Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Магия ли е това или невероятна случайност?

Featured Replies

Здравейте! По принцип не вярвам в магии и всякакви такива паранормални явления, НО започвам сериозно да се съмнявам, че съществуват. Причината е приятелят ми, който откакто сме заедно няма НИКАКЪВ късмет! Не знам на какво се дължи, дали има такова нещо като несъвместимост между дадени индивиди? Тоест има ли начин да нямаш късмет и всичко да ти върви ужасно зле, защото си с някой човек... Или имам още едно съсмение: случайно преди време намерих в портмонето на приятеля си малко, триъгълно листче хартия, залепено с тиксо и някакво влакно на него. Попитах го какво е и той изобщо не знаеше как се е озовало там и т.н. Затова го отворих и видях накакви надписи... изгорих листа и го изхвърлих в пепелника. Това става преди около 3 години... Скоро приятеля ми се сети, че това листче му го дал някакъв ходжа за късмет...?!? Ние сме християни и сме покръстени и не го знам какво е правил при този ходжа... От любопитство, предполагам... Както и да е. Като ви казвам, че няма късмет, наистина имам впредвид, че е като урочасан! Не само няма късмет, а и има огромен некъсмет. Случват се неща, които са толкова малко вероятни, че е трудно да повярваш, че са се случили!!! Не искам да влизам в подробности... Това е в продължение на 3 години и става все по зле. Моля ви, кажете може да ли да се развали тази магия (ако мислите, че е магия), без да се налага да се ходи при разни специалисти и подобни. Това не е вариант изобщо. Талисмани и други подобни вършат ли работа или е по-добре да се ходи на църква??? Той не е ходил на църква от 6-7 години... Изобщо какво да направя, мисля че ше умрем, ако продължава така! Оня ден без малко да се запалим!!

Защо изгори листчето а ?

Съжалявам ама ти си виновна.

Нямаш никаква магия и не ти трябват никакви талисмани.Не ходи при никакви "специалисти." В живота има и трудни моменти.За тяхното преодоляване не ви трябват нито врачки, нито баячки, а търпение и целеустременост. Няма какво да се притесняваш и за листчето.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Искаш ли да ти кажа какво е невероятна случайност :) Виж докато чета как питаш за ходжи и магии, каква реклама се върти в кюшето:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Публикувано изображение

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В България това е бизнес. Правете си извода.

Едно мога да посъветвам всеки, което аз самия изповядвам. Най-голямата магия е човешкия мозък и нагласата, научете се да контролирате мозъка си и нещата ще се получат.

От негативни мисли и филми, които си вкарваме сами, влияем на нервите и организма, получават се страшни болести и отклонения, получават cе "невероятни случайности и кофти късмет". Мислете позитивно, рационално, логично. Давайте всичко от себе си и не се отчайвайте, действайте уверено и целенасочено и ще оставите на заден план ходжите и магиите.

Кофти е, но дори и аз понякога се самозалъгвам когато неуспея да направя нещо, с това че нямам късмет. Като ми мине яд-а обаче, си отчитам къде ми е била грешката и се стремя да поправя пропуските Публикувано изображение

Защо изгори листчето а ?

Съжалявам ама ти си виновна.

Не прави така :) Не виждаш ли, че е филмиран човека, прояви малко "мъжка солидарност", не женска :P

Има ли начин да се оправи това???

Има - да намерите ходжа пак, който ще оправи неволно разрушеното.

В листчето е имало код и този код винаги е със срок на време.

Четенето за здраве от поп е и още една сила срещу бедите, но едва ли ще помогне.

:(

Здравейте!

По принцип не вярвам в магии и всякакви такива паранормални явления, НО започвам сериозно да се съмнявам, че съществуват. Причината е приятелят ми, който откакто сме заедно няма НИКАКЪВ късмет! Не знам на какво се дължи, дали има такова нещо като несъвместимост между дадени индивиди? Тоест има ли начин да нямаш късмет и всичко да ти върви ужасно зле, защото си с някой човек... Или имам още едно съсмение: случайно преди време намерих в портмонето на приятеля си малко, триъгълно листче хартия, залепено с тиксо и някакво влакно на него. Попитах го какво е и той изобщо не знаеше как се е озовало там и т.н. Затова го отворих и видях накакви надписи... изгорих листа и го изхвърлих в пепелника. Това става преди около 3 години... Скоро приятеля ми се сети, че това листче му го дал някакъв ходжа за късмет...?!? Ние сме християни и сме покръстени и не го знам какво е правил при този ходжа... От любопитство, предполагам... Както и да е.

Като ви казвам, че няма късмет, наистина имам впредвид, че е като урочасан! Не само няма късмет, а и има огромен некъсмет. Случват се неща, които са толкова малко вероятни, че е трудно да повярваш, че са се случили!!! Не искам да влизам в подробности... Това е в продължение на 3 години и става все по зле.

Моля ви, кажете може да ли да се развали тази магия (ако мислите, че е магия), без да се налага да се ходи при разни специалисти и подобни. Това не е вариант изобщо.

Талисмани и други подобни вършат ли работа или е по-добре да се ходи на църква??? Той не е ходил на църква от 6-7 години... Изобщо какво да направя, мисля че ше умрем, ако продължава така! Оня ден без малко да се запалим!!

Не е трябвало да пипаш където не ти е работа.Още повече да унищожаваш нещо, което не е твое! :mad: Помощ от форума не чакай!

Да се връща при ходжата.

Гледайте си живота и не си мислете за глупости ... ходжи и подобни !

Ако случайно забелязахте, един от постовете е моя.Съвсем случайно или пък съвсем не толкова случайно, съм имам, за незнаещите имамът е духовното лице в Исляма. И аз ви казвам да не заливате момичето със смешни предразсъдъци. Няма никакви кодове за време и т.н.Това са суеверия. Каквото е изгорила - изгорила.Да си гледа спокойно живота и да не ходи по врачки и набедени за ходжи малоумници. Правенето на муска и приписването на магическа сила на последната е суеверие. Вярата, че Бог е милостив, прощаващ и заслужаващият почитта е основното.И десет пъти да се напише аят Курси от Курана, който най-често се използва за направа на муски, то схващането, че такава муска има сила сама по себе си е глупост и суеверие.

• Автор

Много благодаря на всички за коментарите, особено на badr , чието мнение изключително ми допадна. :)

Не мисля, че съм Виновна за това листче. Прото помислихме, че е нещо лошо и нямахме представа кой го е сложил в портмонето и затова го унищожих.

Пак мерси, успокоихте ме донякъде :)

Аз предлагам към горното да изрече 10 000 пъти "Аве Мария" и 5 000 "Отче наш", за да изкупи греховете, които е натрупал през годините на некъсмет ;)

Здравейте!

По принцип не вярвам в магии и всякакви такива паранормални явления, НО започвам сериозно да се съмнявам, че съществуват. Причината е приятелят ми, който откакто сме заедно няма НИКАКЪВ късмет! Не знам на какво се дължи, дали има такова нещо като несъвместимост между дадени индивиди? Тоест има ли начин да нямаш късмет и всичко да ти върви ужасно зле, защото си с някой човек... Или имам още едно съсмение: случайно преди време намерих в портмонето на приятеля си малко, триъгълно листче хартия, залепено с тиксо и някакво влакно на него. Попитах го какво е и той изобщо не знаеше как се е озовало там и т.н. Затова го отворих и видях накакви надписи... изгорих листа и го изхвърлих в пепелника. Това става преди около 3 години... Скоро приятеля ми се сети, че това листче му го дал някакъв ходжа за късмет...?!? Ние сме християни и сме покръстени и не го знам какво е правил при този ходжа... От любопитство, предполагам... Както и да е.

Като ви казвам, че няма късмет, наистина имам впредвид, че е като урочасан! Не само няма късмет, а и има огромен некъсмет. Случват се неща, които са толкова малко вероятни, че е трудно да повярваш, че са се случили!!! Не искам да влизам в подробности... Това е в продължение на 3 години и става все по зле.

Моля ви, кажете може да ли да се развали тази магия (ако мислите, че е магия), без да се налага да се ходи при разни специалисти и подобни. Това не е вариант изобщо.

Талисмани и други подобни вършат ли работа или е по-добре да се ходи на църква??? Той не е ходил на църква от 6-7 години... Изобщо какво да направя, мисля че ше умрем, ако продължава така! Оня ден без малко да се запалим!!

Предполагам, че става въпрос за самовнушение.

Приятелят ти е посетил ходжата, защото е мислел, че не му върви, а ходжата му е дал талисман, за да му отвори късмета. :)

Ти си изгорила листчето, и е нормално човек, който вярва в магии, талисмани, амулети и т.н. да си внуши, че си му изгорила късмета.

За да му провърви, приятелят ти трябва да намери начин да се отърве от самовнушението.

Може да му помогне свещеник и/или психолог. :)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

http://vbox7.com/play:db3020e5 Силата на духа, тялото и късмета се контролират от мозъка. Внушиш ли си, че си със магия, ставаш слаб. Едно ново, дори и измислено амолетче, посещение в църква или духовно място ти действа положително. Нагласата ти се изменя и започваш да вярваш в чудеса. Не всеки ще е съгласен, но който работи върху себе си, ще разбере.

Преди време с един човек ходихме няколко пъти до разни манастири. Ходихме както е редно – част от пътя изминавахме пеша като поклонници. Не знам защо, но по пътя дотам винаги имаше много препятствия, ненормално непредвидими, а на връщане винаги беше лесно. Губили сме се няколко пъти заради хора, които ни насочваха в погрешна посока и какво ли не. Когато се предадеш на пътя, замлъкваш вътрешно и всичко по него става ценно и особено. В един момент целта, към която си се насочил, има смисъл колкото пробиването на стъкло с игла. В един от манастирите след няколко часа преход в над четиридесетградусова жега монахинята ме заля с кофа ледена вода (там имат специални помещения за това). Само заради усещането след това си заслужаваше – не черните, всякакви мисли те напускат и на мен май още ми държи понякога :no-no: Цяло чудо беше, че не ми спря сърцето, но още си спомням момента като блажен.

Не е трябвало да пипаш където не ти е работа.Още повече да унищожаваш нещо, което не е твое! :mad: Помощ от форума не чакай!

Да се връща при ходжата.

Ма, какви ги говориш!?

Та, точно ходжата го е довел до това състояние.

И не само него.

Имала съм пациент, посещавал общи сбирки при ходжа от Айтос, освен периодичните посещения при психиатър, които не е пропускал, след едномесечното му лечение в психиатрична болница, които са го е довел до такова душевно състояние, че близките му да потърсят и помощта на психолог -терапевт.

Ако случайно забелязахте, един от постовете е моя.Съвсем случайно или пък съвсем не толкова случайно, съм имам, за незнаещите имамът е духовното лице в Исляма. И аз ви казвам да не заливате момичето със смешни предразсъдъци.

Няма никакви кодове за време и т.н.Това са суеверия.

Каквото е изгорила - изгорила.Да си гледа спокойно живота и да не ходи по врачки и набедени за ходжи малоумници.

Правенето на муска и приписването на магическа сила на последната е суеверие.

Вярата, че Бог е милостив, прощаващ и заслужаващият почитта е основното.И десет пъти да се напише аят Курси от Курана, който най-често се използва за направа на муски, то схващането, че такава муска има сила сама по себе си е глупост и суеверие.

Не те разбирам !

Отпращаш го от един служител на църква и го пращаш при друг служител на църква.

Аз лично не намирам никаква разлика между "чародейните " способности на ходжата и на попа.

Не те разбирам !

Отпращаш го от един служител на църква и го пращаш при друг служител на църква.

Аз лично не намирам никаква разлика между "чародейните " способности на ходжата и на попа.

и къде видя в поста на badr да е написано, че го праща на поп точно ?! :ohmy:

К'ви ходжи ,к'ви простотий бе хора.. няма по-голяма беда от самовнушението. Маг МАЗНИНА и другите подбни ,станаха милионери от такива като вас. Всеки си има каръшките периоди,това е проблема на твоят приятел.

Предполагам, че става въпрос за самовнушение.

Приятелят ти е посетил ходжата, защото е мислел, че не му върви, а ходжата му е дал талисман, за да му отвори късмета. :)

Ти си изгорила листчето, и е нормално човек, който вярва в магии, талисмани, амулети и т.н. да си внуши, че си му изгорила късмета.

За да му провърви, приятелят ти трябва да намери начин да се отърве от самовнушението.

Може да му помогне свещеник и/или психолог. :)

:) Свещеник едва ли ще му помогне.

Най-много да го вкара в нови филми.

и къде видя в поста на badr да е написано, че го праща на поп точно ?! :ohmy:

"Вярата, че бог е милостив, прощаващ и заслужаващ почитта е основното." - в това видях, че бадр го праща на поп.

"Вярата, че бог е милостив, прощаващ и заслужаващ почитта е основното." - в това видях, че бадр го праща на поп.

Тук се говори за Вяра в Бог, който е един и за християните и мюсюлманите, а целията пост на badr е против суеверията , муските и всъщност доказва, че авторката на темата абсолютно не трябва да се занимава с муски и темподобни просотии, направени единствено за да прибират парите на невежите суеверни хора.

С изречението, което цитира, badr показва, че мохамеданските духовни лица категорично отричат практиката да се правят амулети , муски и тем подобни простотии.

В християнството подобни практики пък са категорично забранени, а лицата осъществяващи подобна дейност подлежат на анатема.

Това, че ти очевидно не вярваш в Бог си е единствено и само твой проблем и няма смисъл да влагаш думи в устата на хората, които не са изричали ( написвали).

Боже - ти изобщо разбра ли какво написа преди малко ? Един мюсюлманин, имам при това , да насочва човек към православен свещенник ( дето така презрително нарече "поп" ) ?!

Марея, съвсем сериозно започвам да се притеснявам за твоето психическо здраве.

Редактирано от Trichocephalus
p.s. Май ще влезеш в колекцията ми скоро време.Мхм.За всеки случай -ще те наблюдавам активно. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.