Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с "XP Defender"

Featured Replies

Здравейте преди всичко да кажа , че съм нов в този сайт и ми го препоръчаха приятели дори не знам дали пиша в правилната секция .. да минем към въпроса.Днес се прибирам и си сядам на компа, но изведнъж ме метна от браузара и ми излезе икона с този дефендер, който аз не съм инсталирал или тем подобни.Блоква ми всяка програма, която искам да пусна дори и игрите.Пуснах скана все пак намери ми сумати и вируси, които ги маха само с платена програма и не мога да я затворя, ако не си я купя един вид или купи или няма да си ползваш компа.Четох някъде хора с такъв проблем вирус, но не видях ясно разрешение на проблема и реших да питам тук. Мерси предварително.

Пробва ли да я деинсталираш от контролния панел ? Или с Това  ? И дай малко повече инфо за компютъра, операционната система, врачката на форума се приготвя за Новата Година...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

• Автор

ОС  "Win xp sp 3" каквото и да се опитам да стартирам ми го блоква пробвах от стартъпа да го спра не ми позволява намира вирус и там "msconfig" таск мениджъра сичко единствено ми дава да си пусна нета за да мога да вляза в гнусния им сайт да си купя програмата

ОС  "Win xp sp 3" каквото и да се опитам да стартирам ми го блоква пробвах от стартъпа да го спра не ми позволява намира вирус и там "msconfig" таск мениджъра сичко единствено ми дава да си пусна нета за да мога да вляза в гнусния им сайт да си купя програмата

Ето го решението, имал съм подобен проблем :

Редактирано от Greak (преглед на промените)

• Автор

Днес както си се ровя из ютюб и фейсбук ме метна на десктопа и ми отвори "XP Defender" програма, която нито съм иснталирал, нито ми е трябвала сканира си и изкара един куп с вируси и ми иска да си заплатя лиценз за да го махне.Не мога да я затворя не ми дава да отварям нищо нито браузари дори и стартъпа не мога да си отворя дава ми само и единствено да си пусна нета или да си отворя моя компютър.Игри скайп или опера или каквото и да било друго помъча ли се да го пусна ми пише , че е заразено и ме праща отново в сайта да си купя лиценз отратителната работа ;/ ОС "win xp sp3"  

Редактирано от viktor9205 (преглед на промените)

Добър вечер!

XP Defender е Rogue. Програма която ви "лъже", че сте заразен и иска от вас да заплатите определена сума, както вие казахте.

Нека пробваме да я премахнем така:

Рестартирате Windows и влизате под "SafeMode with Networking".

След това:

Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware

•          Кликнете два пъти върху mbam-setup.exe, за да инсталирате програмата.
  •          Уверете се, че са поставени отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-   Malware. След това кликнете на Finish.
  •          Ако има намерени обновявания, тя ще ги изтегли и инсталира.
  •          Стартирайте програмата и изберете "Perform Quick Scan", след това кликнете на Scan.
  •         Сканирането ще отнеме малко време, затова моля да бъдете търпеливи.
  •         Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата.
  •         Уверете се, че на всички редове има отметки, и кликнете на Remove Selected.
  •         Когато всичко бъде премахнато, в Notepad ще бъде отворен лог.
  •          Копирайте този лог и го публикувайте в следващия си коментар по темата.

Забележка: Ако MalwareBytes' Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поиска да рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

• Автор

Аз я имам програмата и първото нещо, което се опитах да направя след като видях това беше да я отворя но уви не ми даде.Да си я свалям ли наново?

• Автор

Добре, но за съжъление тази работа ще я свърша утре , че съм яко настинал , а трябва да сменям кабелаците да сложа заразеното пц мерси за хелпа утре ще видим какво ще стане лека вечер :)

Лека вечер и на вас. Нека обаче утре, след като сканирате с МБАМ, да направите и едно сканиране с OTL.

• Важно: Моля сканирането с OTL да бъде изпълнено в Нормален режим!(Ако не стане, тогава в SafeMode)
  • Изтеглете OTL от: Тук
  • Стартирайте файла Публикувано изображение с двукратен клик на мишката.
  • Направете следните настройки:

Публикувано изображение

• Под Публикувано изображение с Copy/ Paste въведете изцяло следната текстова информация (само това, което е поставено в карето):

netsvcs
drivers32 /all
%SYSTEMDRIVE%*.*
%systemroot%Fonts*.com
%systemroot%Fonts*.dll
%systemroot%Fonts*.ini
%systemroot%Fonts*.ini2
%systemroot%*.scr
%systemroot%*._sy
%systemroot%REPAIR*.bak1
%systemroot%REPAIR*.ini
%systemroot%system32*.wt
%systemroot%system32*.ruy
%systemroot%system32*.jpg
%systemroot%system32spoolprtprocsw32x86*.*
%APPDATA%Update*.*
%APPDATA%Microsoft*.*
%APPDATA%AdobeUpdate*.*
%ALLUSERSPROFILE%Favorites*.*
%PROGRAMFILES%*.*
%systemroot%*. /mp /s
CREATERESTOREPOINT
%systemroot%system32*.dll /lockedfiles
%systemroot%Tasks*.job /lockedfiles
%systemroot%System32config*.sav
%systemroot%system32user32.dll /md5
%systemroot%system32ws2_32.dll /md5
%systemroot%system32ws2help.dll /md5
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdateAU
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionWindowsUpdateAuto UpdateResultsInstall|LastSuccessTime /rs

• Натиснете маркираният в синьо бутон: Публикувано изображение.
  • Като приключи проверката, ще се създадат два файла  - OTL.Txt и Extras.Txt. Прикачете тези два файла в следващия си коментар (погледнете опцията "прикачени файлове", когато публикувате мнение).
  • Автор

Току що пробвах пуснах SafeMode with Networking, но дори и в сейф мод дефендера ми блоква Malwarebytes' Anti-Malware. Странното беше , че се помъчих да си я сваля, но този път не ми даваше и интернета да си пусна доста гнусен е този "rogue". Видях в един сайт, че препоръчват също spyware doctor, но не знам как ще стане след като не ми дава да си пусна интернета.

Редактирано от viktor9205 (преглед на промените)

Добре, явно и тази гадинка са я подобрили.
  • Отворете следния сайт и изтеглете RKill.com и ги запазете на вашия десктоп.
  • Стартирате програмата с двоен клик върху файла и изчакайте търпеливо.
  • След приключване на проверката ще се генерира лог файл с извършените процедури.
  • Публикувайте лог файла в следващия си пост.
  • Важно: След сканирането на RKill, моля не рестартирайте, а сканирайте с OTL.

Ще чакам общо 3 лога.

• Автор

Аз не мога да правя нищо на практика сега съм от друго пц от заразеното немога нищо да отворя нито нет нито браузър не е възможно да вляза в този сайт и да изтегля дадената програма..

• Добре, надявам се да имате USB, ако е така, прехвърлете всички данни на чистия компютър.
  • От него свалете RKill и OTL и ги качете на USB-то.
  • След това прехвърлете 2-та файла на заразения компютър и пробвайте да изпълните стъпките
  • Автор

Нямам USB, но ще намеря от някой приятел.. имам чувството, че дори и да ги метна дефендера ще ги блокира има ли таква възможност ?

Това сега са лесните начини и се налага да пробвате с USB:

• В нормален режим, а ако не стане
  • В SafeMode

Ако гадината пак блокира ще измислим нещо друго, но пробвайте с USB.

• Автор

Нося добри новини намерих флашка сложих я и дефендера не ги блокна (явно защото не бяха на пц-то, а от флашката няма как да ги засече като вирус след като не са на компа, поне така мисля) пуснах "RKill" както ми е заръчано след малък лоад ми позволи да си ползвам програмите отново.След това пуснах и "OTL" направи стабилен лоад, но все пак свърши работата ето и 3-те лог файла: 

ПС: Още не съм пускал "Malwarebytes' Anti-Malware" да го пусна ли да сканира?

Rkill.txt

OTL.Txt

Extras.Txt

Да, първо пуснете отново Rkill, за да може да спре процеса на вируса, след това пуснете MBAM да сканира.(QuickScan) и публикувайте лога.

Нужно е да видя какво ще изтрие MBAM, за да мога да подготвя скрипта за OTL.

Ще ми трябва време да прегледам логовете. Сега как е положението с XP Defender ?Би трябвало всички програми да работят нормално сега?

• Автор

Да разбира се, още след "Rkill" си работеше всичко нормално до колкото видях лог-а мбам-а е изтрил роудж дефендъра всичко си е наред мерси за хелпа супер сте в този сайт :)

Радвам се, че проблема изчезна. Има още малко за оправяне:

Следвайте следната инструкция за работа със Security Check:

• [*] Изтеглете Security Check (автор: screen317) от 
Тук [*] Кликнете два пъти върху SecurityCheck.exe и следвайте инструкциите. [*] Когато програмата завърши работата си, ще се отвори един текстов документ: checkup.txt. [*] Копирайте съдържанието с Копирай (Copy) на checkup.txt и с Постави (Paste) го поставете в следващия си коментар.

Качете следния файл

C:WINDOWSSystem32CNMVS7B.DLL

на virustotal и дайте резултати от сканирането.

• Автор

Ето "chekup-a"

Results of screen317's Security Check version 0.99.56
Windows XP Service Pack 3 x86
Internet Explorer 8
``````````````Antivirus/Firewall Check:``````````````
Windows Firewall Enabled!
AVG Anti-Virus Free Edition 2012
Norton Internet Security
Antivirus up to date!
`````````Anti-malware/Other Utilities Check:`````````
SUPERAntiSpyware
Malwarebytes Anti-Malware, версия 1.70.0.1100
Java 6 Update 31
Java version out of Date!
Adobe Flash Player 11.5.502.135
````````Process Check: objlist.exe by Laurent````````
`````````````````System Health check`````````````````
Total Fragmentation on Drive C:: 31% Defragment your hard drive soon! (Do NOT defrag if SSD!)
````````````````````End of Log``````````````````````

Ето и "virustotal scan-a"

This file was already analysed by VirusTotal on 2011-08-23 13:03:31.

Detection ratio: 0/44

You can take a look at the last analysis or analyse it again now.

Имате 2 антивирусни:

AVG Anti-Virus Free Edition 2012 Norton Internet Security

Моля да оставите само едната. Или това са само остатъци от антивирусните ? Вижте в Add/Remove Programs дали могат да се деинсталират.

При virustotal натиснете reanalyse, за да се провери отново и пак поставете резултатите.

Трябва да обновите и Java, версията е стара.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.