Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Aудио система до 2000, максимум 2500 лева

Featured Replies

• Автор

Ау, благодаря много за този линк, и до там ще трябва да отида. Да не говорим, че като гледам имат и Boston Acoustics, Wharfedale и Mordaunt, все марки, за които съм чувал добри неща, но не съм прослушвал.  :wors:  Щеше да е добре нещо малко работно време да напишат, поне телефони има.

Редактирано от Xanatos (преглед на промените)

Ау, благодаря много за този линк, и до там ще трябва да отида. Да не говорим, че като гледам имат и Boston Acoustics, Wharfedale и Mordaunt, все марки, за които съм чувал добри неща, но не съм прослушвал.  :wors:  Щеше да е добре нещо малко работно време да напишат, поне телефони има.

Относно Аудио Арте в ляво в менюто, най отгоре има "Ценови листи" , кликваш на марката която желаеш  и ти излиза линк към PDF с цените.

• Автор

Мисля, време е за своего рода репорт. С времето все повече и повече се убеждавам, че едно 5.0 със съб на по-късен етап е най-доброто решение. След относително кратко бърникане из интернет и малко преслушване реших, че ще оцелея някак без дифузен звук и отивам към 4 букшелфа с център и рисийвър, което горе-долу влиза в бюджета ми. Преслушах отново BX2 и продължавам да ги намирам за много добри. Специално звуковата картина, която създава със средните си честоти, е впечатляваща за парите си. Естествено пробвах и RX1 - определено едно стъпало нагоре с доста по-силен бас, но този заден рефлектор ги прави доооста трудни за позициониране. RX2 не искам да тествам  :huh: да не взема много да ги харесам нещо... Чух и Focal Chorus 705V и 706V. Страхотни са. Mоже би на моменти леко агресивни в средните и високи честоти, но нивото на детайл, което постигат, ме накараха сериозно да се замисля дали да не си увелича бюджета. Специално tweeter-ът на тези колони наистина е нещо специално. Чух и Клипш. :no-no: Сега остава да пробвам Polk Audio, B&W 685 и Epos, но май B&W още от сега отпада. Колоните са скъпи, центърът да не говорим. PSB са направо великолепни, но цената е :shock11: Иначе страшно неутрален и естествен звук. Предвид факта, че в момента основни претенденти са ми Фокалките и ВХ2, кои рисийвъри вървят добре с тях? Аз, както знаете, се бях ориентирал към Ямаха след всичките хвалби, които са изсипани по адрес на 673, но подкрепям с две ръце всякакви други предложения.

Никой ли няма предложения?

Предложения много,но обикновено накрая,ти ще си вземеш това,което си решил.За да слушаш качествена музика,най-важното звено са тонколоните,а не ресиверите!Аз ти дадох идея,да си вземеш комплект ресивер с колони и субуфер,защото накуп всичко излиза по евтино,отколкото купуване по отделно.А ресиверите им,не са никак за пренебрегване.При което самите колони от системата,ти излизат почти без пари.Тогава,ако се купят отделно,две по-скъпи колони,за предни,ще е най-рационалното решение.Ако пък хвърлиш по-голямата сума,както си решил за ресивер и вземеш по евтини колони за него,няма да имаш по добър звук,отколкото обратното.Качествени колони,с малко по евтин усилвател,ще дадат много по-добър звук.

• Автор

Чакай малко, аз изобщо не съм решил, кой рисийвър да взимам, защо мислиш съм тук? :D Точно моля за предложения за рисийвър. Но не съм доволен от качеството на тези системи за домашно кино, а дори и да си взема такава, те по-скоро изборът би бил между Focal Sib&Cub (или както се казваше) или Monitor Audio Mass, не някаква Филипс или Сони. Не искам качество като тази, която в момента използвам, ама 5.1.

Колкото до цената, ако взема това, към което съм се ориентирал, рисийвърът ще бъде 28 процента от пълната цена на системата, не мисля, че е много. Да не говорим, че многократно съм чувал, че няма смисъл да купуваш хубави колони като нямаш рисийвър да извади добър звук от тях.

ЕДИТ: Също така не търся да слушам музика, а да гледам филми :)

ЕДИТ: Също така не търся да слушам музика, а да гледам филми :)

Ето ти едно предложение.Добра цена,качество и по 100W на канал.Така,ще останат средства за по-качествени колони.Pioneer VSX-322-K 

Ако това е окончателното решение за цена на ресивъра 950-1000 лв. и държиш да е 7.1 избирай между Yamaha RX V673 и PIONEER VSX-922-K не виждам причина да не свършат работа. 

За мене  най-добрия вариант за кино е с 2 стерео усилвателя + активен събуфър. 5-7 каналните ресивъри имат и доста екстри като "Формати за обемен звук /Surround Sound Formats/", но предимствата са им до тука. 

Само искам да попитам - как става така, че със 180-200 ватово захранване се изкарват 5Х100 вата със ресивъра на Пайнер посочен по горе. И защо при двуканален стерео усилвател 2Х100 вата се слага 360 ватово захранване/за пример Техникс-непретенциозен амп./?

"Само искам да попитам - как става така, че със 180-200 ватово захранване се изкарват 5Х100 вата със ресивъра на Пайнер посочен по горе. И защо при двуканален стерео усилвател 2Х100 вата се слага 360 ватово захранване/за пример Техникс-непретенциозен амп./?"

Много добър въпрос! Ей затова, много те уважавам. А експертите ще отговорят!

Вие двамата знаете много добре,че новите модели започнаха да се изхвърлят малко с мощноста!Пишат  само максималната.Беше едно време,когато се пишеше номиналната мощност,при която 100W си бяха много.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Значи ще ползваме реално 5Х10-15 вата и ще платим една кошница пари за това!?!

Чак 10-15 вата не...но поне половината към 50 вата,ще е номиналната,без изкривявания.Всъщност за една стая,ще е предостатъчно.Не трябва да се забравя,че после ще се сложи активен субуфър,който ще допълни звука!

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Определено горепосоченият ресивър захранва по-лошо, примерно, от един 50 W Pioneer А-20 , но това е положението все пак става въпрос за кино, може да иска съответните Dolby и DTS формати, ъпскелване  и тем подобни простоти свързани с обработка на видео.

Ами те и най - обикновените DVD плеери ги имат тези формати и настройки, така че е безмислено да се купува многоканален ресивър. Пък за изходните им мощности при посочени 100 вата са много под 50 вата.

Прост примир със интегрален усилвател с 2Х TDA 7293 - при 2Х70 вата изходна мощност се препоръчва захранване 250 вата!  Аиде сега всеки сам да смята дали има и 15 вата на канал при посочени 100. 

• Автор

Към темата за пионерчето не мисля, че има какво да добавя, математиката си каза думата. Държа да отбележа обаче, че нито бюджетът за рисийвър, нито марката са твърдо зададени. Изобщо нямам нужда от 7.1 и намирам тази функция за безумно безсмислена, насочил съм се към този цветови диапазон, защото от това, което съм изровил, горе-долу толкова трябва да се даде, за да бъдат захранени колоните като х филмората.

ДВД плейър няма да се връзва. При положение, че Criterion колекцията всяка седмица пуска стари класики и с ден на ден ми намаляват ДВД филмите, смисъл просто няма

Може ли да ми обясните как точно работи този номер с два усилвателя? За първи път чувам за подобно нещо, но ако е оптималният вариант, място за два със сигурност има :)

Темата се развива все по-абсурдно.

Преди малко се отрече смисъла от кино рисивърите при домашно кино...! Чудесно, другаря с Джамото явно има наистина странни концепции за звук :P

Ще изложа кратка позиция, не с целта да споря (напълно безмислено е), а по-скоро с целта да предотвратя явната опасност да объркате вече и без друго достатъчно объркания Xanatos.

Първо по въпроса за домашното кино и смисъла от рисивър.

Един кино рисивър обикновено се състои от 2 основни части - които при наистина високите модели на някои производители са разделени - в отделни корпуси.

Първата част е Предусилвателна - или Процесорна.

В нея се приемат звучите от всички източници - PC,DVD, Media Player, Blu-Ray, TV и т.н.

Тук идва първото предимство на кино рисивърите - множество входове от най-различен тип, позволяващи свързването на различни устройства и приемането на HD звук.

Следващата функция на процесорната част е да декодира попадащите по цифров път звуци, били те DD, DTS. или HD.

По-горе се спомена, че всяко ДВД декодирало.

Уви, първо самата идея да се купува тепърва DVD плеър, при наличието на нови доста по-интересни видео формати, е нелепа.

Освен това далеч не всеки плеър има многоканални аудио изходи.

И най-вече, какво правим, ако човек ползва повече от един източник с многоканален HD звук?

Ще спра до тук с това отклонение, за да не се почувства някой обиден, но самата идея, за такъв подход в днешно време, според мен е абсурдна.

Друга изключително интересна функция на рисивърите е възможността за автоматична акустична калибровка - функция помагаща доста при калибрирането на  звука, особено при толкова озвучителни тела.

Относно сериозните притеснения, за измамните ватове на рисивърите.

Всъшност, наистина е полезно да се чете, преди да се говори.

Ако обърнете по-сериозно внимание на спецификациите на повечето рисивъри, можете да забележите, че обявените ватове са измерени примерно само при Един натоварен канал, и то при сигнал примерно 1 khz. След това е дадена примерно мощността при 2 захранени канала, при диапазон 20-20 и т.н.

С други думи, никой не твърди, че с 300VA захранване се изкарват 7x100 вата. Просто редовия потребител и български форумен активист го мързи да чете.

В никой случай не твърдя, че кино рисивърите, особено пък в обсъждания нисък клас, са идеален вариант от гледна точка на звук или захранване.

Напротив.

Твърдя обаче, че Xanatos няколко пъти спомена, че го интересува Основно гледане на филми! Не слушане на музика.

Да му се предлага при такава ситуация стерео усилватели, декодиране от двд плеър и подобни други нелепости, за мен е наистина несериозно отношение към питащия и към темата въобще!

Да не забравяме и че става въпрос за система в ограничен бюджет - и в този бюджет се търси оптималното съотношение между удобство, функционалност и звук при гледане на филми!

Ако на някой не са му симпатични рисивърите - стига да има възможност лесно може да си купи отделно процесор и сериозно стъпало.

Ето тук например скоро писах новина за един сравнително достъпен модел на NAD - T977 – Домашно кино за ентусиасти от NAD!

Там и ватовете ще са ви реални, и звука ще е на ниво. А който има желание за по-сериозни машини - и Krell предлагат процесори и стъпала...

Както виждате обаче, при такъв род предложения боджета е в съвсем съвсем друга равнина.

В конкретния случай имаме конкретни искания, конкретен бюджет и конкретни въпроси - за Домашно Кино!

Последен пост от мен в темата, в който ще кажа как бих постъпил аз. При обявения бюджет и целта на упражнението-гледане на филми- аз бих взел Zensor 5 5.1 комплекта плюс ресивър (дали Ямаха дали Пионер, дали Денон в желания бюджет-въпрос на прослушване , кое ще ти хареса най-много) може би не е проблем да се прослушат, аз бих проверил и форумите, продавалници и тем подобни-винаги може да излезне добро предложение от по-висок клас.

Имаш готова система- според мен напълно задоволителна, даже повече като се вземе предвид цената, пускаш си блурейчето-ще остане и за пуканки някой лев.

..............................................................................................

Нещо не си чел както трябва виж по-добре поста ми #34. Казах, че за мен най-добрия вариант за кино е с 2 стерео усилвателя + активен събуфър. Не ангажирам никого с това, ама все ще се намери някой "разбирач" дето да дава акъли и оценки. Айде сега да те питам като толкова много знаеш за аудиотехниката, колко усилвателя си направил, колко си поправил, колко тонколони си направил, или мислиш, че като продаваш някаква техника си станал много велик разбирач?!? Джамото са единствените ми купени колони и въпреки, че се справят добре са далеч под нивото на това което съм сътворил с ръцете си. Филтъра на джамото е направен с доста компромисни елементи и ще бъде скоро модифициран с качествени индуктивности и кондензатори и ще свирнат доста по-добре. Имам и 5 канална Ямаха RX-V463 и знам на какво е способна и колко удушен звук вади, въпреки хилядите и входове изходи и екстри, поправял съм и други 5-7 канални и всички свирят по един и същи начин /поне в ценовия клас до 1000 лв./.

Поздрави на всички!

Редактирано от holler_pz
ненужно дълъг цитат (преглед на промените)

Може ли да ми обясните как точно работи този номер с два усилвателя? За първи път чувам за подобно нещо, но ако е оптималният вариант, място за два със сигурност има :)

Номера с двата усилвателя е щуротия.Трябва да се включат към единия предни колони.Към другия задни,ами за централната колона...още един моно усилвател,ще е нужен!После ще трябва да усилваш,ту единия,ту другия усилвател.Отделно ще усилваш и субуфера!Ще станеш разноглед! 

• Автор

Спийлбърг, страшно  много ти благодаря, не знам защо чак сега обърнах внимание, че цената им  е за чифт, а не, както преди в глупостта си реших, само за една. При други обстоятелства надали щях да попадна точно на тези колони при този действително ограничен бюджет. От сърце ти благодаря, при първа възможност ще ги преслушам и тях. Просто изумително е колко добре се вмъкват в бюджета ми, да видим как е и качеството

Иначе интересна дискусия се заформи. Благодаря за разясненията, Evlampi, макар че това горе-долу ми беше ясно. Това, което така и не ми стана ясно, е  как изобщо би могло да работи 5.1 с два усилвателя и до каква степен е практично. Ако не друго, то поне от любопитство питам.

ЕДИТ:

Номера с двата усилвателя е щуротия.Трябва да се включат към единия предни колони.Към другия задни,ами за централната колона...още един моно усилвател,ще е нужен!После ще трябва да усилваш,ту единия,ту другия усилвател.Отделно ще усилваш и субуфера!Ще станеш разноглед! 

Наистина съм крайно невеж, но от питане не боли - как тогава аудио системата разбира кои са предни и кои са задни?

Без да искам намерих случайно един амп за кино фенове http://www.usilvateli.com/ad/view/Onkyo-TX-SR875-2321 . Не съм го слушал, но сигурно си заслужава да се чуе. 7 канала с по 4 транзистора на всяко крайно стъпало. Тежи само 25 килограма. 1001 входа и изхода, оптики, HDMI, може да свири и в бридж за фронтални колони /при стерео или като 5 канален/, не е произведен в Китай.

Има и един Arcam в продавалника 75 w  на всички канали, при стерео 100 w на канал, 1200 w захранване, обаче е от 2005 г някъде и май няма всички съвременни формати. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.