата да включи , и това няма да бъде за сметка на сигурността. Лично аз съм само със sandbox-а , като преди това съм го тествал на виртуалната машина с различни вируси и не допусна заразяване.

И още един въпрос, настройките на контекстното сканиране къде се намират...

Публикувано изображение, предполагам тук, Публикувано изображение, но да питам.

Интересуваме, защото в раздел "Scan" съм барал настройките да сканира и в облака, та ако тези настройки са и за контекстното сканиране и то ще сканира и с облака, точно както искам............ дано разбрахте какво имам в предвид :)

та ако тези настройки са и за контекстното сканиране и то ще сканира и с облака, точно както искам............ дано разбрахте какво имам в предвид :)

Предполагам са го направили така , защото дори да инсталираш само стената тя сканира неразпознатите файлове в облака и ги засича. Поради тази причина когато реша да тествам HIPS-а или Sandbox-а блокирам достъпа на Комодо до нета или изключвам опцията да сканира автоматично неразпознатите файлове в облака , защото повечето пъти ги засича и ми проваля тестовете.

значи положението е следното 1.първият ден чопленето на харда липсваше действително,обаче на втория се появи и то много по зловещо от преди,на всеки 2 секунди индикаторът примигва 3 пъти, не 1 както преди 2.от време на време сканирането на файлове от контексното меню не работи 3.опцията за показване на логовете е пълен краш 4.в настройките за сканиране е сбъркано "ниво на евристиките",вместо това е написано "вкарай заплахите в карантина" 5.във форума се оплакват,че ББ не противодейства на някои руткити прав е един юзър,който им написа да направят подобрения на 5-та,а бъгавата 6-а да пуснат след година-две

С настройки по подразбиране може и да се проваля , но я дай да го тествам с въпросните рууткити при пълна виртуализация.

Download Locations

http://download.como...m_installer.exe

Size: 126M ( 131587560 )

MD5: 35aa2eb97ccd0ec1bfe7a8114d05235f

SHA1: 58cfcc60babcfbc635150368915c3cd8a641695a

Update:

We have issued an update wiht the following fixes:

What's New in 6.0.259057.2639?

FIXED! Killswitch consumes too much CPU

FIXED! Killswitch does not exit properly

FIXED! Virtual Kiosk hangs in some computers

FIXED! Submission status dialog is shown during cloud scanning

FIXED! Browser home pages are changed to Yahoo after opting out

FIXED! Kiosk does not fit to VMWare screen

FIXED! KillSwitch doesn't handle rating for processes which launched from network location

FIXED! Ping command doesnt work inside sandbox

FIXED! No 'Run in COMODO Sandbox' function in right-click menu before reboot

FIXED! Killswitcxh deosnt allow blocking files

FIXED! Various fixes in Russian language translation

FIXED! CLT.exe running as 'Sandboxed application' is not placed in the list 'Show only Sandboxed Processes'

Bug Reports

Please use the following thread to post formatted bugs https://forums.comod...s-t88553.0.html

Питам аз:

Why the Russians have a link for download (v. 6.0.259057.2639) and we do not ?! That's discrimination.

P.S: Your new version 6 is excellent.

Отговора е:

Because it has been remove reason in quote below.

"Hi Guys,

So sorry about this TVL issue. Something went wrong with our build servers and this issue happened and we missed it.

Please do not download build 2639 and let us fix this issue and resume on monday.

I will update you form here on Monday. "

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Абе преди време бях попитал за решение, но нещо не мога да намеря поста..Та пак ви моля за съдействие, на единия коомп реших да експериментирам с комбинацията Kingsoft + CAV, но ме побъркват съобщенията от Защита+ за блокиран достъп до паметта:

Публикувано изображение

Добавил съм го в доверените, но никакъв резултат.Идеи?

Нормално и в доверени да е Варана няма да даде достъп до папките си. Същото важи и за Касапа,самозащитния модул си бачка. Пробвай да сканираш с МБАМ и ще имаш същото уведомяване. Изключи уведомяването да не те дразни,нищо не можеш да направиш! P.s. Това не е несъвместимост ,нито конфликт,просто е самозащита!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Значи това Comodo е много интелигентно направена програма ! Просто се убеждавам ...... Много от платените събратя, не предоставят толкова добра интерпретация на настройки и функционалност .... Евала.... Излезе ли финалката на 6, а дори и RC, макар да я ползвам и Бета ... забравям за всичко...

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Абе преди време бях попитал за решение, но нещо не мога да намеря поста..Та пак ви моля за съдействие, на единия коомп реших да експериментирам с комбинацията Kingsoft + CAV, но ме побъркват съобщенията от Защита+ за блокиран достъп до паметта:

Публикувано изображение

Добавил съм го в доверените, но никакъв резултат.Идеи?

А тук добавил ли си го? ;)

Хиляди благодарности колега.Към момента няма блокиране, дано да остане така. :super:

Няма никакво съмнение, че ще остане. Според мен неудобството в случая е, че за разлика от firewall-а такова логиране не може да се избегне в събитията на Defense +, освен ако генерално не се изключи в Preferences. Интересно ми е тези блокажи продължават ли ако изключиш в антивирусната си програма Comodo като обект на внимание? Поздрави.

Интересно ми е тези блокажи продължават ли ако изключиш в антивирусната си програма Comodo като обект на внимание? Поздрави.

Не ти разбрах въпроса, но има ли значение, след като има решение?

Значи това Comodo е много интелигентно направена програма ! Просто се убеждавам ...... Много от платените събратя, не предоставят толкова добра интерпретация на настройки и функционалност .... Евала.... Излезе ли финалката на 6, а дори и RC, макар да я ползвам и Бета ... забравям за всичко...

Присъединявам се към това.Излезе ли шестицата веднага я слагам.Междо друото ще успее ли да се надгради или трябва нова инсталация?

Не ти разбрах въпроса, но има ли значение, след като има решение?

Ако в антивируса изключиш процесите на Comodo, дали се наблюдават блокажи ? Или не си го пробвал?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.