Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

15159753823_86fecca0c6_b.jpg

15594038757_4ba149aa45_b.jpg

15755512376_3600408933_b.jpg

• Отговори 2k
  • Прегледи 160,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Път май нямаше - не и като гледах колко са отвесни скалите. 300+ американски пари да те свали хеликоптер долу. Нещо не ми се даваха, ама. Аз всъщност не се оплаквам от това, че няма голям динамичен обхват, а само споделях, щото мен много ме изненада :) Окото е голяма работа - оправя се и с голям и с малък.

П.П. Тия са с RawTherapee правени.

Има и друг начин, да снимаш лесно от други гледни точки и той се казва ДРОН.

Въпросът е дали са разрешени там, защото дроните са забранени в доста национални паркове. И дали няма да се изгуби радиовръзка с дрона заради скалите

Въпросът е дали са разрешени там, защото дроните са забранени в доста национални паркове. И дали няма да се изгуби радиовръзка с дрона заради скалите

Е ако изгубиме връзка с дрона... един дрон по-малко. Ако ни карат да не оставяме отпадъци, поне да ни закарат до дъното да си го приберем. Всички ще са доволни (<-:}

Може обаче да пробваме с отразен сигнал в отсрещните скали дали ще се получи. Примерно с втора насочена антена.

Мога да ти кажа още от сега, че си се объркал тука. В щатите е забранено да се ползват освен на определените за целта места. Даже в момента се чака догдина или по-догодина да пуснат закон за безпилотните устройства, за да могат вече да се ползват примерно за търговски цели / кино / медии в градовете и т.н. Нещо повече, тази част на каньона се води суверенна индианска територия и въобще е забранено да се снима абсолютно навсякъде, където не пише, че е разрешено. Всъщност май нямаш право и да ходиш никъде просто така. Не, че в другите национални паркове можеш. Например в Йосемити, изрично си пишеше, че без да си извадиш специално разрешително за да кривнеш извън обозначените пътеки (разбирай бетониран или асфалтиран път) те чака солена глоба.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Е ако изгубиме връзка с дрона... един дрон по-малко. Ако ни карат да не оставяме отпадъци, поне да ни закарат до дъното да си го приберем. Всички ще са доволни (<-:}

Може обаче да пробваме с отразен сигнал в отсрещните скали дали ще се получи. Примерно с втора насочена антена.

И с изгубен дрон солидна четирицифрена глоба. А тази втора антена я забрави, точно там не става. И виж горния пост.... :)

Полу-куполът (Half Dome) в планината Сиера, сниман от Сентинел Доум(Sentinel Dome) национален парк Йосемити. Много известна гледка за геймърите.

15735932740_5fd1165574_c.jpg

15737205379_eedf7d19c1_c.jpg

"Секвойка"

15897439566_1f286e7e19_c.jpg

А тази втора антена я забрави, точно там не става.

И изобщо не знам дали се продава дрон който има такива параметри на управлението. От снимките не се вижда мащаба, но дълбочината и широчината са над километър... Боже, аз като бях на ръба и не можах да го осъзная, докато не видях хеликоптер колкото бълха да прелита отдолу... нямаше как да не направя крачка назад :)

Точно като секвоята на снимката горе - мислех си а - това ли било секвоя - нищо особено. И после една жена отиде да я снимат до нея и направо се загуби...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Да се похваля малко с полу завършената ни вила, ремонт/а е почти на приключване, но има още доста неща за правене. Съжалявам, че качеството е гадно, но снимам само с една ръка, а другата все още е в гипс.

10404490_338467343004252_64109492913298810410248_338467383004248_104776692265689

Ммммм, вкусно изглежда, но дали ще е така ще разберем по-късно :D

10390123_338467456337574_334261982466666

Тази последната като я видях и чак на мене ми се прияде :D

А това е един от първите ми опити за нощна снимка с канона:

15898800036_8e301fe256_c.jpg

п.с.Капитане това място трябва да ти е познато :)

Тази последната като я видях и чак на мене ми се прияде :D

Ако имаш път към Южна България, ще се радвам да се видим да апнем,пийнем и да поснимаме заедно. Тъкмо ще придобия малко повече опит :P

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

И с изгубен дрон солидна четирицифрена глоба. А тази втора антена я забрави, точно там не става. И виж горния пост.... :)

Ако има закони регулиращи използването на дрони, разбира се че ще се съобразяваме с тях. Но чисто технически не мисля, че е голям проблем да се използва дрон на такива места. Има различни апарати и модификации към тях увеличаващи обхвата за управление и видео сигнал, дори и GPS използват за навигация.

Ако има закони регулиращи използването на дрони, разбира се че ще се съобразяваме с тях. Но чисто технически не мисля, че е голям проблем да се използва дрон на такива места. Има различни апарати и модификации към тях увеличаващи обхвата за управление и видео сигнал, дори и GPS използват за навигация.

Чисто технически там не е удобно, има много скали, няма пряка видимост и разстоянията са много големи. Събрани тези неща правят практическото ползване на дрони много, много трудно

...

иии, тая с листото щеше да е трепач, ако беше уцелил фокуса... страшен уолпейпър. "Локвата" е също много яка

иии, тая с листото щеше да е трепач, ако беше уцелил фокуса... страшен уолпейпър. "Локвата" е също много яка

За фокуса и аз съжалявам, ама тогава в движение така стана. И за свое оправдание мога да кажа: Всеки дефект - ефект :)

Хоризонтирай си снимките, така наклонени могат да са сам в много специални случаи

Извинявам се, колкото повече критики, толкова по-добре за мен, ако забелязваш и други недостатъци казвай :П

П.п. Първата снимка, не е лично моя а на майка ми от миналата година, иначе за 2-рата снимка е мое дело 

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Извинявам се, колкото повече критики, толкова по-добре за мен, ако забелязваш и други недостатъци казвай :П

П.п. Първата снимка, не е лично моя а на майка ми от миналата година, иначе за 2-рата снимка е мое дело 

Първата само малко трябва да се пипне от към баланса на бялото и да се сложи малко острота (sharpnes) За втората - ако апарата има поне малко ръчни настройки за такава снимка се снима паралелно на стъклото на максимално отворена бленда за да "замаже" фона. И да се избягват в кадъра неуместни предмети като например вертикалната рамка на прозореца. Най-добре ще е да се вижда от близкия план само стъклото

Първата само малко трябва да се пипне от към баланса на бялото и да се сложи малко острота (sharpnes) За втората - ако апарата има поне малко ръчни настройки за такава снимка се снима паралелно на стъклото на максимално отворена бленда за да "замаже" фона. И да се избягват в кадъра неуместни предмети като например вертикалната рамка на прозореца. Най-добре ще е да се вижда от близкия план само стъклото

Благодаря ти за препоръките, но втората снимка е направена с таблета, вече фотоапарат нямам или поне докато си събера пари за нов.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.