Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Crysis 3

Featured Replies

Не само режим на съвместимост, но и отметка да стартира като администратор.

• Отговори 263
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не само режим на съвместимост, но и отметка да стартира като администратор.

Благодаря за отделеното време. има известен напредък. Тръгна но ме изхвърля от време навреме.

Вероятно и windows е омазан защото обнових директно върху стария който беше на поне 7-8 години.

Следващата седмица чакам малко хардуер, нов SSD малко рам и ще инсталирам на чисто.

лек ден :)

Все пак изтрий профилната папка, ако трябва виж дали антивирусната не се мръщи нещо, провери в EventViewer и в Control Panel\System and Security\Action Center\Reliability Monitor какви са грешките...може да помогне. Може да се наложи преинсталиране на видео драйверите, инсталиране на необходимите библиотеки - DirecX 9.0c redist, MS Visial C++, OpenAL и т.н.

Изтрих профилната папката.

Проверена е антивирусната.

Играта и видео драйверите са преинсталирани.

имам още 4-5 игри те са Ок само cryzisa прави мизерии. 

Подкарах я и успях да мина първата мисия но 2-3 пъти ме изхвърли  мисля , че е заради известията.

По късно ще опитам пак.

Пък така или иначе като ми дойде новия диск мисля да инсталирам всичко начисто.

Благодаря :)

• 2 седмици по-късно...

Значи, говори се за релийзи, а това е игра отпреди десетина години. Едва ли струва повече от 10 лева при намаления. 

Иначе Крайзис от първата си версия е тест не само за видеокарта, но главно за процесора и РАМ. Там може да търсиш проблемите си.  Ако при други игри не забива, при Crysis 3  забива. Факт. И причината изобщо не е в релийзи и драйвери. Прости играта товари процесора, а той като прегрее, става мазало.  И положението може да стане още по-зле, ако се намали графиката. Тогава процесора се товари още повече.  Може да си закрепил за момент нещата, но сам не може да гарантираш, че условията са били еднакви. Значи, навремето тествах видеокарти, процесори...с разни изкуствени тестове. Там държи, но истинския тест бе Crysis 3. Там ако не издържи половин час, значи клока не става.  А сивите екрани са предвестник за слабо захранване. Когато се товарят едновременно и процесор и видеокарта, захранването се мъчи и в един момент се предава.  Това винаги става при Крайзис, защото това е игра тест и за процесор и за видеокарта, каквито тестове рядко се срещат.   НАвремето имах разни конфигуирации или със слаби процесори и бързи видеокарти или обратното. Обаче веднъж взех за проба процесора на брат ми, дето бе по-добър от моя. Сложих го и почнаха черните екрани. Защо? Ами защото процесора почна да кара видеокартата да работи на 100% винаги. Захранването не издържа и черен екран.  Консумацията стана прекалено голяма при Crysis 3. Нали за нея говоря. 

преди 20 часа, Кико написа:

Значи, говори се за релийзи, а това е игра отпреди десетина години. Едва ли струва повече от 10 лева при намаления. 

Проблема беше в Windows10 и е решен с чиста инсталация и пускане на играта в режим на съвместимост с win 7. 

Crysis 3 мисля че излезе 2013.  Kомпютъра ми макар и сглобяван по онова време и покрива изискванията, че дори и отгоре. Тройката поне според мен е по оптимизирана и върви доста по добре от двойката.

Компютъра не беше пускан 6 години :)  поради липса на интерес пък и по някое време му подарих видеокартата.

Попадна ми изгодна една RX580 8gb и реших да го съживя. ОС и почти всичко останало беше инсталирано преди 9-10 години, Windows 10 инсталирах като ъпдейт от там и проблемите. 

От няколко дни имам нов SSD с чисто инсталиран Windows и всичко е наред. Само ,че игрите вече не ме влекат като едно време и май компа ще замине пак в мазето.

преди 22 часа, Кико написа:

Иначе Крайзис от първата си версия е тест не само за видеокарта, но главно за процесора и РАМ. Там може да търсиш проблемите си. 

Щом е вървяла на 7, а не на 10 едва ли трябва да се говори за проблем с хардуерната конфигурация.

на 12.02.2020 г. в 22:11, B-boy/StyLe/ написа:

Щом е вървяла на 7, а не на 10 едва ли трябва да се говори за проблем с хардуерната конфигурация.

Не е задължително. Условията са различни. Win 10  има разлики и товари различно хардуера. Нали затова минахме на 10 ;) 

Иначе аз съм разочарован от Win 7,  що се отнася до натоварване на процесор. Отделно, че не поддържа и DDR4. Изобщо няма място за сравнение. Мога да ти дам клипове с някои игри, как само с DDR4  и WIN 10  процесора почва да се товари както трябва, заедно с видеото. Но това е и от DDR4,  не само от ОС.

Освен всичко, авторът на темата едва ли е правил статистика за натоварване на процесор и видеокарта под Win 7.  Отделно, че и се появяват нови ъпдейти, нови драйвери и изобщо...абе изобщо няма място за сравнение. Сравнение се прави при еднакви условия, а такива няма. Може процесор да не се е товарил достатъчно, може видео да е кретало. Особеното при Крайзис е, че всички нишки на процесора се товарят добре, видеото също има някакъв баланс. Но за да стане това, трябват определени условия. Не може да вземем коя да е хардуерна система и да твърдим, че всичко е наред. Напротив, точно при Crysis 3 нещата са доста особени и различни от всичко познато дотогава, а и след това. 

преди 2 часа, Кико написа:

Не е задължително. Условията са различни. Win 10  има разлики и товари различно хардуера. Нали затова минахме на 10 ;)

Кой е минал? Аз не съм и скоро не смятам. 8.1 ме устройва напълно за този момент. Вчера ми дадоха един лаптоп с 10 и докато му пусна нета да му изтегля необходимите драйвери и прочие си беше изтеглил някаква кръпка и след рестарт се опита да я приложи...след 30 мин. и няколко рестарта по време на инсталацията зацикли на някакъв процент и след това сам почна да си прави връщане на промените. Малко се излагат с тези актуализации при 10 => https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb4532693-update-bug-hides-user-data-loads-wrong-profile/

Оттам и лошата слава на тази версия, иначе си е приятна за употреба.

Иначе аз съм разочарован от Win 7,  що се отнася до натоварване на процесор. Отделно, че не поддържа и DDR4.

Ко риечи? Това пък откъде го изкопа..DDR4 поддръжката се определя от хардуера, не от софтуера.

Освен всичко, авторът на темата едва ли е правил статистика за натоварване на процесор и видеокарта под Win 7.  Отделно, че и се появяват нови ъпдейти, нови драйвери и изобщо...абе изобщо няма място за сравнение. Сравнение се прави при еднакви условия, а такива няма. Може процесор да не се е товарил достатъчно, може видео да е кретало. Особеното при Крайзис е, че всички нишки на процесора се товарят добре, видеото също има някакъв баланс. Но за да стане това, трябват определени условия. Не може да вземем коя да е хардуерна система и да твърдим, че всичко е наред. Напротив, точно при Crysis 3 нещата са доста особени и различни от всичко познато дотогава, а и след това. 

Автора на темата бе постнал конкретна грешка, за която дадох конкретен отговор как се решава под 10...с режим на съвместимост. Но при него както се разбра става въпрос за омазана ОС щом след преинсталация всичко е наред. Но пак е софтуерен проблема. И точно за Crysis няма какво да ми обясняваш как стоят нещата, защото това ми е една от любимите поредици...връткал съм я стократно. ;)

преди 17 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Автора на темата бе постнал конкретна грешка, за която дадох конкретен отговор как се решава под 10...с режим на съвместимост. Но при него както се разбра става въпрос за омазана ОС щом след преинсталация всичко е наред. Но пак е софтуерен проблема. И точно за Crysis няма какво да ми обясняваш как стоят нещата, защото това ми е една от любимите поредици...връткал съм я стократно. ;)

Откажи се, все едно да спориш с радио. :)

Няколко години не бях влизал във форума, освен че някой от познатите ми потребители ги нямр голяма разлика с едно време няма. 

Кико - това са системните изисквания на играта.

Crysis 3 recommended PC requirements
    Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
    DirectX 11 graphics card with 1GB Video RAM
    Quad core GPU
    4GB Memory
    Example 1 (Nvidia/Intel):
        Nvidia GTX 560
        Intel Core i3-530
    Example 2 (AMD):
        AMD Radeon HD5870
        AMD Phenom II X2 565

С изключение на ОС ги покривам , че и отгоре. Проблема беше в надстрояването на Windows от 7 към 10. Вече е решен и съм минал около 60% от играта.Играл съм я преди 6-7 години но повечето мисии съм ги позабравил.

Между другото  ако я намериш за 10 евро свиркай със сигурност ще си я купя.

Преди време я имаше на сайта на Origin за 8 евро (цялата трилогия):

Иначе за сделки може да се гледа тук:

https://isthereanydeal.com/search/?q=Crysis

В момента 3-ката може да се закупи точно за ~11$

https://isthereanydeal.com/game/crysisiii/info/

преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Преди време я имаше на сайта на Origin за 8 евро (цялата трилогия):

Иначе за сделки може да се гледа тук:

https://isthereanydeal.com/search/?q=Crysis

В момента 3-ката може да се закупи точно за ~11$

https://isthereanydeal.com/game/crysisiii/info/

Благодаря  за линковете. Снощи писах от телефона и стана мазало.

Извинявам се, сгреших за DDR4, макар че идеята бе съвсем друга. А именно, че под различни ОС, хардуер, драйвери и така нататък, може да се стигне до по-добро натоварване на процесор, видеокарта и така нататък. От там може и захранването да не издържи. Това бе идеята ми. Забравете. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.