Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на тонколони

Featured Replies

Сега вече ми харесваш!

Първият модел са френски колони - басрефлекс - правят добри модели от едно време.

Средночестотният е обикновен хартиен/kewlare/, ноколонката е басрефлекс. Имат добри колонки

Вторият е познат много добре на публиката - Имат много добри модели, но не и тези - отново басрефлекс - средночестотният отново е обикновен - това не значи , че не свири

Третият - HECO - много добър басов говорител с много добро окачване на менбраната.Забележи средночестотният - куполен, за средни честоти - много добро изпълнение от Германия. И накрая, чудесен купулен за високите. Затворен обем и малко по голяма мощност носят, но свирят много добре. Препоръчвам ти третия - HECO-PSM800

Допълнение:Ако разполагаш с пари, вземи и JBL-a. Но както каза и колегата. Отивай и слушай на място! На място.Ясен съм нали.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Трябва да се прослушат, на мен по ми харесват френските и JBL. Не съм слушал точно тези модели, но изглеждат стабилна изработка на доброто старо време.

Аз не съм ги слушал, но френските и др. ги бях срещал и бих ги чул. :)

Аз не съм ги слушал, но френските и др. ги бях срещал и бих ги чул.

:)

Точно тази френска фирма има много добри колони от старото време.Не ми харесва средночестотния - обикновена кора за яйца/кевлар по-точно/ и не е в затворен самостоятелен обем. Отварял съм същият модел тук, в Търново.

HECO е една от основните производителки на високоговорители и се слави по цял свят

Моделът на HECO и JBL са се продавали едно време и в България

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Както каза extremist дали ще вземеш тези или други подобни колони не е от голямо значение. Важното е, че си се насочил в правилната посока и си осъзнал кое си заслужава. Успех с покупката!

Дадах мнение по следната логика.Ако ми предложат лека кола и едната е Mercedes,а за другите не съм чувал въобще никога,коя бих избрал!Може и трите предложения да са добри но Mercedes-тук е известната марка JBL...

• Автор

Писах да прати цените и ще преценя, но съм навит още от началото за HECO.

Ако се спре на тях, да сподели цените тук. LZ, СЧ няма собствен обем, а поне за НЧ има ли някакво конструктивно решение - отделна камера? Ако не - сериозно ще оказва влияние върху безобемния. Все пак пише 80w... Авторе, с твое позволение ще редактирам заглавието.

Дадах мнение по следната логика.Ако ми предложат лека кола и едната е Mercedes,а за другите не съм чувал въобще никога,коя бих избрал!Може и трите предложения да са добри но Mercedes-тук е известната марка JBL...

Митко!

Mнението ти го уважавам винаги, но си пристрастен към JBL. Те не са били никога Мерцедеса в акустиката, макар че имат много добри колони от близкото минало. Явно не познаваш реално и никога не си бил притежател на двете гермнански фирми за акустични тела "Altek" и "Heco"

Ако се спре на тях, да сподели цените тук.

LZ, СЧ няма собствен обем, а поне за НЧ има ли някакво конструктивно решение - отделна камера?

Ако не - сериозно ще оказва влияние върху безобемния. Все пак пише 80w...

Авторе, с твое позволение ще редактирам заглавието.

За френският модел вече споменах , че съм отварял и не е изолиран средночестотният. За JBL -не съм отварял този модел.Друг по голям от него съм гледал в който средните са в собствен малък обем от нещо като саксия, натъпкано с вата, но говорителят също беше от куполните, а не хартиен. За Хекото - средният басовият и високите са в един обем. Имал съм до преди десет години същият модел. 1/3 вата в кутията по всички страни.200 мм -вия басов много добре явно е балансиран и движенията на менбраната са много добре заради гумената периферия.Моето мнение го казах. А ако разполагам с пари, бих вземал и двата модела едновременно.Сега остана да разберем най важното - цената.За сега не коментирам, защото не е редно.Аз имам представа колко ще иска за всеки модел ориентировъчно. Стига който ги продава, да разбира от техника а да не е само "търговец"

Пак към автора:

Какъв усилвател ще ползваш, а източник на сигнал.

Щом си от Пазарджик, знаеш хотел Елбрус.

На задната му страна, след улицата, има една "количка във въздуха" - предполагам се сещаш.

Зад нея има улица и блокове. Там има ателие за изработка на ОТ по поръчка.

Отбий се да погледнеш ако искаш. Ето им сайта: http://www.tigervega.net/

Някои от продуктите са им по поръчка за "вдигане на врява",

но също ползват продукти на обертон и селениум.

Попитай ги да те насочат към нещо според бюджета, било то и "втора ръка".

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.