Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кафемашина от LIDL?

Featured Replies

Здравейте! В брошурата на LIDL има кафемашина SilverCrest, дали е читава? Защото на цената от 100лв. ми се струва съмнителна. За подарък ще е и си мисля, дали да не е по-добре да взема Delonghi за 60лв. повече? Някъде в нета бях чел, че тази от LIDL правела добър каймак, но колко е вярно това... Ако има някой който да притежава уреда, моля да даде коментар.

P.S. Май си отговорих на въпроса...  

Благодаря!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ами провери как стоят нещата с гаранцията и какво поддържа. Иначе Delongi е по-добра.

• Автор

Поръчах си класиката в жанра - Delonghi Treviso 14CD.;-)

Вземай делонги , от лидъл се купува салам :)

Браво :D моята мисля че беше 15цд  - не забравяй да сложиш захарта и бъркалката преди да пуснеш кафето :) просто от каймак не могат да пропаднат после :wink12:

• 1 месец по-късно...

Относно кафемашините искам да споделя...че най-доброто според мен е SAECO не искам да споделям различните модели, за да не звучи като реклама разбира се.

Но те има две основн предимства първото е че имат много,много добри атмосфери на налягането.

Второто е че имат и пръстен за нагнетяване повечето от моделите, чрез които се получва т.нар.крема-ефект или казано, за по-незапознатите-каймак...

Редактирано от saska.123 (преглед на промените)

Всички модели от тоя клас са с еднакво налягане и помпите са еднакви ;)  първото отпада :)

Второто , да не би делонги да нямат крема диск :(

Може би в магазина си имаш само SAECO :wink12:

Просто казано за около 200 лева купуваш що /годе сносна кафе машина :D

Най-добрите ?!?!

Всеки сам има свое разбиране.

Аз съм повече от доволен от Elite - правят страхотно кафе с крема или иначе казано каймак.

Всички модели от тоя клас са с еднакво налягане и помпите са еднакви ;)  първото отпада :)

Второто , да не би делонги да нямат крема диск :(

Може би в магазина си имаш само SAECO :wink12:

Просто казано за около 200 лева купуваш що /годе сносна кафе машина :D

Привет приятельо относно марките искам да кажа следното.

Въпроса е дали искаш ефффффтина. или скъпа кафемашина.

Какво ще  кажеш за   http://tehnomix.bg/jura-impressa-xf-50 харесва ли ти ?

но за жалост е малко скъпа за всички нас.

Но тук въпроса е друг говорим за среден клас.

Напривем аз съм ходила в Италия няйколко пъти и едни от добрите марки там са La SAN Marco и Saeco това са марки които са утвърдени в темата за кафе.

Рзбирасе  в днешно време всяка марака се доближава до истинските ,така че идеята ми беше следната,

че е добре кафето да се мели на момента и тогава да се слага в кафемашината.Так не се губи аромата.

Рзбираш ли какво ти казвам.

Поздрави от мен и се надявам да споделяме конструктивни мнения.те. готини

Привет приятельо относно марките искам да кажа следното.

Въпроса е дали искаш ефффффтина. или скъпа кафемашина.

Какво ще  кажеш за   http://tehnomix.bg/jura-impressa-xf-50 харесва ли ти ?

но за жалост е малко скъпа за всички нас.

Но тук въпроса е друг говорим за среден клас.

Напривем аз съм ходила в Италия няйколко пъти и едни от добрите марки там са La SAN Marco и Saeco това са марки които са утвърдени в темата за кафе.

Рзбирасе  в днешно време всяка марака се доближава до истинските ,така че идеята ми беше следната,

че е добре кафето да се мели на момента и тогава да се слага в кафемашината.Так не се губи аромата.

Рзбираш ли какво ти казвам.

Поздрави от мен и се надявам да споделяме конструктивни мнения.те. готини

Ще ви дам и един съвет на какво е хубаво кафе....не въпросът само в машините въпросът е в самото кафе което се слага и комбинацията която се прави...

Ба, са излагам с XF50 директно вземам  Х9 (направо я подаряват само за 9999 лв) , 

ще взема даже две - за да имам една в резерва ако нещо и се случи на първата.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Ба, са излагам с XF50 директно вземам  Х9 (направо я подаряват само за 9999 лв) , 

ще взема даже две - за да имам една в резерва ако нещо и се случи на първата.

Верно е че са скъпи. няма две мнения, но пък дизайна е невероятен.Това явно е за баровци...

Здравейте! В брошурата на LIDL има кафемашина SilverCrest, дали е читава?

Ние имаме такава у нас. Взехме си я, защото 2-3 познати семейства си взеха, много са доволни и лично аз съм свидетел, че правят идеално за класа и цената си кафе. Само че, баш нашата се прецака за около 2 месеца - нещо ѝ стана тия дни и вече не прави каймак... Иначе, другите нямат такива проблеми, ама как да я препоръчаш, при такива условия?

Ние имаме такава у нас. Взехме си я, защото 2-3 познати семейства си взеха, много са доволни и лично аз съм свидетел, че правят идеално за класа и цената си кафе. Само че, баш нашата се прецака за около 2 месеца - нещо ѝ стана тия дни и вече не прави каймак... Иначе, другите нямат такива проблеми, ама как да я препоръчаш, при такива условия?

Нищо важното е че става градивен диалог/макар и чрез писане.Ако някой чете внимателно все ще намери поука за тези неща.

Много важно също така е да си отговорим на следното:

Що е то хубаво кафе...силно,ароматно или нещо друго...!!???

-ароматното кафе /арабика има аромат, робуста-горчиво по-слабо ароматно,но има повече съдържание на кофейн...

-арабиката има цвят на орех

-робустата е леко жълтеникава

Сега какините въпросът е как ще бъде комбинацията един харесва едно друг друго...

20/80 или 40/60 смес въпрос на препочитания.

Ето това е за кафето като цяло разбира се..

После ще Ви пиша и за печенето на кафе....това е другата салтания,какините :no-no:

Що е то хубаво кафе...силно,ароматно или нещо друго...!!???

Ами, в контекста на темата е много просто - пускаш едно и също кафе на две различни машини и после дегустираш.

Ако ще сравняваме автомат с обикновена, очевидно за втората ще трябва да го смелим на момента.

Най-доброто кафе, което съм пил от домашна машина, е от Saeco Odea (автомат). Имаме такава във фирмата... Издържа цяла седмица (говорим за към >200 кафета на ден), после шефовете осъзнаха реалността, взеха още две други по-големи, а тази след ремонта още работи и пак прави най-хубавото кафе.

А, ако говорим за вкусовите качества на кафето, дайте да пуснем тема в кулинарния раздел...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ами, в контекста на темата е много просто - пускаш едно и също кафе на две различни машини и после дегустираш.

Ако ще сравняваме автомат с обикновена, очевидно за втората ще трябва да го смелим на момента.

Най-доброто кафе, което съм пил от домашна машина, е от Saeco Odea (автомат). Имаме такава във фирмата... Издържа цяла седмица (говорим за към >200 кафета на ден), после шефовете осъзнаха реалността, взеха още две други по-големи, а тази след ремонта още работи и пак прави най-хубавото кафе.

А, ако говорим за вкусовите качества на кафето, дайте да пуснем тема в кулинарния раздел...

Съгласна съм там да дебатираме да правим линкове щуротии,за да стигнем до темата за хубавото кафе,защото всеки го харесва по различен начин.

Например американците пият много,много слабо кафе,какините.

Ние познавачите ще кажем "шльокавица"...но не  е така слабото и рядко кафе има и друго предимство.....хаиде слдвайте ме  къде е този разбдел,какино то....

А за SAECOTO казах ли и преди... едни от най добрите машини среден клас..

Така  че прав си...

Аз също препоръчвам Saeco,за мен една от най-добрите марки за кафе машини.Имах и друга но Saeco-то е класи над останалите.С една дума италианските кафе-машините са най-добрите.

Аз също препоръчвам Saeco,за мен една от най-добрите марки за кафе машини.Имах и друга но Saeco-то е класи над останалите.С една дума италианските кафе-машините са най-добрите.

Радвам се на покрепата, какините ето това вече е яко...после ще дебатираме за много и различни неща около кафетооооооооооооооооооо, ако знаете колко много знам,какините...даже съм била и и в ИТАЛИЯ ЩЕ РАЗКАЗВАМ ЗА ТРАДИЦИИ И Т.Н.Н.Н.Н..Н

Най-добрата машина във ВИСШИЯ клас е джезвето. Друга не признавам :P

+1

Особено приготвено в джезве на пясък, като идеята е да се вари бавно, за да се извлекат по-добре ароматните качества. ;)

+1

Особено приготвено в джезве на пясък, като идеята е да се вари бавно, за да се извлекат по-добре ароматните качества. ;)

Мразя кафето от кафемашините, затова с нетърпение чакам да се прибера от работа и да си направя в джезве. Интертесно ми е обаче, какво кафе би препоръчала госпожата или госпожицата, щото мисля, че не толкова машината е важна, колкото това, какво сипваш в нея. Преди 15 години имах една шефка, която ни правеше кафе по свои рецепти. Сещам се, че имаше някакво кисело кафе, което се слагаше в малки количества към другото. някой да се сеща за какво иде реч?

Най-добрата машина във ВИСШИЯ клас е джезвето. Друга не признавам :P

Между другото си напълно прав, какиното.

Джезвето има едно много силно предимство,поради високата темперетура и дългото "варене" истисква много от силата на кафето както се казва т.е. става горчиво, какиното.

Но за сметка на това аромата си отива завинаги каке,ето за това в стаята може да мирише много на кафе ам като го пиеш леко бие на "шльокавица" демек шварц.

Няма лошо и това е хубаво стига да ти харесва ,каке...

Ето за това казва че "хубаво кафе за всеки значи "различни неща"...

ТРЯБВА НА СПОКОЙСТВИЕ ДА КОМЕНТИРАМЕ ГРАДИВНО и почителни какините, за да може тези дето са неуки и пият тъмна водичка да се научат и просветят.

Не да се наливат по цял ден и само да преглъщат,а то каке като го гледаш кафенцето мъка-водица митна, камо ли да ги пиеш с наслада.Нама каке ни вкус ни вид нищичко....

Здравейте! В брошурата на LIDL има кафемашина SilverCrest, дали е читава? Защото на цената от 100лв. ми се струва съмнителна. За подарък ще е и си мисля, дали да не е по-добре да взема Delonghi за 60лв. повече? Някъде в нета бях чел, че тази от LIDL правела добър каймак, но колко е вярно това... Ако има някой който да притежава уреда, моля да даде коментар.

P.S. Май си отговорих на въпроса...  

Благодаря!

Колегите вече я ползват повече от година за служебна като прави не по-малко от 15-20 кафета на ден и нямат ядове

Между другото си напълно прав, какиното.

Джезвето има едно много силно предимство,поради високата темперетура и дългото "варене" истисква много от силата на кафето както се казва т.е. става горчиво, какиното.

Но за сметка на това аромата си отива завинаги каке,ето за това в стаята може да мирише много на кафе ам като го пиеш леко бие на "шльокавица" демек шварц.

Няма лошо и това е хубаво стига да ти харесва ,каке...

Ето за това казва че "хубаво кафе за всеки значи "различни неща"...

ТРЯБВА НА СПОКОЙСТВИЕ ДА КОМЕНТИРАМЕ ГРАДИВНО и почителни какините, за да може тези дето са неуки и пият тъмна водичка да се научат и просветят.

Не да се наливат по цял ден и само да преглъщат,а то каке като го гледаш кафенцето мъка-водица митна, камо ли да ги пиеш с наслада.Нама каке ни вкус ни вид нищичко....

Защото съм учена сега ще напиша и за киселото кафе, какините !????

А вие да слушкате и ще разберете....

Сега шегата на страни....

Киселото кафе кака обикновено е от Коста РИКА, там като цяло се гледат по -късели видове кафета..

Та шефката явно е смесвала такъв вид, разбра ли ме каке.

Това  не значи, че кафето е лошо не е силно или слабо.

Обикновенно ако е било на зърна, те са малко "неугледни"дребни.

Аз като много,много добър познавач препоръчвам ,какините да си купувате кафе на зърна,мелите на момента и пиете какините или можете да сварите на джезве...но отново повтарям не дейте да мелите цял буркан, кака.Изчезва му аромата-миризмата-усета...

Изчезва аромата.

А що се отнася до т.нар.турско кафе имам какво да кажа и за него много съм изчела и много знам и за това ...както казах ще бъдем учено любиви и практични ---крайната цел е да се просветим всичките заедно а не да бъдем като овчици, какините....

А затова дали съм госпожа или не ...то сега знаеш ли кой какъв е в това време..,мъжко ли си женско ли си ?...все тая,кака

• Автор

Колегата по-долу ме е изпреварил но да кажа и аз - Delonghi има крема диск!

Относно кафемашините искам да споделя...че най-доброто според мен е SAECO не искам да споделям различните модели, за да не звучи като реклама разбира се.

Но те има две основн предимства първото е че имат много,много добри атмосфери на налягането.

Второто е че имат и пръстен за нагнетяване повечето от моделите, чрез които се получва т.нар.крема-ефект или казано, за по-незапознатите-каймак...

Така а а  добро утро, какините.

Време е за сутрешно кафенце после ще дам информация за табиетите на турските кафета,но сега ще кажа за

т.нар.първи кафета един ПРАКТИЧЕН СЪВЕТ:

-когато си правите първо кафе,какините  от кафемашина с ръкохватка например.пуснете ,кака, да мине малко топла водичка  в началото.така цедката се загрява и след това сложете кафенцето.

РЗБРАХТЕ ли ме,надявам се да Вие сте ми умнички, знам аз.

Ако сложите направо каето върху студената ламарина/цедка кафенце ще пиете на най-си.

За онези от вас дето си имат джезвенце вчера писах.мелиш на момента една максимум две дози и като заври водичката ,кака тогава слагаш ясно нали....и гледай да е  не повече от 5 минути...това да не ти е боб чорба да ври 1 час...

Ще изври аромата и край има да чакаш кеф...

Имайте хубаво врмее  скафенцето на кака.

P.S. Искрено съжалявам за тези от вас който пият от автомати/вендинг..за жалост търговците са в голямо затруднение и макар както вече се съгласихме заедно, че има възможност автоматите да правят ДОБРО КАФЕ-това много ,много рядко се случва....

Ето и практичен съвет и за тях...Направете мили очи на шефа и му кажете следното..

"Шефе виждам че обичаш хубаво кафенце,знам един магазин дето аз ще кувупвам кафенцето на зърна със служебни пари разбира се, може ли да вземем една кафемашина, не са толкова скъпи, за да си правим кафе в офиса/на работното място.

И продължавате.

Не за друго,шефе/шефке ама не искаме да губим от работното време....мислим за фирмата, че то в тази криза трябва работа..клиенти да търсим, телефони да звъним и т.н. вие си знаете какво правите....

Пробвайте съвета  ми работи...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.