Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SGS3 Mini, One S или Xperia SL - решението е Xperia ION

Featured Replies

Ами друг от топ моделите им... Само дето екрана е 4.55", което ми е малко множко. Освен това в телефона се набляга именно на LTE, което на този етап в Бг ми се струва прекалено далечна перспектива, а до година-две, кой знае какви нови модели ще излезнат. Xperia V е новия им флагман, с поносими размери е, но ще е сума пари, пък и още го няма тук, доколкото знам. Пак е водоустойчив. За мен е перфектния телефон и като дизайн, и като възможности. Цената му обаче едва ли ще е под 1000-1200 лева, съдейки по T в момента.

п.п. V също е LTE

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Еми не знам, определено ако сега си купя телефон няма да го сменям поне 3-4 години ... или най-малкото ако го сменя ще го завещая на някой да го ползва още. Затова LTE-то ми се струва добра опция. Животът на батерията обаче е малко стряскащ, но не мога да намеря информация как му се отразява Ice Cream Sandwich-a ... бу трябвало да има сериозно подобрение в тази насока. Продължавам да чета, то се е видяло :)

Фермани, фермани, а аз така и не видях какъв е бюджетът. Все пак, ако авторът желае телефонът му да е актуален за по-дълго време, то рационална е идеята да се ориентира към телефоните от по-високия клас.

Взимай този който ти харесва най-много.Дали процесора му ще е 1.5 или 1,2 е все тая.Така или иначе след една година ще е отслабнал.Андроид се развива и всеки нов смартфон е по-мощен съответно и приложенията стават по тежки (особено игрите).Като гледам какви телефони се очаква да се появят на пазара просто...

Щом си харесал самсунга си го купи ще имаш поне 2 години гаранция през това време дисплея ако ще лилав да стане какво те бърка.А вероятноста това да се случи не е толкова голяма,то същото може да стане и със Sony.На първите Xperia S на дисплеите им се появяваха жълти петна , но след време този проблем се реши.На късмет са нещата!

• Автор

Ами чесно да си кажа като съотношение цена/характеристики Xperia ION LTE ми допада най-много. Като единствен сериозен минус при него е късия живот на батерията когато използва 4G. Засега нямаме 4G, което означава, че малко по-големия дисплей и малко по-голямата батерия спрямо Xperia S ще доведат до съпоставим живот на батерията за двата. Игри не възнамерявам да играя по цял ден ... по-скоро да чета това-онова в нета и да слушам музика. Като му дайде времето на 4G в България телефона явно ще е прекалено стар, защото както казвате Android се развива много бързо. Но поне ще имам опцията да ползвам 4G, за разлика от много други хора с по-елементарни телефони - това ме блазни. Малко по-голям е от това, което искам, но при 720p екран това само може да ме радва. Дизайнът му ми допада най-много от всички Sony-та, без Acro S може би, но и цената му си казва думата. 650 лева струв в Щепсел, което е на границата на възможностите ми. Пак е ~10 лева по-евтин от HTC One S. Дисплеят му е по-добър от SAMOLED-а на другите варианти ... Засега ще кара с Ice Cream-a, но до няколко месеца ще може да се ъпдейтне до Jelly Beam, има слот за карта с памет, по-бърз 3G модул ... Общо взето съм 99% сигурен, че това ще е телефонът. Пък каквото сабя покаже ...

S3 mini далеч не е толкова лош избор. Има две неща, които могат да те спрат: AMOLED и слабата резолюция 480x800. И ако си използвал 4S(който е малко по-малък от S3 mini), веднага ще усетиш разликата в екраните. Но все тая.

Телефонът е двуядрен, с 1GHz честота. Има 1GB оперативна памет(толкова е и при iPhone 5), Bluetooth v.4. А и има 1500mAh батерия - по-добра от тази на iPhone 5. Все плюсове.

Но като гледам, май и Galaxy Nexus се вписва в бюджета. Ако размерът на екрана не те притеснява - със сигурност вземи него! По-добър избор от S3 mini!

На Изабел мога да му кажа да спре със заклеймяването на пластмасата като лош материал!

• Автор

Така ... взех решение и поръчах от Щепсел Xperia ION HSPA - няма да имам 4G, но пък ще имам доста по-бързо 3G, което си е добре. Утре ще ходя да си го взема и ще пиша какви са ми впечатленията.

Благодаря на всички, най-вече djagi, който отговори на всичките ми въпроси и ме насочи в посока Sony. В крайна сметка сам нямаше да взема това решение, но при положение, че тази сфера ми е слабост (не ги разбирам, не че съм зарибен) ... от питане глава не боли.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Само някои уточнения:

HSPA не е 4G, a 3.5G. LTE е е 4G, такова ние в България нямаме. Това включва две технологии:

*HSDPA: теглене

*HSUPA: качване

Повечето телефони поддържат само първото.

После: nm е за предпочитане пред GHz. Например:

1.2Ghz Snapdragon S4 е по-бърз от 1.7Ghz S3 процесор. Затова просто гледайте поколението(последно),да е над 1GHz, две ядра и 32/28nm.

Сега, относно XPERIA-S-SL това е едини същ модел, S3 Dual-Core процесор. L-ката е на 1.7Ghz, или 200Mhz отгоре, и е чиста проба овърклок. Това означава, че батерията ще държи по-малко. Изкуствения овърклок, т.е. честота, над която процесора е правен да работи винаги смуче повече батерия.

Което пък да не ви бърка с Nokia Lumia 820 и 920, където са с S4, но на 1 и 1.5Ghz, тези 500Mhz разлика са естествено добавени при 920, т.е. няма да хаби повече батерия, той не е овърклокнат, така си излиза процесора. Докато SL е чиста проба лапешки клок. С root и нов kernel S става SL, даже на 1.8Ghz  ;)

И да, дай шанс на P1. Стархотен модел е, а и се свиква с размера.

• Автор

Ами вече от 4 дни се радвам на Ion-чето, много ми харесва. Като го ръчкам батерията стига за 1 ден. Вчера не съм го ръчкал особено и досега имам батерия ... общо от 33 часа. Което ми стига. Качеството като гледаш 720p видео е страхотно, музиката свири добре, въпреки че е една идея по-слаба от това, което очаквах. Нета е бърз. Засега съм много доволен.

• Автор
все sony shit... каква е разликата?

Разликата с кое? Ако имаш предвид между Xperia S, SL и Ion - почти никаква явно.

Не знам ... в крайна сметка всичко си има плюсове и минуси, въпроса е да си намериш този продукт, чиито минуси можеш да пренебрегнеш най-лесно.

Не съм използвал такива  телефони, тъй като за мен е ненужно пилеене на средства. За мен телефона( може и да е старомодно) си остава средство за разговори и за мен критерия е издръжлива батерия.

От опит и наблюдение обаче ще ти кажа, че моделите Нокия с Windows са просто пълна скръб.(лично мое наблюдение и мнение). Батерията като нова не може да издържи и 2 дена., да не говорим че управлението на софтуера е ужасно.

Ако ще си купуваш телефон да бъде с Android OS.

Че батерията на кой нов смартфон от висок клас държи по 2 дена? Пробвал ли си S3 или One X?

Че батерията на кой нов смартфон от висок клас държи по 2 дена? Пробвал ли си S3 или One X?

Коментара не беше само за батерията. Аз не съм привърженик на телефони, които имат хиляди ненужни приложения и батерийте падат за няколко часа. След това тичаш с USB кабела да го зареждаш постоянно.

Проблема е, че Nokia с Windows mobile е просто ужасна. Работих с Lumia само 30 мин и си опънах нервите.

Но това е лично мое мнение, нека постващия да пробва и да каже своите впечатления. Лично аз в момента използвам като телефон Nokia X1-01 и съм много доволен.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Коментара не беше само за батерията. Аз не съм привърженик на телефони, които имат хиляди ненужни приложения и батерийте падат за няколко часа. След това тичаш с USB кабела да го зареждаш постоянно.

Проблема е, че Nokia с Windows mobile е просто ужасна. Работих с Lumia само 30 мин и си опънах нервите.

Но това е лично мое мнение, нека постващия да пробва и да каже своите впечатления. Лично аз в момента използвам като телефон Nokia X1-01 и съм много доволен.

Интересно, аз, за 10 минути, успях да се влюбя в WP интерфейса. Ако бяха на една цена, определено бих избрал Lumia 920 пред сегашния ми телефон, Galaxy Nexus.

Интересно, аз, за 10 минути, успях да се влюбя в WP интерфейса. Ако бяха на една цена, определено бих избрал Lumia 920 пред сегашния ми телефон, Galaxy Nexus.

Нормално е колега, всеки има собствени вкусове и предпочитания.

Разликите между S.SL и Ion са почти никакви. Второто е надуто с 200MHz спрямо първото имаше май 2 допълнителни разцветки, розово и светло сиво ако не се лъжа. Голяма работа. Ion е като другите два,но с 4G и му липсва нещо,което да напомня за иначе хубавия Sony дизайн-няма я лентата,няма нищо уникално. Процесора и на трите е S3. Дисплея същата хубост. И е с една идея по-лош, отколкото по рекламите.

SONY им се чудя кога ще изкарат нормален флагман.Това което правят те е да са с година назад от конкуренцията-винаги.

Разликите между S.SL и Ion са почти никакви. Второто е надуто с 200MHz спрямо първото имаше май 2 допълнителни разцветки, розово и светло сиво ако не се лъжа. Голяма работа. Ion е като другите два,но с 4G и му липсва нещо,което да напомня за иначе хубавия Sony дизайн-няма я лентата,няма нищо уникално. Процесора и на трите е S3. Дисплея същата хубост. И е с една идея по-лош, отколкото по рекламите.

SONY им се чудя кога ще изкарат нормален флагман.Това което правят те е да са с година назад от конкуренцията-винаги.

Ето го бъдещия флагман на Sony http://www.kaldata.com/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/%D0%9E%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BC%D0%B0-75600.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.