Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отметки

Featured Replies

Здравейте, има ли някакъв начин сайтовете ми които са маркирани като отметки в Firefox да си ги изкарам на текст или изобщо някак си да си ги изкарам за да не се загубят след преинсталацията, а са ми доста и не мога всичките да си ги преписвам : )

Здравейте, има ли някакъв начин сайтовете ми които са маркирани като отметки в Firefox да си ги изкарам на текст или изобщо някак си да си ги изкарам за да не се загубят след преинсталацията, а са ми доста и не мога всичките да си ги преписвам : )

Аз го правя така..една по една всички запаметени отметки ги хващам с десния бутон на мишката и влача върху работния плот.Там стават,като преки пътища,които си копирам на външно устройство.

MozBackup, правите архив, записвате го на флашка и след това възстановявате от него
  • Автор

Аз го правя така..една по една всички запаметени отметки ги хващам с десния бутон на мишката и влача върху работния плот.Там стават,като преки пътища,които си копирам на външно устройство.

Благодаря, и аз ще направя така :)

Ако може да питам ако сложа XP на DVD диск има ли някакъв проблем?

MozBackup, правите архив, записвате го на флашка и след това възстановявате от него

Благодаря и на вас!

ами моите да няколкостотин... Защо по този начин, има си лесни и прости начини (виж горния ми пост)

ами моите да няколкостотин... Защо по този начин, има си лесни и прости начини (виж горния ми пост)

Съгласен съм с твоя метод,но щом са няколкостотин,то поне половината вече няма да са ми нужни,затова ще ги пресея избирателно...

Ако може да питам ако сложа XP на DVD диск има ли някакъв проблем?

Няма смисъл от пълно копие на С: включително частта с инсталираната ОС, ако се преинсталира заради вирус ще заразите отново, ако е заради омазани регистри резултата пак няма да е положителен.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Съгласен съм с твоя метод,но щом са няколкостотин,то поне половината вече няма да са ми нужни,затова ще ги пресея избирателно...

да де, ама половината на няколкостотин пак са стотин :)

Има и един add-on, FEBE. Доста е добър. Плюс за някои е, че е възможен директен upload в cloud-услугата box.net

При отворена страница на Firefox -> Отметки -> Показване на всички отметки ИЛИ Ctrl+Shift+B -> Внасяне и резервно копие -> Резервно копие, записваш .JSON файл (пример: bookmarks-2012-12-08.json), в дял D:, в папка по избор и когато трябва да възстановиш по същия начин, но от по-долното меню Възстановяване. Виж снимката:

Публикувано изображение

Ангеле,

има недостатъци в демонстрирания подход:

• Не е автоматизиран
  • Грижи се само за отметки, докато FEBE и MozBackup(за второто не съм сигурен) правят цялостен бекъп - пароли, бисквитки, теми, addon-и и т.н.

Няма никакви недостатъци!

Това е официалния начин за backup на отметките във Firefox -

Restore bookmarks from backup or move them to another computer

А иначе запознат съм с MozBackup и както се вижда не е създадена от Mozilla и е по-скоро за пълен backup (отметки, дабавки, пороли, хистори)

Няма никакви недостатъци!

Има и съм ти ги написал.

Какво като MozBackup и FEBE не са разработка на Mozilla? Това некачествени ли ги прави? А какво ми е лошото на цялостния бекъп? А ако е толкова лош този пълен бекъп, FEBE има опция да се направи бекъп само на отметките.

докато FEBE и MozBackup(за второто не съм сигурен)

Бъди :)

Също хубавото е и че MozBackup работи и за други продукти на mozilla - за Тъндърбърд съм ползвал. Възстановяването даже ти връща отворените табове към момента на запазване :)

Има и съм ти ги написал.

Какво като MozBackup и FEBE не са разработка на Mozilla? Това некачествени ли ги прави? А какво ми е лошото на цялостния бекъп? А ако е толкова лош този пълен бекъп, FEBE има опция да се направи бекъп само на отметките.

1. За експортиране (изнасяне) на едни отметки, съветвате да се изтегли програма, да се стартира/инсталира и да избере да направи backup на отметките - това е много автоматизирано решение! Не е ли по-просто Ctrl+Shift+B - резервно копие и ОК? :)

2. Показал съм официалния начин за експортиране на отметки - недостатък няма, а вие тука ще ме изкарате че нещо грешно давам като съвет ли? Какво ли? :D Не знаех, че трябва цяла програма да се използва за едни "тъпи" отметки. Май малко се престаравате. :) А недостъка на програмите знаете ли какъв е? Ако са ви омазани добавките, така ще си ги лепнете следващия път. :)

3. Темата е "Отметки", а не пълен backup на бисквитки, пароли, отметки, добавки, кеш и т.н. на Firefox/Thunderbird :)

Редактирано от angel* (преглед на промените)

1. За експортиране (изнасяне) на едни отметки, съветвате да се изтегли програма, да се стартира/инсталира и да избере да направи backup на отметките - това е много автоматизирано решение! Не е ли по-просто Ctrl+Shift+B - резервно копие и ОК? :)

Не. FEBE може да бъде нагласен да прави бекъп през определен период от време. Гледай:

Публикувано изображение

Това означава автоматизиран подход. Мога директно да качвам в box.net. Защо това е плюс? Ами ако изведнъж нещо и стане на ОС и веднага трябва да се преинсталира, а генерираният ти .json файл не си го прехвърлил на външен носител? И такива благини. :)

2. Показал съм официалния начин за експортиране на отметки - недостатък няма, а вие тука ще ме изкарате че нещо грешно давам като съвет ли? Какво ли? :D Не знаех, че трябва цяла програма да се използва за едни "тъпи" отметки. Май малко се престаравате. :) А недостъка на програмите знаеш ли какъв е? Ако са ти омазани добавките, така ще си ги лепнеш следващия път. :)

Както вече написах, не е задължително и се прави бекъп и на добавките, това е по избор на потребителя.

3. Темата е "Отметки", а не пълен backup на бисквитки, пароли, отметки, добавки, кеш и т.н. на Firefox/Thunderbird

FEBE има опция за бекъп само и единствено на отметки, а плюсовете ги изброих.

....

2. Показал съм официалния начин за експортиране на отметки - недостатък няма, а вие тука ще ме изкарате че нещо грешно давам като съвет ли? Какво ли? :D Не знаех, че трябва цяла програма да се използва за едни "тъпи" отметки. Май малко се престаравате. :) А недостъка на програмите знаете ли какъв е? Ако са ви омазани добавките, така ще си ги лепнете следващия път. :)

...

А защо си мислиш че няма да мога избирателно да възстановя само отметките? А ако знам малко повече ще си отворя архива, който е един обикновен zip файл, ще си намеря това, което ме интересува и ще си го възстановя

Всеки браузер има вградена опция за експортиране (изнасяне) или импортиране (внасяне) на отметки.

Всички могат да правят копия на отметките в .html и някои си имат свои разширения, примерно за Firefox - .json, за Opera - .adr.

Информация за това има във форумите на съответните браузери и като цяло там са показани официалните решения, за създаване на копие или възстановяване на отметки. Това е правилно, стандартно и официално решение. Всеки трябва да знае как се експортират и импортират отметки.

Това, че сте решили (няколко потребителя) да предложите програма, която не е на фирмата създател на браузера или инсталиране на добавка одобрена от същата фирма, но създадена от някой си, със сигурност е решение, но второстепенно, нестандартно, допълнително решение.

И малко е глупаво някакви си потребители, в някакъв си сайт, да налагат програми/адони за нещо елементарно и вградено във всеки бразуер, сякаш вградената опция е неправилна или грешна. А най-смешното, че имало недостатък. :D

Явно сте некомпетентни и затова ви съветвам да си разучета браузерите!

Това е все едно да ми налагате мнение, че трябва да ползвам почистваща програма за да си трия бисквитките, кеша, историята, вместо да го извърша почистването чрез самия браузер, например: Ctrl+Shift+Del. И после да ми покажете как сте нагласили програмата автоматично да прави това, вместо вас.

Всички решения в тази тема са правилни и нека всеки сам да си избере как да си експортира/импортира отметките, аз предложих различен вариант от вашия, но да ми правите trolling при положение че аз съм по темата и с официално решение на фирмата на браузера, съжалявам ама ще бъда директен - много сте зле!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.