Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете ми конфигурация за програмиране

Featured Replies

За тези графични програми, които са изброени горното е много меко казано :)

Вие i5-3570K го поставяте под съмнение ли ???

Усещам някакво мерене на геймарски п*шки тука... с излишно нахаябузани процесори ;)

За " добра оперативна памет" казах, че може корекция с някой лев отгоре за по-добра ;)

Мислете малко преди да пишете ;)

(Само да спомена, че ползвам i5-3570 без K, без клок съответно и без дъно за клок на процесори без K, и като пусна W3, Eclipse с 3-4 други програми процесорът седи на 29 градуса на 5-6% процента от производителността си ;) Говорите тъпотии, че тоя процесор не ставал :X )

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

Усещам някакво мерене на геймарски п*шки тука... с излишно нахаябузани процесори ;)

За " добра оперативна памет" казах, че може корекция с някой лев отгоре за по-добра ;)

(Само да спомена, че ползвам i5-3570 без K, без клок съответно и без дъно за клок на процесори без K, и като пусна W3, Eclipse с 3-4 други програми процесорът седи на 29 градуса на 5-6% процента от производителността си ;) Говорите тъпотии, че тоя процесор не ставал :X )

Да не си си сложил компютъра в някое мазе с температура по-малка от 10 градуса ??? Преди да си клокна процесора (и5-2500к), това ми беше температурата в idle - 29 градуса и то с охладител като Hyper 612S. Като си с процесор без К явно си и със стоковото охлаждане, та това с

W3, Eclipse с 3-4 други програми

го разказвай на някой друг.

Айде, поредния "специалист" с големите претенции. Абе момче, вземи малко чети, тествай, мисли, гледай какво се търси и с какво ще се работи, и после пиши. Никой не казва, че i5 не става, а че щом може да се купи i7 не трябва да се купува i5! Автора вика: "Искам голяма кола да се возя на дълъг път и да не уморява." Тук няколко човека му препоръчват BMW 5-ица и Мерцедес E-klas, a ти: "Абе не ти трябва, вземи си Фиеста Спорт."

А вие защо не четете преди да пишете. Коментара ми се отнася за ползване на вградения видеоконтролер!!! Аман от новоизлюпени специалисти
  • Автор

добре разбрах вече прецених може да затворите тази тема, защото последните няколко коментара изобщо не отговаряха на въпроса, а само отваряха безмисленни спорове..

А вие защо не четете преди да пишете. Коментара ми се отнася за ползване на вградения видеоконтролер!!! Аман от новоизлюпени специалисти

Айде, поредния "специалист" с големите претенции. Абе момче, вземи малко чети, тествай, мисли, гледай какво се търси и с какво ще се работи, и после пиши. Никой не казва, че i5 не става, а че щом може да се купи i7 не трябва да се купува i5! Автора вика: "Искам голяма кола да се возя на дълъг път и да не уморява." Тук няколко човека му препоръчват BMW 5-ица и Мерцедес E-klas, a ти: "Абе не ти трябва, вземи си Фиеста Спорт."

Пич, говориш глупости... И с 2-та процесора ще му е "комфортно", ако ще и до луната да пътува. Но 200 лв отгоре за нещо което няма се усети нп... да се дават ;) Даже има едни процесори по 1 500 лв дето още по-"комфортни " ще са, нищо че няма да се усети ;)

Виж какво цитираш...

Да не си си сложил компютъра в някое мазе с температура по-малка от 10 градуса ??? Преди да си клокна процесора (и5-2500к), това ми беше температурата в idle - 29 градуса и то с охладител като Hyper 612S. Като си с процесор без К явно си и със стоковото охлаждане, та това с го разказвай на някой друг.

Пич, ти ако искаш си го клокни на 5.5 процесора.... нищо, че най-вероятно не ти трябва... клоквай там да има печка ;) Сложи i5-3570 на стайна температура без клокове на 7.7(kato tvoite) в нормална кутия без видеокарта с 2 фана и дали няма да е 29 градуса с тея програми ;) Друг е въпроса, че ти си играеш на пържени филийки с i5-2500 ;)

gw_dragon, вече ставаш смешен и досаден. Съветите ти си ги задръж за себе си. Не знам, но от много хора съм чувал, че 3570 греел повече от 2500, но щом твърдиш обратното съм длъжен да ти вярвам.

gw_dragon, вече ставаш смешен и досаден. Съветите ти си ги задръж за себе си. Не знам, но от много хора съм чувал, че 3570 греел повече от 2500, но щом твърдиш обратното съм длъжен да ти вярвам.

Ти видя ли какво написах ???

И въпреки това ще ти кажа, по темата която ти сам си съчини, че i5-3570 si e na 29 gradusa ;)

Тия "много хора" да не са форумните Герои Геймари, дето си повтаряте конфигурациите ;) Кажи им на всичките, че е 29 градуса ;) На многото хора ;)

Мисля, че е време quickJo или някой друг админ да се намеси. Аман значи от такива злобари и заядлици ....

Публикувано изображение

Ти хубаво си дал тази графика, но FX-8350 е по-добър само при този вид тест. Гледай какво става в другите случаи. ;)

Публикувано изображение

Мисля, че е време quickJo или някой друг админ да се намеси. Аман значи от такива злобари и заядлици ....

Намесвам се!

И ще помоля "многоуважемият" gw_dragon да млъкне, защото става за смях. Също така ще си почине 1 ден за писане на латиница, че да си успокои страстите: "si e na 29 gradusa", "(kato tvoite)".

Теб те копирах с идеята да знаеш, че има бутон "докладвай" и го използвай. Друг колега направи така и веднага забелязах проблема. Иначе не се знае кога ще попадна тук...

...

Моля те, спри! Отиди и прочети нещо! Тогава ще пишеш! ОК?

Намесвам се!

И ще помоля "многоуважемият" gw_dragon да млъкне, защото става за смях. Също така ще си почине 1 ден за писане на латиница, че да си успокои страстите: "si e na 29 gradusa", "(kato tvoite)".

Теб те копирах с идеята да знаеш, че има бутон "докладвай" и го използвай. Друг колега направи така и веднага забелязах проблема. Иначе не се знае кога ще попадна тук...

Моля те, спри! Отиди и прочети нещо! Тогава ще пишеш! ОК?

Просто нервите ми бяха в повече и съм забравил за този бутон : ) Ще го запомня и ще знам за друг път.

Здравеите и от мен

Интересен спор се e заформил, в смисъл че има разнообразие АМД и Интел , а не както обикновено : интел, Б75 и .... с една дума поредната скучна тема.

Имаше и спорове, на места леко излизащи от рамките на добрия тон, но в общи линии нормален мъжки разговор. Абе въобще интерсна тема стана.

Сега. Аз по принцип избягвам да давам съвети по простата причина, че опита ми е доста по-малък в сравнение със на ветераните тука.

Нo aко бях на автора на темата на мястото и при условие че игри няма да се играят, щях да заложа на ФХ 8350.

Разликата в производителността за гореизброените програми е около 10% в полза на 3770.

НО цената на ФХ 8350 е 383лв, а на 3770 555лв. грубо идва 50% някъде ако не се лъжа.

Плюс товa Людмил уточни, че това предимство на и7-3770 в тестовете на Ананд е вследствие на скъпо дъно и рам.

Т.е. със B75 дъно резултатите ще са по-ниски, поне така го разбирам аз.

Към модератора:

Е чак пък за наказание не беше dragon-а.

Иначе публиката остава с убеждението че само една избрана групичка от хора тук имат право да дават ,,правилните'' мнения и конфигурации, а за останалите си остава правото да мълчат или да ръкопляскат.

P.S. Меду другото скоро и ти беше писал на латиница и цял ден никои не ти направи забележка, докато самия ти не си го коригира.

Не се заяждам ама понякога сте много строги със по-инакомислещите или по-правилно, по-различните.

Приятна седмица на всички

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Разликата в производителността за гореизброените програми е около 10% в полза на 3770.

НО цената на ФХ 8350 е 383лв, а на 3770 555лв. грубо идва 50% някъде ако не се лъжа.

Плюс товa Людмил уточни, че това предимство на и7-3770 в тестовете на Ананд е вследствие на скъпо дъно и рам.

Т.е. със B75 дъно резултатите ще са по-ниски, поне така го разбирам аз.

Значи нищо не разбираш.

И да, FX-8350 е по-евтин, но платформата с него е по-скъпа - затова конфигурацията с i7-3770 е с 16 MB RAM, а тази с FX-8350 - с 8 GB RAM. :P

PS: И не виждам къде Людмил е уточнявал такива неща - в поста на Sliderum се споменава нещо за дъно и RAM.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Значи нищо не разбираш.

И да, FX-8350 е по-евтин, но платформата с него е по-скъпа - затова конфигурацията с i7-3770 е с 16 MB RAM, а тази с FX-8350 - с 8 GB RAM. :P

PS: И не виждам къде Людмил е уточнявал такива неща - в поста на Sliderum се споменава нещо за дъно и RAM.

Да споменава се :) Обади се също, като подкараш дори линукс на "16 МВ RAM"(та-тара-рам)

Да споменава се :) Обади се също, като подкараш дори линукс на "16 МВ RAM"(та-тара-рам)

Не че искам да кажа нещо, ама защо си мислиш че това е малко памет? :P

http://books.google.bg/books?id=I-hVqkX6A9cC&pg=PA6&lpg=PA6&dq=embedded+linux+on+16+MB+RAM&source=bl&ots=avOjd3Hk3l&sig=SJkRJfW21phhD2l3AMuMUy5umSw&hl=en&sa=X&ei=wKSXUKXcLsvPsgaH34DACw&ved=0CDkQ6AEwAQ#v=onepage&q=embedded%20linux%20on%2016%20MB%20RAM&f=false

Не че искам да кажа нещо, ама защо си мислиш че това е малко памет? :P

http://books.google.... MB RAM&f=false

Хич не искам и да поглеждам от коя година е въпросната декларация за системни изисквания. Сега лекинко сме 2012 и тези не стигат дори за чисто конзолна версия със съвременно стейбъл ядро, камо ли ако се натовари с графичен интерфейс.

И не виждам къде Людмил е уточнявал такива неща

Значи нищо не разбираш.

И да, FX-8350 е по-евтин, но платформата с него е по-скъпа -

Да прав си. Sli го е писал. Натопил съм неправилният човек по погрешка, моля за извинение за което. Пак съм гледал нещо друго. Ама то така е след третата бира преди лягане. Ама то кво ли значение има кои го е писал. Мисля че съдържанието е по-важно.

Аз както виждаш никъде не съм предявил претенции че разбирам много. Даже мисля съм го уточнил това по-горе .

Посещавам форума от известно време, главно чета, гледам да науча нещо полезно, от време на време да ядосам някои (в случая си ти) и просто ми стана интересно че се появи дилема: АМД или Интел.

Да така е ФХ 8350 базираната платформа с това дъно идва малко по-скъпа, но може да се мине и с малко по-евтино дъно. Вярно че в момента избора от дъна за ФМ2 не е изобилстващ, но скоро се очаква ГБ и Асрок да пуснат на пазара и други бюджетно ориентирани дъна. Така че...

В краина сметка аз не се опитвам да наложа моето, а просто изказвам мнение.

Все пак краиното решение принадлежи на питащия.

Да така е ФХ 8350 базираната платформа с това дъно идва малко по-скъпа, но може да се мине и с малко по-евтино дъно.

Може, но няма да може да го клокне добре, а без клок FX-8350 не е по-добър от i7-3770.

Да така е ФХ 8350 базираната платформа с това дъно идва малко по-скъпа, но може да се мине и с малко по-евтино дъно. Вярно че в момента избора от дъна за ФМ2 не е изобилстващ, но скоро се очаква ГБ и Асрок да пуснат на пазара и други бюджетно ориентирани дъна. Така че...

Когато се изказва мнение, обикновено гледаш поне, дали описаният процесор е за цокъла, с който имаш предвид относно сравнително бедния на предложения пазар у нас.

FX-X3XX, са за цокъл AM3+, от който и у нас разнообразието на предложения на дънни платки, е доста голямо.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

FX 8350 хна AM2 ?

Хъх. Изпревариха ме. :)

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

• Автор

Просто искам да ми предложите конфигурации, които са по-добри за програми отколкото за игри. Повече се занимавам с програми. Единствената игра която играя е WOW, но до колкото знам тя не е от някои тежки игри дето сечат на компютри, които са за по-малко от 1000 кинта просто искам няколко добри конфигурации, които са добри за програми, а мога и да мина без игри не ми трябват...

Редактирано от Ицката (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.