Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте колеги, новия компютър който ще се взима ще се ползва предимно за Игри, обработване на 3D графика и тестване на програми и системи с VMWare.

http://www.amazon.de...d=A2PMBAYX6G8IJ

Процесор: AMD Phenom II X4 945 4 x 3000 MHz

Mainboard: ASUS M5A78L-M LE (1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI, 6 x SATA 3Gb/s, 2 x PS/2 keyboard/mouse, 1xDVI, 1xD-Sub, 1 x GBIT-LAN, 4xUSB 2.0, 3xAudio jack)

RAM: 8192 MB DDR3 PC-1333

HDD: 640 GB SATA II

Чип: AMD Radeon HD 3000 /760G Grafikchip max. 1024 MB shared RAM mit extra DVI und VGA Anschluss, DirectX 10

Захранване: 420Watt

Сума: 299€ + безплатна доставка(само толкова мога да отделя)

Мисля да взема и ползвам картата от стария компютър, която преди време тук ми предложихте:

PowerColor HD6790(доволен съм от нея)

Ако захранването е проблем мога да го сменя с мойто(450W).

Дали си струва този компютър за тези пари ?

Чакам само одобрение и веднага го поръчвам.(освен ако за тези пари не се сглоби нещо по-добро от amazon)

Аз ли не разбрах нещо или ти се бъзикаш? Че тук за 600 лева вземаш супер конфигурация, щом имаш и що годе добра видеокарта+ захранване!

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

• Автор

Не съм в България. А разглеждал съм доста теми и не почваха ли супер конфигурациите от 1000 лева нагоре ?

Това ще рече, че тази конфигурация е зле ?

P.S.

Ето сегашната ми конфигурация.

http://www.kaldata.com/forums/topic/182092-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0/page__hl__asdfag#entry2046378

Просто искам леко да ъпгрейдна, че сегашната конфигурация се задъхва вече.

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Ами цените тук, са долу горе като в Западна Европа. А конфигурацията, към която си дал линк първо, че не е описана добре и второ, че е доста стара. Ето например какво може да се вземе тук за около 600 лева, като се предполага, че ще ползваш сегашната си кутия, захранване и видеокарта. Тоест, ъпгрейд само на дъно, процесор, RAM и ако желаеш нов хард диск. :

GB B75M-D3V /B75/LGA1155 - 1 бр. - 107.04 лв.

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 336.64 лв.

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB - 1 бр. - 106.00 лв.

8G DDR3 1600 GEIL DRAGON - 1 бр. - 59.04 лв.

Обща стойност - 608.72 лв. с ДДС

Ако махнеш харда, тия пари ще може да се инвестират в още повече РАМ или да кажем в пълноформатно дъно, а защо не и в още по-добър процесор.

• Автор

Даже ако си оставя и стария хард(250 GB които са ми достатъчни) излиза:

Intel Core i5-3330 Prozessor (3GHz, L6 Cache, Sockel 1155): 173,19€

Gigabyte GA-B75M-D3V Sockel 1155 Mainboard: 58,78€

Kingston HyperX PC3-12800 Arbeitsspeicher 8GB: 39,87€

Сума: 271,84€ по-евтино, а предполагам и по-добро ?

P.S.

Ако е така ще ги поръчам 3-те части и се надявам да остана доволен.

Мерси за помоща.

Процесорът е доста по-добър от стария Phenom II X4, паметта може да се пусне на 1600 MHz, което не е чак такова предимство в случая, но както каза, ще ползваш компютъра и за работа, освен за игри. Нарочно е сложена една плочка RAM от 8 GB, за да добавиш след време още една, понеже дъното разполага само с два слота за RAM. Освен всичко друго, разполагаш и в USB 3.0 + SATA III. Общо взето това са предимствата, като при игри ще имаш още малко boost и от процесора, а спрямо сегашния ти, ще имаш още повече кадри, гарантирам! Лично при мен се получи двукратно увеличение на кадрите при GRID при смяна на E6750 с i5 3570.

Процесора е много добър. Всичко е супер. Взимай това, конфигурацията (твоята) не струва. Местя темата в правилният раздел!

Малко отмествам фокуса на темата,но да си питам :) . "тестване на програми и системи с VMWare" VMWare + BackTrack или с някоя друга дистрибуция ?

• Автор

VMWare Workstation(Linux,MacOsX, Windows 7/8) По-точно ще тествам различни Антивирусни на различни системи

(главно Windows 7) и може би различни Linux дистрибуции.(затова са тия 8GB, сегашните 2 са малко)

Само още 1 въпрос. Гледах и следния процесор: Intel Core i5-3450

Разликата в цената е 0,67€. Да взема ли него или 3330? Гледам, че е малко по-бърз?

VMWare Workstation(Linux,MacOsX, Windows 7/8) По-точно ще тествам различни Антивирусни на различни системи

(главно Windows 7) и може би различни Linux дистрибуции.(затова са тия 8GB, сегашните 2 са малко)

Само още 1 въпрос. Гледах и следния процесор: Intel Core i5-3450

Разликата в цената е 0,67€. Да взема ли него или 3330? Гледам, че е малко по-бърз?

Ами колкото ти се откъсне от сърцето. Ако имаш и за I5 3570, вземай него. Винаги по-високата честота на която работи ще ти е от полза. Всъщност, тук се предлагаха и дъна на Asrock, което е добра идея с оглед на това, че позволяват известен клок на тия процесори без индекс "К" накрая. Аз сложих GB, защото в момента не намерих в онлайн магазина евтино дъно на Asrock, а нали трявбаше да се вместя в тия 600 лева.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.