Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолна конфигурация до 1700 лв без ДДС

Featured Replies

Вместо да напишеш, че  компютърът  е за 2200лв и да се приключи с това....   реши   да се напънеш да кажеш, че явно ще се спести от ДДС като може би ще се взима от фирма компютъра и  си омаза темата.

И другите си взимаме без ДДС ( аз 2 компютъра), но не се хваля като теб и правя на голям спестовен играч .... та  да си омазвам темите...  Опазил ме Господ от ИГРАЧИ като теб, Амин :X  

Добре, че не е правилно така - съгласен съм. Трябваше да бъде казана сумата с включено ДДС в началото на темата.

Обаче и спама не се толерира по същия начин !

Ако нямате какво да казвате - недейте да пишете бе хора ! Толкова ли е трудно ?

Висок приоритет имат

Процесор (за предпочитане i7 четириядрен)
Хубава (качествена и надеждна) дънна платка с перпективи за бъдещо надграждане

с.1155 е бита риба и тия две изисквания се взаимоизключват. Разбирай че слагайки максимума за процесор няма с какво да надграждаш.

Вариант е с.2011 но там цените са други. Ето ти един вариант. 64 бит. Осмица е 4 лв. по-скъпа.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор
Благодаря отново на всички, взели отношение по темата! За момента достигам до нещо такова...

Дънна платка      Gigabyte X79-UD3 /X79/LGA2011                     373.83
Процесор        Intel Core i7-3820 /3.6G/10M/BOX/LGA2011       522.01
RAM                   Corsair 4x4GB Vengeance DDR3                             180,73
SSD         OCZ 256GB, Vertex 4                                                  417,87
Твърд диск Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM 64MB                       122,08
Видеокарта  Sapphire HD 7850 2GB GDDR5                           359,18
Охладител Coolermaster Hyper 212 EVO                                                53,74
Захранване  Corsair Builder Series CX600 V2                                       130,68
Кутия        Fractal Design Core 3000 ATX BLACK                                123,60

OБЩО                                                                   2285,00

Както обикновено - очертава се преразход... ;)

Моля за коментар по тази проектоконфигурация.

Писал си че искаш добро захранване та тоя модел на Корсара не е такъв. За същите пари се взима Fractal Design. Тамън ще ти е комплект с хубавата кутия.  ;)

А пари лесно може да спестиш като вземеш това дъно и това ssd. 

Че какво му е на Корсара, освен че е с по-ниска ефективност?  Вярно, може да се мине и с по-евтино дъно. нали няма да се овърклоква. От видевокарта също могат да се спестят доста пари, ако се поръча от друго място. Многократно е коментирано тук.

HD7850 - 269 лева

Вярно, че е версия с 1 GB памет,  но пък икономията на средства е много голяма. Всъщност, може да се мине и с по-евтино захранване. Без много да се замислям, лично аз бих взел FORTRON RIDER 550 BRONZE. A Людмил подозирам би препоръчал един Seasonic .  И ще е прав. 

Чел съм че при натоварване ефекта е все едно имаш Банши в кутията. Въпроса е по-скоро че не е като да няма избор от добри захранвания за тия 130 лв.

Освен Fractal Design имаме и Thermaltake а някой ден сигурно ще заредят и Seasonic. Лично за мен тоя Корсар е последния избор. 

Чел съм че при натоварване ефекта е все едно имаш Банши в кутията. Въпроса е по-скоро че не е като да няма избор от добри захранвания за тия 130 лв.

Освен Fractal Design имаме и Thermaltake а някой ден сигурно ще заредят и Seasonic. Лично за мен тоя Корсар е последния избор. 

А Пък лично за мен след като бюджета е 2К логичния избор на захранване отива към Евга.

90% от компонентите в захранващия блок са Sanyo. Останалите 10 - FSP.

http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=120-PG-0650-GR&family=Power%20Supplies&uc=EUR -  ако на автора не се свият 109€ за захранващ блок. А за тези захранвания във друг бългаски форум е писано достатъчно. Няма да казвам директно и публично във темата кой е той.

И FD, и Seasonic, и Корсар и всичките захранвания които се внасят на нашия пазар са пълни боклуци.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

И FD, и Seasonic, и Корсар и всичките захранвания които се внасят на нашия пазар са пълни боклуци.

В това няма нищо вярно. Защо мислиш, че има разлика между Seasonic, който се продава в България и такъв, който се продава в произволна европейска страна или САЩ?

btw, на EVGA Super NOVA малките серии OEM е FSP и то на базата на гадните Aurum-и. Така че за това захранване thanks, but no thanks.Поне са имали акъл да подобрят леко платформата и да сложат по-качествени компоненти, но пак си остава FSP.

п.п.

На някой ако му се чете - EVGA SuperNOVA NEX750G 750 W Review Абсолютно посредствено захранване. За сравнение Seasonic X Series 750 W review.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

В това няма нищо вярно. Защо мислиш, че има разлика между Seasonic, който се продава в България и такъв, който се продава в произволна европейска страна или САЩ?

btw, на EVGA Super NOVA малките серии OEM е FSP и то на базата на гадните Aurum-и. Така че за това захранване thanks, but no thanks.Поне са имали акъл да подобрят леко платформата и да сложат по-качествени компоненти, но пак си остава FSP.

п.п.

На някой ако му се чете - EVGA SuperNOVA NEX750G 750 W Review Абсолютно посредствено захранване. За сравнение Seasonic X Series 750 W review.

Защото не вярвам на ревюта. Вярвам във това че имах захранвания на тяхната марка. И познай какво стана. Разсвириха се цели две от тях.

При мен това е недопустимо. Поради простата причина че позлвам цели 3 източника на звук, за 2 отделни чифта тонколони. Първоначално ползвах колоните си за контролно  прослушване през интегрираната звукова карата, която вече не ползвам от над година. Спрях да я ползвам поради простата причина че прехвалените боклуци на Сийсоник след като се разсвирят пренасят страшно неприятни шумове на вградената звкова карта. От там и на мониторите. И познай какво - недопустимо е входящия сигнал към монитори да се филтрира (става дума за мониторни тонколони за студио). Така се принудих да си закупя за котролно прослушване лампизиран дак на usb, на който да вържа Big Knob-а си и най евтините и непретенциозни монитори. В последствие за fullrange foxstex хорните си които ползвам за слушане на качествени аудио дискове - намиращи се на хард диска ми се наложи да си закупя външна звукова карта която ми глътна 4 цифрена сума. Ако някой се чуди коя е марката - RME! Все на калпави Сийсоници попадам - или аз съм карък, или са най големия боклук, който е произвеждан някога. Откакто имам Евга нямам този проблем. А Автора на темата ако реши да се охарчва здравата може да погледне захранванията на Lepa Tech.

Aко трябва по настоящем да си закупя захранване от БГ бих заложил на Търмалтейк но на Сийсоник и КМ никога вече след като си патих и от двете марки.

За мен  Сийсоник са боклуци и никой не може да промени моето мнение. А относно посредствените захранвания на Евга - се оказва че са едни от най тихите и ефективните. Хич не ми пука че някой си е платил на Тек Паър Ъп да оплюе фортрон като производител. Факт - безпорен че Евгата е супер класно захранване може да намерите от отзивите от потребител в Hardwarebg.com форума, закупил техен пордукт - човека пише категорично че захранването при огромна консумация при работа с SR2 дъно и консумация над 1200 вата не прави никакви проблеми и безкрайно тихо и изключително хладно. Извода сам си го прави колега. Ако не вярваш на това което пиша отзивите се намират там във страници между 514 и 516 във темата за захранванията.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

• Автор

За пореден път благодаря за ценните напътствия. Ето това е полезен форум - без никакво съмнение! ;)

Тъй като дъното, процесора и захранването са трите неща, с които не съм склонен да правя компромиси, смених последното и конфигурацията доби следния вид:

Дънна платка            Gigabyte X79-UD3 /X79/LGA2011                  374
Процесор                Intel Core i7-3820 /3.6G/10M/BOX/LGA2011 522
RAM                           Corsair 4x4GB Vengeance DDR3                   181
SSD                          OCZ 256GB, Vertex 4                                     418
Твърд диск              Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM 64MB      122
Охладител                 Coolermaster Hyper 212 EVO                            54
Захранване               Fractal Design Tesla R2 500W                         166
Кутия                       Fractal Design Core 3000 ATX BLACK             124
ОС                             Windows 7 Home Premium 64  169

OБЩО                                                                                               2130

За момента не включвам видеокарта, защото тя е нещо, което очевидно ще "щръкне от бюджета". Въпросът е с колко и защо? Т.е. доколко има смисъл в моя случай... Какво по принцип е мнението ви за Sapphire HD 7850 2GB GDDR5 и имате ли други идеи освен МSI AMD Radeon HD 7850, която предложи KB2640148?

Редактирано от cooperworks (преглед на промените)

Защото не вярвам на ревюта. Вярвам във това че имах захранвания на тяхната марка. И познай какво стана. Разсвириха се цели две от тях.

При мен това е недопустимо.

Вярвам, че си чел това - Защо захранването ми издава някакъв жужащ , свистящ звук?

За EVGA не сравнявай малките модели с Classified SR-2, които са OEM на Enhance и NEX 1200W и 1500W, които са OEM на Etasis с боклуците на FSP от 650 до 1000W. Просто са съвсем различен клас и това, че са под една и съща марка не означава автоматично, че са еднакво добри.

п.п.

cooperworks с LGA2011 щеш-не щеш ще ти трябва и видеокарта.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Вярвам, че си чел това - Защо захранването ми издава някакъв жужащ , свистящ звук?

За EVGA не сравнявай малките модели с Classified SR-2, които са OEM на Enhance и NEX 1200W и 1500W, които са OEM на Etasis с боклуците на FSP от 650 до 1000W. Просто са съвсем различен клас и това, че са под една и съща марка не означава автоматично, че са еднакво добри.

п.п.

cooperworks с LGA2011 щеш-не щеш ще ти трябва и видеокарта.

Да чел съм го. И Сийсоник поради мен са боклук защото всичките им серии са именно със такъв род кондензатори. Ако трябва ще пренесем тези мнения във друга тема за добри и лоши впечатления от захранвания.

• Автор

Ставам все по-объркан... ;)

Започвам да се чудя дали вместо към SSD OCZ Vertex 4 със 256GB, да не се насоча към INTEL 520 със 180GB. Как мислите, дали намаленият капацитет ще се отрази съществено на функционалните характеристики на системата с оглед на това, за което ще се използва?

И въобще, дали в моя случай няма да мина със 128 GB. Поне на първо време...

За OCZ съм чел само злобни негативи и не бих рискувал особено предвид цената. A-Data ми се вижда най-удачния вариант като цена и скорост.

Иначе за Интел казват че са много надеждни...

Аз пък вече взех да се ограничавам в инсталирането на това онова, защото:

Публикувано изображение

Наистина, това пространство ми е малко за това, което искам да имам на харда. 

На системния дял страшно много отхвърлят темп директориите на големите и тежки програми.Или ако на софтуера за аудио-фото-видео обработка му се оставят настройките по default къде да си запаметява нещатата.Иначе за нормална употреба и 120гб са напълно достатъчни.Изхожда се от това,че човек освен да инсталира понякога и трие и чисти,защото ако не го прави рано или късно става обичайното обозяване и се налага формат.

За разлика от преди няколко години,вече прозорците могат и години наред да си вървят стабилно и бързо със сравнително малко намеса от страна на потребителя.

По темата - наистина ли мислите че на човека му е необходим 2011. И кога според вас ще му стане бавен един 3770,че му натяквате,това с мъртвата платформа.Сигурен съм че преди да се стигне до нужда от смяна и 2011 ще е мъртва платформа и съответно безидейно за закупуване освен изсипването на камара пари.Процесорите с които ще може да ъпгрейдне един ден и тогава ще са много сериозен лев,и най-вероятно среден клас актуален процесор ще е по-бърз от тях.Така както се получи с Х58.Четириканалната памет е много хубаво нещо на теория....,но за практиката хммм...

По-скоро ако е за работа може да се помисли дори и за АМД базирана конфигурация и ако може да се спести някой лев да се вкара в глезотийки като по-добри/големи ССД,захранване,охладители и т.н.

Графичната карта - бих се поинтересувал софтуера който се ползва дали има вече или ще има евентуално поддръжка за ГПУ-ускорение и да се купи според това подходящата марка и чип.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

По темата - наистина ли мислите че на човека му е необходим 2011.

Вчера точно това си мислех, ама ме домързя да пиша. Тук види ли някой голям бюджет и се мята веднага на LGA2011.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.