Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Като ти гледам ника, гледай да не се разочароваш от избора си. 

• Отговори 65
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не аз не казвам , че НЕ е по-добра , просто виждам ,че автора е фен на НВИДИЯ и 660 да вземе няма да сгреши :) иначе да 7870 ХТ си е добра

GB B75M-D3V /B75/LGA1155 - 102.07 лв.I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 - 309.59 лв.4G DDR3 1600G A-DATA XPG - 43.86 лв.1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 115.35 лв.PSU CM GX LITE 500W - 80.98 лв.CM ELITE 431 SIDE WINDOW - 81.66 лв.Това от никем излиза 726лв. с ддс , а видео картата от тукhttp://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=3|11|403|18350|0|0Общо излиза 1225лв. Както виждаш съм орязал едната плочка рам, захранването също е сменено с по-евтино(но напълно достатъчно за конфигурацията) , за сметка на по-добрата карта(7870ХТ след клок стига като производителност 7950, ама не забравяй че и тя се овърклоква и то доста добре и пак ще е доста преди 7870ХТ , паметта е 3ГБ което пак е плюс-точно за БФ3 на места използваната памет е повече от 2ГБ)Пиша от телефона и се извинявам на модераторите за така предложения линк-ще бъде поправен по-късно!

• Автор

GB B75M-D3V /B75/LGA1155 - 102.07 лв.

I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 - 309.59 лв.

4G DDR3 1600G A-DATA XPG - 43.86 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 115.35 лв.

PSU CM GX LITE 500W - 80.98 лв.

CM ELITE 431 SIDE WINDOW - 81.66 лв.

Това от никем излиза 726лв. с ддс , а видео картата от тук

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=3|11|403|18350|0|0

Общо излиза 1225лв.

Както виждаш съм орязал едната плочка рам, захранването също е сменено с по-евтино(но напълно достатъчно за конфигурацията) , за сметка на по-добрата карта(7870ХТ след клок стига като производителност 7950, ама не забравяй че и тя се овърклоква и то доста добре и пак ще е доста преди 7870ХТ , паметта е 3ГБ което пак е плюс-точно за БФ3 на места използваната памет е повече от 2ГБ)

Пиша от телефона и се извинявам на модераторите за така предложения линк-ще бъде поправен по-късно!

Не мислиш ли че hd7950 ще е овъркил с моя монитор и не ми се вярва да мине 2гб на резолюция 1440х900

Какво те бърка като цената е идентична , в монитор също може да инвестираш след време сега за 250лв. могат да се намерят прилични модели с ипс и мва панели!То по въпроса и една 7770 за 200лв. ще ти свърши работа за тази резолюция , ама в частност на последните 2 предложения на една и съща цена е ясно кое е по-добре!

Какво те бърка като цената е идентична , в монитор също може да инвестираш след време сега за 250лв. могат да се намерят прилични модели с ипс и мва панели! То по въпроса и една 7770 за 200лв. ще ти свърши работа за тази резолюция , ама в частност на последните 2 предложения на една и съща цена е ясно кое е по-добре!

За Crysis 3 едва ли. Тя и за Метро 2033 не става  :)

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

То голяма разлика между hd7950 и hd 7870 xt няма http://tpucdn.com/reviews/Club_3D/HD_7870_jokerCard_Tahiti_LE/images/perf_oc.gif

Ама много сте ми интересни с манипулативните ви сравнения от тази снимка какво може да разбере дадения потребител!

Защо не си направи труда да представиш цялото ревю и да е нагледно на всички има ли или няма разлика!

Аз виждам 10 кадъра преднина на въпросната 7870ХТ с клокнато ядро на 1210Мхз сравнена с стокова 7950 на 810Мхз!

Айде да обясниш на всички 7950 клокната и тя на 1210 ядро какво става тогава!

Ама всичко това просто не всички могат да го разберат зареди твоето "ревю от една снимчица при такива обстоятелства ,че едната карта е на  сток честоти а другата яко клокната"

Конфигурацията на @Стъпил на дъното ми харесва, защото най-добре отговаря на изискванията за дадената резолюция, като в същото време разполага с отличен процесор. Е, едно Z75 или Z77  дъно е за предпочитане заради овърклока на заключени процесори, но цената скача. 

Ето го цялото ревю http://www.techpowerup.com/mobile/reviews/Club_3D/HD_7870_jokerCard_Tahiti_LE/1.html

Неклокната hd 7870 xt е с 0,1fps по-бавна от hd7950 в BF3

Не ми го давай на мен аз съм гледал доста пъти вече!

Обясни на колегата пуснал темата каква е разликата при еднакви честоти на ядрото на двете карти!

• Автор

Не ми го давай на мен аз съм гледал доста пъти вече! Обясни на колегата пуснал темата каква е разликата при еднакви честоти на ядрото на двете карти!

Аз пуснах темата :D

Аз пуснах темата :D

Ами така става като се изнервих!

Така последно, две карти се тестват на равни честоти на ядрото и паметта и тогава може да дадеш заключения!

Както ти предложи една снимка а не цялото ревю , е несериозно да сравняваш карти като обстоятелствата са в ущърб на едната!

Все едно аз да ти дам снимка на 7950 на 1210Мхз ядро сравнена със стокова 7870ХТ и да летя из облаците и да обеснявам колко е голяма разликата!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Кое дъно с B75 чипсет да взема?

Ето това : ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155

Въпреки че нищо, не разбрах от тази ваша тема ! :)

Поздрави !

ПС: бих се насочил към дъно със Z77, нещо такова : ASROCK Z77M /Z77/1155

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

Кое дъно с B75 чипсет да взема?

Е нали вече си избра дъно? Гледаш в описанието, дали дъното разполага с това, което ти трябва и избираш. Например аз се отказах от тоя чипсет по ред причини - липса на RAID, липса на някои функции, поддържани от H77 и Z77, малък формат, липса на подходящи разширителни слотове и разни други дребни и не толкова дребни нещица, като например добра вградена звукова карта, която в един момент наклони везните към H77  вместо към Z77 и B75. 

Ако питаш мен, не бих взел B75 дъно, но пък ти си знаеш какво ще правиш с тоя компютър и никой не може да ти дава наклон на...

Ако се мисли за по-добър процесор за в бъдеще или Haswell, за какво да се набутва тогава.Да се събират пари за всичко и тогава да се взима.

Ако се мисли за по-добър процесор за в бъдеще или Haswell, за какво да се набутва тогава.Да се събират пари за всичко и тогава да се взима.

Редакция: Извинявай, обърках темата. 

Все пак на въпроса...да се набутва с какво? С това, което му е необходимо ли? Ами като не му е необходим RAID  и Intel smart п**ка му ма*на, да взема това, което трябва :)

Как с какво, купуването на хардеур през 3 месеца си е чиста набутвация.

Как с какво, купуването на хардеур през 3 месеца си е чиста набутвация.

Нещо бъркаш темата, че и мен подведе по едно време :)

http://www.kaldata.com/forums/topic/207638-съвет-за-конфигурация/?p=2478940

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.