Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно, CPU и RAM за мах. 300 лв.

Featured Replies

Понеже в първоначалният вариант на колегата, единият PCI слот може да се загуби, ако по невнимение се сдобие с двуслотова видеокарта:

И ще я захранва с фортрон 350 вата :whist: Това си е чисто билдерско невнимание :D

Е, ти се скъса да плюеш Пентиумите в други теми, обаче тук реши да си промениш вижданията! :nono:

Грешиш. Когато съм бил против Пентиумите, винаги съм ги сравнявал с някой четириядрен процесор. Покажи ми един мой пост от последните месеци или година, в който съм препоръчал двиядрен процесор на АМД. Няма такъв, защото лично аз си патя от скапан двуядрен процесори. И когато препоръчваме нещо, то се съобразяваме с изискванията на потребителите. Обаче да се съобразяваш с изискванията само не става. Представи си, че аз искам да ми препоръчаш компютър за 200 лева. Какво би ми предложил? Може би нещо на старо? Ама аз не искам старо. Нямам си понятоие обаче нито от цени, нито от платформи, нито от DDR27...Ти какво ми казваш? Пич, няма как да стане твоята, щото за тия 200 лева може да вземеш някоя стара щайга, която ще бъде 2 пъти по-бавна от нещо ново за 300 лева. Затова се напъни още малко и събери парите. Затова и сега казвам, че няма смисъл от тоя двуядрен процесор и то за работа. Не, че няма да върши работа, но някак си се обезсмислят вложените средства.

И ще я захранва с фортрон 350 вата :whist: Това си е чисто билдерско невнимание :D

Какво значение има захранването? Като реши да купува карта, ще мисли за захранването. Обаче с малкото дъно ще може да постави само еднослотова видеокарта. Но...350 вата са си 350 вата. Например HD6670 също се предлага главно във варианти, заемащи два слота. Е, има и такива Low profile на малко по-висока цена, но това го ограничава в избора.

Грешиш. Когато съм бил против Пентиумите, винаги съм ги сравнявал с някой четириядрен процесор. Покажи ми един мой пост от последните месеци или година, в който съм препоръчал двиядрен процесор на АМД. Няма такъв, защото лично аз си патя от скапан двуядрен процесори. И когато препоръчваме нещо, то се съобразяваме с изискванията на потребителите. Обаче да се съобразяваш с изискванията само не става. Представи си, че аз искам да ми препоръчаш компютър за 200 лева. Какво би ми предложил? Може би нещо на старо? Ама аз не искам старо. Нямам си понятоие обаче нито от цени, нито от платформи, нито от DDR27...Ти какво ми казваш? Пич, няма как да стане твоята, щото за тия 200 лева може да вземеш някоя стара щайга, която ще бъде 2 пъти по-бавна от нещо ново за 300 лева. Затова се напъни още малко и събери парите. Затова и сега казвам, че няма смисъл от тоя двуядрен процесор и то за работа. Не, че няма да върши работа, но някак си се обезсмислят вложените средства.

Ами да беше му предложил 4-ядрен процесор, вместо да тролиш темата.

ASROCK A75 PRO4 /A75/FM1 - 118.46 лв.

AMD A6-3670 X4 /2.7GHZ/FM1/BOX - 155.92 лв.

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO - 32.40 лв.

Обща стойност - 306.78 лв. с ДДС

количка

Ами да беше му предложил 4-ядрен процесор, вместо да тролиш темата.

ASROCK A75 PRO4 /A75/FM1 - 118.46 лв.

AMD A6-3670 X4 /2.7GHZ/FM1/BOX - 155.92 лв.

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO - 32.40 лв.

Обща стойност - 306.78 лв. с ДДС

количка

И пак опираме до това, дали си заслужава тая платформа. Спирам вече да пиша.

И пак опираме до това, дали си заслужава тая платформа. Спирам вече да пиша.

Не, опираме до това какво е най-производително за 300 лева в неговия случай. Ти освен че му каза, че трябва да даде повече пари, друго не направи, а човекът може да няма възможност. И само не ми казвай, че си му предложил Pentium-а, защото той е с по-слабо вградено видео, което е голям минус в неговия случай.

BB код:

ASROCK H61M-DGS /H61/1155 - 1 бр. - 73.17 лв.

G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 115.84 лв.

CORSAIR 1x4GB VALUE SELECT DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 32.57 лв.

ASUS GT610-SL-1GD3-L - 1 бр. - 81.53 лв.

Обща стойност - 303.11 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/...r46109p1rf.html -:- Аз бих взел това за 300лв :) Намери и едно 40мм. вентилаторче ( 2-3лв. струва ) на това видео от кварталния магазин за компютри и си патрон :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Предполагам и това ще стигне за филми, музика и интернет :D А и процесора ( G860 ) е по-добър от двуядрените ( FM2 ) процесори :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

А и процесора ( G860 ) е по-добър от двуядрените ( FM2 ) процесори :)

Проблемът е, че на него му трябва и някакво що годе добро видео, каквото Пентиумът няма. А и трябва дъно с 2 PCI слотa и SATA3.

Трябва ми работен кон - архиви по 20-30GB, полу-професионално-любителско Photoshop, Corel Draw и Autocad, Browser с отворени 15-20 таба.

Двата PCI слота ми трябват, вграденото видео трябва да захранва 2 монитора - 1680х1050 и 1280х1024 (и двата имат DVI и VGA входове).

По-нататък ще взема някое средно външно видео, да помага с изчисленията където може. След него и SSD.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Малко се разколебах, мисля да изчакам още малко да излезнат бенчмаркове с 5400к и още ревюта. Междувременно и цените ще им паднат малко. А може и да успея да отделя повече пари. Фортронът мисля че ще е достатъчно за подобна конфигурация, без външно видео. Все пак един допълнителен въпрос - вграденото видео на G860 ще може ли да захрани двата монитора - 1680х1050 и 1280х1024, за нормална работа (т.е. без игри) и кой от двата процесора е по-добър за изчисления ?

Редактирано от Shogi (преглед на промените)

Ето ти сравнение между G850 и A6-3650:

http://www.anandtech...duct/403?vs=404

Това е във връзка с предложената по-горе платформа с А6-3670К:

http://nikem-bg.net/...r46377p1rf.html

Вграденото видео на A6-3650 e по-добро и ще ти трябва видео карта над 100 лева, която да е по-добра от него.

PS: Докато Кирилов ни омайва с приказки, дъноно на Gigabyte е станало с 30 кинта по-скъпо, така че 8-те GB RAM на конфигурацията с A6-5400K си заминаха. :mad:

GB GA-F2A75-D3H A75 FM2 - 148.81 лв.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.