Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, ще си взимам нова конфигурация, която ще се ползва най-вече за игри. Монитрът ми е 19" 1440х900. Ще играя предимно шутъри на макс настройки. Онлайн ще играя за сега само BF3. Предпочитам да е нещо с intel но може и с amd. Бюджетът е ~1200лв. Конфигурацията ще се поръчва след около седмица- две. Спрял съм се на това :

BB код:

I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA1155

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

ASUS GTX660-DC2-2GD5

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE

CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU

ASUS P8B75-M LE /B75 /LGA1155

Обща стойност - 1 222.52 лв. с ДДС

• Отговори 65
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, ще си взимам нова конфигурация, която ще се ползва най-вече за игри. Монитрът ми е 19" 1440х900. Ще играя предимно шутъри на макс настройки. Онлайн ще играя за сега само BF3. Предпочитам да е нещо с intel но може и с amd. Бюджетът е ~1200лв. Конфигурацията ще се поръчва след около седмица- две. Спрял съм се на това :

BB код:

ASUS GTX660-DC2-2GD5

Аз лично бих си взел Hard-a 500gb,някаква по семпла кутия.И бих си взел процесор i7 http://www.altech.bg/bg/product/19435 ще имаш по-голям ефект върху игрите. Естествено надвишава малко парите,но си струва :)

Редактирано от overwhelmii (преглед на промените)

От какъв зор му е тоя процесор при този ограничен бюджет и как реши, че ще е по-добър в игрите, особено с тази карта? От какъв зор трябва да намали двойно размера на диска и да вземе смотана кутия, само за да има процесор, от който няма да види файда? Пък и дори да спести от диск и кутия, няма да избие 250 лв. разлика за I7.

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Аз лично бих си взел Hard-a 500gb,някаква по семпла кутия.И бих си взел процесор i7 http://www.altech.bg/bg/product/19435 ще имаш по-голям ефект върху игрите. Естествено надвишава малко парите,но си струва :)

Няма смисъл от по-малък хард.Разликата е 15 лв,а получава двойно повече капацитет.Едва ли ще има повече ефект от i7 спрямо i5. Така че,и това което авторът е избрал,ще върши чудесна работа.

Авторът на темата,конфигурацията е муцка.Аз обаче бих заложил на друга видеокарта,например...

SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION OC 2GB GDDR5 BULK

Авторът на темата да каже и какъв толеранс в сумата може да си позволи,защото ще трябват средства и за транспортните разходи.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

1-во Защо да взима на половина по-малък хард , като разликата между 500 гб и 1 тб е някакви си 10 лв?

2-ро Какво й е на кутията ? Аз съм с такава ?

3-то За какво му е и7 при бюджет 1200 лв. и изобщо за какво му е и7 за игри ?

• Автор

Няма смисъл от по-малък хард.Разликата е 15 лв,а получава двойно повече капацитет.Едва ли ще има повече ефект от i7 спрямо i5. Така че,и това което авторът е избрал,ще върши чудесна работа.

Авторът на темата,конфигурацията е муцка.Аз обаче бих заложил на друга видеокарта,например...

SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION OC 2GB GDDR5 BULK

Авторът на темата да каже и какъв толеранс в сумата може да си позволи,защото ще трябват средства и за транспортните разходи.

До колкото знам hd 7870 е малко по-бърза, но пък gtx 660 има phys-x, а и съм фен на nVidia :D

Относно доставката, тя е отделно от посочения бюджет

Редактирано от Crysis (преглед на промените)

По повод спора...тоя процесор е с ниска честота. По-добра идея, ако се търси нещо по-бързо ( а то ще трябва скоро), е за тоя бюджет да се избере по-старши модел на i5 и дъно с възможност поне за овърклок на процесори със заключени множители. Иначе, ако не се съобразяваме с парите да, един i7  е за предпочитане, но разбира се с по-бърза видеокарта ;)

До колкото знам hd 7870 е малко по-бърза, но пък gtx 660 има phys-x, а и съм фен на nVidia :D

Ти си бъди фен, но HD7870 XT , е равна дори в някой игри бие GTX660Тi и е с цели 150лв по-евтина.

От какъв зор му е тоя процесор при този ограничен бюджет и как реши, че ще е по-добър в игрите, особено с тази карта? От какъв зор трябва да намали двойно размера на диска и да вземе смотана кутия, само за да има процесор, от който няма да види файда? Пък и дори да спести от диск и кутия, няма да избие 250 лв. разлика за I7.

Разликата им е само 200Mhz и 1MB кеш.Което не е много обаче си има значение :)

• Автор

Ти си бъди фен, но HD7870 XT , е равна дори в някой игри бие GTX660Тi и е с цели 150лв по-евтина.

В такъв случай, ще взимам hd 7870 xt, а да попитам лакво значи BULK?

1-во Защо да взима на половина по-малък хард , като разликата между 500 гб и 1 тб е някакви си 10 лв? 2-ро Какво й е на кутията ? Аз съм с такава ?

3-то За какво му е и7 при бюджет 1200 лв. и изобщо за какво му е и7 за игри ?  

Core i5 - 700 серията, за разлика от i7-800, не поддържа технологията Hyper Threading, което означава, че броят на логическите й ядра съвпада с този на физическите. Също така при тази серия Uncore честотата е същата като при Bloomfield (като  изключим Extreme моделите където е най-висока), докато при i7-800 серията тя е увеличена до 2.4GHz. Това неминуемо рефлектира върху всички процесорни блокове, свързани с нея (с изключение на самите ядра и прилежащата им кеш памет L1 и L2)  - DMI/QPI контролера, L3 кеш паметта, контролера на паметта и PCI Express 2.0 контролера.  "Uncore" честотата няма ключово влияние върху производителността на процесора, но оказва значително влияние върху консумацията на енергия, тъй като е свързана с множество транзистори.  По-високата честота изисква по-бързи и  с по-висока консумация транзистори.

В такъв случай, ще взимам hd 7870 xt, а да попитам лакво значи BULK?

Значи,че идва в найлонова торбичка.С всички аксесоари приложени.

А иначе си идва в картонена кутия с разни бляскави надписи и картинки по нея.Малко по-скъпо е така.

Като поръчвате конфигурацията,в магазина ще ви я сглобят и тестват безплатно.Просто ще трябва да се разберете с тях.

Това бих взел за този бюджет- на първо време със 4-гигабайта, за сега са достатъчни на този етап.!

ASROCK ZH77 PRO3 /H77/1155
I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155
4GB DDR3 1600 A-DATA PRO
SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOST BULK
CM ELITE 335U BLACK NO/PSU

Обща стойност - 1 226.31 лв. с ДДС

Поздрави !

BB код:

ASUS GTX660-DC2-2GD5

Ако с тази конфигурация сменяш стария компютър е добре да кажеш дали не може да ползваме някоя част от него!

Иначе има хубави конфигурации и ти си се ориентирал горе долу добре с изключение на видео картата , но според мен такава конфигурация си плаче за един хубав фул хд монитор(пари може да се измъкнат от стария хардуеар или поне да ползваме стар хард)

Core i5 - 700 серията, за разлика от i7-800, не поддържа технологията Hyper Threading, което означава, че броят на логическите й ядра съвпада с този на физическите. Също така при тази серия Uncore честотата е същата като при Bloomfield (като  изключим Extreme моделите където е най-висока), докато при i7-800 серията тя е увеличена до 2.4GHz. Това неминуемо рефлектира върху всички процесорни блокове, свързани с нея (с изключение на самите ядра и прилежащата им кеш памет L1 и L2)  - DMI/QPI контролера, L3 кеш паметта, контролера на паметта и PCI Express 2.0 контролера.  "Uncore" честотата няма ключово влияние върху производителността на процесора, но оказва значително влияние върху консумацията на енергия, тъй като е свързана с множество транзистори.  По-високата честота изисква по-бързи и  с по-висока консумация транзистори.

1-во и7 е много малко по-добър от и5 в игрите , а разликата е 200 лв. 2-ро Как ще направиш геймърска конфигурация с и7 при бюджет 1200 лв. като само процесора и дъното ти са +/- 700 лв. най-евтиния вариант ???? от тези 1200 остават 500 лв. за Хард , Рам , Видео , кутия , захранване. Каква видео карта ще сложиш ??? GTX 210 от 50 лв. ли ???? ми да може , то друго няма да може да вместиш , ама лошото е че конфигурацията ще е за игри , а видео картите под 200 лв. не се справят с игрите.

Ако с тази конфигурация сменяш стария компютър е добре да кажеш дали не може да ползваме някоя част от него!

Иначе има хубави конфигурации и ти си се ориентирал горе долу добре с изключение на видео картата , но според мен такава конфигурация си плаче за един хубав фул хд монитор(пари може да се измъкнат от стария хардуеар или поне да ползваме стар хард)

е какво искаш да кажеш , с това че не се е ориентирал за видеото ??? Нима смяташ ,че гтх 660 е зле ? и то особенно Асус версията ?

И аз съм я чел тая статия.

и то особенно Асус версията ?

И какво от това, че е асус освен, че даваш повече пари заради марката, аз при последнoто поколение видео карти лош охладител не съм видял.Ти би ли си купил GTX660 на тази цена, само защото е асус?

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

И какво от това, че е асус освен, че даваш повече пари заради марката, аз при последнoто поколение видео карти лош охладител не съм видял.Ти би ли си купил GTX660 на тази цена, само защото е асус?

EVGA мисля е още по-скъпа.Аз ги давам.Пък и не я виждам нещо в ценовата листа.Явно се е изчерпала.Палитки има навсякъде.Заринато е.

1-во и7 е много малко по-добър от и5 в игрите , а разликата е 200 лв. 2-ро Как ще направиш геймърска конфигурация с и7 при бюджет 1200 лв. като само процесора и дъното ти са +/- 700 лв. най-евтиния вариант ???? от тези 1200 остават 500 лв. за Хард , Рам , Видео , кутия , захранване. Каква видео карта ще сложиш ??? GTX 210 от 50 лв. ли ???? ми да може , то друго няма да може да вместиш , ама лошото е че конфигурацията ще е за игри , а видео картите под 200 лв. не се справят с игрите.

е какво искаш да кажеш , с това че не се е ориентирал за видеото ??? Нима смяташ ,че гтх 660 е зле ? и то особенно Асус версията ?

Сравнена с 7870ХТ от всякъде е Зле!

асус имат едно от най-добрите охлаждания ;) сравни им охлажданията примерно с Палит ;)

Сравнена с 7870ХТ от всякъде е Зле!

не мисля :) дай факт в който показва,че 7870XT е много по-добрата :) това е някаква овърклокната версия на 7870 и затова е с няколко процента по-добра от 660 , но автора е фен на НВИДИА така,че не виждам нищо лошо в 660 :)

асус имат едно от най-добрите охлаждания ;) сравни им охлажданията примерно с Палит ;)

не мисля :) дай факт в който показва,че 7870XT е много по-добрата :) това е някаква овърклокната версия на 7870 и затова е с няколко процента по-добра от 660 , но автора е фен на НВИДИА така,че не виждам нищо лошо в 660 :)

Ехе 7870 XT e с тайти ядро и е равна с GTX660Тi, не е само овърклокната версия, почети малко и след това пляскай глупости.

Ревю -автора беше споменал BF 3.Картата е същата, но от друг производител е наречена Black, XT е при Sapphire.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.