Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на тонколони

Featured Replies

Заслужава ли си да купувам тези тонколони: http://audio-tehnika.com/?l=bg&pid=872&p=1&ipp=8&tags=Tonkoloni-DJ-Pro-8-1757253.html ?

Заслужава ли си да купувам тези тонколони: http://audio-tehnika...-8-1757253.html ?

Аз отговарям така. Не си написал за какви цели ще ги ползваш. А отговорът ми е - НЕ!
  • Автор

То е една цел търся нещо качествено да е до 150w смисъл 2 тонколони по 150w и да свири сравнително силно. Не съм много на вътре с тези работи.

То е една цел търся нещо качествено да е до 150w смисъл 2 тонколони по 150w и да свири сравнително силно. Не съм много на вътре с тези работи.

Е, това е нещо друго. Винаги си дописвайте постовете. А това дето сте го снимал, просто го подминете спокойно. Това са колони за вдигане на шум.Направени са за пренасяне от място на място, а не за качествена домашна музика. То и парите им са колкото те струват.За в къщи си вземете нещо по прилично.Все пак ако си изберете, спокойно можете да се посъветвате отново. Успех!

Това няма нищо общо с качество. Двора на къщата ли ще си озвучаваш?

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Автор

Определено няма да са за двор на къща, а за апартамент. Ако вие може да предложите нещо в рамките на 200-250 лева максимум ще бъде добре. А какво значи това "Това са колони за вдигане на шум"?

За вдигане на шум стават :)

Това не са колони за апартамент. Качеството на звукът е ужасно. За апартамент колоните изглеждат по различен начин и свирят, а не взигат шум. Примерно нещо като тези https://sites.google.com/site/bgnikiaudio/Home/tonkoloni

• Автор

То как ще излезне най добре да купя говорители и да дам на човек, които разбира от изработката на тонколони или да купувам готови?

То как ще излезне най добре да купя говорители и да дам на човек, които разбира от изработката на тонколони или да купувам готови?

Ако ще ги прави майстор, който разбира от тези работи, той ще ви купи говорителите, а не Вие.За предпочитане е Вие да си прослушате и изберете модел готови тонколони. Може и е хубаво да се насочите към втора употреба.При всички случаи за парите, които сте отделил за колоните, втората употреба ще са Ви по силите а и ще са по добри от тези по техномаркетите.Има много такива магазини с качествена и много добра аудиотехника.След като сте си избрал модела и сте го прослушал добре, можете да споделите модела на колоните във форума за доуточнение. Това е по Ваше желание.Знайте, че колоните са една най съществена част от цялата звукова уредба.

Търси си трилентови говорители, а не дву-......!

Търси си трилентови говорители, а не дву-......!

Защо?Каква е причината да изберем трилентови Thunder пред двулентови Focal например?Това ли е най-важното при избор?Риторичен въпрос.И говорителите не се делят на двулентови и трилентови а това е характеристика на озвучителните тела.

Редактирано от xtremist (преглед на промените)

Това ли е най-важното при избор?Риторичен въпрос.И говорителите не се делят на двулентови и трилентови

Прав си - тука грешката е моя - исках да кажа 3-лентови ОТ. А относно другите ти забележки, ще ти кажа, че аз бих търсил оптималното съотношение и ОТ да са трилентови - лични предпочитания.

"HECO" е много добра фирма .Ако имате възможност да го чуете, мисля ,че ще ви харесат.

Кантона също е много добре. Дори е басрефлекс, което помага за долната гранична честота. Изберете по Ваше предпочитание. Аз също съм за първият модел. Със втория, няма да направите грешка.Дано имате късмет.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Няма значение дали едни ОТ са дву или трилентови. Всичко зависи от възможностите на отделните драйвери от които са направени. Ниско и високочестотен да покриват и средночестотния диапазон при двулентови. Понякога се ползва и само един широколентов драйвер за целия диапазон. Колкото повече драйвери има в едно ОТ толкова повече проблеми с филтри, настройки, разлика в чувствителност на драйвери и т.н. проблеми. Показах ти много добри ОТ за пари в твоя ценови диапазон и сега само трябва да потърсиш и да се обзаведеш. Ако посочиш и в кое село мислиш да търсиш може и да те насочи някой колега от форума по конкретно, щото тези неща се купуват след прослушване.

• Автор

Лошото е че съм от Пазарджик, а колоните са от Бургас.

Лошото е че съм от Пазарджик, а колоните са от Бургас.

За тази работа има куриери а за тези тонколони си заслужава!! +10 ~ 15 лева.
  • Автор

Има и един друг въпрос как мога да ги прослушам и линка към вторите не работи.

Има и един друг въпрос как мога да ги прослушам и линка към вторите не работи.

Поразгледай тук http://www.kaldata.com/forums/topic/170474-магазини-за-озвучителна-техника/ . Аз не бих купил ОТ с поръчка по пощата. Препоръчвам да се купуват на място след прослушване. В София ако не ти се ходи, в Пловдив не може да няма/там сигурно ти е най-близо/.

Ако имаш път за Пловдив може да отскочиш до Райчев инженеринг да провериш какво има. При Райчев изникват много интересни неща. Адреса може да се намери с помощта на гугъл. Или да звъннеш един телефон да попиташ, какво има.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Само,че продавача първо трябва да те прецени дали си заслужил тази чест и тогава може да ти каже някаква цена,която може да не ти хареса,цените са убийствени(който е звънял знае :) ).Но не пречи да пробваш.Все пак се насочваш в правилна посока.

Вторите JBL са за предпочитане от тези.Това е стара известна аудио марка,специализирана в производство на тонколони.Аз лично я харесвам много,защото всичко което съм слушал от нея,в продължение на доста години е било на ниво.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.