Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчай те ми геймърски компютър

Featured Replies

Я постни и резултатите от Metro 2033 от твоето 'ревю' и стигни до същото заключение.Ти изкара, че за следващото поколение карти трябва да минаваме на LGA2011.

Не, проблемът е в показателя цена за кадър. При еднакви условия за игра, по-изгодна покупка е мощен процесор с по-евтина видеокарта отколкото обратно. Освен това имаш и хендикап за бъдещ ъпгрейд с по-мощна видеокарта. Това е.

А метрото се играе отлично на по-ниски резолюции и с GTX460.  Пък аз бих те попитал, какво ще стане ако включиш и физиката?

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Отговори 105
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
То не е само до аудиото. Тук имаме различен чипсет, предлагащ в допълнение и функции като RAID и някои технологии на Интел, които не са налични при B75. Например така коментираното от мен дъно DH3  ( ATX), разполага и с mSATA порт, който мисля да ползвеам съвсем скоро за SSD, което пък да включа да работи като кеш за хард диска. За мен е важно, щото ми е писнало да чакам примерно libre office  да зарежда 15-20 секунди, че и повече понякога. Същото се отнася и до GIMP,  но там имам 30-35 секунди зареждане. Ей тия нещица ги няма при B75  дъната. Не е само аудиото. Повечето сме музикални инвалиди и не ни пука. А пък и качеството на пиратската музика е безобразно. 

Все едночи досега все такива дъна сме предлагали . Аз ще ви видя при ниско бюджетните конфигурации какви дъна ще предлагате ...

Все едночи досега все такива дъна сме предлагали . Аз ще ви видя при ниско бюджетните конфигурации какви дъна ще предлагате ...

Абе ти и ние сме предлагали, ама като и на мен ми опря да гъза да купувам, нещо не ми се вързаха нещата с тия евтини дъна, които в една или друга степен не удовлетвориха изискванията ми. 

Абе ти и ние сме предлагали, ама като и на мен ми опря да гъза да купувам, нещо не ми се вързаха нещата с тия евтини дъна, които в една или друга степен не удовлетвориха изискванията ми. 

Проблема си е твой.

Не трябва да робуваш на марка, а на функционалност.

Аз моя ъпгрейд ще го правя с дъно Биостар.

Та мисълта е че ако човека не иска нещо претенциозно, което личи и по цената, за 1500 лева геймърска машина за капак с 23 инча монитор или какво беше там.

Проблема си е твой.

Не трябва да робуваш на марка, а на функционалност.

Аз моя ъпгрейд ще го правя с дъно Биостар.

Та мисълта е че ако човека не иска нещо претенциозно, което личи и по цената, за 1500 лева геймърска машина за капак с 23 инча монитор или какво беше там.

Всъщност, прав си. Проблемът е, че не всеки знае какво точно иска. А и никой не е длъжен да разбира от всичко. 

Вчера като дойдоха частите кутията различна от тази на дъното рамта сложена при дъното. А кутията на дъното за интел.

Вчера като дойдоха частите кутията различна от тази на дъното рамта сложена при дъното. А кутията на дъното за интел.

Хаха.

Realtek (ALC892) е достатъчно добро аудио за система от Hi-Fi клас (тези, които са над този клас, струват хиляди левове). Единственият проблем може да бъде появата на фонови шумове, ама те не са свързани с вградената звукова карта, а с качеството на дъното - така че едно прилично B75 дъно с Realtek ще си работи чудесно.

Без наизустени теории.Вграденото аудио е толкова добро,колкото вграденото видео.

Без наизустени теории.Вграденото аудио е толкова добро,колкото вграденото видео.

Достатъчно е добро за домашно ползване. Все едно  да твърдиш, че външната GF7600GT  е по-добра от коя да е съвременна вградена видеокарта. Има върхови постижения при вградените чипове, както и такива, колкото да се каже че съществуват. 

Разлика се усеща още при слушалки от 50лв.

Сравнението ти е много неуместно, защото звуковата карта е междинно стъпало, за което една подходяща схемотехника с добре направени драйвери може да върши чудеса, докато вграденото видео е нещо много по-различно. Разлика може да се усети, ако работиш с професионална апаратура, така че за стандартно ползване и вградената звукова карта може да върши чудесна работа.

• Автор

Други предложения. И коя е най-оптималната и даваща възможност за по-нататъшен ъпдейт конфигурация?

• Автор

Да го кажа така, коя е най-добрата конфигурация за колко с i5 3570k такъв да е процесора за по-нататъшен ъпгрейд на видеото?

Редактирано от Versace (преглед на промените)

• Автор

Никой ли няма да каже повече, интересуваме и дъното кое от изброените е най-добре за клок и за по-нататъшен ъпгрейд? Още съм пред дилема. Sky.bg отпадат, тъй като трябва да се ходи до офиса им когато се иска на лизинг. Остава никем.

Здравейте ! разполагам с 1000 лв бюджет и искам да си направя що годе приличен геймърски компютър :)  ето това успях да измисля до момента, но не успях да вмъкна и 1 кутия в бюджета ако може някои да помогне :(. Но не мога да реша от кое да се лиша за да падне цената ... някой по разбиращ ако може да помогне. Благодаря предварително  !

PC конфигурация.bmp

Здравейте ! разполагам с 1000 лв бюджет и искам да си направя що годе приличен геймърски компютър :)  ето това успях да измисля до момента, но не успях да вмъкна и 1 кутия в бюджета ако може някои да помогне :(. Но не мога да реша от кое да се лиша за да падне цената ... някой по разбиращ ако може да помогне. Благодаря предварително  !

Ако е до 1000 лева може и по-добро от това.

http://www.jmt.bg/offers/2013-01-10-1.pdf

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B75M-GL-BULK-1155]ASROCK B75M-GL BULK 1155 - 1 бр. - 100.72 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/I3-3240-3.4GHZ-3MB-LGA1155-BOX]I3-3240 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 258.98 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/4GB-DDR3-1600-GEIL-DRAGON]4GB DDR3 1600 GEIL DRAGON - 2 бр. - 80.58 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/1TB-SEAGATE-SATA-6G-7200-64M]1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 116.80 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD7850-2GB-GDDR5]SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 - 1 бр. - 339.38 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/CM-K280-W-ELITE-500W]CM K280 W/ELITE 500W - 1 бр. - 111.72 лв.

Обща стойност - 1 008.19 лв. с ДДС

линк към количката: http://nikem-bg.net/cart/47478p1r46672p1r46466p2r45528p1r46629p1r47896p1rf.html

Благодаря за бързия отговор, но може ли малко повече обосновка ? Доколкото съм чувала е добре дъното да е по- хубаво защото се сменя най-трудно ? А относо захранването смятате ли че 500W  са достатъчни ? Бях чела за тази видеокарта мин е 450 W (Sapphire 7770) ? Другото, което искам да питам е- кутията има ли голямо значение ?

Дъното се сменя по-скоро, отколкото по-трудно, защото обикновено като го сменяш него, сменяш цялата платформа, така че покрай него върви и смяна на процесор и обикновено и на оперативна памет. А напоследък все повече и повече елементи, които преди бяха по дъното, вече се влагат в самия процесор и функциите на дъното от тази гледна точка намаляват.

Захранването е предостатъчно като мощност, консумацията на 7770 не минава 100W, а на цялата система не повече от 300W, вече за 7850 трябват малко отгоре, така че като препоръчителна мощност, а и захранването не е добре да бъде максимално натоварено за дълго време, така че 500W са напълно достатъчни.

Кутията има значение от гледна точка на функционалност - достатъчно широка за лесно и оптимално монтиране на компонентите и подредба на кабелите с добър въздушен поток, който да охлажда компонентите и естетичност - да те кефи, понеже ще си я гледаш нея постоянно. ;)

Благодаря за отговора...беше много полезен! :) А относно процесорите: един приятел ми каза, 4е този i3- 3240 3.5 GHz бил много по-добър от AMD FX-6200/6300...независимо, че бил с 6 ядра и не знам си още какво...А аз гледам в benchmark-а, че този интелския е с около 100 позиции под амд-то.

Много зависи.. най-вече за какво ще се ползва машинката. Темата е много дълга и противоречива, ще кажа само, че последните поколения Intel процесори за десктоп сегмента са оптимизирани за обикновения потребител и имат добра обща производителност в различните приложения, докато AMD процесорите са по-оптимизирани за многонишкови приложения и някои по-специализирани такива, което не ги прави лоши. (FX-6200/6300 са с модули, всеки с по две изчислителни ядра). Това е много лаишки отговор, но наистина темата е ужасно дълга и съществува откакто AMD и Intel са преки конкуренти и няма еднозначен отговор. Тея бенчмаркове също не представят двете страни на монетата.

• Автор
GB H77M-D3H /H77/LGA1155 - 1 бр. - 147.71 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 342.97 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 39.39 лв.

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 117.15 лв.

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC - 1 бр. - 360.79 лв.

23 LG IPS237L-BN LED IPS - 1 бр. - 348.36 лв.

CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU - 1 бр. - 87.59 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 87.33 лв.

Обща стойност - 1 531.28 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/45945p1r46540p1r43857p1r45528p1r46630p1r46816p1r43523p1r1000578p1rf.html

I5+7850 мисля че така е по-балансирано. Дъното е по-скъпо, но за сметка на това не е толкова орязано.

Това захранване няма ли да е слабо?

Другото което искам да попитам има ли смисъл да от процесор с отворен код, т.е. струва ли си инвестицията за процесор примерно 3570К, а вместо него да се вземе просто 3570?

Разликата между 3470 и 3570 само във вграденото видео ли е?

Редактирано от Versace (преглед на промените)

Това захранване няма ли да е слабо?

Ще стигне, спокойно.

За да не се чувстваш само ти прекаран снимката е от тук 

...

Те това имах предвид - Нова Зеландия. От по-далече не можаха ли да го внесат?  Я виж какво пише на българския сайт. Не ме интересува Нова Зеландия.   Като се прави бизнес, да се прави коректно. Най-малкото е некоректно да се разпечатва кутия. Егати търговеца дето ще съм, ако разпечатвам кутиите на пратените от мен стоки! За мен това не е никак, ама никак коректно и си е някаква жива далавера, на която не мога, а и нямам намерение да хващам спатиите!

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Много зависи.. най-вече за какво ще се ползва машинката. Темата е много дълга и противоречива, ще кажа само, че последните поколения Intel процесори за десктоп сегмента са оптимизирани за обикновения потребител и имат добра обща производителност в различните приложения, докато AMD процесорите са по-оптимизирани за многонишкови приложения и някои по-специализирани такива, което не ги прави лоши. (FX-6200/6300 са с модули, всеки с по две изчислителни ядра). Това е много лаишки отговор, но наистина темата е ужасно дълга и съществува откакто AMD и Intel са преки конкуренти и няма еднозначен отговор. Тея бенчмаркове също не представят двете страни на монетата.

Съвсем взех да се обърквам... :scared3:  Компютърът ще се ползва за игри основно. Ти какво би си купил за 1000 лв. и защо? Получих доста мнения, но никаква обосновка. :computer8:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.