Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой телевизор да избера?

Featured Replies

Като се пусне едновременно плазмен,един LCD и LED TV,40 инча ,всеки еднаква картина да предава.На плазмения от близо се вижда в светлите места,структурата на дисплея(черни и бели точки,които се забелязват и дразнят дори от един метър).При другите два фокуса е по голям,а на същото място няма такива точки,но се забелязват едни вертикални,но много финни редове,които от един метър,вече не се забелязват...При продължително сравняване,отпада плазмения в сравнението,а другите два са почти еднакви.

Well thats a load of crap. Но няма да навлизам в подробности защо. Иди до технобакалията и се убеди сам, че грешиш. А другите два СА еднакви, обясниха ти по-горе. Дисплея е LCD, LED е подсветката на LCD, седи отзаде. А в брошурите седи повече за реклама. Очаквам някой да каже, че плазмите прогарят призраци за 4 дни.

Колега , колкото и да не прогарят плазмите вече , все пак не е редно една игра да седи по 8/10 часа на екрана :D

Ми ходете повече на работа. ;) just kiddin'

• Автор

Може на човека това да му е работата ;)

така е ;)

не за филми от флашка не ми трябва единствено ме интересува като свържа лаптопа към него да мога да си играя покер смисъл да ми се вижда добре да не е размазано,и за гледане на телевизия за нищо по особено не ми трябва

препорачаи нещо че се замаях вече

Например този 37"

Дискусията включи и плазмата като вариант, ама тя не е. Не знам бюджета, но аз препортъчвам Philips 32pfl3807. Идеален за всичко.

Течно-кристалният дисплей Liquid Crystal Display,LCD  Изработва се, на базата на слой от течен кристал...

Разликите между LCD и LED са описани в коментара, следващ твоя -  LED е вид LCD, не знам с кое точно не си съгласен.

Колега , колкото и да не прогарят плазмите вече , все пак не е редно една игра да седи по 8/10 часа на екрана :D

Ами не знам доколко вече ги правят устойчиви на прогаряне, но препоръките за първите 200-500 работни часа си остават валидни. За другите не знам, но за вкъщи е немислима покупката на такъв тип телевизор, за нула време ще стане като колаж на лога.

Малко се интересувам от плазми , но доколкото съм прочел вече е почити невъзможно да прогаря освен ако не си мазохист и да гледаш една програма денонощно :) или надпис "нама сигнал" :no-no: дори при това положение без да съм сигурен - телевизора затъмня екрана . Но важи поговорката че за игри не стават , ще се отпечата бара на играта :D тия статичните .

Технологията и е минало времето , но все още има закоравели плазмаджии които друго не признават ;)

ПП. Аз май съм го казвал , във мелницата имаше монитор с кинескоп на който денонощно показваше една графика - тоя монитор след 2/3 години и да го изгасиш - пак се виждаше :)  - няма невъзможни неща :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

.. освен ако не си мазохист и да гледаш една програма денонощно..

Има и друг вариант - заспивам си и телевизора си работи цяла нощ :bedtime2: . Вярно, че има защитни опции (домашният Philips се самоизключва след 4 часа работа, ако изрично не е изключена тая опция), но за мен плазмата не е в никой случай за предпочитане - по навик спим на нощна пампа, макар и съвсем слаба, а плазмата има предимство в картината най-вече в съвсем тъмно помещение.

Предполагам че и плазмата я има тая функция , поне зная на братовчеда панасоника ЛЦД и той има такава - настроил е на 2 часа ако не пипа дистанционното - гасне . Това е по съвременна функция от моя пан 2009 г Публикувано изображениеаз си карам по стария метод слиип 90 мин :)

ПП. Оспамихме на човека темата - админа да я поразчисти че го обърнахме на чат :(

Здравейте!За да не пускам нова тема,пиша тук.Решил съм да си купувам телевизор,но съм много объркан.Един казва търси това,друг онова...Та,бюджета ми е 500лв,ще го гледам от 2,5м(в момента съм с 21" CRT и нямам проблем),ако е възможно да гледам филми с флашка,с Булсатком съм.Ориентирал съм се към:

http://technomarket.bg/products/09126631/blaupunkt-ba-32d191-3d-led

http://technomarket.bg/products/09119721/toshiba-26el933g

http://technomarket.bg/products/09123922/lg-m2631d-pz

Ще се радвам на препоръки:)

Здравейте!За да не пускам нова тема,пиша тук.Решил съм да си купувам телевизор,но съм много объркан.Един казва търси това,друг онова...Та,бюджета ми е 500лв,ще го гледам от 2,5м(в момента съм с 21" CRT и нямам проблем),ако е възможно да гледам филми с флашка,с Булсатком съм.Ориентирал съм се към:

http://technomarket.bg/products/09126631/blaupunkt-ba-32d191-3d-led

http://technomarket.bg/products/09119721/toshiba-26el933g

http://technomarket.bg/products/09123922/lg-m2631d-pz

Ще се радвам на препоръки :)

Първият модел на Блаупункт - поне е 32 инчов. А и цената му е отлична.

Ръководство: http://technomarket.bg/files/ARTIKLI/09126631/attachments_1/BLAUPUNKT%20BA-32D191%203D%20LED%20%D0%A0%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE.pdf

За тези пари има много предимства

За недостатък, няма да пиша, но все ми се струва, че е поработвал по щандовете на Техномаркет. Но това не е недостатък.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Решил съм да си купувам телевизор,но съм много объркан...Та,бюджета ми е 500лв,...Ще се радвам на препоръки :)

Порових се,в Техномаркет,за да избера предложение,в рамките на твоя бюджет,но това,което се предлага,са стари модели,със слаби характеристики.Нужни са ти поне 100лв. отгоре,за да можеш,да купиш,малко по съвременен модел. От трите,към които си се ориентирал,Блаупункт е с най-добри данни.

Обикновено, тука се се спори за марки които са по известни, но за този Тв не бях чувал/виждал !

Щях да попитам къде се произвеждат, но като се поразрових ми стана ясно,че дори и на тема попаднах !

Редактирано от L&B (преглед на промените)

Vestel.

Обикновено, тука се се спори за марки които са по известни, но за този Тв не бях чувал/виждал !

Щях да попитам къде се произвеждат, но като се поразрових ми стана ясно,че дори и на тема попаднах !

Малко яснота от другия форум :)

BLAUPUNKT преди няколко години официално ги купи турска фирма. Няма нищо общо със стара велика Германия приятели.

Blaupunkt: LED

http://en.wikipedia.org/wiki/Blaupunkt

Вносител за България - Техномаркет
http://www.blaupunkt.de/index.php?id...=1&land=97&L=1

Онлайн запитвания
http://rma.blaupunkt-europe.com/formular_de.php

В Германският форум даже няма тема за тази марка
LCD-TV / Fernseher: Vergleich & Beratung

Имат бг меню и четат субтитри, в магазинините им правят update.

От менюто на плеара се избира опцията Кирилик(уиндоус) и субтитрите се оправят.

Софтуерен ъпдейт
http://rma.blaupunkt-europe.com/download.php

Сервизен сайт
https://blaupunkt.rma-service.com/bl...t/default.aspx

----------

BLAUPUNKT BA-32D191 499 лв в Техномаркет

Някой има ли повече инфо за това чудо? Появиха се три модела с тази марка.

Вестел ли са намесени пак? Матрици, екстри?

Blaupunkt: LED

В Германският форум даже няма тема за тази марка
LCD-TV / Fernseher: Vergleich & Beratung

откъс от един спор

Въобще не смятам да се доказвам и изтъквам пред когото и да било.

3.В един от постовете си ясно съм написал: "Колкото до китайското и
турското производство - има изключително качествени продукти, средна
ръка и "ишлеме".

Не съм привърженик на отричането на продукта само заради мястото на
производство. А и качеството няма нищо общо с броя заводи на дадена
територия!"

Според мен този телевизор е от типа, който се поръчва със съответния
бранд за цялостно проектиране и изрботване в даден завод/заводи в Китай.
Blaupunkt в случая е само етикет, а фирмата UMC в Словакия и Германия е
само дистрибутор за EU с права за използване на марката. Ето това за
мен е "чисто китайче".

Да обобщя с две думи - за всеки ценови клас има купувачи. Аз избягвам да
купувам каквито и да е стоки на минималните цени. Убедих се, че и
високите цени не са гаранция за качество. Умението да купуваш е да
постигнеш оптималното съотношение цена/качество. А това се постига много
трудно и за всеки е индивидуално.

Затова за по-скъпите неща чета, питам собственици на съответната стока и
си правя изводите за нейните качества. Отчитайки, че всеки си има свои
разбирания, подготовка, критерии и т.н. След това се допитвам до компетентните
консултанти в магазините (за щастие познавам управителите на някои при
нас) и се интересувам в сервизите каква е ситуацията с резервните
модули, firmware, гаранция и т.н. Чак след това купувам.

Надявам се да съм бил разбран правилно!

Със две приказки - колкото Хитачи го рекламираха като Японски :)

Не бих заложил на това NEO брандирано като BLAUPUNKT :( и цената го казва :D

Благодаря Ви!Щом Блаупункта отпада,какво друго бихте ми препоръчали за 500лв?

Аз пък се извинявам, но искам да Ви попитам! За 500 български лева какво можете да си купите като телевизор, от по съвременните, та да искате и екстри на него? 500 лева са 7 кубика дърва на село за печката, които ги изразходваш за една зима.Тях ги няма напролет, а "телевизорът" ще си остане.Трябва и малко разбиране. Ето и човекът как правилно е написал:"Затова за по-скъпите неща чета, питам собственици на съответната стока и
разбирания, подготовка, критерии и т.н. След това се допитвам до компетентните..."
С трици, маймуни не се ловят
В този случай елиминирайте моите постове и се извинявам на колегите, че неадекватно и неправилно съм Ви отговорил. 
За мен, моето мнение е миродавно и спирам да коментирам каквато и да било техника и постове на питащите!
Вашето питане беше относно трите модела и аз се постарах да бъда изчерпателен!

Не се ядосвай за глупости, като не искат да слушат - после да не се ядосват...!

Аз пък се извинявам, но искам да Ви попитам! За 500 български лева какво можете да си купите като телевизор, от по съвременните, та да искате и екстри на него? 500 лева са 7 кубика дърва на село за печката, които ги изразходваш за една зима.Тях ги няма напролет, а "телевизорът" ще си остане.Трябва и малко разбиране. Ето и човекът как правилно е написал:"Затова за по-скъпите неща чета, питам собственици на съответната стока и
разбирания, подготовка, критерии и т.н. След това се допитвам до компетентните..."
С трици, маймуни не се ловят
В този случай елиминирайте моите постове и се извинявам на колегите, че неадекватно и неправилно съм Ви отговорил. 
За мен, моето мнение е миродавно и спирам да коментирам каквато и да било техника и постове на питащите!
Вашето питане беше относно трите модела и аз се постарах да бъда изчерпателен!

Автора на темата,за 500 лв,можете да си купите телефон,който е 10 пъти по-малък от телевизора.Така че,в този ценови клас,каквото и да вземете,ще е все тая.Това са все бюджетните модели,в които няма вложени върхови матрици и екстри.Която и марка да вземете,едва ли ще попаднете на оригиналната матрица ,ползвана от тази марка.Затваряйте очите,посегнете се и каквото хванете.

Добро утро, за телевизор до 500 лв. и малко отгоре бих препоръчал следните модели:

LG 32CS460

SAMSUNG LE-32E420

TOSHIBA 32AV933G

Аз ползвам 32" телевизор на LG и като качество и екстри съм доволен от него. Сега ако даржиш и да гледаш филми през USB Медия Плеар на телевизора бих ти препоръчал да се орентираш към LG или Samsung. Разлика междо двата няма тъй като са телевизори от ниския клас.

Успех с избора.

• 3 седмици по-късно...

Добро утро, за телевизор до 500 лв. и малко отгоре бих препоръчал следните модели:

LG 32CS460

SAMSUNG LE-32E420

TOSHIBA 32AV933G

Аз ползвам 32" телевизор на LG и като качество и екстри съм доволен от него. Сега ако даржиш и да гледаш филми през USB Медия Плеар на телевизора бих ти препоръчал да се орентираш към LG или Samsung. Разлика междо двата няма тъй като са телевизори от ниския клас.

Успех с избора.

http://technomarket.bg/products/09124952/lg-m2752d-pz

А за този телевизор/монитор какво Ви е мнението?Бях чел някъде,че не се предпочитат:(

Няма смисъл да слизате към по-малко инчове.Тук важи правилото,че се взема колкото се може по-голям диагонал.

http://technomarket.bg/products/09124952/lg-m2752d-pz

А за този телевизор/монитор какво Ви е мнението?Бях чел някъде,че не се предпочитат :(

За 500лв. по добре си вземи някои 32" ТВ въпрек и че, не е Full HD. При тези 27" инча няма да разбереш въбще дали картината ти Full HD или HD Ready. А и тези който ти предлагам, като например LG32CS460 имат USB Media Player за разлика от LG M2752D-PZ. На една и съща цена а, поучаваш 32" и USB Media Player - няма логика да се взима по малък ТВ.

Редактирано от KorteZ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.