Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

http://www.kvantservice.com/  с толкова ограничен бюджет от тук може да си избереш преди всичко втора ръка качествено. Дори windows-a ще ти е на по-ниска цена.

Дай да видим какво си събрал?

Ами взех най-евтините възможни компоненти за LGA1155  + евтини мишка, клавиатура и принтера на колегата, че в Nikem  нямат подобни или поне аз не открих.

ПП: Людмиле, трябва да призная, че днес наобяд бързах за работа и забравих записвачка + медия. Така, че си вземам думите назад. Прав си!

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

но сега като гледам най-близо е стигнал quickJO с 741.05лв.

Даже по-малко, бях допълнил, ако сложил 250 GB Segate хард диска, които ти беше използвал в твоята конфигурация.

Това е защото ти е сложил ХП а то е по-евтино с 30 лв. от Седмицата.

Едно от нещата, от които съм рязал... Извинявам се, ама искам да попитам. Това чисто теоретически проект (задание) като домашна работа ли е или това наистина ще се сглобява и ще се ползва???

Тъй като предполагам че е теоретичен проекта, не знам защо никой не обърна внимание на моите предложения. Все пак кой е събрал дъно +процесор+ рам  в 118 лева? :)

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

Тъй като предполагам че е теоретичен проекта, не знам защо никой не обърна внимание на моите предложения. Все пак кой е събрал дъно +процесор+ рам  в 118 лева? :)

Дай цялата конфигурация, имай предвид, че от различни магазини имаш да плащаш повече от 1 доставка...

Последен опит от мен!!!!!!! Просто вече повече не виждам от къде какво може да се смъкне :(

Публикувано изображение

Това даже не бих го нарекъл и компютър!!!

И, дами и господа!!!! Имаме победител в класация най-скапана и орязана офис конфигурация с всички възможни екстри на пазара!!!!

Имам честта да ви представя в категория "Супер лек", най-евтиното компютърно нещо, Моля посрещнете с цена от 713,86 лв. ФРАНКЕНЩАААААААААААААААААААААААААААААЙН!!!!

Публикувано изображение

Горко му на всеки, който се срещне с него! Бог да му е на помощ!!!

==================

Сега сериозно, това са чудеса от храброст. Съвсем чистосърдечно не пожелавам на никого да ползва това "животно". За мен е истинско безумие и го предлагам от любов към спорта и защото исках да видя дали е възможно. Явно е възможно... Процесора Intel® Celeron® Processor G465 имах съмнения дали има вградено видео, но явно има: Intel® HD Graphics 650 MHz, което официално превръща това в напълно възможна и работеща конфигурация.

Вместо HDD има SSD, което е едва 32 GB и ще стигне за Windows XP, щом трябва да е легален, и няколко програми + известно количество файлове и толкова.

НО, задачата е изпълнена! невероятно, но факт!

И за финал искам с големи букви да подчертая: ТОВА НЕ Е КОМПЮТЪР! Това е "нещо". Съвсем сериозно НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ на никого!!!!

Поздрави!

п.с. Ей, да почерпиш човек!!! Чу ли?

Здравейте !

Имам да асимблирам една офис конфигурация до 720лв, която трябва да съдържа кутия(процесор, дъно, рам, хард, записвачка и захранване), монитор, принтер/скенер/копир (аз сложих all in one), мишка, клавиатура, микрофон, слушални(и тук сложих комбинирани слушални с микрофон) и софтуер (трябва да е лицензиран windows, а офиса може да е и openoffice) и ето какво сглобих аз:

http://picbg.net/img.php?file=7756a8d7f9d2fd21.jpg

http://picbg.net/img.php?file=bc77be1c0fa3f3f2.jpg

Можеш да минеш по-евтино ако използваш Линукс вместо Уиндоус, така и така ти е офис машина.

http://www.jmt.bg/offers/2013-03-21-1.pdf

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Можеш да минеш по-евтино ако използваш Линукс вместо Уиндоус, така и така ти е офис машина.

http://www.jmt.bg/offers/2013-03-21-1.pdf

Вече сме предложили, ако не си прочел. Не може, това е изискването... Поне ще се ползва OpenOffice или LibreOffice, защото ако трябваше и това да вкарваме...

И си изпуснал монитора от твоята конфигурация...

• Автор

И, дами и господа!!!! Имаме победител в класация най-скапана и орязана офис конфигурация с всички възможни екстри на пазара!!!!

Имам честта да ви представя в категория "Супер лек", най-евтиното компютърно нещо, Моля посрещнете с цена от 713,86 лв. ФРАНКЕНЩАААААААААААААААААААААААААААААЙН!!!!

Публикувано изображение

Горко му на всеки, който се срещне с него! Бог да му е на помощ!!!

==================

Сега сериозно, това са чудеса от храброст. Съвсем чистосърдечно не пожелавам на никого да ползва това "животно". За мен е истинско безумие и го предлагам от любов към спорта и защото исках да видя дали е възможно. Явно е възможно... Процесора Intel® Celeron® Processor G465 имах съмнения дали има вградено видео, но явно има: Intel® HD Graphics 650 MHz, което официално превръща това в напълно възможна и работеща конфигурация.

Вместо HDD има SSD, което е едва 32 GB и ще стигне за Windows XP, щом трябва да е легален, и няколко програми + известно количество файлове и толкова.

НО, задачата е изпълнена! невероятно, но факт!

И за финал искам с големи букви да подчертая: ТОВА НЕ Е КОМПЮТЪР! Това е "нещо". Съвсем сериозно НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ на никого!!!!

Поздрави!

п.с. Ей, да почерпиш човек!!! Чу ли?

Ехеее ЕВАЛА quickJO, много ти благодаря ше черпя и да това е нещо като теоретично практическо задание !

Между другото и аз си мислех да сложа като теб едно ссд 32гб вместо хдд, ама си викам то пък 32гб няма ли да е малко, но явно по друг начин не става.

Другия вариянт беше с линукс ама според госпожата едвали служителите на офиса могат да работят с него.

Следващата конфигурация за която със сигурност ще се справя е "геймерска конфигурация" не, че ще е много геймърска ама... за 1250, която включва кутия, монитор и windows 7.

Благодаря и на всички, които се включиха в тази задачка.

Вземи и кажи на тая госпожа, че с подобни задачи може да създаде само хардеурни изроди. 

Бааааа мааамууу кво пък сътворих аз!!!!

Публикувано изображение

и като добавим и тоя монитор PHILIPS 166V3LSB  за 135лв и всичко идва 711.01лв мисля че даскалката може да ми пише 6.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Бааааа мааамууу кво пък сътворих аз!!!!

и като добавим и тоя монитор PHILIPS 166V3LSB  за 135лв и всичко идва 711.01лв мисля че даскалката може да ми пише 6.

Баси майката!!!! Евалата човек!!! Тая кутия със захранване за 35 лв. ще гръмне на 2-рия ден, но нали поне никой няма да сяда да работи на него, всичко си е само на теория :D :D :D :D :D

Браво! имаш 6-ца, дай си бележника!

А тая даскалка ни я прати на едно обучение тука, да ѝ покажем тъй, онуй!

Хайде и аз да се похваля със моето творение. Моето предложение е следното:

Дънна платка MSI H61M-P20 (G3), socket 1155
Процесор Intel® Celeron® G550, 2600MHz, 2MB, socket 1155, Box
Карта памет Kingmax DDR III 1GB, 1333 MHz
HDD Seagate Barracuda 320GB, 7200rpm, 16MB, SATA 2
Кутия Floston ATX, Midi Tower, 450W, Черна, UNIT
Клавиатура Gembird KB-8300M-BL, Черна
Оптична мишка Delux, PS/2, Negru, DLM-312BP

DVD Записвачка Samsung SH-224BB/BEBE, SATA, Черна, Bulk
Microsoft Windows 8 Professional, 32/64bits, English, VUP DVD
Слушалки с микрофон Gembird MHS-121, Черни
LED Монитор AOC 18.5", Wide, E966SWN
HP Deskjet 1050A All-in-One, A4

Всичко горе долу излиза около 670 лева. Всеки компонент със безплатна доставка, както и отстъпките за компоненти до края на този месец(март месец!) Надявам се Госпожата да може да работи със Windows 8 ! Хайде дано съм помогнал!? (нещо ако съм объркал, някой да ме поправи!)

Поздрави и приятен ден!

...

Оооо, и имаме нов победител с цена от 669,71 лв.

Само два дни ни отнеха да стигнем до тук :D

Хаххахахаха, е това не съм го очаквал честно казано :D

Ако някой просто беше хванал двете дъна с интегрирани процесори от Никем? Ама всички гледат цената без да мислят :)

GIGABYTE GA-E350N

GIGABYTE GA-E240N

А колко струва кутията и захранването за ITX форм фактор... Вземи сглоби цяла конфигурация и ще видиш, че ще е по-скъпа...

Който падне под 650 лева печели вечеря със даскалката !!!

Първо снимка искаме обаче!!! Амаааа, тя черпи, нали, с разликата до тези 720 лв?

Първо,бих похвалил учителката.Защо? Защото успя да ви затрудни и заинтригува достатъчно много,за да изпишете толкова постове тук.И защото,оказва се,че е възможно решение на задачата.Браво на жената.

Второ,поздрави и на всички колеги,които успяха.Въпреки почти невъзможността да се намери подходящ отговор.

Бъдете здрави.

Първо снимка искаме обаче!!!

Амаааа, тя черпи, нали, с разликата до тези 720 лв?

Даа черпи с разликата от парите, ето прилагам снимката, която току що ми прати момчето!!!

Публикувано изображение

Тая добре ще я почерпя :D Аз викам Mission accomplished!!! Да започва СПАМ-а, след толко труд ни е позволено. Викайте даскалката!

Опаа, съжалявам момчета ама момата е заета ама каза, че може да прати майка и.   :lol6:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.