Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Crysis 3

Featured Replies

Аз пък и се нарадвах със едно ~60 фпс на мулти-то , ако някой иска да щъкаме заедно да пише тука или на скайп : puffle54. Доста ми е на кеф , защото Hunter Edition-a + Bioshock Infinite дойдоха с видеото безплатни ( то от моста.бг дойдоха с надница ама.. )въпреки ,че байошок-а няма файда от това ,че е платен понеже няма мулти  :)  :)  Btw : Писах теми за нова конфигурация и накрая дадох едно 300 лв.+ да си взема най-доброто без да режа от качество и не съм клоквал нищо , вс. е на сток спийд.

• Отговори 263
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, с тази конфигурация http://nikem-bg.net/cart/48259p1r46035p1r39221p1r45336p1r1001847p1r46996p1r46974p1r48267p1rf.html дали ще мога да играя Crysis 3 на макс?

Можеш, но не с комфортен фреймрейт.

Можеш, но не с комфортен фреймрейт.

И от кога, 30 или средно 40 FPS. Не е комфортен фреймрейт ?

Колко ли ще е доло горе? (FPS-то)

По-горе написах! Поздрави!

Ако я пуснат за 5 евро като двойката, ще си я купя :)

Едва ли.... Това, не е Стийм... Само в Стийм правят такива промоции и толкова на често.. Другаде няма, а най-много в origin 2-3 в годината, а при кранчето промоции има лятото, на коледа и на още куп празници + Всеки ликенд... Затова малко ме съмнява да я намалят на толкова ;д

Е примерно, може и за 7 да е :D

Аз я изиграх отдавна, и не знам дали ще я играя повече, но ако я пуснат за някаква подобна сума, ще си я купя да я имам. Но за 70 евро просто не си заслужава.

П.П. Сега гледам в steam са пуснали Метро 2033 за 4,75 евро, а нея още не съм я играл.

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Аз я изиграх отдавна, и не знам дали ще я играя повече, но ако я пуснат за някаква подобна сума, ще си я купя да я имам. Но за 70 евро просто не си заслужава.

П.П. Сега гледам в steam са пуснали Метро 2033 за 4,75 евро, а нея още не съм я играл.

Това е една от малкото игри, която съм играл два пъти един след друг и то заради нивото на сложност, че отначало я минах като турист. Определено не е игра за всеки, но е интересно да се промъкваш незабелязан. 

Понеже собствениците фалират се пускат игрите. До преди 2-3 дена се продаваше цял пакет с игри над 10 игри за 1 $ вътре имаше Метро взех си ги. Трудна игра е, но и доста смучи FPS :D Но, това е друга тема..

Здравейте колеги педи около 20 минути си инсталирах играта и започнах да минавам туториала и доколкото разбрах играта е уникална но само едно единствено нещо ме дразни много и то е управлението на мишката 

не е като на CS.... а е някак си на обратно като дам на горе мишката мерника ми отива на долу и съответно 

обратното като мръдна на долу мерника отива на на горе просто не съм свикнал така ако някой знае как да

може да се оправи този проблем ще съм му много благодарен... 

Ако прочетеш и книгата играта след това е ..абе супер е.

И от кога, 30 или средно 40 FPS. Не е комфортен фреймрейт ?

По-горе написах! Поздрави!

Да играеш PFS с 30 фрейма или средно 40 и това  го смяташ за комфортен геймплей? Аз лично няма да пипна да играя шутър с такъв фреймрейд!

Здравейте колеги педи около 20 минути си инсталирах играта и започнах да минавам туториала и доколкото разбрах играта е уникална но само едно единствено нещо ме дразни много и то е управлението на мишката 

не е като на CS.... а е някак си на обратно като дам на горе мишката мерника ми отива на долу и съответно 

обратното като мръдна на долу мерника отива на на горе просто не съм свикнал така ако някой знае как да

може да се оправи този проблем ще съм му много благодарен... 

Забрани инверта на мишката в опциите на играта.

Силно ме съмнява да можеш да "видиш" над 25 fps

Не сравнявай колко кадъра може да види и обработи човешкото око в секунда и колко кадъра са необходими да обработи в секунда видеоускорителят, за да може да виждаш нещата с нормалните 24 кадъра - има голяма разлика. ;) 

Силно ме съмнява да можеш да "видиш" над 25 fps

24 кадъра е приет като МИНИМУМ в киното, при което смяната на кадрите става плавна за човешкото око, но това не означава, че не се усеща разликата между 25 и 50. Освен това, между киното и игрите има разлика. 

Да играеш PFS с 30 фрейма или средно 40 и това  го смяташ за комфортен геймплей? Аз лично няма да пипна да играя шутър с такъв фреймрейд!

Интересно как ли съм играл някой от серийте на Need For Speed със около 10-15 FPS! видяхте ли поне, примерната конфигурация на питащия? Това за фрейма дето казах може да го отпишете, сигурен съм че I5-XXXXp  и HD7950 ще е оптимален фариант  и играта ще се играе със около 35- 45, на тъмни места над 50. Та не виждам какво няма да е комфортно, Ви как я играете играта със тази конфигурация? Поздрави!

Интересно как ли съм играл някой от серийте на Need For Speed със около 10-15 FPS! видяхте ли поне, примерната конфигурация на питащия? Това за фрейма дето казах може да го отпишете, сигурен съм че I5-XXXXp  и HD7950 ще е оптимален фариант  и играта ще се играе със около 35- 45, на тъмни места над 50. Та не виждам какво няма да е комфортно, Ви как я играете играта със тази конфигурация? Поздрави!

Аз ще съм на "ТИ" - нали може? Честно казано, направо съм изумен, как си успял да играеш сериите на NFS почти като слайд-шоу? С моята конфигурация играх Crysis 3 на 1920х1080 и като повечето неща са на high (имам и 1 на low, но имам 2 на very high) AA е на минимум и никъде не ми е падало под 50 фрейма, а в затворени помещения вдига и до 100. Просто няма как да е на макс с моята машина и да изкарам такива фреймове. Поздрави!

Абсолютно същото е все едно да ми кажеш че ако монитора ми е на 60 херца и после го сменя на 75 и ще "видиш" разликата.

Това че са повече fps-ите означава че можеш да реагираш по-бързо от колкото ако са примерно 10 fps и да ти е като slideshow всичко.

Абсолютно същото е все едно да ми кажеш че ако монитора ми е на 60 херца и после го сменя на 75 и ще "видиш" разликата.

Това че са повече fps-ите означава че можеш да реагираш по-бързо от колкото ако са примерно 10 fps и да ти е като slideshow всичко.

Нещо бъркаш "двата щата". Къде намесваш тук честотата на опресняването на монитора, с фреймовете в дадена игра?

Нещо бъркаш "двата щата". Къде намесваш тук честотата на опресняването на монитора, с фреймовете в дадена игра?

Казах че е същото все едно да твърдиш че можеш да разбереш кога една игра  върви на 50 fps или на 30 fps.

Реално погледнато ако монитора ти е 60hz както са повечето(включително и моя) и играеш с включен Vsync,разлика виждаш между 60 и 50,защото просто кадрите се променят(не стоят на едно ниво никога).Ако кадрите са заключени да са винаги 50 или 30,много трудно може да ги определиш и все пак има разлика.Движението на бързи обекти или бързото движение с мишката стават много по-плавно ако си с 60fps,а не с 30.

Редактирано от zedd (преглед на промените)

Казах че е същото все едно да твърдиш че можеш да разбереш кога една игра  върви на 50 fps или на 30 fps.

Е, ти ме уби! Как ще е същото?! Разбира се, че веднага се усеща разликата между 30 и 50 фрейма, трябва да не си пипвал игра, че да не можеш да определиш разликата.

Щом си рекъл.Аз разлика не виждам м/у 30 или 50.Виж за по-малко да.

Аз ще съм на "ТИ" - нали може? Честно казано, направо съм изумен, как си успял да играеш сериите на NFS почти като слайд-шоу? С моята конфигурация играх Crysis 3 на 1920х1080 и като повечето неща са на high (имам и 1 на low, но имам 2 на very high) AA е на минимум и никъде не ми е падало под 50 фрейма, а в затворени помещения вдига и до 100. Просто няма как да е на макс с моята машина и да изкарам такива фреймове. Поздрави!

И комфортно ли е с Вашата конфигурация? Дали ако питащия направи настройките като Вашите комфортно ли ще е ? играта ми се струва че при него ще е много по-добре, заради по-производителната дискретна карта! А за сериите на NFS/ Most Wanted /  мога да кажа, че съм ги играл със конфигурация от 2004 година. И тогава дали не е било комфортно? И над 60 фрейма разлика няма да се види така, че конфигурацията във случая е добър вариант! Поздрави!

Момчета, много зависи от монитора. Например сегашния ми дори с 60 fps  има тиъринг, докато CRT-то няма. Сегашните 60 fps  мога да ги сравня с 40 fps  при CRT-то, но само ако картината е плавна и не накъсва. А тя накъсва, защото монитора примерно работи на 65 или 75 херца, а кадрите са много по-малко. Не се изобразяват всички или по-точно се изобразява един, монитора мига два пъти и вече е почнал втория кадър. Освен това има и скрити кадри. Така виждаш една накъсана картина, особено ако има вертикални сгради. Затова е и тая вертикална синхронизация. Монитора мига 60 пъти, кадрите ако са повече от 60, се изобразяват само необходимите. Ако са по-малко, отново се получава насичане на картината. Изобщо, тук много зависи и от драйверите на видеокартата. Понякога тия недостатъци се замазват и картината изглежда като размазана, макар да не е точно така, но понякога няма спасение. Единственото спасение са повечето кадри или геймърския монитор. Вероятно защитниците на 24-те кадъра биха били прави, ако и честотата на опресняване бе 24 Херца. Да, ама е доказано, че трябват поне 75 херца при ЕЛТ, за да не се напрягат очите. От това следва, че на практика 75 fps  са необходимия здравословен минимум за CRT  монитор. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.