Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква видео карта имате и каква марка предпочитате?

Featured Replies

В подписа пише... И само за спорта - скъсъх си г*за за тоя компютър когато го купих (почти 2 години), без баща ми да ми носи подаръци... Сега си скъсъх пак същата част от тялото и в началото на септември ще се оборудвам с новото ми видео АСУС 4850 512ГДДР3... Ох на бати... Само аз си знам как ще цъкам сталкер с него - сичко на мах със 20 антиалайзинг и 150 филтрации :)

• Отговори 222
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Предполагам, че за това на 90% от тестовете, които мярках из нета АСУС е малко по-производителна от МСИ, която е малко по-производителна от сапфир... Може да се СГЛОБЯВАТ на едно място, но отделните части се ПРОИЗВЕЖДАТ на различни места... Или поне така си мисля... Или просто тестовите бройки на АСУС с голям късмет вадят с 5% повече кадри... Де да знам... Може и да сте прави, но все има нещо, което да отличава Сапфир от Асус от Пауър Колор от МСИ...

Не е баш така както се говори тука във форума, че картите се правят на едно място и след това се слагат в различни кутии. Видео картите си имат референтни дизайни, дадени от ATI(AMD) и Nvidia и е въпрос на производителя какво ще прави с тях. Т.е имаш схема, ако направиш всичко точно по нея, референтен дизайн, референтна цена. Например Sapphire до колкото ми е известно правят 90% от картите си референтен дизайн. ASUS ще решат да не слагат препоръчаната памет в референтния дизайн, например Infineon, а ще сложат качествена Qimonda и ще я пуснат с по-ниски тайминги, съответно ще даде 5% по-добра производителност. Gigabyte решават, че охлаждането е шумно и ще го сменят с по-добро. По-ниски температури, по-малко шум. XFX ще решат да заложат на по-добри кондензатори, транзистори, съпротивления и т.н, съответно по-дълъг живот и по-голяма стабилност. Други по-неизвестни фирми ще решат, че няма нужда от толкова качествени компоненти и ще сложат по-евтини и ще пуснат картата на ниска цена. Защо ли им е картата да има гарантиран живот 10 години след като гаранцията е само 3. И все пак производителите се придържат колкото се може по-близо до референтния дизайн, все пак той е измислен да работи най-добре. Затова и няма толкова голяма разлика между различните производители.

До колкото си спомням преди да навлязат в масова употреба полимерните кондензатори, Gigabyte започнаха да ги слагат на продуктите си въпреки, че не бяха в референтните дизайни. Това поне някои трябва да го помнят. Ultra Durable и т.н.

Oтдавна няма най-добра фирма, има най-добър модел и това е единственото условие с което човек трябва да е съобразява при покупка на дадена стока, била тя видеокарта, дъно, хард и т.н.

Това вече го четох още някъде във форума, я разкажи малко повече.

И съответно дори да е така, предполагам всеки който прави заявка има различни изисвания за използваните компоненти.

Не, когато от AMD или nVidia пуснат нов чип, да вземем например G92(8800, 9800), те правят една видеокарта, която се нарича референтна, и по чиито модел се правят видеокартите от различните марки. При пускането на новият модел картите започват да се произвеждат във фабриките на някоя фирма - в случая с 8800GT, ги правeха Foxconn и накрая на конвейера се слагаше лепенка на охлаждането, според това дали картата е за ASUS, GB, Galaxy и т.н. Самите фирми за които се правят платките, вече могат да ги окомплектоват с различен брой екстри. ASUS например сложили голяма лъскава кутия и камара преходници и кабели, GB пък нямат сложили някоя игра в комплекта, Galaxy плеснали платката в пликче само с диск с драйверите и бегай и т.н. След известно време инженерите на някоя фирма решават да подобрят платката и пускат нереферентни карти При 8800GT първи с нереферентна платка с подобрено захранване към чипа бяха Palit, последвани от Gigabyte, чийто модел даже бе фабрично клокнат, Galaxy, ASUS пуснаха фабрично клокнатите TOP, а по-късно и модели с 1GB памет и т.н. С HD4850 първи са Sapphire с техният Toxic и отново Palit с Sonic, MSI пък имат фабрично клокната 4870, но тя е с референтен дизайн - в този случай просто са подбрани платки които издържат на по-високи честоти и им е сменен BIOS-а. Мисля, че няма смисъл да продължавам. Съветът ми е когато купувате компонентите за новият ви компютър изобщо да не се съобразявате с марката, а с конкретен модел на дадена фирма. При дънните платки, които се разлчават съществено по вид при разлчни фирми положението е същото. В момента например най-доброто дъно с Р35 чипсет е Gigabyte EP35-DQ6, при Р45 може да е ASUS Maximus II Formula, при AMD пък водещите модели са на MSI или Gigabyte, в ниският ценови клас(платки за около 100-120лв.) пък безспорен лидер е Jetway. Хардовете - непрекъснато се сменя лидера и ако в момента WD6400AAKS e най-доброто в средния клас, нищо чудно утре Hitachi или Seagate да извадят нов по-добър модел, а Samsung също е марка с която всички се съобразяват. Замислете се не е ли същото и при мониторите, захранващите блокове и т.н.

Единствено при звуковите карти, като че ли Creative, реално нямат конкуренция при геймърските модели. :P

Едит:

Ехх, докато говорих по телефона колегата постнал вече. ;)

Във връзка с последните няколко поста, редактирах заглавието на темата.

на единия комп inno3D 8800GT, на другия FX 5900XT (не знам на кой производител). дано баща ми се върне с подарък Radeon 4870 :computer2:

Че 8800gt и 4870 да не би да имат голяма разлика я...? :shake_puter:

Че 8800gt и 4870 да не би да имат голяма разлика я...? :shake_puter:

ти знаеш ли от къде изгрява слънцето? 8800GT е малко по-бавна от 4850, а тук приказваме за 4870!

Мдаа, Foxconn правят видеокарти, но си ги правят за тях, не за ASUS, GB или кой да е. Идея нямам кой пусна този слух във форума, че всички видео карти се правят в завода на Foxconn, ама хич не е вярно. Foxconn първи стартираха производството на 8800GT по референтен дизайн на Nvidia, като тяхен официален партньор. Естествено като дълго чакана видео карта, навсякъде имаше новини за това огромно събитие, та объркването 100% е дошло от там. Първите 8800GT са Foxconn, след това и другите производители започнаха производство. Такова нещо като да излизат от един завод и да слагат различни лепенки няма.

ти знаеш ли от къде изгрява слънцето? 8800GT е малко по-бавна от 4850, а тук приказваме за 4870!

biggrin.gif и каква е разликата 4870 е по производителна.Когато се появят картите които подържат DX11 тогава ще има голяма разлика защото ще се вижда значително по красива графика cool.gif

Gigabyte. И не само за видео карти, ами за почти всичко, което може. Още от 8х сериите имат по-добри транзистори и са ROH compliant. Въобще като цяло Gigabyte е най-зелента компания от всички. Става въпрос главно като енергоспестяващи решения и премахването на химически елементи вредни за хората и природата. Освен това не съм съгласен, че има само най-добър модел с който да се съобразяваш. Може наистина да има много добри видеокарти, но да са много шумни, да отделят много топлина и да са енергийно неефективни.

biggrin.gif и каква е разликата 4870 е по производителна.Когато се появят картите които подържат DX11 тогава ще има голяма разлика защото ще се вижда значително по красива графика cool.gif

Къде ти е 3Д проектора, сър, че да си готов да скиваш продукт вървящ под ДХ11 в целият му блясък?

Къде ти е 3Д проектора, сър, че да си готов да скиваш продукт вървящ под ДХ11 в целият му блясък?

Просто дадох пример.Ти какво очакваш DX11 да е като DX10.Естествено че DX11 ще има по добра графика

Просто дадох пример.Ти какво очакваш DX11 да е като DX10.Естествено че DX11 ще има по добра графика

ами ти ако искаш чакай да излезе dx11 и ако днепните топ модели пак се задъхват на него както 8800 се задъхваха на dx10, твоя работа да чакаш още толкова да излезе карта която да ги изкара на макс... а и мислиш ли че точно сега всички са се юрнали да играят под dx10? да си видял скрийн на игра под dx11 че да знаеш колко по-красива е графиката? естествено че човек би си купил по-производително видео ако има възможност... но това не означава че на всяко поколение DX трябва да си купува по една... примерно някоя 6000 или 7000 видео не е толкова добра под DX9 колкото 8800... Аз така разбирам че ти казваш че няма смисъл от нови видеокарти докато не излезе нов DX...

Radeon 9550, флашната до 9600. Резултата - доста по-добра работа, но повече пече, защото е с пасивно охлаждане, ама от 250 на 400 MHz ...

ами ти ако искаш чакай да излезе dx11 и ако днепните топ модели пак се задъхват на него както 8800 се задъхваха на dx10, твоя работа да чакаш още толкова да излезе карта която да ги изкара на макс... а и мислиш ли че точно сега всички са се юрнали да играят под dx10? да си видял скрийн на игра под dx11 че да знаеш колко по-красива е графиката? естествено че човек би си купил по-производително видео ако има възможност... но това не означава че на всяко поколение DX трябва да си купува по една... примерно някоя 6000 или 7000 видео не е толкова добра под DX9 колкото 8800... Аз така разбирам че ти казваш че няма смисъл от нови видеокарти докато не излезе нов DX...

Еми ти нещо не схващаш.Примерно една Nvidia 7900GT по добра е от 8600GT във DX9.Но ако излезе игра която иска само DX10 на 8600GT ще се играе дори и на минимум а на 7900GT въобще няма да се играе това имам предвид. cool.gif

не бих казал че 3 кадъра в секунда са играене на минимум но все пак вярно.. и това какво означава - че мога да си карам с 8800GT и да играя всички DX10 игри? де да беше така... взимаш една карта и караш с нея ама не.. sad.gif искам да кажа че има смисъл да я сменя с 4870, все пак има значителен прираст в производителността.

Деца, стига сте се карали... 8800GT ще е добро видео до средата на другата година... Края евентуално... После ще влезе в графата "дръвце"... 4870 ще е актуална поне още 2 години, ако не и повече... Пример - моята 7900 подкарва всичко на медиум без да се задъхва особено много, пък е бая старичка... Същата история ще е и 4870... След 3 години пак ще подкарва новите игри... а 8800 няма да може... Ей тва е разликата... И не разбрахте ли, че ДХ10 е толкова зле, че няма до каде... Дори на сравнителните тестове с ДХ9 не изглежда особено убедително... За тва хората предпочитат да играят с 50 кадъра на ДХ9 вместо с 30 на ДХ10...

Еми ти нещо не схващаш.Примерно една Nvidia 7900GT по добра е от 8600GT във DX9.Но ако излезе игра която иска само DX10 на 8600GT ще се играе дори и на минимум а на 7900GT въобще няма да се играе това имам предвид. cool.gif

Само без глупости.8600 не тплккова слаба колкото я претставят всички.Карам BIOSHOCK DX10 ВСИЧКО НА МАКС 1600Xнещо си.DIRT НА УЛТРА HIGHT.Crysis на HIGHT доста работи на very hight 1024x768-не съм пробвал сега на повече.ASSASIN;S CREED MAXED OUT 1024X768 (NOT CLOCKED) 1280X1024 и на горе клокната,ако не е клокната,само сенките трябва да са на 2 от 3.Такаче стига я плуйте.Не е най-добрата,но не е и най-лошата видео карта и е много по-добра от цялата 7-ма сериа.

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Само без глупости.8600 не тплккова слаба колкото я претставят всички.Карам BIOSHOCK DX10 ВСИЧКО НА МАКС 1600Xнещо си.DIRT НА УЛТРА HIGHT.Crysis на HIGHT доста работи на very hight 1024x768-не съм пробвал сега на повече.ASSASIN;S CREED MAXED OUT 1024X768 (NOT CLOCKED) 1280X1024 и на горе клокната,ако не е клокната,само сенките трябва да са на 2 от 3.Такаче стига я плуйте.Не е най-добрата,но не е и най-лошата видео карта и е много по-добра от цялата 7-ма сериа.

Сигурен ли си, че си със 8600, а не 8800? На работа (бившата работа) работих с една 8600ГТ, и мога да ти кажа че я сравнявах с моята от подписа и 8600 сериозно изостава... И е по-добра от сема серия, особено 7900ГТ точно когато на слънцето никне мерудия... И ще ми играеш биошок на маск още повече под ДХ10, ма не точно... Още повече и с тоя процесор... Моля те, поне напиши медиум, да не е толкова фрапантно...Погледни как се справя 8800 с кризата на макс... Тогава говори за 8600... Още повече че е и 128 битова....

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Еми в момента 8600GT си заслужава парите повече от 7900GT.Да 7900GT е по добра във DX9 но току виж излезе игра която иска само DX10 къде е тогава 7900GT.Така де игрите няма вечно да се държат от DX9 cool.gif

Редактирано от Xzibit_X (преглед на промените)

Еми в момента 8600GT си заслужава парите повече от 7900GT.Да 7900GT е по добра във DX9 но току виж излезе игра която иска само DX10 къде е тогава 7900GT.Така де игрите няма вечно да се държат от DX9 cool.gif

ако си тръгнал да играеш игри на DX10 с 8600... от нея реално няма смисъл под DX10. нещо малко по-силно като 9600 по би се справило ама и то не е препоръчително...

Сигурен ли си, че си със 8600, а не 8800? На работа (бившата работа) работих с една 8600ГТ, и мога да ти кажа че я сравнявах с моята от подписа и 8600 сериозно изостава... И е по-добра от сема серия, особено 7900ГТ точно когато на слънцето никне мерудия... И ще ми играеш биошок на маск още повече под ДХ10, ма не точно... Още повече и с тоя процесор... Моля те, поне напиши медиум, да не е толкова фрапантно...Погледни как се справя 8800 с кризата на макс... Тогава говори за 8600... Още повече че е и 128 битова....

Ми ти ако щеш вярвай.BIOSHOC е една от най-леките игри.Вмомента временно съм с ATI RADEON HD2400XT 256MB 64BIT DDR3 и също я играя на Макс на 1360x768 с DX10 ЕФЕКТИ и без насичане.Моята си е GALAXY 8600гт ОVER CLOCK 512MB DDR3 128BIT.Кризата без насичане върви на Високи,а ако е на ''МНОГО ВИСОКИ'(не всичко) леко насичане.Също мога да кажа че и BlackSite:Area 51 я играя на Макс на 1280x768 без насичане.Процесора си е доволе,а дори не клокнат,като повтарям''ПРОЦЕСОРА НЕ ИГРАЕ ТОЛКОВА ГОЛЯМА РОЛЯ''.Кризата може би ми върви по-добре защото е и 64битовата версия(с 20% по-добре май-не съм го смтал аз.).Аз не съм излъгал за това което съм писал,ако щеш ми вярвай.И продължавам да твърдя че е по-добра от 7900.Има тестове да го докажат,но сега не ми се търси.Да не е много по-добра,но все пак е ,а и си няма DX10,КОЕТО Е МИНУС ЗА НЕЯ.Аз не лъжа и дреме ми на оная работа дали ми вярваш. :)

Много време се чудех и аз коя марка 4870 да взема и накрая се изплясках с Diamond понеже я срещнах повече пъти в ревютата ;) Имаше Асус,МСИ,ХИС,Гигабайт и т.н. но пък каквото това.Иначе темата е хубава,много се лутах докато избера марка sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.