Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Преди 2-3 дена щях да си купувам видео карта,но ще изхарча много пари за охлаждане,захранване и др.Реших да си купя компютър на изплащане. Въпроса ми е кои компютър е по-добър за игри Знам,че хубавите компютри струват по 1000+лв.,и се извинявам,ако не съм улучил правилният раздел :D Ето: jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544979 jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546663

• Отговори 53
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
Преди 2-3 дена щях да си купувам видео карта,но ще изхарча много пари за охлаждане,захранване и др.Реших да си купя компютър на изплащане. Въпроса ми е кои компютър е по-добър за игри Знам,че хубавите компютри струват по 1000+лв.,и се извинявам,ако не съм улучил правилният раздел :D Ето: jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544979 jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546663
1. Оправи си линковете, че някои колеги няма да се ориентират. 2. Какъв ти е конкретният бюджет? 3. За какво ще се ползва компютъра? 4. Имаш ли и каква периферия (монитор, мишка, клавиатура, принтер) Само с отговор на тези въпроси можем да дадем адекватен съвет! И защо по дяволите тая тема е в раздел "Периферия"???? Местя я в правилният раздел. Поздрави!
  • Автор

1. Оправи си линковете, че някои колеги няма да се ориентират.2. Какъв ти е конкретният бюджет?3. За какво ще се ползва компютъра?4. Имаш ли и каква периферия (монитор, мишка, клавиатура, принтер)Само с отговор на тези въпроси можем да дадем адекватен съвет!И защо по дяволите тая тема е в раздел "Периферия"????Местя я в правилният раздел.Поздрави!

2. Какъв ти е конкретният бюджет? 225лв и за това ще вземам на изплащане3. За какво ще се ползва компютъра? За игри 4. Имаш ли и каква периферия (монитор, мишка, клавиатура, принтер) имам монитор,мишка,клавиатура и принтер1.Компютър:двуядренIntel G630 2.7GHz, 8GB RAM, 64GB SSD, GeForce GT630 2GB DDR3, DVDRW, -699лв2.Компютър: Intel® Corei3 2100 3.1GHz, GeForce GT 520 1GB DDR3 (HDMI),4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, DVDRW,-713лвПак казвам трябва ми за игри

Защо трябва да си взимаш готова конфигурация? Колегите ще ти сглобят един!

2. Какъв ти е конкретният бюджет? 225лв и за това ще вземам на изплащане 3. За какво ще се ползва компютъра? За игри 4. Имаш ли и каква периферия (монитор, мишка, клавиатура, принтер) имам монитор,мишка,клавиатура и принтер 1.Компютър:двуядрен Intel G630 2.7GHz, 8GB RAM, 64GB SSD, GeForce GT 630 2GB DDR3, DVDRW, -699лв 2.Компютър: Intel® Core i3 2100 3.1GHz, GeForce GT 520 1GB DDR3 (HDMI), 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, DVDRW,-713лв Пак казвам трябва ми за игри

За мен са  слабички и двата които показа може да се вземе нещо доста по добро за парите ! Но кажи точен бюджет зада знаят  хората от форума какво да ти предложат.+ това не се взимат готови конфигурации хората от форума ще го потвърдят . На мен ми помогнаха ще помогнат и на теб .

ПП. Киборг ти си и да знаеш машината която ми сглоби е просто уникална ! Благодаря за което . :)

Редактирано от Radeon98 (преглед на промените)

• Автор

225лв много са малко за това искам да си го взема на изплащане,все пак кажете кои е по добрия за игри

Фирми като Sky и Nikem, от които можеш да си напазариш почти всички части онлайн, продават и на изплащане. Колегите наистина могат да ти помогнат с добри съвети...

В такъв случай,кажи колко пари си готов да похарчиш,общо,освен тези начални 225 лв,които имаш.След това,като знаем крайната цена,колегите от раздела лесно ще ти предложат най-доброто възможно.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор
В такъв случай,кажи колко пари си готов да похарчиш,общо,освен тези начални 225 лв,които имаш.След това,като знаем крайната цена,колегите от раздела лесно ще ти предложат най-доброто възможно.
Имам точно 225лв нито повече нито по малко давам ги всички,но за 225лв според мен неможе да зглубиш добра машина.За това ви питам кой компютър е по добър.

Редактирано от strelat (преглед на промените)

Имам точно 225лв нито повече нито по малко давам ги всички,но за 225лв според мен неможе да зглубиш добра машина.За това ви питам кой компютър е по добър.
Чакай бе... Аз гледам компютри по 700+ лева... Какви са тези 225. Месечна вноска ли? За какъв период, 6 месеца? Не разбирам нещо! п.с. Jar не са най-евтините, от къде си София или?
За това ви питам кой компютър е по добър.

Честно казано нито един от двата.

ПП. Киборг ти си и да знаеш машината която ми сглоби е просто уникална ! Благодаря за което . :)

За нищо. ;)

• Автор
Чакай бе... Аз гледам компютри по 700+ лева... Какви са тези 225. Месечна вноска ли? За какъв период, 6 месеца? Не разбирам нещо! п.с. Jar не са най-евтините, от къде си София или?

Русе

Русе
Русе не отговаря на въпроса "Аз гледам компютри по 700+ лева, какви са тези 225 лв. Месечна вноска ли?"
  • Автор
Русе не отговаря на въпроса "Аз гледам компютри по 700+ лева, какви са тези 225 лв. Месечна вноска ли?"

Незнам,като се взема на вноски трябва ли да има първоначална вноска за първи път ще купувам :D

Разполагаш ли с монитор и ако да с какъв модел или поне резолюцията на която ще се ползва?

Ако имаш стар компютър е хубаво да кажеш с какви части е , все пак може да се ползва нещо за новата система.

Незнам,като се взема на вноски трябва ли да има първоначална вноска за първи път ще купувам :D
Нали се сещаш, че фирмите, които отпускат кредити не са 1 или 2 (УниКредит, ТБИ и други), както и не са 1 или 2 фирмите за компютри, които предлагат покупка на кредит... Няма как да се отговори на този въпрос!!!    
Разполагаш ли с монитор и ако да с какъв модел или поне резолюцията на която ще се ползва? Ако имаш стар компютър е хубаво да кажеш с какви части е , все пак може да се ползва нещо за новата система.
Опа, копирах те, но си видях грешката веднага, извинявам се!

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Човек ти май не знаеш какво искаш ! Като си от Русе за да вземеш на изплащане трябва да идеш на място . Обади се направо в фирмата и ги питай как стоят нещата на изплащане , но първо кажи колко можеш да отделиш за частите за да се предложи нещо добро за парите си ?

Човек ти май не знаеш какво искаш ! Като си от Русе за да вземеш на изплащане трябва да идеш на място . Обади се направо в фирмата и ги питай как стоят нещата на изплащане , но първо кажи колко можеш да отделиш за частите за да се предложи нещо добро за парите си ?
Не е така! Пример: Laptop.bg ти пращат документите по куриер, попълваш ги, след като те одобрят за лизинга ти пращат и лаптопа/телефона/таблета/телевизора. Отделно, можеш да кандидатстваш на място в офиса на съответното дружество (UniCredit, TBI и другите по-разпространени). Особен, ако работят със фирмата, от която искаш да купиш на изплащане. Та, нека не говорим на изуст. п.с. Ако вече си полвал веднъж услигите на някоя дружество и си изплатил всичко, отпускането на кредит (лизинг в случея) е по-лесно!

Потвърждавам. За Уникредит, даваш си данните във фирмата от която ще купуваш и след това подписваш лизинга в офиса на Уникредит, където ти е най-близо.

Не знаех тия неща за лизинга, понеже отдавна не ползвам тая форма за дребни покупки. Но винаги има възможност за някакъв кредит, особено ако човек работи - овърдрафт, кредитна карта и какво ли не още. Точно така преди месец братовчедка ми купи лаптоп от Технополис - намери от някъде кредитна карта и реши да зарадва сина си. 

Но аз пиша за друго в тая тема. Към пусналия темата...не се излагай с тия измислени конфигурации. 225 лева са си 225 лева и вместо на лизинг, може да вземеш едно дъно, памет и процесор на първо време, които да сложиш в старата си щайга. После ще купиш и други неща, най-важно от които е захранването.

Обаче трябва да кажеш, дали в момента имаш стара конфигурация и каква е тя. Така тук ще измислят нещо.  

• Автор

Не знаех тия неща за лизинга, понеже отдавна не ползвам тая форма за дребни покупки. Но винаги има възможност за някакъв кредит, особено ако човек работи - овърдрафт, кредитна карта и какво ли не още. Точно така преди месец братовчедка ми купи лаптоп от Технополис - намери от някъде кредитна карта и реши да зарадва сина си. Но аз пиша за друго в тая тема. Към пусналия темата...не се излагай с тия измислени конфигурации. 225 лева са си 225 лева и вместо на лизинг, може да вземеш едно дъно, памет и процесор на първо време, които да сложиш в старата си щайга. После ще купиш и други неща, най-важно от които е захранването. Обаче трябва да кажеш, дали в момента имаш стара конфигурация и каква е тя. Така тук ще измислят нещо.

Характеристики:Операционна система:Windows XPОС:Service Pack 3DirectX:9.0cТип централен процесор:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ (2.11GHz)Дънна платка:ASRock ALiveNF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)Чипсет на дънната платка:nVIDIA nForce 6100-430, AMD HammerRAM:3GB(2,87)BIOS:AMI (06/12/07) Видеокарта:NVIDIA GeForce 6150SE (512 MB)3D Ускорител:nVIDIA nForce 6100-430Монитор:Philips 190C (190C7) [19" LCD] (BZ30731321113) Ето ви и данните на процесора или захранването: Model lc-8460BTX+5V & 3.3V COMBINED 130W +5V & 3.3V &12V COMBINED 435W.Total output 460W

Ако можете за 225лв тая щайга да я превърнете доло-горе в приличен вид ,ще съм ви много благдарен

Характеристики:

Операционна система:Windows XP

ОС:Service Pack 3

DirectX:9.0c

Тип централен процесор:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ (2.11GHz)

Дънна платка:ASRock ALiveNF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2

DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Чипсет на дънната платка:nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer

RAM:3GB(2,87)

BIOS:AMI (06/12/07) Видеокарта:NVIDIA GeForce 6150SE (512 MB)

3D Ускорител:nVIDIA nForce 6100-430

Монитор:Philips 190C (190C7) [19" LCD] (BZ30731321113) Ето ви и данните на процесора или захранването: Model lc-8460BTX

+5V & 3.3V COMBINED 130W +5V & 3.3V &12V COMBINED 435W.Total output 460W

Може да се измисли нещо за тия 225 лева или малко отгоре, но кажи  типа на хард диска - дали е SATA или IDE.След време вместо да даваш пари за вноска, ще си купиш и едно захранване. ПОсле може да купиш и сносна видеокарта, ако искаш да играеш игри и така нататък - нов хард, ако тоя не ти стига и другите нещица, които се вписват в една готова конфигурация, стига да има смисъл.

А старите неща може да се опиташ да продадеш. Това са на първо време дъно, процесор и РАМ памет от старата конфигурация. От тях може да си изкараш парички за едно сносно захранване. 

Една примерна комбинация е следната:

ASROCK H61M-DGS /H61/1155 - 1 бр. - 71.31 лв.

G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 112.91 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO - 1 бр. - 33.79 лв.

Обща стойност - 218.01 лв. с ДДС

Тук печелиш по-добър процесор, който ще ти позволи да сложиш и маааалко по-мощна видеокарта от рода на HD7770 за около 220 лева. С вградената видеокарта в началото ще може да играеш игри на по-ниски резолюции и Low  детайли, но пък така ще избегнеш тия кожодери, дето на всичко отгоре ще ти вземат парички и за лихва. Остават ти десетина лева за доставка, която трябва да платиш. 

ПП: След време може да се насочиш към следните компоненти:

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-CM-ELITE-POWER-460W-PFC]PSU CM ELITE POWER 460W PFC - 1 бр. - 73.86 лв.

И една видеокарта като тази:

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R777OC-1GD]GB R777OC-1GD - 1 бр. - 217.32 лв.

Обща стойност - 217.32 лв. с ДДС

или подобна на друг производител.

Ако ти трябва и хард диск, ето примерно тоя е идеален:

http://nikem-bg.net/computer-components/1TB-SEAGATE-6G-7200-64M-SATA]1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 129.03 лв.

След време на тая конфигурация може да си сложиш и някой истински четириядрен процесор, както и още по-мощна видеокарта ако желаеш. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.