Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 x64 син екран

Featured Replies

Проблема е следния инсталирах си Windows 7 Ultimate x64 ,но постоянно ми дава син екран.Разбрах че проблема е в драйвера на видео картата но не мога да инсталирам последния също не мога да инсталирам и драйвер за аудиото а опитам ли се да направя оценка на системата дава син екран.Може  ли някоя част в тоя дърт кошник да не поддържа x64. 

Дънна платка
Тип централен процесор DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
Дънна платка ASRock ALiveXFire-eSATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Чипсет на дънната платка AMD 480X CrossFire, AMD Hammer
Системна памет 3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: A-Data HYQVF1B16 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM2: A-Data HYQVF1B16 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Тип BIOS AMI (04/09/08)
Комуникационен порт Communications Port (COM1)
Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Дисплей
Видеокарта NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
Видеокарта NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
3D-ускорител nVIDIA GeForce 8500 GT
Монитор Jean JT178x4 [17" LCD] (7503TG004894)

Мултимедия
Звуков адаптер Realtek ALC662 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller

Съхранение на данни
IDE контролер Standard Dual Channel PCI IDE Controller
IDE контролер Standard Dual Channel PCI IDE Controller
Дисково устройство Generic USB CF Reader USB Device
Дисково устройство Generic USB MS Reader USB Device
Дисково устройство Generic USB SD Reader USB Device
Дисково устройство Generic USB SM Reader USB Device
Дисково устройство ST3500410AS ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Оптично устройство DTSOFT Virtual CdRom Device
Оптично устройство HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Състояние на SMART OK

Ето ти линк с драйверите за дъното: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=ALIVEXFIRE-ESATA2

Ето ти и линк с драйверите на видеокартата: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Трябва да ни постнеш грешката да видим от какво може да е.

Машината ти поддържа Windows 7 OS.

Все пак да погледнем *.dmp файловете :)
Снимайте или препишете (очертанията в жълто http://store.picbg.net/pubpic/60/38/ab18bea51f0a6038.jpg"]http://store.picbg.n...ea51f0a6038.jpg) какво пише на "синия" екран, за да имаме по-ясна картина и да опитаме да помогнем.  Снимките може да качите на: http://picbg.net/login.php"]http://picbg.net/login.php
В C:/Windows/Minidump , трябва да имате minidump.dmp файлове. Архивирайте ги, ако са повече от един, и ги качете тук да ги погледнем. http://www.multiupload.com/"]http://www.multiupload.com/ http://dox.abv.bg/files/share

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

Име на проблемно събитие: BlueScreen
  Версия на ОС: 6.1.7601.2.1.0.256.1
  ИД на езикова променлива: 1026

Допълнителна информация за проблема:
  BCCode: 116
  BCP1: FFFFFA800514F4E0
  BCP2: FFFFF88004980CB0
  BCP3: 0000000000000000
  BCP4: 0000000000000002
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1

Надявам се това да е достатъчно.

Редактирано от marto222002 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Име на проблемно събитие: BlueScreen
  Версия на ОС: 6.1.7601.2.1.0.256.1
  ИД на езикова променлива: 1026

Допълнителна информация за проблема:
  BCCode: 116
  BCP1: FFFFFA800514F4E0
  BCP2: FFFFF88004980CB0
  BCP3: 0000000000000000
  BCP4: 0000000000000002
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1

Надявам се това да е достатъчно.

Пробвай да обновиш DirectX.

Nvidia системен драйвер - nvlddmkm.sys 

Предлагам да униинсталираш сегашните драйвери

(всичко на Nvidia) и след рестарт, да свалиш и инст. последните

драйвери от тук: http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-64bit-310.90-whql-driver.html

• Автор

Nvidia системен драйвер - nvlddmkm.sys 

Предлагам да униинсталираш сегашните драйвери

(всичко на Nvidia) и след рестарт, да свалиш и инст. последните

драйвери от тук: http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-64bit-310.90-whql-driver.html

Преди малко пробвах инсталирам ги и след рестарта няма никаква информация за картата,и резолюцията става 800x600 .Махам ги слагам по стари и започва екрана да се размазва да насича и ми излиза синия екран.Интересното е че на x32 няма никакви проблеми в момента съм с x64 и x32 на този компютър.

Редактирано от marto222002 (преглед на промените)

в момента съм с x64 и x32 на този компютър.

И защо за бога???????????????
  • Автор

И защо за бога???????????????

Защото бях с 32 ,но пуснах темата и трябваше да снимам екрана и да запиша грешките.Има ли значение пробвал съм и само с един и на 64 ми излизат сините екрани след това го махам и инсталирам 32 и всичко си е наред.

Ако ОС ти е х64(провери), ползвай и такива драйвери. Пробай най-новите драйвери като си настроиш резолюцията на максимална от n vidia контрол панела. Инсталацията да е чиста и наблюдавай системата.

• Автор

Ако ОС ти е х64(провери), ползвай и такива драйвери. Пробай най-новите драйвери като си настроиш резолюцията на максимална от n vidia контрол панела. Инсталацията да е чиста и наблюдавай системата.

Всичко правя както казваш,когато инсталирам последния драивър на картата тя изчезва няма никаква информация за нея и контролния панел на нвидия когато се пробвам да го отворя ми дава грешка.Изтривам го слагам по стар и започва размазването и сините екрани,слагам също драивъри за аудиото там няма промяна само някакво пръщене се чува,и там пробвах стари нови все едно и също.Махам го 64 слагам 32 и всичко си е перфектно,

Системата поддържа 32битови драйвъри, може да ползваш тях. Другото което е, драйвърите които теглиш сигурен ли си,че са х64? Може и торентчето с уиндоуса да е самоделка и затова да ти прави проблем.

• Автор

Пробвах с драйвърите за 32 не стават казва че не ги поддържал,с този Уиндолс съм и на лаптопа там е 64 и няма никакви проблеми.Обнових и DirectX няма промяна. :computer8: 

Системата поддържа 32битови драйвъри, може да ползваш тях. Другото което е, драйвърите които теглиш сигурен ли си,че са х64?

Е това беше култово изказване!!!!!! как "разбра", че системата "поддържа 32битови драйвъри"????????? Особено след като автора в 1-вия си пост е казал (цитирам и това) "инсталирах си Windows 7 Ultimate x64"... Много моля да ми обясниш твърдението си!!!!!!!!!!!! Ама много моля!!!!!!!!
  • Автор

Май няма да стане работата,ще трябва да се ходи на майстор.Благодаря на всички  които се опитаха да помогнат.

@ marto222002 - 

Ако си си взел компютъра от майстора пиши какво е, че и аз имам проблем с моя също 64 бит вин забива интересно след инсталация на драйер което ми се вижда много странно понеже и вградената и допълнителната карта им слагам последни излезнали драйвери ?!?.

Ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели от какво може да е че 2-ри ден се опитвам на инсталирам на нова машина и не ще( при все в биоса нищо не съм пипал -захранването си е 750W дъно P8z77-vlk  , cpu i7-3770. Чудя се понеже има два слота за видео карта дали има значение на кой слот я слагам?

• Автор

@ marto222002 - 

Ако си си взел компютъра от майстора пиши какво е, че и аз имам проблем с моя също 64 бит вин забива интересно след инсталация на драйер което ми се вижда много странно понеже и вградената и допълнителната карта им слагам последни излезнали драйвери ?!?.

Ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели от какво може да е че 2-ри ден се опитвам на инсталирам на нова машина и не ще( при все в биоса нищо не съм пипал -захранването си е 750W дъно P8z77-vlk  , cpu i7-3770. Чудя се понеже има два слота за видео карта дали има значение на кой слот я слагам?

Нямам време да отида до майстора,но намерих време да сменя видео картата обаче се оказа че не е и от нея другаде е проблема.С новата карта 32 си тръгва а когато пробвам да инсталирам 64,екрана където се появява логото на Уиндолс зарежда малко и ми дава пак син екран.Новата карта е Радеон X 1300.По късно ще кача и снимка на синия екран от нея.

Нямам време да отида до майстора,но намерих време да сменя видео картата обаче се оказа че не е и от нея другаде е проблема.С новата карта 32 си тръгва а когато пробвам да инсталирам 64,екрана където се появява логото на Уиндолс зарежда малко и ми дава пак син екран.Новата карта е Радеон X 1300.По късно ще кача и снимка на синия екран от нея.

Сам си я сглобявах конфигурацията и по метода на изключване остана само ... дъно - пробвах с 2 win 7-ци 64 битови не става( но поне се инсталират, пробвах и с една 32бит 7-ца крашва по никое време( по време на инсталация), ( със 64бит 7-ца поне успявам да инсталирам, но не приема вградените драйвери за видеото на дъното - след инсталация почва постоянно да се рестартира. С допълнителната видео карта пък въобще не иска да зареди камо ли  драйвери за нея да и сложа. Сега през safe mode съм пуснал мем тест  да видя паметта как е, че то друга не остана за тестване ( пробвах с друг hdd, мишка и клавиатура смених, друг win също сложих- мем теста е на 65% няма грешки до сега :(  .Тъпо дееа - ново дъно и не работи .А да и температурата на процесора не минава 35 градуса..

Редактирано от Enei (преглед на промените)

Оправих се аз - дойде един приятел и след час борба със ъпдейтването на биос-а ( понеже бе някаквъв Rom или CAD формат което дъното не разпознаваше  всичко тръгна нормално при мен - ето и доказатество :P

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

• 4 седмици по-късно...

помощ хора. http://dox.bg/files/dw?a=5a780e2e80 тук се крие проблемът ми. Надявам се да е софтуерен проблема, но.... Само да кажа не съм напреднал юзър, но имам желанието, нервите и времето да се занимавам с този проблем. Накратко да ви кажа, че преинсталирах Windows-a, обнових почти всички драйвъри, опитах, не знам до колко успешно, да флашна биоса.... и т. н.

Предварително Благодаря за конструктивните мнения!!!

помощ хора. http://dox.bg/files/dw?a=5a780e2e80 тук се крие проблемът ми. Надявам се да е софтуерен проблема, но.... Само да кажа не съм напреднал юзър, но имам желанието, нервите и времето да се занимавам с този проблем. Накратко да ви кажа, че преинсталирах Windows-a, обнових почти всички драйвъри, опитах, не знам до колко успешно, да флашна биоса.... и т. н.

Предварително Благодаря за конструктивните мнения!!!

Тук не стана ясно. Заради синият екран ли си преинсталирал, и обновил биоса?

Или след това се получи син екран.

Заради синия екран. Но да си кажа появиха се и нови проблеми с windows-a. В момента не работи както трябва firewal-a, както и други елементи (при това важни, поне за мен), тъй че мисля ако ме насочите към читав windows 7 Home Premium, както и особености, за преинсталирането на Windows 7 на лаптоп, ако има значение Асус к53е, ми е машината. Извинявам се ако не покривам минимума знания необходими за получаването на коректен отговор.

PS варианта Вирус, доколко е наличен? В момента съм с безплатния Аваст, но пробвах за месец Касперски, но в момента нямам възможност да отделя сумата за лицензирана версия. Та вируси намериха и двете, но не мисля че бяха нещо особено, още повече не усетих промяна (в ОС) при изтриването им.

Заради синия екран. Но да си кажа появиха се и нови проблеми с windows-a. В момента не работи както трябва firewal-a, както и други елементи (при това важни, поне за мен), тъй че мисля ако ме насочите към читав windows 7 Home Premium, както и особености, за преинсталирането на Windows 7 на лаптоп, ако има значение Асус к53е, ми е машината. Извинявам се ако не покривам минимума знания необходими за получаването на коректен отговор.

PS варианта Вирус, доколко е наличен? В момента съм с безплатния Аваст, но пробвах за месец Касперски, но в момента нямам възможност да отделя сумата за лицензирана версия. Та вируси намериха и двете, но не мисля че бяха нещо особено, още повече не усетих промяна (в ОС) при изтриването им.

Аз поразгледах дъм фаила. Изводите които могат да се направят, са следните.

Първо. Повреден драйвер, Или не работи правилно.

Второ. Повредена рам памет.

И трето вирус.

Първото отпада. Щом си преинсталирал, и наново си слагал драйвери, и пак си със син екран.

За вируси ще мислим по късно.

Сега да приемем че може и да е повредена рам памет.

За нея аз не знам подробности.Има много начини да разбереш дали имаш повредена памет. Например със ваденето на всяка една плочка, и тестване на машината.

Друг начин е със софтуер да тестваш.Не знам кое ще ти е по лесно.

Тук ще ти дам да разгледаш тема за тестване със софтуер. И ако имаш въпроси питай.

http://www.geekstogo.com/forum/topic/265478-blue-screen-stop-0x0000000a-on-windows-7/page__view__findpost__p__1738491

Както може да се очаква нямам празен диск вкъщи. Не ми се занимава да пробвам дали ще стане с boot флашка.... Следователно утре ще взема някой и друг диск да ми се намират и ще пробвам какво ще стане. Да ти кажа ba4o_kiro64 хардуерния проблем хич не ми се щеше да е отговорът, но не мога да кажа че не съм го допускал. Още утре ще направя теста и ще пиша за какво иде реч. А да си кажа още нещо като съм тръгнал. Едно от първите неща, които направих, с цел да подкарам фифа 12, а после и 13, беше да update-на драйвъра на видеото, което доколкото съм запознат е вградено, Intel ® HD 3000, или нещо такова. Обаче не съм сигурен чисто хронологично дали от тогава са тръгнали проблемите на лаптопа. Чудя се дали да не разкарам тоя ъпдейт да видя как ще се държи. Но първо ще тествам утре за хардуерни бели. Много благодаря ba4o_kiro64, голям да пораснеш на банкова сметка и обществено положение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.