Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекратяване на договор към VIvacom?

Featured Replies

Как стои въпроса с предсрочното прекратяване на договор към виваком? Писна ми да ме лъжат безочливо, тия тяхни консултантчета. Имам ли право да ги записвам, при посещението ми в техен офис, както те ме записват по телефона - целя да избегна допълнителни измами!

Ииии, иначе: не, неможете да ги запишете, против закона е, отделно дори да го направите, това НЕ може да бъде доказателствен материал... най-много да ви осъдят за това. При прекратяване на договор се плащат неустойки в размер на оставащите месечни такси до края на договора. Това е.

Не го ли премахнаха това с плащането на оставащите месечни такси? Имаше медиен шум някакъв май.

Малко инфо.

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

Не го ли премахнаха това с плащането на оставащите месечни такси? Имаше медиен шум някакъв май.

Нямам как. Това са договорни отношение. Това, което имаш в предвид е друго. Щом изтече срока на договора (12 или 24 месеца) то той става безсрочен и след това вече може да се прекъсне по всяко време с 30 дневно предизвестие.

Да, неприятно , благодаря ви!

С какво са те излъгали? Ако си си сложил подписа под договора си отговаряш сам за последствията. Ако по някакъв начин договора не е спазен от една от двете страни си има клаузи и може да го разтрогнеш.

• Автор

С какво са те излъгали? Ако си си сложил подписа под договора си отговаряш сам за последствията. Ако по някакъв начин договора не е спазен от една от двете страни си има клаузи и може да го разтрогнеш.

Естественно че съм подписал договор, не в договора е проблема а в безочливите лъжци- продавач консултантите, лъжат те най-нагло в очите, въпреки че ги питам точно за тези клаузички и за тези промоции, те просто ми казват това, което искам да чуя и това е! Заради тези техни "безплатни промоции" се налага да оделям излишни средства и нерви...

Естественно че съм подписал договор, не в договора е проблема а в безочливите лъжци- продавач консултантите, лъжат те най-нагло в очите, въпреки че ги питам точно за тези клаузички и за тези промоции, те просто ми казват това, което искам да чуя и това е! Заради тези техни "безплатни промоции" се налага да оделям излишни средства и нерви...

Предполагам, че нямаш друга алтернатива, щом си подписал договор при тях. Разтрогването става при неизпълнение на договора от една от двете страни. Трудно ще успееш да разтрогнеш договора, без да заплатиш съответните такси.

С какво точно са те прецакали и излъгали? Кажи за коя "услуга" говориш?

Как стои въпроса с предсрочното прекратяване на договор към виваком? Писна ми да ме лъжат безочливо, тия тяхни консултантчета. Имам ли право да ги записвам, при посещението ми в техен офис, както те ме записват по телефона - целя да избегна допълнителни измами!

Чл. 32 от Конституцията на р. България:

Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи, в качеството си на представител на държавата, при изпълнение на служебните си задължения, или на обществено място.”

Ами то се пита и се мисли. Всеки един оператор го прави в момента, за да привлече клиенти. Като гледаш обаче договора няма как да те излъжат. Там всичко си пише. Ако е нещо по-различно си в правото си да го разтрогнеш.

• Автор

ползвам 2 услуги "интернет адсл, телевизия,домашен телефон, Gsm и ми набутаха уж безплатната флашка та сега и за нея 5 лева от горе..." - това е извън Варна в града "фибер нет + тв" от 3 месеца съм абонат и вместо 22 лева месечно, за 30мб + начален пакет тв, плащам 32лв. питах ги при подписване до кога са тия "безплани" добавки към телевизията за 6 месеца ми бе отговорено, отидох да питам в 2ри офис преди 1-вата месечна такса до кога е промоцията с тези неизползвани от мен "записване на предавания и видеотека" 6 месеца, първия месец се оказва че уж изравнителна фактура за 32 лв. , втория месец отивам пак 32 пак ги питам този път, ами господине телевизионната промоция изтекла и тн.(още първия месец, пък беше за 6) > може ли да ги спрем тези услуги> обадете се на оператор... и така ме изгони продавачката, супер нагло и безочливо поведение, клиента е ценен само ако подписва договор, тогава много ни обичат. ПИтам аз питам, по 10 пъти ги питам тия Шменти затова се нервирам, че ме лъжат най-безочливо, ще ги спирам при приключване на договорите и това е! В квартала нямаше друг доставчик с Оптичен интернет, а аз държах да е такъв и сега си патя. Общо с 30 лева платени за тяхна застраховка преди подписване, за 2 месеца 100 лева...

• 1 месец по-късно...

Здравейте,изтрихте ми побликацията от Фейсбука нали??????? Организирали сме се да протестираме пред Вашият офис бул."Цариградско шосе" 115и,от град Костенец цял автобус+15 леки автомобила,ще предприемем организация и по Фейсбука!!!! Преговаряме със Столична община за определена дата-в края на тази седмица или в средата на следващата,евентуално другата Събота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1.Целта на протеста е неспазване на договорените скорости за интернета!!!!!!! 2.Да не се плащат неустойки при прекратяване на договор по Ваша вина!!!!!!!!!!!!!! 3.Очаквам да ми отговорите дали е възможно да ми,(ни),намалите месечните такси поради това,че не спазвате договорените отношения с клиентите си. 4. Ще сезираме и (колективно)Комисията за защита на потребителя,както и ще заведем колективен съдебен иск!!!!!! Очаквам бърз и адекватен отговор!!!!!!

А ето и отговора:

Получихме Вашето писмо и ще извършим подробна проверка по Вашия случай.

За да сме максимално коректни в проверката ще ни е технологично време.

Ще се постараем в рамките на утрешния ден да отговорим на повдигнатите от Вас въпроси.

Предварително Ви благодарим за проявеното търпение.

Здравейте,изтрихте ми побликацията от Фейсбука нали??????? Организирали сме се да протестираме пред Вашият офис бул."Цариградско шосе" 115и,от град Костенец цял автобус+15 леки автомобила,ще предприемем организация и по Фейсбука!!!! Преговаряме със Столична община за определена дата-в края на тази седмица или в средата на следващата,евентуално другата Събота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1.Целта на протеста е неспазване на договорените скорости за интернета!!!!!!! 2.Да не се плащат неустойки при прекратяване на договор по Ваша вина!!!!!!!!!!!!!! 3.Очаквам да ми отговорите дали е възможно да ми,(ни),намалите месечните такси поради това,че не спазвате договорените отношения с клиентите си. 4. Ще сезираме и (колективно)Комисията за защита на потребителя,както и ще заведем колективен съдебен иск!!!!!! Очаквам бърз и адекватен отговор!!!!!!

А ето и отговора:

Ще се постараем в рамките на утрешния ден да отговорим на повдигнатите от Вас въпроси.

To: Vivacom Web Requests

Subject: Интернет услуга/Запитване за услуги/Параметри на услугата

Редактирано от quickJO
Обявени лични данни да другата страна в разговора (имена на служителката) без нейно знание и разрешение! (преглед на промените)

Ще е хубаво да не цитираш имена, защото предполагам нямаш разрешението на другата страна? Поне изтрий подписа на момичето откъдето е видно името ѝ. Тя така или иначе с нищо не е виновна най-малкото, а следва дадена политика на компанията. Отделно в правилата на форума е записано:

2.16 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията...

"Целта на протеста е неспазване на договорените скорости за интернета" Няма договор за интернет, който да гарантира някаква скорост. В него е записана максималната скорост, но във всеки договор е записано, че реалната може да е по-ниска. И да не изреждам всичките клаузи, но това е на всякъде. Още повече: НЯМА оператор в света, който да може да ти гарантира скорост. Защо???? Ами в интернет винаги има 2 страни: Този, който изпраща информацията и този, който я приема. Всеки един от тях може да е клиент на различен оператор, много често - даже в различни точки на света!!! Без значение кой каква скорост може да развие, то този, който е с по-бавната връзка - той определя скоростта. Защо? Ами представи си, че отваряш сайт. Който и да е. И интернета на този "сайт" (разбирай сървъра/хоста зад който стои) има максимална скорост 100 KB/s, обаче в момента сте двама души, които го отваряте. И този сървър дели по равно връзката. Демек за теб се отделят 50 KB/s. Ти имаш интернет, който не е 50, не е 100, ами е направо 6 MB/s. Е когато сайта ти подава 50 KB/s ти няма как да го отвориш със 6 MB/s.... Нали се сещаш? И за това, твоят оператор няма как да знае кои сайтове ще посещаваш, нито в кое време и при какъв трафик, нито каква ще е връзката. За това той ти гарантира едни максимални скорости, а реалните са нещо съвсем различно. И това е описано във всеки един договор за интернет. Не само в България!

Хм, нещо не връзвам последния коментар точно с тази тема? Каква е целта да го публикувате?

Намерена тема чрез търсачката? Аз лично не виждам логика и смисъл и в протеста и в питанията и всичко и съм се обосновал защо, ама....

Намерена тема чрез търсачката? Аз лично не виждам логика и смисъл и в протеста и в питанията и всичко и съм се обосновал защо, ама....

Аз питах публикувалият го колега. Просто сме писали заедно и съм натиснал бутона "Публикувай" със секунди закъснение. Коментара е задължително да бъде цензуриран.

Аз питах публикувалият го колега. Просто сме писали заедно и съм натиснал бутона "Публикувай" със секунди закъснение. Коментара е задължително да бъде цензуриран.

Сега виждам, че автора на мнението си го е редактирал след нашите коментари... След като не е отбелязана забележката, ами даже да дадени още факти от кореспонденцията... Следва редактиране на мнението!!!!
  • 2 седмици по-късно...

А ето и отговора:

To: Vivacom Web Requests

Subject: Интернет услуга/Запитване за услуги/Параметри на услугата

Oтговор на ВИВАКОМ:Във връзка с Вашето оплакване, искаме да Ви уведомим, че при осъществен контакт с Вас, Вие сте получили информация и сте се приели нашето предложение: да бъде променен плана на VIVACOM Net услугата от VIVACOM Net 20 ­на VIVACOM Net City (10 Mbps), който отговаря на скоростта, поддържана от линията, по която се предоставя услугата Ви. Договорът за VIVACOM Net City и Traffic Unlimited XS+ остава безсрочен.

Намалиха таксите дори договорните отношения станаха безсрочни.....

Редактирано от invinoveritas (преглед на промените)

Преди няколко месеца и аз имах проблеми с Виваком и конкретно мобилната им услуга. Дори най-нагло ми бяха включили някакви допълнителни екстри, за които плащах 1-2 месеца без да се усетя. След като забелязах това завишение в цената, ми стана ясно всичко. Направиха проверка и заявиха, че имало някаква грешка в системата, но за мен беше възможност да приключа един договор с тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.