Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми компютър за игри или кажете мнението за този

Featured Replies

• Автор

Мисля,че това би трябвало да е http://prikachi.com/images/393/5819393R.png

750-800

Редактирано от Djudjo (преглед на промените)

Мисля,че това би трябвало да е http://prikachi.com/images/393/5819393R.png

750-800

Харда може да се ползва евентуално това щом смалихте на 800:

GB B75M-D3V /B75/LGA1155

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX

CM K380 W/ELITE 500W

4GB DDR3 1333 A-DATA

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/45943p1r46629p1r47897p1r43061p1r46641p1rf.html

Като сглобяването на компютъра е безплатно, а за доставката някакви 10-20 лева ще ви излезне :)

количка

+

MSI AMD Radeon HD 7850, 1024MB, GDDR5, 256bit, HDMI, DVI-I, PCI-E

Общо 862лв.

Хард диска ти ще стане , ако тези 12лв са много над бюджета може да махнеш едната плочка рам!

П.П Нещо съм объркал бюджета

Ето ти една конфигурация  + горната карта стават точно 800лв.

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Здр. пак :Х Кажете с кое дъно,захранване и т.н. ще паснат тези части

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546584

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=545273

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=543042

и SATA 2 samsung hd250hj за последен път Ви моля нека бъдат от сайта на жар

Звъни на специалистите от жар , като си решил да се набутваш при тях с радост ще ти вземат паричките с хубавата си надценка!

Бяха ти предложени доста балансирани и производителни конфигурация!

Аз не бих си правил труда да ти правя конфигурация от този магазин , докато не си пооправят цените!

Ама както са казали за всеки влак си има пътници!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Здр. пак :Х Кажете с кое дъно,захранване и т.н. ще паснат тези части

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546584

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=545273

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=543042

и SATA 2 samsung hd250hj за последен път Ви моля нека бъдат от сайта на жар

1. Щом ще се взима външно видео, защо процесор AMD?

2. Защо Jar?

И последно. Поне на мен не ми стана ясно какъв е последно бюджета и какво трябва да се купи в него...

Моето мнение е, че специалистите в JAR  си знаят работата. Защо не попита тях? 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

То пак може да е амд, ама защо с вградена видео-кара ? Последното мнение на playalistic с конфигурацията ми хареса.  

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Аз пиша последно по тази тема и искам да кажа само едно на автора!

Когато има хора като тебе(които не искат да се вслушат в съвет и искат да направят неправилна инвестиция) подобни фирми ще съществуват още дълго време!

Жалкото е че не само ти ще се подлъжеш а и много други хора.

Ако се пазарува масово от най-евтините магазини в случая скай и никем , подобните фирми на жар, които продават с по-голяма надценка ще са принудени или да си затварят магазините или да намалят цените.

Какво става когато има повече магазини(конкуренци), които продават на подобна цена-всеки глада да продава по-евтино за да има клиентела и от там за Нас потребители ще има едни по-нормални цени! Ако искаш да бъдеш полезен за бъдещите купувачи купи от най-евтиния магазин , ако искаш да си от "БОНАЦИТЕ" , които с лека ръка си пилеят парите пазари от жар.

Хората от жар не са виновни , виновни сме ние , за това са форумите за да може да поличиш едни смислени съвети!

...

Ехе! Прекалявате! Всеки има право да си харчи парите както намери за добре! Не приемайте нещата толкова лично! Аз лично давам конфигурациите от Скай, но никъде не уточнявам и не давам линк. Който където иска да си търси компонентите. Ако ме питат изрично, казвам от кой магазин е. Така е най-честно според мен! Поздрави!

Аз пиша последно по тази тема и искам да кажа само едно на автора!

Когато има хора като тебе(които не искат да се вслушат в съвет и искат да направят неправилна инвестиция) подобни фирми ще съществуват още дълго време!

Жалкото е че не само ти ще се подлъжеш а и много други хора.

Ако се пазарува масово от най-евтините магазини в случая скай и никем , подобните фирми на жар, които продават с по-голяма надценка ще са принудени или да си затварят магазините или да намалят цените.

Какво става когато има повече магазини(конкуренци), които продават на подобна цена-всеки глада да продава по-евтино за да има клиентела и от там за Нас потребители ще има едни по-нормални цени!

Ако искаш да бъдеш полезен за бъдещите купувачи купи от най-евтиния магазин , ако искаш да си от "БОНАЦИТЕ" , които с лека ръка си пилеят парите пазари от жар.

Хората от жар не са виновни , виновни сме ние , за това са форумите за да може да поличиш едни смислени съвети!

Пределно ясно е че всички искат да пазаруват колкото се може по-евтино. политиката на Никем е много изгодна за потребителите, но не е коректна спрямо останалите търговци на пазара. Основният бизнес на Никем е друг и в момента от продажбата на части се движат на ръба на 0 печалба, като по този начин инвестират в популяризирането на сайта си. Има случаи и в този форум на поръчани неща който са сглобени там но стигайки до клиента почват сини екрани и т.н. Напълно нормално защото с тази 0 печалба фирмата не може да си позволи да отдели време ресурс специалист и т.н. които струват пари, за да се направи тест на системата преди тя да стигне до клиента. Аз не мога да си позволя да продавам на техните цени но от мене не излиза Рс в което да съм сигурен на 100%, че клиента сяда и почва да го ползва. Съвсем скоро при Никем ще започнат да се появяват неща за гаранционни ремонти, който за клиента трябва да са безплатни но на фирмата ще и струват не малко средства най малкото защото са на 15км извън София и едно отиване до който и да е вносител им излиза около 50км. Айде ще го комбинират с отиването да вземат нови части за други клиенти, но ще се наложи да платят хоне една куриерска пратка която в най добрия случай ще им е поне 5лв. и те ще са им чиста загуба. Няма значение от коя фирма пазаруват Никем но са сключили договор като за голям търговец и взимат 2-3% по- голяма отстъпка отколкото аз и си позволяват да продават на цените който взимат по-малките търговци като мене. Скоро си направих експеримент с някаква кутия Dadtech вносителя е един и цената която идва към мене за кутия от 50 лв беше с 19 стотинки по-ниска от тази в сайта на Никем. хайде да питам сега всички тия дето плюят по нас "спекулантите" кой от вас би се занимавал да продава с такава печалба? Нормалните надценки в бранша изключително рядко надвишават 10% но никой от вас не плюе срещу магазина продаващ му хляб през 30% и нагоре. нито аз нито другите колеги "спекуланти" който продаваме на цени около таргет крайноклиентските цени на вносителите няма да умрем, да не е лесно да се борим с тия цени но, Никем определено се наместват в категорията на плод и зеленчуците, защото за да имаш личен контакт с тях трябва да живееш или отидеш до Световрачане. Моите клиенти никога няма да отидат при тях, защото много добре знаят какво повече получават при мене и сами са си направили сметката дали си заслужава.

Това изписаното до тука не е с цел да защитавам Жар, и те като фирма отдавна са в списъка ми със задраскани фирми с който ще контактувам само в краен случай.

На автора са му дадени достатъчно варианти на конфигурации.

Ако си вземе от Никем ще постигне по-ниска цена в момента, обаче при всеки гаранционен проблем ще се набутва с куриерски разходи.

При покупка от Жар ще избегне куриерите, но цената ще е по-висока.

Никой не може да каже колко ще го разтакават при гаранционен проблем и в двете фирми но щом Жар имат сервиз в техния град винаги има шанс там да има роднина познат или познат на познат който да забърза малко схемата, докато в Никем ........

Ако искаш да бъдеш полезен за бъдещите купувачи купи от най-евтиния магазин , ако искаш да си от "БОНАЦИТЕ" , които с лека ръка си пилеят парите пазари от жар.

E, евтиното и хубавото невинаги вървят заедно, така че това не трябва да е основният критерий. Друг е въпросът, че някои магазини за хардуер леко прекаляват с надценката. Аз обикновено давам конфигурации от Никем, защото интернет магазинът им е направен добре - мога директно да си разгледам компонентите и да си ползвам готови линкчета. Докато на Скай сайтът е ужасен, например, и не е само той.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Иииии, както винаги, отидохме в съвсем друга насока:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Вече станаха много. Всяко следващо мнение извън темата ще бъде трито и санкционирано!!!!!!!!!

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Е,добре,но ако може да ми препоръчате частите от този сайт http://jarcomputers.com/ Такъв магазин има в Сливен при мен и сигурно ще има части и да ми ги сглобят там

То при теб има и такъв магазин, както вероятно и много други:

http://www.gss.bg/about_us/contacts.html#contact_s20

Лично аз пазарувах от тях преди и сега понякога го правя, когато не ми се дават пари за куриери. А напоследък куриерите станаха по-нагли и от търговците с техните нечовешки цени за доставка. 

CM K380 W/ELITE 500W - 1 бр. - 116.75 лв.

CM K380 W/ELITE 500W  - 116.75 лв.

CM 250 SERIES W/500W PSU  - 81.64 лв.

Одеве друго исках да кажа но се отплеснах и ......

Та въпроса е за тези кутии. Точно с тях не съм си имал робота но съм взимал К350/600W.

Всички сме наясно че СМ правят хубави кутии. Захранванията им също са добри но тези дето идват заедно с кутиите са друга работа. Въпросното 600ватово аз бих го оценил на не повече от 30 лв и не бих го препоръчал. От там си вадя заключението, че за цитираните в темата кутии едва ли ситуацията е по-различна. Не упреквам колегите който най вероятно не са ги виждали на живо както и аз, но по-добре слагайте кутии без захранвания и добавяйте захранване което е ясно какво е. 

Както тези дни писах и в друга тема по-добре евтина кутия с читаво захранване, отколкото обратното. Кутия не може да съсипе хардуер или поне може да се направи така, че да не го направи, докато калпаво захранване може да причини бая щети.

Всъщност, не знам откъде се внасят тия кутии, но повечето от тях не могат да се намерят на сайтовете на CM. Вероятно са някакво регионално изпълнение за пазари като нашия, защото намирам информация примерно на руски, чешки, испански...  Като всяка световна компания, вероятно и CM  са решили да разширят дейността си по някакъв начин. Вероятно идеята на тия кутии е да се ползват за съвсем бюджетни офис конфигурации, а не за геймърски цели, каквито повечето имаме тук.

• Автор

Тогава нека бъде от гсс.бг Този магазин до сега не съм го чувал.Кажете ми една конфигурация с И3 3220 или 3240

4ГБ рам

Дънната платка да е съвместима с Твърд диск Sata 2

Видео картата да е 1 ГБ или Sapphire HD 7770 vapor - x или някоя на по малка цена която също е  хубава

Цената да е без твърд диск,защото имам 250 гб Сата 2

До 800 лв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.