Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
Може да се измисли нещо за тия 225 лева или малко отгоре, но кажи типа на хард диска - дали е SATA или IDE.След време вместо да даваш пари за вноска, ще си купиш и едно захранване. ПОсле може да купиш и сносна видеокарта, ако искаш да играеш игри и така нататък - нов хард, ако тоя не ти стига и другите нещица, които се вписват в една готова конфигурация, стига да има смисъл.

А старите неща може да се опиташ да продадеш. Това са на първо време дъно, процесор и РАМ памет от старата конфигурация. От тях може да си изкараш парички за едно сносно захранване.

Една примерна комбинация е следната:

ASROCK H61M-DGS /H61/1155 - 1 бр. - 71.31 лв.

G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 112.91 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 33.79 лв.

Обща стойност - 218.01 лв. с ДДС

Тук печелиш по-добър процесор, който ще ти позволи да сложиш и маааалко по-мощна видеокарта от рода на HD7770 за около 220 лева. С вградената видеокарта в началото ще може да играеш игри на по-ниски резолюции и Low детайли, но пък така ще избегнеш тия кожодери, дето на всичко отгоре ще ти вземат парички и за лихва. Остават ти десетина лева за доставка, която трябва да платиш.

ПП: След време може да се насочиш към следните компоненти:

PSU CM ELITE POWER 460W PFC - 1 бр. - 73.86 лв.

И една видеокарта като тази:

GB R777OC-1GD - 1 бр. - 217.32 лв.

Обща стойност - 217.32 лв. с ДДС

или подобна на друг производител.

Ако ти трябва и хард диск, ето примерно тоя е идеален:

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 129.03 лв.

След време на тая конфигурация може да си сложиш и някой истински четириядрен процесор, както и още по-мощна видеокарта ако желаеш.

Диска е сата,благодаря много,Saphire HD 7760 ще тръгва ли ?,още един път благодаря
  • Отговори 53
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
Диска е сата,благодаря много,Saphire HD 7760 ще тръгва ли ?,още един път благодаря

7770. Да, става и тая карта. Просто това е максимума, за който тоя процесор не е слаб. Може и по-мощна и скъпа видеокарта да купиш, но тя ще бъде спъвана от тоя процесор и няма д апокаже максималните си възможности. Затова ще трябва да сменяш и процесор,  но процесорите на Интел за тоя сокет са достатъчно добри и за най-мощните видеокарти, които сега съществуват. Така, че след време ако искаш повече производителност, може би добра идея е да купи на старо един i5  и някоя бърза видеокарта.

• Автор

Оффф :D ще ми гръмне главата.Кое да избера да зглубя компютър или да купя една 6670 или 7770 ,да ама тогава и процесора ще трябва да се с сменя

Оффф :D ще ми гръмне главата.Кое да избера да зглубя компютър или да купя една 6670 или 7770 ,да ама тогава и процесора ще трябва да се с сменя

Дори да вземеш едното, след време може да купиш другото. 6670 я забрави. Акоискаш да играеш нови игри на макс, сменяй дъно, процесор и РАМ. После купувай захранване и след това видеокарта. Има и друг вариант, от който нищо няма да видиш на момента - първо захранване, за да ти е мирна главата и след това останалите неща. Не те знам колко пари може да събереш и за колко време, но щом искаш д акупуваш на изплащане, значи  ще разполагаш пари всеки месец, за да си плащаш вноските. Вместо да си плащаш вноските, ще ползваш парите постепенно да си сглобиш нова конфигурация. Аз така бих направил. Зарежи тия измислени конфигурации с видеокарти, на нивото на вградената!

по-добре си сглоби някоя конфигурациийка до 1000-1200 лв ако ме питаш мен :)

Ами той ще си сглоби, ама има 225 лева. И аз искам да си сглобя нещо за 2500, ама повече от 300 на година не мога да дам :) То и затова се мисли като се купува - дали ще може да се ъпгрейдва и как. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Не всички имаме хилядарки в джобовете. Колкото до автора на темата... Дай да ти видим кутията да видим дали да я добавим, защото ако е някой парник ще спечеш новата конф. и само проблеми ще си навлечеш. Както каза @KB2640148, продай тази конфигурация за 100-200 лв и ще припечелиш пари за нещо по-свястно.

П.С. Не си взимай готова компютърна конф. от ''компютърните бакалии'', защото само ще те прецакат... Вземи нещо на части и го зглоби.

• Автор
Не всички имаме хилядарки в джобовете. Колкото до автора на темата... Дай да ти видим кутията да видим дали да я добавим, защото ако е някой парник ще спечеш новата конф. и само проблеми ще си навлечеш. Както каза @KB2640148, продай тази конфигурация за 100-200 лв и ще припечелиш пари за нещо по-свястно. П.С. Не си взимай готова компютърна конф. от ''компютърните бакалии'', защото само ще те прецакат... Вземи нещо на части и го зглоби.
Характеристики: Операционна система:Windows XP ОС:Service Pack 3 DirectX:9.0c Тип централен процесор:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ (2.11GHz) Дънна платка:ASRock ALiveNF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Чипсет на дънната платка:nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer RAM:3GB(2,87) BIOS:AMI (06/12/07) Видеокарта:NVIDIA GeForce 6150SE (512 MB) 3D Ускорител:nVIDIA nForce 6100-430 Монитор:Philips 190C (190C7) [19" LCD] (BZ30731321113) Ето ви и данните на процесора или захранването: Model lc-8460BTX +5V & 3.3V COMBINED 130W +5V & 3.3V &12V COMBINED 435W.Total output 460W Ако това имаш предвид
Характеристики: Операционна система:Windows XP ОС:Service Pack 3 DirectX:9.0c Тип централен процесор:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ (2.11GHz) Дънна платка:ASRock ALiveNF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Чипсет на дънната платка:nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer RAM:3GB(2,87) BIOS:AMI (06/12/07) Видеокарта:NVIDIA GeForce 6150SE (512 MB) 3D Ускорител:nVIDIA nForce 6100-430 Монитор:Philips 190C (190C7) [19" LCD] (BZ30731321113) Ето ви и данните на процесора или захранването: Model lc-8460BTX +5V & 3.3V COMBINED 130W +5V & 3.3V &12V COMBINED 435W.Total output 460W Ако това имаш предвид

Не това са само параметрите на компютъра нас ни интресува кутията . Ако може снимка на самата кутия от вън и вътре как изглежда ?

То така става ти като си богаташ си земи се пак сме в криза . Има хора където не са виждали компютър през живота си а 1000 лева могат да се инвестират в много други неща освен компютър .

То в компютър не се инвестира, това са средства, които не се връщат, освен ако не работиш професионално с него. Компютъра е за кеф и за забавления ;)

Забавление значи то основно е това но тези хора които дават по 2 бона за компютър не са добре. Само за игри вече за работа да. Като иска игри взима конзола и голямо тв и играе . Така че за 2 бона може да се инвестира в образование.

Всеки може да си ги харчи за каквото иска. И аз не съм добре явно, но предпочитам да дам 2 бона за компютър, вместо за конзоли, телевизори, лаптопи или телефони, както правят много хора ;) Не знам, мен това ме кефи, за това ги давам.

Относно темата, може да вземе това като начало:

BB код:
4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 32.26 лв.

Обща стойност - 216.49 лв. с ДДС

Но аз лично бих се напънал още малко с парите (към 300 лв.) и бих взел i3 като процесор. Освен това, и неговото вградено видео е доста по-добро и в сравнение със сегашния му компютър просто ще лети.

П.П. Може и нещо на АМД, ама сега не ми се прави и такава конфигурация.

.

А по-нататък външна видеокарта и захранване. 

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

• Автор
Не това са само параметрите на компютъра нас ни интресува кутията . Ако може снимка на самата кутия от вън и вътре как изглежда ?.
'http://rghost.net/42830251.vi

'http://rghost.net/42830324.vi

Редактирано от strelat (преглед на промените)

Зачисти го малко тоя компютър... Доста е прашен, а прахта не е добре за тях. Колкото за кутията... Според мен е парник и ще е по-добре да се вземе нова кутия с новата конфигурация.

Моят съвет е да съберш парички минимум за това:

ASROCK FM2A55M-DGS

AMD A8-5600K

GEIL 2X4 DDR3 1866 EVO CORSA

Общо 362лв. от Скай

Тука получаваш доста по-добро вграедено видео от алтернативата на интел, процесора е по-слаб от конкуренцията но не с много и докато събираш пари за отделна видео карта ще играеш доста игри на добри настройки!

Следващ упгрейт предлагам кутия със захранване и след това да мислиш за отделно видео!

• Автор

Зачисти го малко тоя компютър... Доста е прашен, а прахта не е добре за тях. Колкото за кутията... Според мен е парник и ще е по-добре да се вземе нова кутия с новата конфигурация.

И аз съм на това мнение ,а KB2640148 каза една конфигурация и може би тя ще е.А отностно зглобяването как става ?
И аз съм на това мнение ,а KB2640148 каза една конфигурация и може би тя ще е.А отностно зглобяването как става ?

Има специална тема за това. http://www.kaldata.com/forums/topic/203244-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80/

Ако не знаеш какво правиш, по-добре го занеси в сервиз да ти го зглобят, да не оплескаш нещо...

Не всички имаме хилядарки в джобовете. Колкото до автора на темата... Дай да ти видим кутията да видим дали да я добавим, защото ако е някой парник ще спечеш новата конф. и само проблеми ще си навлечеш. Както каза @KB2640148, продай тази конфигурация за 100-200 лв и ще припечелиш пари за нещо по-свястно.

П.С. Не си взимай готова компютърна конф. от ''компютърните бакалии'', защото само ще те прецакат... Вземи нещо на части и го зглоби.

е и аз казах същото да не си взима готова , защото ще го прецакат казах му да си сглоби някоя за 1000-1200 лв той каза , че иска да взима на изплащане и затова :) 

Ако не знаеш как да сглобиш, намери някой познат да направи това. Не е кой знае какво, но многото малки кабелчета явно плашат хората. Всъщност, всичко е описано в упътванията - това за процесора и монтирането му върху дъното заедно с охлаждането и това на дъното, където най-голяма трудност вероятно биха създали кабелчетата от кутията, но ако се следва схемата, не би трябвало да има проблеми. Захранването може да запомниш как е свързано към старите ти части. Дори ако имаш фотоапарат, може да  снимаш всичко на макро. Прегледай горната тема, но там има някои неща, които не е необходимо да се правят. Например, охлаждането на процесора е с предварително нанесена термопаста във вид на 3 линии и не е необходимо да добавяш друга! Ако има нещо неясно, винаги може да пишеш. 

Що се отнася до "парника", споко. Тоя процесор не вдига повече от 55 градуса при натоварване в момента. Нямаш външна видеокарта ( засега). Единствено притеснение би възникнало за харда, но ти и досега си карал така. Тук нямаш нещо свръхгига клокърско, а просто един бюджетен и икономичен процесор. Аз съм карал повече от година с една клокната печка 8800GT в една по-затворена и от твоята кутия. А тая карта дори в idlle  рядко пада под 57 градуса, да не говорим какво става при тежки игри и максимален клок, с който никога не съм я жалил. А когато купиш нова видеокарта, то моделите, към които си се насочил, също не са лакоми. Така, че аз не виждам проблем да караш с тая кутия и по-дълго време, а когато настанат жегите, просто махаш страничния капак  ако се налага. Не е като да имаш вентилатори на кутията, но температурите спадат доста, ако кутията е затворена. 

• Автор

Ако не знаеш как да сглобиш, намери някой познат да направи това. Не е кой знае какво, но многото малки кабелчета явно плашат хората. Всъщност, всичко е описано в упътванията - това за процесора и монтирането му върху дъното заедно с охлаждането и това на дъното, където най-голяма трудност вероятно биха създали кабелчетата от кутията, но ако се следва схемата, не би трябвало да има проблеми. Захранването може да запомниш как е свързано към старите ти части. Дори ако имаш фотоапарат, може да снимаш всичко на макро. Прегледай горната тема, но там има някои неща, които не е необходимо да се правят. Например, охлаждането на процесора е с предварително нанесена термопаста във вид на 3 линии и не е необходимо да добавяш друга! Ако има нещо неясно, винаги може да пишеш. Що се отнася до "парника", споко. Тоя процесор не вдига повече от 55 градуса при натоварване в момента. Нямаш външна видеокарта ( засега). Единствено притеснение би възникнало за харда, но ти и досега си карал така. Тук нямаш нещо свръхгига клокърско, а просто един бюджетен и икономичен процесор. Аз съм карал повече от година с една клокната печка 8800GT в една по-затворена и от твоята кутия. А тая карта дори в idlle рядко пада под 57 градуса, да не говорим какво става при тежки игри и максимален клок, с който никога не съм я жалил. А когато купиш нова видеокарта, то моделите, към които си се насочил, също не са лакоми. Така, че аз не виждам проблем да караш с тая кутия и по-дълго време, а когато настанат жегите, просто махаш страничния капак ако се налага. Не е като да имаш вентилатори на кутията, но температурите спадат доста, ако кутията е затворена.

Значи да си взема Saphire 7770 или от тоя род?
Значи да си взема Saphire 7770 или от тоя род?

Максимум. 

ПП: Извинявай, казах максимум, само ако ще вземаш и G860. В друг случай, трябва да се мислят останалите варианти. Примерно сега вземаш по-мощна карта със захранване и ползваш наличния процесор, а след време поне един i3 или i5. Варианти много. Ама така като ти гледам бюджета, тоя вариант е неосъществим.

• Автор
Максимум. ПП: Извинявай, казах максимум, само ако ще вземаш и G860. В друг случай, трябва да се мислят останалите варианти. Примерно сега вземаш по-мощна карта със захранване и ползваш наличния процесор, а след време поне един i3 или i5. Варианти много. Ама така като ти гледам бюджета, тоя вариант е неосъществим.
Значи и процесора трябва ? сори ако те питам тъпи въпроси ама не разбирам

Виж, май трябва всичко отначало да почвам. А не е ли по-добре да прочетеш отново първите ми мнения? Я кажи по-подробно, а не с две думи, какво точно си намислил да правиш? Да поръчваш дъно, процесор и рам за около 225 лева, да поръчваш само видеокарта или да търсиш нещо на изплащане? Подмяташ няколко фрази, които объркват и мен. Нямам си представа, какво ме пита в предните си постове и какво изобщо се нави да правиш. Ще кажа пак. Може да вземеш само видеокарта, която ще е спъвана от сегашния ти процесор. Затова предлагам да направиш и един ъпгрейд на дъното с процесора и паметта. Ама за там ти трябват минимум 218 лева, за да има някакъв смисъл ъпгрейда и за момента и за в бъдеще, когато пък ще може да смениш предложения от мен процесор G860  с някой i5. Това пък ще ти позволи след години да сложиш и 2-3 пъти по-бърза видеокарта вместо предлаганата от мен HD7770. Но преди всичко това, ти трябва и захранване. С това захранване може да караш временно, до покупката на новата видеокарта. Не, че няма да върви и с твоето, но лично аз не поемам риск за подобен съвет!

Виж, човека ти каза да купуваш:

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 33.79 лв.

Обща стойност - 218.01 лв. с ДДС
 Остават ти десетина лева за доставка, която трябва да платиш. 

Като събереш пари взимаш това захранване.

PSU CM ELITE POWER 460W PFC - 1 бр. - 73.86 лв.

Като събереш още малко си купуваш и тази видеокарта:

И една видеокарта като тази:
GB R777OC-1GD - 1 бр. - 217.32 лв.
Обща стойност - 217.32 лв. с ДДС

А ако ти се прииска по голям хард диск от твоя взимаш този:

Ако ти трябва и хард диск, ето примерно тоя е идеален:
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 129.03 лв.

Купувай тези неща едно след друго в последователността която, човека ти е казал и няма да ти трябва да теглиш кредит.

Ако все пак искаш да теглиш кредит. Решаваш за колко пари искаш компютър. И ако искаш примерно за 800, им казваш: "Колеги предложете ми геймърски компютър за 800лв" и те ще ти предложат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.