Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Магия ли е това или невероятна случайност?

Featured Replies

:) Свещеник едва ли ще му помогне.

Най-много да го вкара в нови филми.

Ако човек вярва в бог, свещеник е в състояние да му помогне.

(Става въпрос за тези свещеници, които не се занимават с несвойствени за религията им дела.)

Ако човек вярва в бог, свещеник е в състояние да му помогне.

(Става въпрос за тези свещеници, които не се занимават с несвойствени за религията им дела.)

Не мисля, че ако човек вярва в бог свещеник, който не се занимава с несвойствени дейности, би могъл да му помогне.

Би могъл да го обърка и да му навреди още повече, без значение на коя църква служи.

И колкото е по-интелигентен човекът, нуждаещ се от духовна помощ, толкова повече свещеникът може да му навреди.

Никой не може да каже с точност дали има или няма направена магия.

Магия, уроки и всякакви други вмешателства съществуват - това е факт!

Независимо дали вие вярвате или не, значителен брой документални филми с проведени изследвания в/у аурата на потърпевши, доказват наличието на тези астрални влияния, които водят до болести и нещастия на физическо ниво. Известни са хора като Ванга, Вера Кочовска и много други с доказани на Световно ниво умения и няма как да се отрече обективното. Аналогично на злите чичковци, които пишат зловреден код и добрите рицари, които чистят заразените компютри, при маговете е същата работа. Ако един те пре-програмира да си карък, друг трябва да те оправи. Магията, колеги, също е програма но на астрално ниво. Скриптовете са заменени от антични текстове и заклинания/молитви, а работната среда - биополетата на атакуващия и атакувания в астрална мрежа.

Това е в общ смисъл и не задължавам никого да разсъждава по този начин, нито обратното да не вярва. Всеки сам си решава и всеки сам си носи последствията от това.

Да, повечето магове са шарлатани, но Да, има и истински м/у тях.

Това че не вярвате в съществуването на енергийни вмешателства - не ви пази с/у тях.

Дали в конкретния случай на стартиращата темата има магия?

Не съм квалифициран и не мога да кажа, но също така - не мога и да отрека!

Единствено съм съгласен, че не трябва да се плаши, защото това още повече я прави уязвима с/у влияния.

Зов бездны - документално филмче

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Не мисля, че ако човек вярва в бог свещеник, който не се занимава с несвойствени дейности, би могъл да му помогне.

Би могъл да го обърка и да му навреди още повече, без значение на коя църква служи.

И колкото е по-интелигентен човекът, нуждаещ се от духовна помощ, толкова повече свещеникът може да му навреди.

Аз съм убедена, че на човек му помага това, в което вярва и този, в когото вярва.

Ако човек вярва в бог, ще му помогне религиозен ритуал извършен от свещеник, ако вярва в науката - научен метод, ако вярва в магии - нова магия и т.н.

Ще ти приведа пример от личния ми опит, който е в потвърждение на казаното от мен по-горе.

Баба ми беше тежко болна и от месеци повръщаше.

Когато я докараха в София се уплаших от състоянието и и кой знае защо реших да изпробвам метода на внушението (винаги съм се интересувала от тези неща :) ).

Препекох и филийки, взех няколко таблетки вит. С и я убедих, че ще спре да повръща от "новото лекарство против повръщане", което ми е дала позната лекарка.

Не повърна, дори вечерта пак ми поиска филийки и от "лекарството".

Стабилизира се за времето до момента, в който снаха и и съобщи диагнозата... :(

Баба ми вярваше безрезервно в медицината и лекарите, на мен - също.

п.п. Ако авторката на темата разбере в какво и на кого най-много вярва приятелят и, би могла да му помогне, насочвайки го към най-подходящия за него метод.

Здравейте!

По принцип не вярвам в магии и всякакви такива паранормални явления, НО започвам сериозно да се съмнявам, че съществуват. Причината е приятелят ми, който откакто сме заедно няма НИКАКЪВ късмет! Не знам на какво се дължи, дали има такова нещо като несъвместимост между дадени индивиди? Тоест има ли начин да нямаш късмет и всичко да ти върви ужасно зле, защото си с някой човек... Или имам още едно съсмение: случайно преди време намерих в портмонето на приятеля си малко, триъгълно листче хартия, залепено с тиксо и някакво влакно на него. Попитах го какво е и той изобщо не знаеше как се е озовало там и т.н. Затова го отворих и видях накакви надписи... изгорих листа и го изхвърлих в пепелника. Това става преди около 3 години... Скоро приятеля ми се сети, че това листче му го дал някакъв ходжа за късмет...?!? Ние сме християни и сме покръстени и не го знам какво е правил при този ходжа... От любопитство, предполагам... Както и да е.

Като ви казвам, че няма късмет, наистина имам впредвид, че е като урочасан! Не само няма късмет, а и има огромен некъсмет. Случват се неща, които са толкова малко вероятни, че е трудно да повярваш, че са се случили!!! Не искам да влизам в подробности... Това е в продължение на 3 години и става все по зле.

Моля ви, кажете може да ли да се развали тази магия (ако мислите, че е магия), без да се налага да се ходи при разни специалисти и подобни. Това не е вариант изобщо.

Талисмани и други подобни вършат ли работа или е по-добре да се ходи на църква??? Той не е ходил на църква от 6-7 години... Изобщо какво да направя, мисля че ше умрем, ако продължава така! Оня ден без малко да се запалим!!

Това, което е в главата ви са пълни глупости и фантасмагории. и, колкото по бързо проумеете това, толкова по-ще харесвате живота, който имате. :) А, след това, сигурна съм, че най-вероятно ще започнат да ви се случват и хубави неща! :) Убедена съм!!!

В живота на всеки човек има лоши и хубави моменти и случки, такъв е живота ни. Нима мислите, че лошото, което се случва на всеки човек е в резултат на направена му магия!? Трябва да имаме силата да преживеем лошото, за да можем да се радваме на доброто.

А, тези, които се пишат за магове и развалят магии, печелят от нашето нещастие и с нищо не ни помагат. Не могат и не биха могли да ни помогнат с каквото и да е, освен на някои, по стечение на обстоятелствата, с временно, моментно успокоение, което идва от това, че пред някого те са успели да "изпуснат парата" и са заговорили за болките и проблемите си.

Смятам, че е крайно време практиките на магове, гадатели, контактьори, номеролози и всякакви други екстрасенси да бъде забранена със закон.

А църквата ни е в такова окаяна състояние, че отците й се нуждаят от специализирана помощ, а камо ли да помагат на миряните си.

Сектите и всички останали църкви, които се подвизават по нашите земи, само могат да погубят душите ни и го правят, за жалост, безнаказано.

Аз съм убедена, че на човек му помага това, в което вярва и този, в когото вярва.

Ако човек вярва в бог, ще му помогне религиозен ритуал извършен от свещеник, ако вярва в науката - научен метод, ако вярва в магии - нова магия и т.н.

Ще ти приведа пример от личния ми опит, който е в потвърждение на казаното от мен по-горе.

Баба ми беше тежко болна и от месеци повръщаше.

Когато я докараха в София се уплаших от състоянието и и кой знае защо реших да изпробвам метода на внушението (винаги съм се интересувала от тези неща :) ).

Препекох и филийки, взех няколко таблетки вит. С и я убедих, че ще спре да повръща от "новото лекарство против повръщане", което ми е дала позната лекарка.

Не повърна, дори вечерта пак ми поиска филийки и от "лекарството".

Стабилизира се за времето до момента, в който снаха и и съобщи диагнозата... :(

Баба ми вярваше безрезервно в медицината и лекарите, на мен - също.

п.п. Ако авторката на темата разбере в какво и на кого най-много вярва приятелят и, би могла да му помогне, насочвайки го към най-подходящия за него метод.

Не, не мисля, че е така, защото много често вярата на човека в бога може да го доведе до много заблуди, които тотално да объркат живота му.

Вярата може да помогне на човека единствено и само, според мен, когато е насочена към собствените му сили и възможности. Тя би могла да му донесе успокоение и успехи в живота. А също така и вярата в знанието, дори и да е на смъртния си одър.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Човек първо трябва да прости на себе си и после лесно ще прости на другите... Това може на част от съфорумците да се невиди пряко логически свързано с основната тема, но не е така... Много могат да бъдат причините за поредица от малшансове, в живота на човек има периоди, които в нумерологията се наричат "крайъгълни житейски камъни" това са периоди на сътресения/страдания или най-малкото на генерална промяна /сменят се партньори, работа, местоживеене и т.н./. Може вашият приятел да е в такъв период те продължават по принцип от няколко месеца до няколко години. След това настъпва спокойствие в новото житейско русло. Не трябва да се обвинявате, че сте изгорили вероятно некадърно направена муска. Много малко, ама много малко неща могат да усложнят която и да е съдба и изгарянето на листче със заклинание на него не е от тях. Както е казал народа "клин с клин се избива" и в този смисъл отивате в която и да е християнска църква и си купувате филакто с пурпурен цвят и го слагате в портфейла на мястото на злополучно направената муска и после се въоръжавате с търпение. Не ходете при никой... най-малкото защото очистването на душата е процес, който може да бъде извършен най-добре от самият човек и този процес започва с даването на самоопрощаване... после като го направите това ви идват обикновено други положителни идеи в главата и т.н. и т.н. Просто горе главата и не се притеснявайте от нищо...

• 3 месеца по-късно...

....

Ами на практика, горе-долу е баш така както го описваш.

Това че пусналата темата пише че не била вярвала в магии, не означава че е вярно. Ако не вярваше в магии, нямаше да пусне темата. Нея я е страх от магьосниците, направо си умира от страх да се доближи до тях.

Значи тя при магьосник няма да отиде, ама приятелчето ако не го е шубе може да отиде да си плати и така.

И попа може да помогне, ама ок го викнат вкъщи да направи едни ритуали относно самата сграда, да прогони негативните енергии. Ама може и да им изкара още повече акъла ако почне да споменава рогатия, та не ги знам после на кой бог трябва да се молят, да им избие от главата пораженията предизвикани от попа. Поповете имат много кофти навик да плашат хората с рогатия, това си е направо официална политика на църквите от хиляди години. Ама да плашиш толкова страхлив човек , като пусналата темата, с рогатия си е жива гавра с него ( с жената де).

Не, не мисля, че е така, защото много често вярата на човека в бога може да го доведе до много заблуди, които тотално да объркат живота му.

Ами да, вярата в божества обикновено води до яки заблуди.

Ама като им се вярва в нещо на хорицата, пък не могат да се сетят сами каква безопасна вяра да си открият, та са се втурнали към църквите и така. Откакто е наложено християнството със сечене на глави по българските земи, догмите на православната църква са "на мода". Комунистите малко го бяха спряли влиянието на поповете, ама откакто американците спечелиха студената война и се върна демокрацията, всякакви религии си има вече , секти си има в изобилие и така.

...

Магия, уроки и всякакви други вмешателства съществуват - това е факт!

Независимо дали вие вярвате или не, значителен брой документални филми с проведени изследвания в/у аурата на потърпевши, доказват наличието на тези астрални влияния, които водят до болести и нещастия на физическо ниво.

...

Аналогично на злите чичковци, които пишат зловреден код и добрите рицари, които чистят заразените компютри, при маговете е същата работа. Ако един те пре-програмира да си карък, друг трябва да те оправи. Магията, колеги, също е програма но на астрално ниво. Скриптовете са заменени от антични текстове и заклинания/молитви, а работната среда - биополетата на атакуващия и атакувания в астрална мрежа.

...

Това че не вярвате в съществуването на енергийни вмешателства - не ви пази с/у тях.

Дали в конкретния случай на стартиращата темата има магия?

...

Е, за мен е повече от ясно че има влияние на магия върху човека, друг е въпроса какво е това влияние.

Ако човеците се насочеха да вярват в енергийните вмешателства, вместо на бог създател на Земята, поне нямаше да ги е страх от религиозните догми за ад и пъкъл и рогат дявол и т.н. 

Единственото сигурно нещо което си го има от векове са излекуваните по чудо тежко болни хора и също разболялите се доста преждевременно и умряли.

Eто тук:

http://en.lourdes-france.org/

ходят та се молят и от време на време се случи чудо и оздравее някой.

И съответно църквата експлоатира много умело чудесата в подкрепа на собствените си догми.

Само че, същите тези чудеса си ги е имало и хиляди години преди да я има самата писменост.

Е, как са ставали тогава без Марчето ?

Еми много лесно са си ставали, имало си е магьосници и тогава и са помагали и са вредяли когато са искали и така.

Няма нужда от божества за тези работи, хич тамън няма никаква нужда.

Магиите са си между нас живите хора.

---------- ------------ ------------- --------------

Приятелят й на госпожата може да е доста грежна душа, направила много лошотии на друг човек и сега да си плаща за греховете. Ако другият човек е потърсил езотерична помощ, вероятно е успял да си отмъсти за сторенето му зло. Пък на попски език казваме че си е платил за греховете. Кето си означава че му е отмъстено с магия за лошотиите които той е направил. И така, бог бавил ама не забравял да си накаже грежниците. Особено когато се сети някой да отиде да си плати за магия, грешникът си плаща за греховете доста бързо и доста скъпо. Пък после попа се фука че бог го е наказал, абе както и да е , важното е че е наказан.

А може и госпожата да му е направила магия на приятелят й, за да зареже друга жена и тръгне с нея. Ама това тука да не иска да си го признае. Като си знае че е яко виновна и предпочита да не се разбере по какъв начин го води за носа приятелят й. Та много я устройва версията на имама, да се прави на невярваща на магии. Варианти има всякакви.

• 2 седмици по-късно...

Може да се е вселил зъл дух в него, обърнете се за помощ към екзорсист.

не сте добре хич - тогава неговия дух къде е отишъл у джоба ти може би

ама си и глупостите дрънкате

не сте добре хич - тогава неговия дух къде е отишъл у джоба ти може би

ама си и глупостите дрънкате

Мисля че мнението ми се вписва перфектно в контекста на темата.

Мисля че мнението ми се вписва перфектно в контекста на темата.

перфектно мда

аз те питам къде е отишъл духа - щото нали се сещаш че нема как две души да делят едно тяло едновременно

Всъщност счита се че хората, които вярват в лошият си късмет са най-вероятните жертви на същия. Тоест болшинството от случаи проблема е психологически. Хората които стават в петък 13 с нагласата да им се случи нещо лошо им се случва нещо лошо. Същите са склонни да виждат връзка между отделни събития и да нарочват за това лош късмет предизвикан от определена дата, изгаряне на листче дадено от ходжа и т.н.

перфектно мда

аз те питам къде е отишъл духа - щото нали се сещаш че нема как две души да делят едно тяло едновременно

....където отива магнитното поле , когато спре тока на електродвигатела.....преди някакви си 400 години това си е било чиста магия... :)

Това , че някои и днес не разбират магнитното поле , не значи че него го няма . Но по същя начин не значи да го подменяме с нечиста сила досещайки се за него.... :)

А такива неща е имало , има и ще има винаги - разбереш нещо , то пък след него идва друго такова за което не сте се сещали изобщо преди това че го има...

Нека да си помислим за Хигс бозона открит съвсем наскоро и съществувал преди това само на теория . А преди 100-тина години никак ! :) ......И никакво баене или други подобни методи или средства тук няма да Ви помогнат...освен съвсем да Ви пратят на м**ната си....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Всъщност счита се че хората, които вярват в лошият си късмет са най-вероятните жертви на същия. Тоест болшинството от случаи проблема е психологически. Хората които стават в петък 13 с нагласата да им се случи нещо лошо им се случва нещо лошо. Същите са склонни да виждат връзка между отделни събития и да нарочват за това лош късмет предизвикан от определена дата, изгаряне на листче дадено от ходжа и т.н.

От кого се счита ?

Ако ги нямаше магиите и разни други феномени, като чудеса на излекуване, религиите нямаше да са същите ( поне в Европа ).

Човек не вярва в нищо, докато не му се случи. :)

Факт.

Точно така, има една моя тема за едни измрели.

Като види човек около себе си как от години си заминават преждевремнно разни хора правили лошо други му, после си вика че има нещо, та не е баш чак пък само чиста психология на самовнушенията, ами някой им е видял сметката, като е намерил начин да си отмъсти.

Или иначе казано,

"Който нож вади, от нож умира."

Значи правейки лошо на други хора, после ти се връща.

А пък как ти се връща, не е чак толкова важно, важното е крайният резултат, като те закопат преждевременно  на 2 метра под земята.

Пък дали ще го определяме като наказание от божия съд или като магия направена от ходжа, това не е най-същественото. Това е само начин на говорене, при опит да се обясни нещо доста неясно.

От кого се счита ?

Ако ги нямаше магиите и разни други феномени, като чудеса на излекуване, религиите нямаше да са същите ( поне в Европа ).

Daniel Wegner

http://www.wjh.harvard.edu/~wegner/

Професор по психология от Харвард.

Професор по психология от Харвард.

Да, ама тоя нищо не разбира от правене на магии, така че може да си гледа психологическата работа.

На хората разбиращи от правене на магии, просто не им пука за мнението на психолозите.

Самият магьосник няма нужда от помоща на психолог. Виж клиентите на магьосника, могат да потърсят помощ от психолог, извън сферата на магиите, т.е. ако не са жертва на магия и си имат жизнени проблеми, могат спокойно да отидат те на психолог. 

Ама ако им е направена майсторски магия, психологът нищо не може да направи за тях, ама хич нищо.

Да, ама тоя нищо не разбира от правене на магии, така че може да си гледа психологическата работа.

На хората разбиращи от правене на магии, просто не им пука за мнението на психолозите.

Самият магьосник няма нужда от помоща на психолог. Виж клиентите на магьосника, могат да потърсят помощ от психолог, извън сферата на магиите, т.е. ако не са жертва на магия и си имат жизнени проблеми, могат спокойно да отидат те на психолог. 

Ама ако им е направена майсторски магия, психологът нищо не може да направи за тях, ама хич нищо.

Кажи ми че се шегуваш, моля те.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.