Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+

Featured Replies

Здравейте,

Имам процесор AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+

Искам да го клокна. Някой ако го е правил да каже какво напрежение и множител е задал и на каква температура върви.

Това ми е дъното Asus A8N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Захранването ми е 400 W

Памет 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

И ако е възможно как да го направя.Моля за по подробни инструкции.

:bye:

Здравейте,

Искам да го клокна. Някой ако го е правил да каже какво напрежение и множител е задал и на каква температура върви.

Това ми е дъното Asus A8N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Захранването ми е 400 W

<{POST_SNAPBACK}>

Аз имам същия процесор. Със и без клок все тая :down: Само където рамта спъва клока, ако имаш добра памет можеш да вдигнеш шината на 220 без проблем.

• Автор

Аз искам инструкция как да го клокна понеже нямам опит.Ако може по подробно да ми кажете. :bye:

• Автор

Благодаря ви много нищо не ми помогнахте. Аз и 100 пъти да го чета нищо няма да разбера. Просто не ги разбирам тези неща и за това питам. Дал съм ви какво ми е дъното,паметта,и процесора и помолих да ми кажете дали е възможно да го клокна процесора и как да го направя ако е възможно.

:yanim:

nakata60 здравей,

От чисто любопитсво искам да те питам за какъв дявол искаш да си клокнеш процесора ? Някое приложение ли не ти върви или просто заради спорта, за да видиш как се клоква процесор?

end :clap:

• Автор
:)

nakata60  здравей,

От чисто любопитсво искам да те питам за какъв дявол искаш да си клокнеш процесора ? Някое приложение ли не ти върви или просто заради спорта, за да видиш как се клоква процесор?

end  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей

За спорта за да видя как се клоква процесор/понеже се изприказваха много приказки че имал огромен клок и т.н./И да се науча разбира се. :bye:

Редактирано от nakata60 (преглед на промените)

Аз имам същия AMD Athlon 64, 3200+ но дъното ми е друго GB K8NMF-9/939/NF4/GLAN и с него върви един софтуер на Gigabyte които е точно за оуварклокване на системата като имам в предвид просесор и шина на видеокартата като се задава % колко искаш да оуварклокнеш а то си променя параметрите... Тавана които дават е 20% на увеличаване на честотата която е 200 мегахерца в началото .. хубавото на тази програма е че не запазва промените които си направил /биоса си остава непокътнат/.

Това което стигнах бе 15% прекалено много за този процесор имайки в предвид честотата за този аналог на 3200+... Компота просто изгасна. Изведнъж краиниците ми изтинаха и изтрупнаха а козината ми се наежи ... край отидоха 200$ си помислих. Рестартирах и о чудо компота си тругна ... Добре че не бяха променени параметрите в биоса... Измислили са го хората с програмката ... оуварклокваш само когато ти се налага системата а при рестарт влиза в нормален режим...

Та след тази изповед съвета ми е Приятел не се занимавай с глупости ...

Няма никаква полза от това че си вдигнал малко процесора няма да го забележиш .. Аз използвам сравнително тежки програми от типа на Архитектурал десктоп, малко 3Д и видео обработки ... понякога играя и игрички естествено от новите .. и много рядко процесора ми е стигал на 100%.

Според мен единственото слабо място при теб както се оказа и при мен е ХАРДИСКА .. той не може да смохне да захранва процесора. Трябва ти SERIAL АТА2 но дъното ти май не го подуржа. Така че си остави процесора на стандартните настройки и се поуспокой малко .. и така той си е идеален за простосмърни юзери .

Редактирано от virtual.phantom (преглед на промените)

Намерих ти програмка за оуварклокване това е отсаита www.cpuid.com а тук е директното линка на програмката ClockGen 1.0.4.2

Най-напред прегледай страницата от саита които ти дадох ,виж дали твоето дъно фигурира в списъка...

сам ще видиш че и те предупреждават че всичко е на твоя отговорност

Keep in mind that overclocking may damage your system.

Use it at your own risk !

Лично аз не съм пробвал тази програма на тази фирма .. не мога да взема становище .. но другите програми които пуска фирмата съм пробвал и съм доволен ...

:) Трябва да знаеш кога да спреш

Ще си позволя да се намеся пак.Имай предвид,че клокването е скъп спорт и щом не разбираш,а искаш да се научиш,отиди на страниците,посочени от мене и от TyRsEn,чети внимателно и подробно всичко,което те интересува и след като си изчел всичко и ако още си убеден,че искаш да клокваш започни стъпка по стъпка,следвайки знанията,придобити по време на четенето.

P.S. Вярвай ми,там където сме те пратили да четеш са най-добрите в БГ.

Поздрави :bye:

:) Съгласен съм с мнението на kokomil

А колкото до "Оуварклокера" :) Късмет

От личен опит знам че ще ти е много необгодим, аз преди време се бях зарибил още когато имаше CYRIX процесори и от 166 мегахерца го направих на безбожните 235 и работеше горкия, куде ще иде, но ми забиваше фотошопа... докато и процесора заби и се наложи да разпродам компота на части ... по това време се оуварклокваше с джъмпери и нещо да омотаеш си до там ... Това което те съветвам като начало ако оуварклокваш е да не бараш в началото умножителя а да започнеш с честотата на шината... Но първо попрочети нещо от статиите които ти препоръчаха момчетата.

:bye: Здравей nakata60

Вчера ти обещах да ти пратя каква е програмата която ползвам за оуварклокване. От горните карета... Намерих я но тази програма е само за дънни платки на Gigabyte, а твойта май беше на ASUS.

Пробвах я на компот с дъно на ASUS никакъв ефект .. дори не се стартира.

Най-добре потърси нещо по сайта на ASUS или някой който пише за тях.

Или прегледай по-подробно диска който са ти дали с драйвери и програмки за дъното ти.

За тези които са с дъно на Gigabyte програмката е EasyTune 5 B05.010501 намерих я на саита http://www.izcity.com а директния линк е EasyTune 5 B05.010501 >> (4608 кб)

Nakata60 моят съвет е - чети и после експериментирай на свой риск. Никой НЕ може да ти гарантира, че няма да се скапе нещо.

И нещо друго - софтуерното overclock-ване НЕ Е препоръчително - по доста причини е по-рисковано (макар че изглежда съвсем безобидно...) - аз лично не бих разрешил на операционна система особено пък Windows да се разпорежда на толкова ниско ниво с машината ми.

Само неразбрах каккъв ти е чипсета Nforce ли къв е ???

Има една програмка казва се Clock Gen, изтегли версията която е за твоят чипсет да речем чипсета ти е NForce 3 теглиш Clock Gen for Nforce 3. Ето ти линк ЦъК Тази програма обикновенно става за всички дъна,поне аз така знам.Ако нестане питай някой по-знаещ. Няма смисал да го клокваш,но щом така си решил.................. cool.gifcool.gifcool.gifcool.gif

Редактирано от vincenzo (преглед на промените)

Програмата не подържа неговото дъно. Поне това му бяха репликите в Личните съобщения. От преди няколко дни.

Май всички сме зад идеята да не рискува с Оуварклокването ... Дано да ни послуша.

Дано, защото 2000 херца е идеално защо му са повече,за да му изгори по-барзо процесора ли........... cool.gif По-добре не го прави най- разумно е ......

• Автор

А се отказах да го клоквам но много ми се иска да се науча как да го правя.

Ами и аз искам да разбера от каде да дигна херците на шината защото немога да го намеря в биоса,иначе другото е лесно............ cool.gif

ами влизаш в BIOS-a и на първото на което се нахендряш е менюто

Overclok

AI : Manual

Избираш : AI

после 30%

после : SAVE AND EXIT

и край - това е оверклока - мноооогооооо е сложно

Редактирано от kirko (преглед на промените)

ами влизаш в менюто и на първото на което се нахендряш е менюто

Overclok 

AI : Manual

Избираш : AI

после 30%

после : SAVE AND EXIT

и край - това е оверклока - мноооогооооо е сложно

<{POST_SNAPBACK}>

Ма м...много си прав, само да има AI, хаха, ма дали? Инак с AI Booster - няма ядове. Като загрее много, само си изключва / asus probe му е майката, и всичко това на www.asus.com /

и бих казал ча ако стартира с:

AI на 30% и после: SAVE AND EXIT, може да има Overclock failed. Press F2 to continue. За това - съвет - стартирай от 10%

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Menual ....разбирам !!! ръчна настройка,

а това AI какво е и има ли нещо специфично при него ???

Po princip Athlonite se poddavat mnogo dobre na Overclocking. Az sum s Athlon 64 3000+ ,koito normalno raboti na 1800 MHz. Ka4val sum go na 2520 Mhz (280x9) i raboti stabilno.Temperaturata pri palno natovarvane ne se ka4va na pove4e ot 40°-42°.V momenta go karam na 2400 Mhz(ravniava se na Athlon 64 3800+).Poneje na teb multiplikatora ti e 10 moje6 da postigne6 o6te po-dobri rezultati bez nikakv problem.

Principa e slednia:

1.Namali HTT ot 1000 na 800/HTT multi ot 5 na 4

2.Napravi ramta si ot DDR400 na DDR333,ako e neobhodimo i na DDR266 (vajnoto e sled kato overclock-ne6 ramta ti da ne raboti na pove4e ot 215-220 MHz)

3.Fiksirai AGP Frequency na 66 MHz (PCI na 33;PCIexpe. na 100)

sega moje6 na malki stapki da vdigne6 FSB-to dokato kompiutara ti stane nestabilen,sled tova dai na procesora malko pove4e tok-otnovo na malki stapki.Za dalag period ot vreme ne ti prepora4vam da raboti na pove4e ot 1,50-1,55 V.I ne izpuskai temperaturata na procesora ot oko.

Pi6i posle kakvo se e polu4ilo i dai rezultatite cool.gif

Tova pri virtual.phantom e stanalo za6toto tia programki prosto ka4vat FSB-to,no ne namaliat HTT i RAM-Takt.Po tozi na4in zaedno s procesora ocerclockva6 i danoto i ramta.Kozinata ti pravilno e nastrahnala,no v slu4aia e niamalo da si kupi6 nov procesor,a ram i dano.HTT ne triabva da bade nad 1000 MHz a pri teb e stanalo pri 15% 1150 MHz,a ramta ti e oti6la na 230 MHz ili DDR460.Smiatam,4e si izvadil goliam kasmet.Kakto ve4e kazah,oveclock prez BIOS,za da moje predi da ka4i6 FSB da namali6 HTT i RAM-Takt.

A za procesora ima danni za postignati s Athlon 64 3000+ (1800 MHz) 2600 MHz s vazdu6no ohlajdane,2700 MHz s vodno i 3000 MHz s te4en azot.Taka 4e ka4vai MHz-ite smelo.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Здравейте,

Захранването ми е 400 W

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш ли да кажеш каква ревизия ти е процесора, точен модел на паметите и ако можеш да видиш с какви чипове са? Ако не можеш да клокнеш процесора и паметта синхронно няма смисъл от клока(много малък прираст в производителността дава). На първо време ако ти се инвестира в компютъра вържи два HDD SATA на RAID 0 и машината ще литне.

ПП:iovi първо виж какво е дъното а то е с PCI Express x 16 а не с AGP и съответно шината трябва да се заключи на 100MHz.

Редактирано от androns (преглед на промените)

androns ако беше прочел внимателно,щеше да видиш,че съм написал за PCIexpress,че трябва да баде фиксирано на 100МHz.

А относно синхронното тактване щях да бъда съгласен с теб,ако това беше Intel,но в случая е АМД,а при него бенчмарковете доказват,че е без значение.

Ако знаеш немски погледни какжо пуше в тоя форум http://www.computerbase.de/forum/.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.