Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да рискувам ли със Hitachi 500GB SATA3 7200rpm

Featured Replies

Грешката ти е че постоянно мислиш за лаптопи а тук говорим за десктопи. Едното се хвърля на втората година другото може да работи и 10 г.

Някой няма да подмята насам натам кутията нито ще грее толкова за разлика от лаптопа. Там проблемите не са само с дисковете.

И статистиката е хубаво нещо. Ако ти бяха минали не 300 а 3000 щеше да видиш още повече брак. 

Грешката ти е че постоянно мислиш за лаптопи а тук говорим за десктопи. Едното се хвърля на втората година другото може да работи и 10 г. Някой няма да подмята насам натам кутията нито ще грее толкова за разлика от лаптопа.
Не е вярно. Имах лаптопче на 11години, което продадох и в момента работи. Истинският лаптоп не се хвърля след 2години. Защо говоря за лаптопи? Защото лаптопските дискове са поставени на по-жестоки и тежки експлоатационни условия. От там ако лаптопските дискове на дадена марка се представят добре, то десктопските трябва да се представят по логика не по-малко добре от лаптопските.

Аз визирах точно мобилните хард дискове на Тошиба, но това си е лично мое виждане. Отклонихме се драстично от темата...

Аз визирах точно мобилните хард дискове на Тошиба, но това си е лично мое виждане. Отклонихме се драстично от темата...

На същото мнение съм. Щом заради някакво "мелница" на цената на бакшиш във ВИП заведение толкова се изписа...:)

• Автор
На същото мнение съм. Щом заради някакво "мелница" на цената на бакшиш във ВИП заведение толкова се изписа...

Много съжалявам че моята тема стана причина за насоката и тона на разговора.
По принцип предполагам всеки от събеседниците взели участия в дискусията за въпросният диск е може би прав за себе си. Аз за съжаление съм сглобил и ремонтирал досега около 10 машини и нямам техния опит, а пък такъв с Тошиба въобще. Но имам опит черната серия на WD . Първия диск които бях закупил изгоря още докато се мъчи да му сложа  Win-a.  Въпреки това, при предложената ми замяна пак взех черен ( главно заради 5 годишната гаранция ). Още си работи, бърз е ( в сравнение със синия на WD ). Само че понякога особенo когато инсталuрва ъпдеити или програми издава един звук подобно на ,,чегъртане''. При проучване в гугъл разбрах че това било нормално за черната серия.

А иначе относно ,,толкова се изписа'' предполагам всеки който е посетил темата си направил нужните изводи изводи за себе си. Мен това ми беше целта. Дa чуя мненията на по-опитните, а интерпретирането всеки си го прави сам за себе си.

Благодаря на всички още веднъж. Доколкото разбрахте засега, на този етап чаркуляците няма да се вземат.
Просто ще му добавя още 2х1 ГБ рам и общо ще станат 3ГБ.

Искаш да кажеш че тая антика с 1GB си и сложил 64 бит. седмица и се работи на нея? 

Иначе взимаш едно хибридче т.н. SSHD и бавното зареждане няма да ги притеснява. 

Добре де след като критикуваш и след като прочете че освен седмица 32 и 64 битова нямам друга OC под ръка, предложи някаква алтернатива. Например да сляза на 32 битова или нещо от сорта.

Смятам на седмицата да и направя малко оптимизации, да я олекотя малко пък надявам се ще върви накаk си. Старата ОС беше пълна с троянци и подобна паплач. И както вече писах по-горе имам още 2 плочки по 1 ГБ рам и днес ще ги сложа за проба.  За съжаление бюджета е много ограничен  и намам много поле за действие.

Еми то си пише изискванията. За 32 бит. минимума е 1GB а за 64 бит. 2GB. И тия изисквания е желателно да ги удвоиш ако искаш комфортна работа. 

Иначе ще върви и с минималните изисквания а човек които няма личен опит с двете ОС и различно количество рам може да реши и че това си е нормално.

Просто чети изискванията и експериментирай не е нужно да слушаш критики.  ;) Аз съм с 4GB и не ми хареса 64 бит. та се върнах на 32 бит. та всеки сам си гради впечатления.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор
Еми то си пише изискванията. За 32 бит. минимума е 1GB а за 64 бит. 2GB. И тия изисквания е желателно да ги удвоиш ако искаш комфортна работа. 

Иначе ще върви и с минималните изисквания а човек които няма личен опит с двете ОС и различно количество рам може да реши и че това си е нормално.

Просто чети изискванията и експериментирай не е нужно да слушаш критики.   Аз съм с 4GB и не ми хареса 64 бит. та се върнах на 32 бит. та всеки сам си гради впечатления.

Между другото сега се сетих че при разпарчадосването на едно старо ПЦ открих във блокиларата записвачка еди диск със Уиндоус XP.  Малко странен на външен вид и пише нещо на френски което не ми стана ясно точно за какво е. Не знам дали ще ми свърши работа. Със XP-то по-бързо (леко, безпроблемно) ли ще работи.

Публикувано изображение

Ето и един шот на РАМ-а. Дано само паметта не е нещо дефектна.Публикувано изображение

Оказа се че имам и едно АМД 64х2 4200+ на 3.2 GHz, което според www.cpubenchmark.net е около 10% по нагоре в таблицата във сравнение със сегашният проц АМД 64х2 3800+ на 3.00 GHz. Доколкото разбрах няма да има нужда от преинстал при смяна на проца. Ще сменя и него пък ще видим.Публикувано изображение

Още веднъж да кажа, че ако модератора сметне за необходимо може да премести темата по негово осмотрение в раздела във който смята че трявба да е. Аз лично не мога  да преценя вече за къде е темата.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.