Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте !

Имам да асимблирам една офис конфигурация до 720лв, която трябва да съдържа кутия(процесор, дъно, рам, хард, записвачка и захранване), монитор, принтер/скенер/копир (аз сложих all in one), мишка, клавиатура, микрофон, слушални(и тук сложих комбинирани слушални с микрофон) и софтуер (трябва да е лицензиран windows, а офиса може да е и openoffice) и ето какво сглобих аз:

http://picbg.net/img.php?file=7756a8d7f9d2fd21.jpg

http://picbg.net/img.php?file=bc77be1c0fa3f3f2.jpg

Редактирано от preslavmilev (преглед на промените)

Никакъв шанс. Само Windows-a ти е 200лв. сложи още толкова за AiO устройството(щом е за офис лазерно, че с мастилено-струйните детски играчки няма да стане номера), 150-180лв. за монитор, 30-50лв. за периферия и за компютър не остана нищо.

• Автор

Никакъв шанс. Само Windows-a ти е 200лв. сложи още толкова за AiO устройството(щом е за офис лазерно, че с мастилено-струйните детски играчки няма да стане номера), 150-180лв. за монитор, 30-50лв. за периферия и за компютър не остана нищо.

Хах  :)  кажи го на госпожата ми по hardware.

пс. Виж какво сглобих аз, минавам бюджета с 33лева.

леле ... аз си мислех че училищната ви система подготвя идиоти ... но никога не съм очаквал ситуацията да е толкова зле ...

Тая госпожа може преспокойно да си изпапа дипломата барабар с кориците.Поне малко да се беше поразровила да си опресни хардуерния и софтуерен светоглед,пък тогаз да дава подобни задачи all in one за без пари. :ph34r:

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Windows-a, който си избрал, е Lenovo OEM... За още 2 лв взимаш WD Blue 500 GB HDD, така и така си над бюджета... Въобще, не виждам как ще стане номера.

Кажи и на госпожата да навести форума - може да научи нещо полезно, което после да предаде на учениците. ;)

Хахаххаха, повече от 741,05 не мога да сваля, а всичко е трагично орязано, до последната кръпка :(

Публикувано изображение

Събрах го на една снимка.

Изключително силно ти препоръчвам да НЕ взимаш това!

Всъщност: 736.28 лв. с тоя Seagate 250 GB, дето си ползвал в твоята конфигурация...

• Автор

Мисля, че може да се получи с малко измама. Нали като се дигне малко долара и тук цените на компонентите се дигат ами просто ще кажа, че долара е паднал и ще сваля от всеки компонент по 2-3лева. То друг вариант няма. :D

Мисля, че може да се получи с малко измама. Нали като се дигне малко долара и тук цените на компонентите се дигат ами просто ще кажа, че долара е паднал и ще сваля от всеки компонент по 2-3лева. То друг вариант няма. :D

Не може ли нещо да е 2-ра ръка? Да кажем Хард диска и RAM-та? Или да минеш с Linux? А монитор 2-ра ръка може да освободи едни 50-тина лв...

Ако беше без софтуер, щеше да стане спокойно една машинка с някое APU, ама тука и с измами и без измами, забрави. Това ако е задачка с повишена трудност от госпожата ти, иде-дойде, ама ако наистина иска да намериш машинка за тея пари с такива изисквания, измамата е някъде другаде. Тея варианти дето влизат с клизма в бюджета, quickJO го е вмъкнал някак си са много непрепоръчителни, с разни незнайни захранвания и т.н.

И мишка за 3 лв :D Така е, със страшна клизма и пак е над бюджета. Не става просто... Абе... С пръдня боя не става... Козата си иска пръч и още такива народни мъдрости. Най-добре дай линк към тая тема на г-жата ти и да я понаучим кое как става, защото това е безумие!

Ами ако се вземе нещо ето такова - http://ardes.bg/computers/computers-assembled/Ardes+Office+Machine-48029  (+ Windows 7 Home Premium става 578лв.) и остават там някакви пари за другите нещица...

пп. Само давам предложение,не ме наливайте сега,че съм дал готова конфигурация.

пп2 . Добавяш една такава мишка http://ardes.bg/accessories/mouse/A4+OP-620D+OPTICAL+BLACK+PS2-46630   ; една такава клавиатура http://ardes.bg/accessories/keyboards/A4+KM-720+USB+BLACK-19305 ; Слушалки+микрофон - http://ardes.bg/accessories/M-Media/A4+HS-10+HEADPHONE-32785 (тези допълнителни неща правят още 31 лв.,тоест става 609 лв. без All in one устройството и монитор)

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

Всъщност, аз събрах дори под 700 лева. Не знам на каква основа определяте, коя конфигурация става за офис машина и коя не, но факт е, че и за 700 лева може да се сглоби конфигурация с всичко необходимо, включително софтуер. Като гледам нашите офис щайги на поне 10 години, ми са странни тия мнения за това, че нещо ставало за офис, а другото нещо не ставало. 

Количка - Повече инфо тук.

post-2333-0-68222900-1363784590_thumb.jp

Ето ти евтина машина без периферията. Принципно има и по-евтин вариант с едноядрен процесор но не ти го препоръчвам.

Джама е 178 лв. Като сложиш монитор, клавиатура и мишка парите ще свършат. Всъщност остават пари но едва ли ще стигнат за AiO.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Всъщност, аз събрах дори под 700 лева.

Дай да видим какво си събрал?

• Автор

Това: ThinkCentre M58p

Плюс това:

HP2035

Плюс това:

HP Officejet 4500

То хубаво ама компютъра трябва да е на части, а не цял.

пс. Благодарение на naruto количката изглежда така и като добавим слушалки с микрофон става 745.23лв., но сега като гледам най-близо е стигнал quickJO с 741.05лв.

Редактирано от preslavmilev (преглед на промените)

Доколкото разбрах, това няма да се сглобява...

FAXT104YD1 - Brother FAX-T104 - "Ремаркетиран" - 95.00 лв FSSVB17-2 - Fujitsu-Siemens SCENICVIEW B17-2 - "Втора употреба" - 85.00 лв CPCS-MN480A-AT01A - Delux CPCS-MN480A-AT01A - 43.00 лв 2GB DDR3 1333 ADATA - 2GB DDR3 1333 ADATA - 25.00 лв G465 1.9G/1.5MB/LGA1155/BOX - INTEL CPU Celeron G465 (1.90GHz) - 71.00 лв H61M-VG3/BULK_3Y - ASROCK H61M-VG3 - 73.00 лв WD2500BPVT - 250GB Western Digital Scorpio Blue - 86.00 лв Общо 478.00лв Това е от ардес.бг. Остава DVD, слушалки и уиндоус.

Я че задача: 

http://www.itx.bg/bg/mini-itx-motherboards/onboard-cpu-mini-itx-motherboards/biostar-viotech-3200-via-c7-d-processor-via-vx900-2xddr3-vga-pci-e-pci-10-100-lan-2xsata-2-atx.html

http://nikem-bg.net/computer-components/1GB-DDR3-1333-A-DATA

http://sms.bg/aoc/monitor-aoc-185-e966swn-led-1366x768-200cdm2-5ms-9065-d-su-p-14682.html

Мисля че е добър старт, нямам време да съчинявам. Ако разрешават 2 ръка монитори ще ми остане и за кола с кафе!

ПП: Някой да ми даде линк как да поствам линкове по правилата на форума! :)

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

To, че може да се направи - може, ама няма да е компютър, а подигравка с човека, който ще работи с него.

BB код:
ASROCK 960GM-GS3 FX/760G/AM3
SEMPRON X2 190 /2.5G/BOX

1GB DDR3 1333 A-DATA
250GB SEAGATE SATA 6G/7200/16M
CPCS-MN480A-AT01A Mini Tower Micro 480W ATX
19 LCD LG 19EN33S-B
A4 KR-85 COMFORT PS/2 BLACK
KEYMOUSE MO-A133/OPT/BLACK/PS2
DSP WIN7 HOME PREM 64-BIT ENG
A4 HS-5P HEADSET STEREO+MIC
SAMSUNG DVD RW SATA black
CANON MP230 ALL-IN-ONE PHOTO

Обща стойност - 731.56 лв. с ДДС

Ако оставим на страна тая велика глупост, която се изисква, ето според мен едно разумно предложение за офис в, който наистина се работи:

Компютър с ОС и монитор втора ръка от тук - http://www.subincho.com/computer_monitor_shop/pricelist.php?cat=used_computers#VK14

компютри FSC P5615
  • Права кутия
  • Nvidiq C51PV чипсет
  • Dual Core AMD Athlon 64 X2 4000+ (512kb, 2.1GHz, s.AM2)
  • Ram 2GB DDR2 (max 4GB)
  • HDD 160GB SATA (4бр. SATA, Raid 1/0)
  • Nvidia 6150LE споделя до 256MB, PCI-Express x16
  • DVD, 2xPCI, 8*USB, Lan, Com port, FDD, HD Sound.

Втора употреба с 12 месеца гаранция.

цена: 169 лв

Допълнително Win7 PRO +110лв

20" Dell 2009WFP
размер 20 инча, 1680x1050 (16:10, HD), матрица TN, 5ms (r+f), 300:1 cd/qm, динамичен контраст 2000:1, 160/170, D-SUB, DVI, Пивот, USB HUB, функционална стойка, 70Watt.

Монитори втора ръка с 12м. гаранция

цена: 124 лв
До тук 169+110+124, общо 403лв.
Мултифункционално у-во SAMSUNG SCX-3405 - 199лв. Няма нормален офис в който да работят с мастилено-струйно устройство на, което консуматива му е по-скъп от устройството и цената на страница е много висока, за това задължително лазарно.
602лв. до тук + удобна ергономична клавиатура - MICROSOFT COMFORT CURVE 3000/3TJ-00015, качествена мишка MICROSOFT 200 OPT. USB/JUD--00002/RETAIL и слушалки с които няма да те заболят ушите след 10 минути MICROSOFT LIFECHAT LX-1000/JTD-00004
ВСИЧКО 705лв.

То хубаво ама компютъра трябва да е на части, а не цял.

пс. Благодарение на naruto количката изглежда така и като добавим слушалки с микрофон става 745.23лв., но сега като гледам най-близо е стигнал quickJO с 741.05лв.

Това е защото ти е сложил ХП а то е по-евтино с 30 лв. от Седмицата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.