Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 6 AV / IS

Featured Replies

Така и нищо не излиза от Kiosk-а.

....................................................................

Пробвах с тоя тест http://www.trustware...-Security-Test/ и с теста на Комодо и всичко бива спирано че даже и самия киоск иска достъп до нета.И него блокирах.

Сандбокси също по подразбиране пуска всички виртуализирани програми да имат достъп в нета.Shadow Defender пък въобще не спира нищо.

Киоск е за банкиране и след като изтриеш всички файлове и го пуснеш пак можеш да си банкираш без проблем, защото вътре няма да има зловреден софтуер.

URIEL, Здравей! Не тествам - събирам информация в момента. Може би има значение конфигурацията и Security Level. Ти предполагам си на Proactive/Custom/Safe, не видях той да е показал неговите?
  • Отговори 771
  • Прегледи 84,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

URIEL,стената работи в Киоска,но HIPS-а не и има 30 начина зловреден код

да се прикрепи към легитимно приложение и да изнесе данни,

PCFlank Leaktest проверява дали изпитваният продукт защитава уеб браузъра срещу манипулация чрез уеб интерфейса на браузъра COM.

http://www.pcflank.com/pcflankleaktest.htm

приложението не може да се свали от киоск средата,но свалено в реална среда си остава активно и след като влезеш във виртуалката

ПЪРВО ТЕСТВАЙТЕ,ТОГАВА ГОВОРЕТЕ

ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ :eek:

В реалната среда обаче Хипса работи и тогава не ми е ясно как ще ми прихване данните?

Мен ме интересува виртуалната да е чиста, а ако не е то стената ще и попречи да изнесе нещо...

При всички случай съм защитен...

Не е нужно да ми пишеш с едър шрифт все още виждам.

URIEL, Здравей! Не тествам - събирам информация в момента. Може би има значение конфигурацията и Security Level. Ти предполагам си на Proactive/Custom/Safe, не видях той да е показал неговите?

Здравей!Естествено, че съм с максимални настройки.Това е първа бета и съм сигурен че докрая нещата ще се изяснят.И ще се подобрят.

Само търпение трябва...

ЯВНО ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАМ КЪМ НЕЩО ПЛАТЕНО :no-no:

РАЗБЕРЕТЕ,БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА

Ясно ми е вече за какво иде реч... ;)

да,ХИПСа работи,но има едно голямо но...

когато е включен ББ,хипса все едно че го няма

а сандъкат е леко "пробит",трябва човек да е много наивен да разчита на него

когато ББ е изключен ХИПС-а работи,но как...?

я го сравни с ХИПС9а на версия 5.10

в режим "параноид мод",ако Скайпа не е в правилата,ми вади 50-60 алерта при 5-та

при 6-та не гъква дори

и при зловредно приложение с подправен цифров подпис(все по популярен и ефикасен метод)компа ти гърми

много бързо забравихте големият скандал с подправените цифрови сертификати на Мелихчо

да ви напомня,все пак

On March 15, 2011, Comodo reported that a user account with an affiliate registration authority had been compromised which was used to create a new user account that issued nine certificate signing requests. Nine certificates for seven domains were issued: mail.google.com, login.live.com, www.google.com, login.yahoo.com (three certificates), login.skype.com, addons.mozilla.org, and global trustee. The attack was traced to IP address 212.95.136.18, which originates in Tehran, Iran. Though Comodo initially reported the breach was the result of a "state-driven attack", it subsequently stated that the origin of the attack may be the "result of an attacker attempting to lay a false trail."

The breach has been widely reported, and has led to criticism of how certificates are issued and revoked.

All of the certificates have been revoked. Microsoft has issued a security advisory and update to address the issue.

On March 26, 2011, a person under the username "ComodoHacker" made several posts to Pastebin.com claiming to be an Iranian responsible for the attacks.

в киоска работи само стената и ако по погрешка разрешим изходяща

активност на зловреден код,какво ще стане

ще бъде ли копирана и изнесена чувствителна информация или не?

Не знам дали съм те разбрал правилно, но провери дали с някое лигитимно приложение можеш да изнесеш или качиш някъде безсмислена информация и ще разбереш.

Все едно по погрешка си разрешил на зловреден код достъп до интернет.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Всичко може да се контролира с махането на една-две отметки

Публикувано изображение

Новия сандък е добър. На реална машина макар и малко стара, но имам важни документи на нея. http://dox.bg/files/dw?a=99363aa38b

Като си такъв мераклия да пускаш теми поне си направи труда да не копи / пействаш на Английски. Такъв постен бълвоч може всеки да направи !!!

Кат си такъв мераклия да критикуваш превеждай ти бе.

Вервам че разбираш английския. Картофчо крайно време е някой да те постави на мястото ти.

Аз съм го оставил със настройки по-подразбиране на Proactive Security,само сандъка съм го дал на несигурни.Така го тествам.

Аз съм го оставил със настройки по-подразбиране на Proactive Security,само сандъка съм го дал на несигурни.Така го тествам.

Изчаквам да излезе поне RC и ще си дам настройките.

Кат си такъв мераклия да критикуваш превеждай ти бе. Вервам че разбираш английския. Картофчо крайно време е някой да те постави на мястото ти.

Седи мирен да не ти замине скалпа :laughing4:

egemen твърди че този тест е стар и няма голямо значение.

Лека нощ.

Аз не претендирам за ефективност и актуалност, просто попаднах из коментарите на него и реших да го пусна. Лека и спокойна. И чакаме в нетърпение 2-ра бета :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Аз не претендирам за ефективност и актуалност, просто попаднах из коментарите на него и реших да го пусна. Лека и спокойна. И чакаме в нетърпение 2-ра бета :)

Просто го написах информативно ;)

Във форума масово се оплакват от това ежесекундно блъскане по твърдия диск на cmdagent.exe. Егенем съветва да се направи пълно сканиране+рейтинг сканиране и след това след мръдване на мишката чукането щяло да спре. Направих това,ефект никакъв. Питам ви,при вас има ли някаква промяна??

Във форума масово се оплакват от това ежесекундно блъскане по твърдия диск на cmdagent.exe.

Егенем съветва да се направи пълно сканиране+рейтинг сканиране и след това след мръдване

на мишката чукането щяло да спре.

Направих това,ефект никакъв.

Питам ви,при вас има ли някаква промяна??

Много ми е интересно, аз като не съм инсталирал антивируса, как аджаба на пусна пълно сканиране?Публикувано изображение

Ето какво се получава, като настроя Avast-а да сканира всички файлове.

Публикувано изображение

На всяка секунда сканира празни файлове с някакви странни имена в C:WindowsTemp, които постоянно се създават и изтриват. Единственият начин да спра създаването и изтриването на тези файлове е да килна процесите на Comodo, ама някак не върви.

EDIT: Забравих да уточня, че вчера правих Rating Scan, а този скрийншот горе го направих преди малко.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Пършивото Комодо постоянно пише и трие някакви файлове на диска,а Егенем се прави на умряла лисица Както някои умни хора пишат във форума,нямат намерение да си трошат харда и нервите. Напълно съм съгласен с тях,ще изчакам релийза,ако не изчистят тоя бъг им бия шута. А и какво очаквате от тия турчуля,освен гадорий. 500 години явно не стигат! ;)

На всяка секунда сканира празни файлове с някакви странни имена в C:WindowsTemp, които постоянно се създават и изтриват. Единственият начин да спра създаването и изтриването на тези файлове е да килна процесите на Comodo, ама някак не върви.

Тези файлове би трябвало да са обвързани със Skype, Firefox и още доста програми. Не би трябвало да има проблеми с изтриването им, но по-добре добави разширението им в ignore списъка. ;)

Тези файлове би трябвало да са обвързани със Skype, Firefox и още доста програми. Не би трябвало да има проблеми с изтриването им, но по-добре добави разширението им в ignore списъка. ;)

Баш си е от Comodo, няма от какво друго да е.

http://dox.bg/files/dw?a=bcc3022b3b

Между другото, идеята да добавя файловете в изключенията е добра, но тъй като те са без разширение използвах това правило

C:WindowsTempetilqs*

На някой друг сменени ли са началните страници в Internet Explorer и Firefox на

http://us.yahoo.com/?fr=fp-comodo

Подозирам, че Comodo е направил този номер, тъй като в адреса се съдържа името му.

Редактирано от саби (преглед на промените)

При инсталацията под избора за използване на Comodo DNS има и отметка за yahoo - не сте я премахнали. И при версия 5.12 е така...

Какво направиха тези с втората Бета .... уж имаше слух, че трябва да излезе...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.