Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за надстройка на пералня Whirlpool Duet Sport

Featured Replies

Има ли някаква опасност  (за нормалната работа) или въобще по принцип,  ако сложа отгоре (stack) сушилня. По принцип пералнята е предвидена да бъде надстройванa със сушилня от същата марка. Само че мойта сушилня е General Electric

Различната марка на сушилнята не е проблем. ще ги приспособя някак си. Питам защото от няколко места чух мнения че надстройването със сушилня отгоре, скъсявало значително живота на пералнята.

Та да слагам ли смело отгоре или ...?

За точния модел не съм сигурен, понеже в момента не съм във нас.

http://housewares.about.com/od/laundryappliances/gr/whduetsporwashr.htm

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Не виждам, как може една тежест отгоре да "скъси" живота на пералня  :ohmy:  Иначе може, просто трябва да е равна основата и добре балансирана пералнята, т.е. трябва като се натискат диагоналните ъгли на капака на пералнята, наляво-надясно, да няма никакво биене. Пералнята трябва да лежи равномерно и еднакво на 4-те си пети. Даже сушилнята върху нея ще я укрепи и няма да има по-големи вибрации, когато се постави по-малко пране.  Все пак е хубаво, когато се перат чаршафи или по-малко пране да сте в близост до пералнята (първите 1-2 пъти) при центрофугиране, защото, те дават голямо биене на барабана и опасност от инциденти, ако няма проблеми, уреда може да се оставя и без наблюдение.

• Автор

1. Не виждам, как може една тежест отгоре да "скъси" живота на пералня    2. трябва да е равна основата и добре балансирана пералнята, и няма да има по-големи вибрации, когато се постави по-малко пране.

3. Даже сушилнята върху нея ще я укрепи   4. Все пак е хубаво, да сте в близост до пералнята (първите 1-2 пъти) при центрофугиране, 

1. Ами не разбирам от перални бе човек, затова и питам. Беше ми казано че, надстройването със сушилня щяло да подтиска вибрациите при центрофужиране на пералнята. Обикновено тия вибрации са в горната част на пералнята. Не можах точно да разбера обясненията защото както казах не съм много навътре със битовата техника.

2. Аз пералнята я балансирам прецизно с помощта на нивелир (като на строителите) чрез завъртане на крачетата на пералнята дoкато се получи стабилно (според нивелира) положение. 3абелязал съм че големите вибрации ги има когато е препълнена.

3. А ако работят едновременно пералнята и сушилнята, вибрациите на пералнята няма ли да пречат нещо на работата на сушилнята ?

4. Там ще бъда, ще я наглеждам.

Сега погледнах точният модел  е Whirlpool Duet Sport WFW8500SR01

Та последно да надстройвам смело, така ли да го разбирам. 

Действай смело....след хубаво закрепване! А пералнята и сушилнята в едновременна работа, няма да е хубаво за инсталацията: Пералня 1.5kW  и сушилня 3-3.5 kW.

Трябва да имаш минимум 2.5 mm² здрава и добра инсталация до тях и да няма нищо друго вързано към този кръг.

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• Автор

Действай смело....след хубаво закрепване!

А пералнята и сушилнята в едновременна работа, няма да е хубаво за инсталацията: Пералня 1.5kW  и сушилня 3-3.5 kW.

Трябва да имаш минимум 2.5 mm² здрава и добра инсталация до тях и да няма нищо друго вързано към този кръг.

Добре благодаря. Утре я мятам. Като свърша ще сложа една картинка.

За пералнята и сушилнята си има спецuaлни контакти във килера птредназначен за тях. Даже има сложени картинки ( като за американци) кое къде да включа. То няма как да ги объркам, дори да искам. Понеше двата уреда са със различен тип контакти. На сушилнята е за трифазен, а пералнята със нормален ( като на обикновен домашен ел уред). Искам да кажа че проектантите на ел мрежата са го имали това в предвид (поне се надяавам да е така). Те си работят (пер + суш) на сегашното място безпроблемно от около година, откакто се нанесох тука.

Благодаря за линка. Прочетох това онова.

По принцип сушилнята и  сега си е над пералнята, само че върху една импровизирана рамка, която смятам утре да разкарам и да я сложа директно върху пералнята. И практически те нямат физически досег помежду си.

Сушилнята да не се монтира в/у капака на пералнята.Няма да се скъси никакъв живот, но ще се счупи капака.

Това единствения проблем.Махаш капака и слагаш сушилнята в/у пералнята.

• Автор

Сушилнята да не се монтира в/у капака на пералнята ще се счупи капака. Махаш капака и слагаш сушилнята в/у пералнята.

Кой капак да махна бе човек ? Погледнах отзад. За да махна капака трябва да отвъртя около 4 самонярязващи винта и да махна една лепенка която е за гаранцията. И като махна капака на перялнята върху какво ще сложа сушилнята ? Има ли нещо под капака върху което сушилнята да стъпи ?

Кой капак да махна бе човек ? Погледнах отзад. За да махна капака трябва да отвъртя около 4 самонярязващи винта и да махна една лепенка която е за гаранцията. И като махна капака на перялнята върху какво ще сложа сушилнята ? Има ли нещо под капака върху което сушилнята да стъпи ?

Горния капак, а не задния.Сушилнята трябва да стъпи на ламарината на пералнята.Иначе няма как.

Капаците на пералните са пластмасови рамки с ламиниран фазер с дебелина 6-8мм.Има и такива от ламарина,но са рядкост..

http://www.appliancepartspros.com/top-cabinet-parts-for-whirlpool-wfw8500sr01.html

На тази диаграма избираш от менюто вдясно "Top and Caminet" , а капака е детайл номер 2.

• Автор

Горния капак, а не задния.Сушилнята трябва да стъпи на ламарината на пералнята.Иначе няма как.

Капаците на пералните са пластмасови рамки с ламиниран фазер с дебелина 6-8мм.Има и такива от ламарина,но са рядкост..

http://www.appliancepartspros.com/top-cabinet-parts-for-whirlpool-wfw8500sr01.html

На тази диаграма избираш от менюто вдясно "Top and Caminet" , а капака е детайл номер 2.

Ето махнах го горния капак, както си ме посъветвал. А сега ми кажи на какво да сложа сушилнята ?

Публикувано изображение

И случайно ако успея да я сложа по някакъв начин, как ще работи без да счупи предния (команден)панел и този пластмасов улей( с някакви кабели вътре) на втората снимка ? Защото и двете са по високи от местото където ще стъпи сушилнята. 

Публикувано изображение

А поне прочете ли за кой модел става въпрос ? И че сушилнята е друга марка. 
Извинявай за нетактичния въпрос ама само да те питам нещо.
Ти лично през живота си виждал ли си пералня ? Няма да те питам дали ремонтирал. 
Че и със каква самоувереност даваш съвети. 
А сега кажи как да я монтирам отгоре, като петите на сушилнята се разминават със местата където могат да стъпят ....и при това загубих една година остатъчна гаранция.

Ето махнах го горния капак, както си ме посъветвал. А сега ми кажи на какво да сложа сушилнята ?

И случайно ако успея да я сложа по някакъв начин, как ще работи без да счупи предния (команден)панел и този пластмасов улей( с някакви кабели вътре) на втората снимка ? Защото и двете са по високи от местото където ще стъпи сушилнята. 

А поне прочете ли за кой модел става въпрос ? И че сушилнята е друга марка. 
Извинявай за нетактичния въпрос ама само да те питам нещо.
Ти лично през живота си виждал ли си пералня ? Няма да те питам дали ремонтирал. 
Че и със каква самоувереност даваш съвети. 
А сега кажи как да я монтирам отгоре, като петите на сушилнята се разминават със местата където могат да стъпят ....и при това загубих една година остатъчна гаранция.

Уважаеми, аз съм ремонтирал над 10 000 перални.Ред модели и серии сме способни да ги ремонтираме едва десетина човека в тази страна.

Този форум има сходна структурата заимствана от форума на Сетком, който е най-солидният интернет ресурс в областта на битовата техника.Точно този подфорум в Сетком съм го създал и развивал аз.Раздел в който посещенията му са над 2млн, и в който по-голямата част от съществената информация е от мен.

Ето защо давам правилните съвети с изключителна увереност, както и в твоя случай.Когато аз  давам съвет в тази област е добре за теб, а не за мен, да се вслушаш.Току що ти загуби възможността да те консултира един от най-добре квалифицираните специалисти.

Както виждаш съм посочил и линк към сервизната инструкция за твоя модел, така че сигурно ще съм погледнал кой е?

Линк, който отново малцина могат да дадат, но насреща само черна неблагодарност.

Няма и защо да ме убеждаваш, че си загубил остатъчната си гаранция.Няма как да стане със свалянето на капака.На никоя пералня със сваляне на горния и задния капаци  не се губи гаранцията.Най-малкото защото при монтирането и, оттам се вадят транспортни планки.

За тези неща можеш да лъжеш някой друг.На всяка пералня има инструкция за свалянето им, на която е написано как и откъде се свалят.

Тези инструкции включват и снемане на капаците.

И точно, защото петите на сушилнята, не съвпадат с пералнята заради различната марка ти дадох този съвет.Петите щяха да попаднат върху  капака на място под което няма опора.В такъв случай при центрофугиране на сушилнята, пълна с мокри дрехи, е напълно възможно капака да се пробие и да се повреди касетата за прах.И такива случаи съм виждал.

Има просто и ефективно решение, което разбира се няма да ти го посоча понеже не заслужаваш.Ако искаш може да сложиш капака обратно и да си сложиш в/у него сушилнята.Твоя си работа.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

Току що ти загуби възможността да те консултира един от най-добре квалифицираните специалисти.

Както виждаш съм посочил и линк към сервизната инструкция за твоя модел, така че сигурно ще съм погледнал кой е?

Линк, който отново малцина могат да дадат, но насреща само черна неблагодарност.

И точно, защото петите на сушилнята, не съвпадат с пералнята заради различната марка ти дадох този съвет.

Ако искаш може да сложиш капака обратно и да си сложиш в/у него сушилнята.Твоя си работа.

Wow каква загуба. Ей сега отивам да се хвърля от седмия етаж.

Благодарство за линка, въпреки че го знам. Поръчвал съм удължител на маркуча за мръсната вода.
Само ми отговори на следния въпрос. Как аджеба гледайки картинката от този гол линк (без допълнителни обяснения), аз ще разбера къде да сложа краката на сушилнята. Ами че на мен ако ми беше яснобяха ясни битовите уреди  нямаше да питам тук.

Така ще направя. Ще сложа обратно капака ( с подложки отдоло на определени места за да не се огъне)
Ще му пробия 4 отвора точно над четирите отвора заградени със червено на снимката. 
Отгоре на капака ще сложа две летви на които ще захвана краката на сушилнята. Летвите ще са захванати с четири болта през отворите (които ще разпробия) на капака, за четирите отвора на тялото на пералнята. 

А ти си пази безценните знания. Пактически от първите ти две мнения на някой дали му стана ясно какво трябва да се направи ? Едва ли.

И не ме наричай лъжец.
Гаранцията ми оригиналната изтече отдавна. Малко преди изтичането ми се обадиха от една фирма и ми предложиха удължавне на гаранцията, след като техник от фирмата я провери. Дойде техник , провери пералнята и удължихме гаранцията с още 2 години. Тази подобна на пластелин смес я имам на всички винтчета отзад на капака. 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

P.S. Има някава буква М вътре в дупката на сместа.
Ще се опитам след поставянето на винтовете обратно да имитирам буквата по някакъв начин.

В бързината съм пропуснал да сложа снимката къде ще бъдат захванати болтовете.
Публикувано изображение

Благодарство за линка, въпреки че го знам. Поръчвал съм удължител на маркуча за мръсната вода.
Само ми отговори на следния въпрос. Как аджеба гледайки картинката от този гол линк (без допълнителни обяснения), аз ще разбера къде да сложа краката на сушилнята. Ами че на мен ако ми беше яснобяха ясни битовите уреди  нямаше да питам тук

Веднага ще отговоря  на въпроса ти.Допълнителните обяснения мисля, че трябваше да ги дадеш първо ти.

Аз няма как да знам размерите на сушилнята, а близко до ума е, че трябва тежеста да легне в ъглите.

Всяко решение, което осигурява това разпределение е удачно.Не се искат особени познания за това.

А ти трябваше да попиташ, ако не ти е ясно нещо.Обясних рисковете от монтирането в/у капака.Това беше и съществената част - да ти бъде разяснен проблема.

Вместо това ти реши да попиташ дали съм виждал пералня и дали съм погледнал модела ти.И то при положение че съм посочил линк към сервиз мануала за твоята пералня.

А защо, ти като знаеше линка, не го посочи в първия си пост, та да може тези които се включат със съвет да разполагат с повече информация?

Мен лично, не престава да ме учудва това нежелание, да бъде представена максимално подробна информация от търсещите съдействие.Нима е неясно, че именно подробната информация е най-важното условие.

Така ще направя. Ще сложа обратно капака ( с подложки отдоло на определени места за да не се огъне)
Ще му пробия 4 отвора точно над четирите отвора заградени със червено на снимката. 
Отгоре на капака ще сложа две летви на които ще захвана краката на сушилнята. Летвите ще са захванати с четири болта през отворите (които ще разпробия) на капака, за четирите отвора на тялото на пералнята. 

А ти си пази безценните знания. Пактически от първите ти две мнения на някой дали му стана ясно какво трябва да се направи ? Едва ли.

Както казах, това си е твоя работа.Но от мен да мине ще ти подскажа под формата на въпрос.

А какво би станало ако се махнат краката на сущилнята, така че тя  да може да стъпи на дъска, която да бъде прихваната към пералнята и към основата на самата сушилня?

Но може и да не се възползваш съвета ми, но сам разбираш, че това е отлично решение.Макар, че може да не съм виждал пералня :wink12:

И не ме наричай лъжец.
Гаранцията ми оригиналната изтече отдавна. Малко преди изтичането ми се обадиха от една фирма и ми предложиха удължавне на гаранцията, след като техник от фирмата я провери. Дойде техник , провери пералнята и удължихме гаранцията с още 2 години. Тази подобна на пластелин смес я имам на всички винтчета отзад на капака.

Мда.Възможно е платено удължаването на гаранциите на Whirlpool  с 4г. от страна на производителя, като няма такива "пломби".Даже като промоции предоставят тази гаранция безплатно.

А и ти сигурно се притесни да не изтъркаш клавиатурата си, та не упоменаваш тези подробности.Нима аз трябва да ги отгатвам?

• Автор

1. Мда.Възможно е платено удължаването на гаранциите на Whirlpool  с 4г. от страна на производителя.А и ти сигурно се притесни да не изтъркаш клавиатурата си, та не упоменаваш тези подробности.Нима аз трябва да ги отгатвам?

2. Както казах, това си е твоя работа

3. Допълнителните обяснения мисля, че трябваше да ги дадеш първо ти.

4. А защо, ти като знаеше линка, не го посочи в първия си пост, та да може тези които се включат със съвет да разполагат с повече информация? Мен лично, не престава да ме учудва това нежелание, да бъде представена максимално подробна информация от търсещите съдействие.Нима е неясно, че именно подробната информация е най-важното условие

5. А какво би станало ако се махнат краката на сущилнята, така че тя  да може да стъпи на дъска, която да бъде прихваната към пералнята и към основата на самата сушилня? 

Е радвам се че зарови томахавката на войната. Честно казано не очаквах какъвто и да е отговор. Остава сега аз да се извиня за  непристойното си поведение, за нервниченето и за пестенето на клавuaтурата.

1. Това за гаранцията съм го споменал още във мнение номер 8, но както и да е, да не издребняваме. Гаранцията не е от Whyrlpool, а от фирма занимаваща се ..абе твои колеги.  

2. Ще бъде със капак не защото искам да докажа нещо, а защото жена ми със сигурност няма да го одобри (махането на капака, познавам я ). А и мен малко ме е страх някакъв теч от сушилнята да не окъси нещо по пералнята отдоло.  

3. Ами мислех да сложа една снимка за по-голяма нагледност за да се видят габаритите на двата уреда, но ме досрамя защото в момента както писах сушилнята е пак върху пералнята, само че върху две импровизирани(направи си сам) дървени рамки за да не се допират физически.

4. Hе сложих допълнително по подробно инфо, щото си викам тука професионалистите ще се обидят чак от такива подробностти. Все едно на компютърен спецuaлист да му сложиш снимка на Интел процесор.  

5. Като сложа сушилнята така че предните крака да не са върху дозатора за прах, отзад задните крака на сушилнята стърчат около 6 см назад, извън габаритите на пералнята. Т.е. на ширина е добре, само в дълбочина се разминават. Не съм в момента в нас. Пиша от работа и не мога да приложа снимка за по-голяма яснота. Ето затова смятам да сложа две по-дебели летви, (които ще държат сушилнята) и които ще бъдат захванати чрез четири болта за отворите оградени с червено от последната снимка.  

А ако махна краката на сушилнята както предлагаш , отдоло пак не е равно. Под краката има едни около 7 см дълги метални подложки и около 10мм високи . Като се прибера ще направя снимки.

Ще го мисля. Имам още два дни. Сряда трябва да съм ги монтирал.  Благодаря още веднъж за включването и съветите. Занапред по-малко ще пестим клавuaтурата.

Успех в ремонтите и следващият път като се счепкаме пак, надявам се числото ремонтирани перални (10 000) да се е удвоило.  :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Поради факта че темата има 748 прегледа (т.е. все пак някакъв интерес) си позволявам да сложа няколко снимки от финалната част.
Публикувано изображение

С помощта на две дебели талпи и малко подложки тук-таме (за изравняване на неравносттите) се получи някаква основа, на която за сложа сушилнята.

Публикувано изображение

Сложих една мушама. За всеки случай. Че преди месец, тръбата за изходящия въздух на сушилнята се беше запушила и прокапа вода. Болтовете държат талпите за пералнята. А винтовете (тези сочещите нагоре) държат сушилнята за талпите.

Публикувано изображение

Знам че по-добре е директно свързване (без талпи и прочие) само че много неравна е горната част на пералнята и няма как.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и в действие. Въпреки прецизното уж балансиране, пак има вибрации когато е на ниски обороти. Като увеличи оборотите, вибрациите почти изчезват.

Публикувано изображение

Благодаря на всички помогнали със съвети..... и на тия които само са чели темата.

Чакай да ти намеря малко кусури :) от снимките видях че ламарината си я свил на ръка и понеже май си падаш мераклия , ще си позволя да ти предложа машина за огъване ;)

Ръчен абкант 1000 x 1.2 мм

Публикувано изображение

• Автор

Чакай да ти намеря малко кусури от снимките видях че ламарината си я свил на ръка и понеже май си падаш мераклия ,

Приемам критиката. Нямах под ръка никаква техника. Пък и викам си , да се направя малко на як мъж.

Талпите са излишно дебели, отварят фуга между двата уреда и не е естетично  ;)  :D  ...шегувам се... добре е станало! Твърдата връзка си е сигурна работа! Вибрации, не може да няма, важното е да не се "разхождат" уредите така в пакет  ;)  Браво !!!

• Автор

Талпите са излишно дебели, отварят фуга между двата уреда

и не е естетично   

Варuaнта със по тънки талпи или направо 20 милиметров лист фазер не ми допадна, заради опасенията че ще се разпаднат от вибрациите.

Абе уредите са във един килер. Кой ти гледа красотата в тая жега.

Твърдата връзка си е сигурна работа!

Нямаше как директно да ги съединя със 4 болта (без талпи), защото:
1. Горната част на пералнята не е равна и пак ще се налага да слагам някакви подложки
2. А и ако отворя капака на сушилнята отзад, за да пробия отвори пасващи на отворите на пералнята, ще загубя гаранцията.

Вибрации, не може да няма,

важното е да не се "разхождат" уредите така в пакет 

Днес след като ги съединих, пуснах две пранета, ей така за проба. Да видя кво съм нивелирал. Едно по-леко (почти 1/3) и едно почти препълнен барабан. И на двете вибрациите в началото бяха с доста голям откат. 
Ако видя че тръгват нанякъде, ще им сложа отдолу на краката лепенки от тия които лепят от двете страни. Надявам се така ще бъде по-стабилно и няма да мърдат много много.

Друго което ми направи впечатление е че при препълнен барабан, при центрофужене, оборотите не бяха високи както при нормално пране. Може би има някакъв сензор за вибрации или нещо от сорта и той не допуска високи обороти с цел защита на уреда от повреда вследствие на вибрации.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.