Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мощна конфигурация за игри

Featured Replies

Ами ето тази, но не съм сигурен имат ли я в наличност:

http://www.pro-bg.com/product/Desktop-Motherboard/SAPPHIRE%20x013anna%20platka%20nastolna%20%20iX79%20Express%20Socket%202011%20DDR3%20Audio%20InterfaceUSB20USB30LANeSATAPS2SPDIFout%20CoaxialSPDIFout%20OpticalBluetoothSATA%20IIISATA%20II%20ATX%20x0460opakovka_44771.html

• Отговори 70
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

anonymous29 тая платформа е за хора с пари. Демек такива дето няма да турят части за хиляди лева на платка от сто. ;)

пс. Имай на предвид че идват и без охлаждане. Демек освен пари за такова трябва да съобразиш и паметта и кутията с него.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз също се чудя, защо се мяташ на с.2011 ?

ПП: Ясно е че искаш мощна машина, но както сам разбираш частите за този сокет са доста скъпички.

I5 3570 + Nvidia 670 слабо ли ти се струва ?

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

• Автор

Значи не ме разбирате ...Аз не разбирам много и не киборг` не са ми слаби но просто искам кат дам сега едни пари след 2-3 години да не трябва пак да давам 1500 лв. затова се мятам нагоре ;xx

Тогава вземи i7 без K за с.1155 със стандартно заводско охлаждане и евтина дънна платка. 

i7-3770 VS i7-3820  Сам виждаш колко излиза платформа с втория. А разлика ще усетиш само при видеообработка не и при игри.  

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Нещо се е бъгнал пак Никем. Ето правилния линк:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B75-PRO3--B75-1155

@anonymous29 Напълно те разбирам, и  с поста ми по-горе ти го доказвам. Този бюджет е напълно достатъчен за i5/i7 с една добра видеокарта. Не се притеснявай особено много за игрите. Тази конфигурация ще ти е напълно достатъчна в близките няколко години. Вярно че техниката се мени постоянно, но не виждам коя игра би й се опряла в близко време.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-3820--3.6G-10M-BOX-LGA2011

/

|    

Намерете ми дъно за този процесор :? ако може да е по евтинко :D:D:D

Значи не ме разбирате ...Аз не разбирам много и не киборг` не са ми слаби но просто искам кат дам сега едни пари след 2-3 години да не трябва пак да давам 1500 лв. затова се мятам нагоре ;xx

Аз не знам още колко теми трябва да се изпишат, за да стане ясно, че при игрите ползата от LGA2011 пред LGA1155 е почти никаква.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Обща стойност - 1 503.54 лв. с ДДС

Така ??

Понякога е по-добре сега да дадеш нормално количество пари, след година още малко, след друга година още и така ще си икономисал половината пари, които би дал сега, а конфигурацията ти има голяма вероятност да бъде 2 пъти по-бърза след време. Не се хвърляй на ненужно скъпи неща, които няма да ти донесат никаква полза при игрите днес, а и след време. Тогава и изискванията за игри ще са различни. да не кажеш след две години...аз дадох един куп пари за тая конфигурация, а сега трябва да дам още толкова, за да подкарам някоя нова игра. Такива случаи много. Толкова е приятно да гледаш, как паричките ти са се стопили за 2 години и от хилядарките са останали 2-3 стотачки, които трудно се намира някой да ти даде за старата ти щайга.  

3 години са пределна възраст за компютър за игри, така че искаш или не, след 3 години пак ще даваш още толкова (че и повече) пари, ако искаш актуален компютър, на който да играеш нормално. 

Ако ти е само за нет и филмчета, може и двойно повече да го ползваш, но нищо не е вечно. 

Вие защо си мислите ,че писачите на игри ще надуват още  графиката ? Какво повече да ви покажат като ефекти от това дето е сега ? Освен да почнат да ги правят в 3D  аз не виждам какво повече да изсмучат от тия енджини. Да са с каквито и ще сенки и отблясъци тия игри пак конфигурация за 1500 лева ще ги търкаля поне 5 години. Какво се мятате на компютри с i7 процесори и дъна с 3-4 канални памети все едно ще подкарвате симулация на ядрен синтез :) С процесор за 500 и карта за 700 лева  ще играете игри каквито и да са те поне 5 години с гаранция а след това ако не ви е минал мерака пак ще си купите за 1500 лева. Вие кат почнете да правите сметка за 10 години напред се едно знаете какво ще стане тогава. Като  му мине гаранцията на тоя комп 3 години и го продавате  добавяте още малко и пак сте с новото (ако ви е нужно).И да ти кажа ,че в момента в който го купиш тоя комп вече е паднала цената със 100 лева .Те игрите още не са написани за 4 ядрени процесори вие се мятате като рибета на сухо на най скъпите видеа и процесори :) . Ма те хората са го казали ,че мерак с пари се гаси . Ще се изръсиш с 350 лева отгоре за 20% повече кадри :) Всичко над  50 FPS е ненужно не го ли разбирате бе хора ?  Като си пуснеш игра и тя върви с 80 FPS  а монитора ти не може да покаже повече от 60  какво правим ?  Кефим се на цифри  може би и се фукаме на комшията колко ни е як компа. Игрите дето си ги изброил се играят на пластмасови лаптопи за 1000 лева с мобилни видео карти а ти сам си сметни тая 670-ка  колко е по мощна от мобилно видео и i3  процесор с 2 ядра.На 7970 хората играят с 3 монитора а ти в къщи имаш един !!! Три тежки игри ще ти подкара тая карта едновременно   и чак тогава може и да се озори малко :) Домашен компютър е с цената само на видеото ти и на него върви всичко !!! И какво е това малоумие да бучнеш видео и процесор за 1300 лева на платка за 100 ? Евтини сме на брашно и скъпи на триците  :) Утре ще почнеш да питаш защо това дъно няма еди си коя екстра или опция в биоса и защо не може да се клоква :) На скъпи части се слага и грамотно и средно скъпо дъно поне да  има смисъл от наливането на толкова пари в тоя железор и пластмаса. Купи си дъно за 120+рам за 60  и процесор и видео за 1300 които ги сложи в кутия за 80 кинта (от капачки за буркани ) и разправяй на дечурлигата пред блока ,че имаш машина на времето :)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Поне няколко игри се сещам, които при мен не могат да вървят с 50 кадъра, ако графиката е на макс.

Между другото, все още сме далеч от напълно реалистична графика, така че има още накъде да се усъвършенства ;)

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

@anonymous29, ако желаеш компютърът ти да е на ниво за настоящите игри, но пък също така и би искал в бъдеще да имаш възможността да подкарваш новите и по-мощни игри, ти препоръчвам варианта, в който имаш солидна дънна платка, която е напълно "upgrade-able", също така и достатъчно добър процесор, защото процесорът е един от компонентите, които не искаш да сменяш в период от 3-4 години заради високата му цена. Избери си видео, което ще ти е напълно достатъчно за излезлите досега игри, избери си значително мощно захранване, за да нямаш проблеми с бъдещите ъпгрейдове. Препоръчвам ти следната конфигурация: Дъно: ASROCK    Z77 PERFORMANCE Fatal1ty, Z77, DDR III 2800+(OC)/1066, VGA, DVI, HDMI, eSATA, RAID, LGA1155 (Подсигурява те за всякакъв вид ъпгрейдове. Ако решиш след 4-5 години да си вземаш i7 процесор с отключен множител ще трябва да си вземеш и един охладител. Например - CM 212 Evo Процесор:INTEL    CORE i5-3570, 3.40GHz, 6MB, BOX, LGA1155 - Напълно предостатъчен за игрите, които са били направени досега. А и идващите игри (в идните 2-3 години) е малко вероятно да изискват по-мощен процесор. RAM: GEIL    2X4GB DDR III 1600 ENH CORSA - Напълно достатъчни за съвременен гейминг. Вероятно е обаче след няколко години да се изискват повече, но това не е проблем, тъй като дъното ти позволява ъпгрейд и в този район. Фактически се получава нещо като това: една плоча 8GB след 2-3 години и след още толкова още една такава. HDD:   WD    1024GB 64MB SATA III Blue - Ако след време не ти е достатъчен, можеш да добавиш примерно още 4 хард диска и едно хубаво SSD Видео карта:   SAPPHIRE    2048M HD7850 OC DDR5 PCI-E 3.0 /BULK/  -  почти 100% от игрите излезли досега ще ти вървят на максимални настройки с тази карта. Възможно е до 2-3 години да се изискват и по-мощни, но дъното ти предлага CROSSFIRE. Имаш варианта да добавиш още 1 7850 и производителността ще се удвои. Мисля, че е възможно дори и 7870 да сложиш. Другият вариант е да се опиташ да продадеш старата и да купиш от новата генерация на Radeon 8XXX, която до 2-3 години би трябвало да е излязла и цената - намаляла. Захранване:   FRACTAL DESIGN    Захранване Tesla R2 650W - Напълно достатъчно за каквито и да се ъпгрейдове в бъдеще, освен ако не решиш да вземеш 7950 и да правиш Crossifre с тях. Кутия: FRACTAL DESIGN    Core 3000, BLACK, w/o PSU - Страхотна и просторна кутия с добър въздушен поток, която те лишава от излишно охлаждане на системата. (Освен ако не си закупиш i7 K прцесор) Общата цена с включено ДДС (ot sky.bg) излиза приблизително 1510 лева. Та да, лично аз ако имах парите и бях сигурен, че ще извършвам някакви хардкор гейминг процеси на системата, бих избрал този вариант. Но в края на краищата - ти си човекът с парите, ти си решаваш.  Дано съм помогнал и всичко хубаво !

Редактирано от Shabatshalom (преглед на промените)

• Автор

Shabatshalom много ти благоря за предложението и много ми харесва но ако искаш да ми направиш една конфигурация с i7 това дъно харда е супер

рама също видеокарта съм си намерил и всичко му е ОК.Кутия и захранване не ми трябват намерил съм си =] 

До автора на темата... да споделя малко опит... : 1) Имам процесор-а   i5-3570 и .... можеш спокойно да минеш и с i5-3470  без да усетиш разлика :)  2) Взех си и  клокърско дъно  за тоя процесор, но съм го взел поради други причини (съвместимост за MAC).

Лично аз не виждам смисъл да си взимаш клокърско дъно, защото като дойде момента, в който си кажеш: "Искам да сменя процесора, защото е бавен или еди какво си..." ще е най-вероятно най-рано след 3-4 год..., а тогава ще установиш, че новият процесор, който си харесаш, няма да става за клокърското ти дъно ;)  ... и ще си смениш и дъното на практика за новия процесор .... и няма да разбереш, че дъното ти  е било клокърско.... както и аз;) 

Успех ;)

Не знам какво толкова ви пречи човек да изръси сериозна сума и да не се занимава всяка година с ъпгрейди.Като сме тръгнали на личен опит,аз също дадох някой лев преди 3-4 години и до момента нямам проблем с никоя игра. Даже отскоро имам монитор на който да мога да си натоваря системата от подписа. До момента съм купувал само периферия и охладители,като изключим SSD - то,което е отскоро. Държа да подчертая че не съм маниак на тема филтрации и ефекти но обичам картината да хваща окото. И това че примерно едно време игрите вървяха с 200 фпс а сега с 50 общо взето е без практическо значение. Така че към автора,вземи си спокойно сериозен хардуер (не непременно най- скъпото а разумното съотношение цена - качество) и после ела и кажи след колко време ще имаш оплакване, че нещо не ти върви. Специално обсъждания до момента хардуер търпи промени в границитв на " бентлито ми с електронен или механичен часовник да бъде" . Аз лично съм фен на конфигурации със серизно дъно и средно серизен процесор с възможност за клок ( при мен още не се е налагало,освен за тестове тук) и МНОГО яка карта,но тук има и достатъчно други хора с друго мнение и сериозни аргументи за защитата му. В крайна сметка това са твоите пари и ти ще играеш игрите ,значи и крайният избор е твой. В този ценови диапазон едва ли можеш да се разочароваш от резултата,така че смело напред и много приятни часове с новата машина. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.