Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моторът – начин на живот ! Свобода на духа или скъпо хоби ?!

Featured Replies

Ако го е докопал през войната от някой "изпаднал" германец, е много ценен.

Zündapp (aka Zuendapp) was a major German motorcycle manufacturer founded in 1917 inNuremberg by Fritz Neumeyer, together with the Friedrich Krupp AG and the machine toolmanufacturer Thiel under the name "Zünder- und Apparatebau G.m.b.H." as a producer ofdetonators.

Публикувано изображение

• Отговори 432
  • Прегледи 78,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ей това е закона на Мърфи ! Добре се бях зарекал да не се качвам на мотор и половин час след като писах в темата си размазах колата !!! Баси каръка ще съм на ендуро май докато взема решение какво да правя! Дано да мога да убедя застрахователя да я сменя за нова :help wanted4: ! И най вече добре че не бях с мотора ...

БМВ-то ли смаза, колега?!?!

С чип-а и подобренията?

БМВ-то ли смаза, колега?!?!

С чип-а и подобренията?

Да ве не ме питай ! Ще откача, таман смятах да го дрънкам още една година докато излезе новия модел на купето за 2014 и сега направо не знам какво да правя !  100к км му направих за година и половина без да го чукна и днес го размазах !

Публикувано изображение

Тия дни като клошар ще бъда на това, баси срама !

Публикувано изображение

Ай ай ай..

Ти добре ли си? Ламарината я мани, ти да си добре, да няма пострадали ..това е най-важното

Аз нали съм ти казал; колата и жената трябва честичко да ги сменяш, за да не ти омръзват. Важното е, ти да си здрав.

Ай ай ай..

Ти добре ли си? Ламарината я мани, ти да си добре, да няма пострадали ..това е най-важното

Аз нали съм ти казал; колата и жената трябва честичко да ги сменяш, за да не ти омръзват. Важното е, ти да си здрав.

Благодаря !

Нищо ми няма и няма пострадали ! Най ме е яд обаче че заради когото се блъснах в едно камионче отзад успях да го избегна и няма и драскотина  на колата си (20 годишен ван на нисан) ! А пострадах аз и един паркирал камион! Добре че само се  лизнах покарай камиона ами не се спрях в ремаркето му . Не ми се мисли ако бях с мотор. Изпреварвам си аз и вана прави ляв завой да завива към един магазин който е на нищото изсран на пътя.

Публикувано изображение

еий тва е хубаво моторче

Супер темичка за такъв като мен ,дето на детските ясли татко ме караше с мотор

,Първия ми мотоциклет го прибирах в детската ми стая на осмия етаж когато бях тинейджър

и каквито и предизвикателства да ми е предлагал живота, винаги минимум едно желязно конче съм имал под ръка.

Едно 200кубиково ендуро ме чака в гаража да се поразходим като се върна в България май месец

Публикувано изображение

еий тва е хубаво моторче

Супер темичка за такъв като мен ,дето на детските ясли татко ме караше с мотор

,Първия ми мотоциклет го прибирах в детската ми стая на осмия етаж когато бях тинейджър

и каквито и предизвикателства да ми е предлагал живота, винаги минимум едно желязно конче съм имал под ръка.

Едно 200кубиково ендуро ме чака в гаража да се поразходим като се върна в България май месец

А, защо не кажеш какво стоеше на терасата на 16 етаж и минаваше през хола ???всеки ден? Кажи и за АVO-то ..., явно ти е трудно писането

Като бях дете, баща ми се принуди да качи един мотор (ИЖ 350) на тавана на къщата, но.... и от там с приятели го сваляхме... Що стълби изрубихме... После свали карбуратора, (Намерихме друг). Спомням си една гледка(после ми я разказваха, аз го карам а зад мене един приятел ухилен до ушите(6-7 клас сме били), а задната гума спукана и по капла джиткаме, и той едвам се държи, а аз гледам като комсомолец на паметник(лУеко намръщен, целеустремен, озарен от воля и предстоящата победа). Карахме предимно по оф-роуд по пътеки и табани... -и кал по гърба...  Абе, луди времена бяха... 

А, защо не кажеш какво стоеше на терасата на 16 етаж и минаваше през хола ???всеки ден? Кажи и за АVO-то ..., явно ти е трудно писането

А ти също можеш да разкажеш как се возеше на ЕТЗто с минижупче и никой не ни изпреварваше щото ти зяпаха прашките изотзад..............

Публикувано изображение

;М даааааааааааааа

Карах го с удоволствие преди време!

Има фирми, които модефицират различни популярни модели в случая става въпрос за Motor Trike ето сайт http://www.motortrike.com/ има модели на различни производители, не само на Кавазаки. Този модел, специално, все още не е реализиран предстои да се случи. Сега като разгледах сайта май го има там.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Има фирми, които модефицират различни популярни модели в случая става въпрос за Motor Trike ето сайт http://www.motortrike.com/ има модели на различни производители, не само на Кавазаки. Този модел, специално, все още не е реализиран предстои да се случи. Сега като разгледах сайта май го има там.

рисунка на фотошоп : 

Публикувано изображение

Тази снимка е рисунка, това е от стайта октомври месец, когато Motor Trike анонсират, че ще правят конкретния модел, вече може да се поръча кита от сайта, по което съдя, че вече са готови. Ето и сайта от който е  снимката http://www.ridermagazine.com/latest-news/motor-trike-announces-new-irs-conversion-for-kawasaki-1700.htm/ , новина от 17 октомври, нормално е да е фотошоп при положение, че проекта все още не е бил реализиран. Вече може да се поръча от тук http://www.motortrike.com/trikeKawasaki1700Challenger.aspx

Ps. Това не е единствената фирма, която предлага подобни продукти. Възможно е да има десетки разновидности, особено за популярните модели.

Този прилича ли на истински:

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Комшията ми има две триколки мисля че са на BRP много го тресе газарията, не знам как ги кара в тия жеги без климатик. Но като го видиш отпред в движение в първия момент ти заприличва на болид от F1 !

Нещо подобно е

Публикувано изображение

но тази бледнее пред неговите ! Не можах да му ги открия в нета иначе ги има за продан в представителя на SeaDoo в столицата!

• Автор

Комшията ми има две триколки мисля че са на BRP много го тресе газарията, не знам как ги кара в тия жеги без климатик. Но като го видиш отпред в движение в първия момент ти заприличва на болид от F1 !

Нещо подобно е

...

но тази бледнее пред неговите ! Не можах да му ги открия в нета иначе ги има за продан в представителя на SeaDoo в столицата!

Триколките са мерило за състояние в момента тук в България. Само дето по голяма част от тукашните са на обратния принцип - две задни колелета и едно предно.

Това чудо успях да снимам в движение на път за Търново.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тук се бяха паркирали вече на мотосъбора.

Публикувано изображение

А тези са от закриването на Сопот.

Публикувано изображение

• Автор

Ето, за това не го понасям този месец март, защото вдругиден, когато хората ще откриват мото-сезона и шоуто ще е пред Александър Невски, аз ще отивам на работа по всяка вероятност  :mad:

Решения от откритото събрание за откриването на мото сезон 2013, провело се вчера (26 февруари), в клубната къща на GENTLEMEN MC:

На срещата присъстват мембърите на GENTLEMEN MC, BIG BULS MC, Данчо "Маската" и Кайена.

1. Площадът пред храм-паметника Александър Невски ще бъде запазен от 08:00 до 12:00 часа на 23 март
2. Отново ще има камион-сцена, пред колоната с група
3. Предложение за група е SEVI
4. Атракционите ще бъдат стартова отсечка за мотоциклети и автомобили като началото им е от 14:00 часа
5. Маршрутът остава същия като миналата година:
* пл.“Ал.Невски“
* ул.“Оборище“
* бул.“В.Левски“
* бул.“П.Евтимий“
* бул.“Фр.Нансен“
* бул.“България“
* резиденция „Бояна“

• 2 седмици по-късно...

на Тодоровден по традиция се открива мото-сезонът :) 

ето как е било преди 80 години : 

Публикувано изображение

( снимката е от страницата на Изгубената България - Lost Bulgaria )

Да си спомним за Дими

Публикувано изображение

Фронтменът на популярната българска група Сленг - Димитър Екимов - Дими, стана жертва на тежък пътен инцидент на магистрала "Хемус" през 2008 г. Певецът е загинал на място при тежка катастрофа на излизане от София.

Екимов е катастрофирал малко след 11:00 ч., на 29 юни. Фронтменът на Сленг се е движил с висока скорост, в компанията на няколко моториста.

Катастрофата е станала на 7-ия километър в посока Ботевград.

Дими изпуснал управлението на 1000-кубиковото "Сузуки", ударил се в мантинелата, изхвърчал от мотора и паднал в 15-метрова пропаст край пътя, ударил си главата в камък и издъхнал. Моторът е продължил на собствен ход още около 200 метра.

Дими е карал с още трима мотористи, но нито един от тях не е спрял да види какво става.

Според очевидците след удара Екимов бил с отрязан десен крак.

Публикувано изображение

Дими е купил фаталното "Сузуки" преди две години. Било внос от САЩ, но заедно с още няколко мотора от същата пратка били задържани в КАТ-София. Само три дни преди удара Дими успял да му уреди документите и си го прибрал. Излязал да го пробва, а няколко часа по-късно е трябвало да започне партито на дъщеричката му Дара. На 25 юни тя навърши 6 години.

Димитър Екимов работеше като гинеколог. С музика се занимава от 14-годишен.

vesti.bg

Бог да е с вас

Много хубава тема но не е написана до края.Може за повечето мотористи да е начин за живот но за други е начин да стане по бързо донор.При нас шофьорите а и в болниците съм чувал че ги наричат ДОНОРИ.На последната катастрофа на Цариградско шосе човека си беше карал с150 км  и разтоянието между ръцете,краката,главата,тялото и мотора беше в диаметър 300-400м.Целият беше разкъсан.Просто не го разбирам този начин на живот и свобода на духа при някой мотористи.След това безмозъчно изпълнение как трябва да се чувстват родителите му,жена му-да не споменавам и децата ако има такива.Просто караш и не мислиш защото рева на двигателя бил по важен от семейството и всявал тръпката.

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

• Автор

Много хубава тема но не е написана до края.Може за повечето мотористи да е начин за живот но за други е начин да стане по бързо донор.При нас шофьорите а и в болниците съм чувал че ги наричат ДОНОРИ.На последната катастрофа на Цариградско шосе човека си беше карал с150 км  и разтоянието между ръцете,краката,главата,тялото и мотора беше в диаметър 300-400м.Целият беше разкъсан.Просто не го разбирам този начин на живот и свобода на духа при някой мотористи.След това безмозъчно изпълнение как трябва да се чувстват родителите му,жена му-да не споменавам и децата ако има такива.Просто караш и не мислиш защото рева на двигателя бил по важен от семейството и всявал тръпката.

Като всяко едно нещо в нашият живот и карането на мотор, трябва да се извършва с известна доза разум. Хората умират и от катастрофи с коли и от паднали върху главите им предмети на улицата...Никой, от нищо не е застрахован срещу това да се озове в позицията на донор. Моторът е вид култура, която има своите правила и възможности. И тук вече всичко зависи от индивидуалната личност, защото както често обича да казва моят мъж, зад кормилното устройство е много важно !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.