Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчай те ми геймърски компютър

Featured Replies

BB код:
ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155 - 1 бр. - 114.60 лв.
I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 331.08 лв.
4GB DDR3 1600 A-DATA PRO - 1 бр. - 35.65 лв.
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB - 1 бр. - 101.02 лв.
PALIT GTX660 OC 2GB D5 - 1 бр. - 393.90 лв.
Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 115.99 лв.
ASUS 23 LCD WIDE ML239H IPS - 1 бр. - 328.40 лв.
CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU - 1 бр. - 87.59 лв.

Обща стойност - 1 508.23 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/46039p1r46690p1r46377p1r43848p1r46868p1r1000579p1r44603p1r43523p1rf.html Аз бих избрал този вариант с I5 + GTX660 за да получа максимална производителност за сметка на рам-та и на хард-диска ( тези 2 компонента се добавят най-лесно ) А и 4 GB RAM в момента са напълно достатъчни днес.

Зависи от гледната точка, аз в момента съм с 4ГБ и изобщо не ми достигат. Трябват ми около 16 минимум.

• Отговори 105
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
Зависи от гледната точка, аз в момента съм с 4ГБ и изобщо не ми достигат. Трябват ми около 16 минимум.

Ми ти стартирай 200 програми на заден фон и то много ясно, че няма да ти стигнат на теб. Чудно е, че при мен на настолния компютър 3 гиги рам не съм ги пълнил никога .

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-H77M-D3H--H77-LGA1155]GB H77M-D3H /H77/LGA1155 - 1 бр. - 147.71 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/I5-3470--3.2G-6MB-BOX-LGA1155]I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 342.97 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/4GB-DDR3-1600-KINGSTON-HYPERX]4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 39.39 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/1TB-SEAGATE-SATA-6G-7200-64M]1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 117.15 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD7850-2GB-GDDR5-OC]SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC - 1 бр. - 360.79 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/23-LG-IPS237L-BN-LED-IPS]23 LG IPS237L-BN LED IPS - 1 бр. - 348.36 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/CM-ELITE-430-BLACK-EDTN-NO-PSU]CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU - 1 бр. - 87.59 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-430W-Builder-Series-CX-V2-430W]Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 87.33 лв.

Обща стойност - 1 531.28 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/45945p1r46540p1r43857p1r45528p1r46630p1r46816p1r43523p1r1000578p1rf.html

I5+7850 мисля че така е по-балансирано. Дъното е по-скъпо, но за сметка на това не е толкова орязано.

Приятел ти 30лв. за нищо ли ги нямаш ?

Ми ти стартирай 200 програми на заден фон и то много ясно, че няма да ти стигнат на теб. Чудно е, че при мен на настолния компютър 3 гиги рам не съм ги пълнил никога .

Когато започнеш да компилираш всеки ден пакети за дадена линукс дистрибуция ще си говорим :>

Ти си ползваш уиндоуса и нищо повече.

Ако не е натоварването на което подлагам машината тя ми харчи 400МБ памет с всички видове сървъри които и пускам.

Напротив имам ги.

А ти имаш ли си на идея колко е орязано това B75 дъно ?

Я да чуя какво толкова му е орязано ? H77 GA-D3H има по-добра аудио карта нали ? 

И Скай и Никем са си коректни фирми. И аз не вярвам хората от Скай да са ти взели охладителите. Трябвало е да им кажеш, сигурно има някакво обяснение. Иначе лизинг може да се взима и без да се ходи до офиса. Обаче задължително се ходи до офис на Уникредит Булбанк в града в който живееш. Лихвата е направо страшна, (лично изпитано) и е много по-добре да се тегли кредит от нормална банка.         Каква е идеята, та паметите не са кит?

Може и да си прав, но факт е, че като отидох да си взема стоката ме попитаха, дали ще погледна стоката, защото съм имал отваряне. Това отваряне бе отразено в цената и аз даже се учудих, защо ми вземат 15 лева за една малка пратка, за която нормално се дават 6-7 лева. Отворих, ама какво да погледна? Видях, че всичко е там, макар и разопаковано и какво да правя?  После се подписваш и каквото било било. Нали си отворил стоката и си видял? Няма как в първия момент да забележиш липсата на синкове. Мислех си, че ревизията може би е 1.0, а не 1.1 Освен това и на снимките в тия фирми е без синкове, което не е гаранция, че са истински. Е, да, те наистина са истински, защото това е ревизия 1.0 :)  Аз досега винаги съм доуточнявал нещата с доставката, но последния път реших, че хората знаят какво правят. Само дето тая ми пасивност ми струваше десетина лева за и без това ограничения ми бюджет! Възможно е това да не са дъна, които са за БЪлгария, но факт е, че в българския сайт на GB  присъстват горните снимки! 

Не може да ме убедите, че тук няма някаква шашма. Ако всичко бе запечатано в кутията, аз просто щях да си помисля, че това е доставка за северния полюс, а не за България. Не казвам, че шашмата е точно в Скай, но твърдя, че такава съществува! Дали това са самите GB,  дето ни дават грешна информация, дали това е във вносителя, който внася от Бимбинистан или пък някой просто  е откачил синковете по пътя от завода до офиса на Еконт, е загадка.

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Когато започнеш да компилираш всеки ден пакети за дадена линукс дистрибуция ще си говорим :>

Ти си ползваш уиндоуса и нищо повече.

Ако не е натоварването на което подлагам машината тя ми харчи 400МБ памет с всички видове сървъри които и пускам.

Всеки потребител е различен . Незнам кви са тези пакети, че толкова памет харчат ама силно ме съмнява автора да използва линукс и да прави някакви си пакети.

http://www.jmt.bg/offers/2013-01-06-2.pdf

Готов съм някой да ми откъсне главата заради предложението ми :>

Приятел, хубаво си дал тая конфигурация, но тоя монитор е меко казано бюджетен. Освен това не отговаря на изискванията по темата. Ами ти още малко ще му предложиш и някой на старо за 150 лева, че да му набуташ някой SB-E процесор. 

Всеки потребител е различен . Незнам кви са тези пакети, че толкова памет харчат ама силно ме съмнява автора да използва линукс и да прави някакви си пакети.

Аз не разбирам от уиндоус а ти не разбираш от линукс, няма как да постигнем споразумение.

Приятел, хубаво си дал тая конфигурация, но тоя монитор е меко казано бюджетен. Освен това не отговаря на изискванията по темата. Ами ти още малко ще му предложиш и някой на старо за 150 лева, че да му набуташ някой SB-E процесор. 

Монитора е чисто нов и е като всеки друг, монитор като монитор с LED служи за едно и също за да виждаш.

Прав си. Затова хората са казали: 1х4 GB  и в бъдеще още толкова или направо 2x4 GB.  За игри това е идеалният вариант и още дълго време ще бъде така. Икономиятая от 4 GB  се прави в името на това, да се вземе малко по-добър страничен хардуер, който трудно би се добавил след време. Например е безсмислено сега да купуваш дъно за 100 лева,  а в бъдеще да го ъпгрейдваш с такова за 140. Или е глупаво днес да вземаш i3 3225, a след време да го сменяш с малко по-скъпия  i5-3330. Ето затова е и едната плочка 4 GB. Аз откакто се помня, винаги карам с малко количество РАМ и когато най-накрая запълних всички слотове се оказа, че е най-добре да сменям платформата. така и направих. Има едно количество РАМ, което е необходимо за даден момент. От там нататък е затваряне на излишни пари, които могат да бъдат дадени за по-съществени неща. 

Аз не разбирам от уиндоус а ти не разбираш от линукс, няма как да постигнем споразумение.

Монитора е чисто нов и е като всеки друг, монитор като монитор с LED служи за едно и също за да виждаш.

Мониторът е с TN  матрица и най-малкото е 21.5 инчов. Купих подобен (V3LAB) за брат ми и бе при мен известно време. Дори написах един малък тест в тоя сайт. Вярно, ако няма друго и него бих ползвал, но лично аз няма да си купя такъв за игри. Чисто и просто картината е различна в двата края, а това дразни при игри! Да не говорим, че спрямо CRT  тиъринга е забележим с включена вертикална синхронизация.

Ето  и темата с моето представяне на монитора:

http://www.kaldata.com/forums/topic/194557-съвет-за-монитор-до-220-лева-точно/#entry2242470

Например е безсмислено сега да купуваш дъно за 100 лева,  а в бъдеще да го ъпгрейдваш с такова за 140.

Нещо такова се мъча да обясня на Коката. Гигабайтското дъно ми се струва, че е по-неорязано, и е с малко по-добра възможност за ъпгрейд.

Няма как да стане да предлагам дъно за 140лв. заради по-доброто вътрешно аудио . И ALC892 стига за една уредба това аудио е в B75 PRO3-M

Трите гиги не се пълнят, щото Windows си има някакъв алгоритъм за това, колко да запълва RAM  паметта. Ако сложиш 4 GB  ще видиш, че и те не се пълнят, но при определени обстоятелства минават 3 GB до 3.5 GB и дотам. А и тестовете показват, че с 8 GB  игрите вървят по-добре отколкото с 4 GB.  С 16 GB  обаче няма никаква разлика. 

Няма как да стане да предлагам дъно за 140лв. заради по-доброто вътрешно аудио . И ALC892 стига за една уредба това аудио е в B75 PRO3-M

Повярвай ми, има защо човек да се замисли върху тия въпроси. Вярно, ако купуваш слушалки от бакалията, трудна работа да разбереш за какво иде реч. Или ако си с някакви PC КОЛОНКИ   с големи букви, същата работа. Аз отдавна обаче съм със супер колони, а и слушалките ми са от най-известната марка Sennheiser. Така, че тия евтини боклуци са за оная, дето си играе с кравичките, но не и за мен. 

Ей, ама пак спориш...

http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Ей, ама пак спориш...

http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

Вие от манията с по-доброто вградено аудио си предлагайте H77 GA-D3H  :D Аз ще си предлагам B75 PRO3-M  :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

За първи път виждам i3-3220 и 7950-ка. Доста не'балансирано предложение ...

Колега ,дай ми един тест с и5 и видео един клас по надолу от 7950, който да се представа по-добре в игрите от и3 и 7950 и ще се съглася с думите ти!

Чета вече 2 дена тази тема и вие прочетохте ли какво е написал автора ?! Той ще я взима на лизийнг !!! Случайно Nikem & Sky да предлагат лизинг а ?!

Колега ,дай ми един тест с и5 и видео един клас по надолу от 7950, който да се представа по-добре в игрите от и3 и 7950 и ще се съглася с думите ти!

Ами ето един примерен тест, как и карти за 2 пъти повече пари са доста по-зле:

Публикувано изображение

Вие от манията с по-доброто вградено аудио си предлагайте H77 GA-D3H  :D Аз ще си предлагам B75 PRO3-M  :)

То не е само до аудиото. Тук имаме различен чипсет, предлагащ в допълнение и функции като RAID и някои технологии на Интел, които не са налични при B75. Например така коментираното от мен дъно DH3  ( ATX), разполага и с mSATA порт, който мисля да ползвеам съвсем скоро за SSD, което пък да включа да работи като кеш за хард диска. За мен е важно, щото ми е писнало да чакам примерно libre office  да зарежда 15-20 секунди, че и повече понякога. Същото се отнася и до GIMP,  но там имам 30-35 секунди зареждане. Ей тия нещица ги няма при B75  дъната. Не е само аудиото. Повечето сме музикални инвалиди и не ни пука. А пък и качеството на пиратската музика е безобразно. 

Ами ето един примерен тест, как и карти за 2 пъти повече пари са доста по-зле:

Публикувано изображение

То не е само до аудиото. Тук имаме различен чипсет, предлагащ в допълнение и функции като RAID и някои технологии на Интел, които не са налични при B75. Например така коментираното от мен дъно DH3  ( ATX), разполага и с mSATA порт, който мисля да ползвеам съвсем скоро за SSD, което пък да включа да работи като кеш за хард диска. За мен е важно, щото ми е писнало да чакам примерно libre office  да зарежда 15-20 секунди, че и повече понякога. Същото се отнася и до GIMP,  но там имам 30-35 секунди зареждане. Ей тия нещица ги няма при B75  дъната. Не е само аудиото. Повечето сме музикални инвалиди и не ни пука. А пък и качеството на пиратската музика е безобразно. 

Еми относителен тест за мен:

Първо само на една игра, второ никъде няма същия процесор със същата карта. Сравнените и3-ки са със топ версите карти на двата производителя, където вече биват доста спънати и произвпдителноста може да падне на половина!

Все пак нека автора си реши кое да избере!

Еми относителен тест за мен:

Първо само на една игра, второ никъде няма същия процесор със същата карта. Сравнените и3-ки са със топ версите карти на двата производителя, където вече биват доста спънати и произвпдителноста може да падне на половина!

Все пак нека автора си реши кое да избере!

Знам, но ти искаше поне един тест и аз ти дадох  ;) Мога да му дам и тест, дето процесорът служи само за украшение, но това е друга тема. Иначе, ето цялата статия, която съм пускал много пъти тук:

http://www.overclockers.ru/lab/49974/Chto_vazhnee_dlya_igrovogo_PK_processor_ili_videokarta_Oktyabr_2012_goda_Vypusk_3.html

Като цяло изводът е, че вариантът скъп процесор ( в случая 2500К) с видеокарта от среден клас е много по-изгодна покупка от евтин процесор ( в случая i3 2120) с топ видеокарта. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Realtek (ALC892) е достатъчно добро аудио за система от Hi-Fi клас (тези, които са над този клас, струват хиляди левове). Единственият проблем може да бъде появата на фонови шумове, ама те не са свързани с вградената звукова карта, а с качеството на дъното - така че едно прилично B75 дъно с Realtek ще си работи чудесно.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Като цяло изводът е, че вариантът скъп процесор ( в случая 2500К) с видеокарта от среден клас е много по-изгодна покупка от евтин процесор ( в случая i3 2120) с топ видеокарта. 

Я постни и резултатите от Metro 2033 от твоето 'ревю' и стигни до същото заключение.Ти изкара, че за следващото поколение карти трябва да минаваме на LGA2011.

Assassins Creed 3 Gameplay i5 2500k + GTX 560 Ti

Виж кадрите отговарят ли на тия в твоето 'ревю'?

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.