Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDMI кабел

Featured Replies

Здравейте! На скоро си купих лаптоп и реших да го свържа към телевизора, за да гледам филми. Затова си купих hdmi кабел. Проблема ми е че не знам как да ги свържа. Гледах клипчета, на които хората просто тикат кабела готово. При мен нищо не става. Чудя се все пак не трябва ли да се правят някакви настройки. Много ще се радвам някой да ми обясни, защото съм много назад с материала.

Входа на телевизора има цифра. След като я видиш го избираш с дистанционното. Също така при някой телевизори входа трябва да е №1 иначе не изкарва сигнал.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Здравейте!

На скоро си купих лаптоп и реших да го свържа към телевизора, за да гледам филми. Затова си купих hdmi кабел. Проблема ми е че не знам как да ги свържа. Гледах клипчета, на които хората просто тикат кабела готово. При мен нищо не става. Чудя се все пак не трябва ли да се правят някакви настройки. Много ще се радвам някой да ми обясни, защото съм много назад с материала.

Правилното е...тикаш кабела в телевизора и после в лаптопа.После от дистанционното на телевизора има бутон Sourse ,от който избираш HDMI и ще гледаш...

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

http://www.kaldata.com/forums/topic/188213-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-lcd-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-hdmi-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB/

тук има доста неща които биха ти помогнали. аз също имам проблем но при мен е със звука,

• Автор

Благодаря за помощта! Успях да го подкарам.

• 10 месеца по-късно...

Здравейте! Имам молба за помощ :( ... Купихме си телевизор Samsung, с негоHDMI HD - VGA 15, за да гледаме филмчетааааа. Да, ама не....Не става. Мъчехме го мъчахме и упряхме до форумите. Помагайте кой с каквото може ;)

Като свързваме, на телевизора излиза че няма сигнал.

Дай по-подробно че нищо не ти се разбира. Точен модел на телевизора и с какъв кабел е свързан към каква видеокарта?

Здравейте! Имам молба за помощ :( ... Купихме си телевизор Samsung, с негоHDMI HD - VGA 15, за да гледаме филмчетааааа. Да, ама не....Не става. Мъчехме го мъчахме и упряхме до форумите. Помагайте кой с каквото може ;)

Като свързваме, на телевизора излиза че няма сигнал.

1. За да питаш и търсиш помощ, ще напишеш подробно телевизора и модела му, видеокартата и с какви кабели разполагаш!

2.От видеокартата си вземал сигнал от 15 пиновия куплунг /VGA/ който е аналогов, и го вкарваш в телевизора на HDMI входа, който е ЦИФРОВ!!!

Смяташ ли, че това, което си направил, ще получиш сигнал на телевизора?И когато го купува /телевизора/ защо не каза на консултанта че имаш такъв и такъв вход на картата, та да ти даде поне кабел, който ще ти върши работа.Ако видеокартата/ която също не споменаваш какъв модел е/ има HDMI изход, ще си купиш един кабел  HDMI-HDMI в зависимост от растоянието между телевизора и компютъра / 2, 3, 5 метра/ До тук съм ясен ,нали? Всичко зависи от видеокартата ти, какви изходи има.

Ако последната е само с VGA - трябва ти кабел между телевизора и компа   VGA - VGA

Ако картата има DVI изход - трябва ти   DVI - DVI

Ако картата има HDMI - което е най добре, вече съм ти написал по горе.

Понеже не си написал и модела на телевизора, което хич не се харесва в този форум при питане, предполагам, че последният има всичките входове, но само предполагам. Може би няма DVI вход, но на този въпрос ти ще ни отговориш. Ако на всичките тези въпроси към теб беше написал отговорите, във следващият пост щеше да знаеш какво да направиш. Не ми е ясно, като питате за неща, които никой не знае какви са, как ще се досетим каква ви е картата в щайгата и какъв е модела на телевизора, който си си купил та да ви посъветваме.

Виждаш ли поста отгоре над мен? Колегата също е искал да ти напише всички тези неща.Затова, преди питане, ще си направиш чернова със всички отговори за твоята техника, които ще са ни в полза, да ти дадем адекватни съвети.Тук всичко е на добра воля и това си длъжен да го направиш. В противен случай викаш техник, плащаш му и ти го прави! Щото след третият ти пост ще последва практиката на пишлигарите в този форум, които казват "с нищо не ми помогна и нищо не разбираш" А винаги неразбиращият си остава - питащият!.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Искам само да знам с какъв кабел ще имам по-добра картина,с HDMI или SVGA.

По принцип с ХДМИ.

Но зависи също и какъв е приемникът, и какво се гледа на него.

Лаптопа към телевизора.На мен специално ми трябва хубава картина за някой игри.

SVGA поддържа резолюция 800х600  --   HDMI 1920х1080 .Сам си отговори!

На мен ми трябва качествена картина,не голяма резолюциа.

...На мен специално ми трябва хубава картина за някой игри...

Качествената картина е тази с по-голямата резолюция ;)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Качествената картина е тази с по-голямата резолюция ;)

Еми мерси че ми оточни това нещо,като си купя кабела ще видя как ще е. Двоумях се кой кабел да взема,защото един приятел използва SVGA и HDMI кабели,и ми се струваше че със HDMI кабела картината е лекичко замазана,а с другия кабел беше много чиста и по добра,незнам на какво се дължи това.Но ще си купя HDMI кабел щом казваш че е по-добър.

Еми мерси че ми оточни това нещо,като си купя кабела ще видя как ще е. Двоумях се кой кабел да взема,защото един приятел използва SVGA и HDMI кабели,и ми се струваше че със HDMI кабела картината е лекичко замазана,а с другия кабел беше много чиста и по добра,незнам на какво се дължи това.Но ще си купя HDMI кабел щом казваш че е по-добър.

HDMI е по добър,но прочети и горните постове на колегите-сиреч дали имаш възможност за такъв! Ако е така-това е твоя кабел!

HDMI е по добър,но прочети и горните постове на колегите-сиреч дали имаш възможност за такъв! Ако е така-това е твоя кабел!

Еми прочетох всички постове,и за това питах кой кабел е по добър  ;)

Здравейте имам проблем със свързването на лаптопа към телевизора с HDMI, защото когато го включа картината мърда (като при не толкова добър сигнал при аналогова ефирна телевизия :D :D). При VGA-то нямам никакви проблеми но предпочитм HDMI заради звука. Кабела и телевизора са наред, защото с тях ползвам Цифрова Телевизия от Виваком. Та да не би да има някакви настройки за HDMI на лаптопа?

П.П Телевизорът e NEO 24" 

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

Здравейте имам проблем със свързването на лаптопа към телевизора с HDMI, защото когато го включа картината мърда (като при не толкова добър сигнал при аналогова ефирна телевизия :D :D). При VGA-то нямам никакви проблеми но предпочитм HDMI заради звука. Кабела и телевизора са наред, защото с тях ползвам Цифрова Телевизия от Виваком. Та да не би да има някакви настройки за HDMI на лаптопа?

П.П Телевизорът e NEO 24" 

Моля,обяснете термина "картината мърда".

Къде продават SVGA кабели, че да си взема и аз. :D

Ами например тук http://www.itshop.bg/product/1632/manhattan-390637-kabel-za-monitor-svga-15m-f-1-8-m.html -а ако не знаеш какво е SVGA това е отделен въпрос ;)

Ами например тук http://www.itshop.bg/product/1632/manhattan-390637-kabel-za-monitor-svga-15m-f-1-8-m.html -а ако не знаеш какво е SVGA това е отделен въпрос ;)

Както си и знаех. Търговците са с клъцнато образование, ма пишат ли пишат. Лошо няма. Кабелът е VGA - кръстен е на името на буксата, с която започва и евентуално завършва, освен ако не е с преходник към друг тип порт или техническият термин за него е "D-Sub" (15 пинов). Това че е наречен VGA, не значи че има проблем да провежда сигнал на картина дори с много по-висока резолюция не само от vga, но и от и svga, и от xga(1024Х768). Практически(или поне теоретично), поддържа до 2048Х1536пиксела резолюция(qxga), при до 85 херца честота на опресняване.

Както си и знаех. Търговците са с клъцнато образование, ма пишат ли пишат. Лошо няма. Кабелът е VGA - кръстен е на името на буксата, с която започва и евентуално завършва, освен ако не е с преходник към друг тип порт или техническият термин за него е "D-Sub" (15 пинов). Това че е наречен VGA, не значи че има проблем да провежда сигнал на картина дори с много по-висока резолюция не само от vga, но и от и svga, и от xga(1024Х768). Практически(или поне теоретично), поддържа до 2048Х1536пиксела резолюция(qxga), при до 85 херца честота на опресняване.

Можеше направо да обясниш за "SVGA"-а,а не да се правиш на интересен "От къде мога да си купя SVGA". Или просто си търсиш с някой да си пишете постове?

Редактирано от Otogai (преглед на промените)

Кабел лесно ще си купиш но не можеш да го свържеш към телевизора. Не ми се обяснява пак та чети - http://www.kaldata.com/forums/topic/216037-свързване-на-телевизор-към-компютър/

Трябва ти цифров изход за видеото. Демек HDMI -> HDMI или HDMI -> DVI. Ако лаптопа има само аналогов изход нищо не става.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.