Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

WTaCMlu.jpg

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нощен Тетевен :)

Снимка с Пентакса на дъщеря ми (жалко, че не си бях взел Канона, за да снимам и с него)!

F5.6; 26,2mm; 20 секунди; ISO-100; режим на снимане - ръчен "M"; без статив :D

15806629642_7c2b49f383_c.jpg

Grand Canyon West - Западната част на Големия каньон на река Колорадо, Аризона, земите на индианците Хуалапаи.

(може би ще е интересно за запалените по техническата част, че сцените, противно на каквото изглежда, бяха с много малък динамичен диапазон и са обработени за по-голям контраст)

7746097c.jpg

7746098o.jpg

7746099M.jpg

Grand Canyon West - Западната част на Големия каньон на река Колорадо, Аризона, земите на индианците Хуалапаи.

(може би ще е интересно за запалените по техническата част, че сцените, противно на каквото изглежда, бяха с много малък динамичен диапазон и са обработени за по-голям контраст)

7746097c.jpg

7746098o.jpg

7746099M.jpg

Незная как да ти благодаря за тези снимки и дали може да си ги запазя за себе си.Тази грандиозна гледка ме стимулира тук, на компа като я гледам. Представям си, ако съм там. Може би единственото място, което искам с голям мерак да посетя и тогава да си отида от този свят. Аз също разполагам с около 200 фотографии на каньона в много добро качество, не са мои, но размера им е голям 1920х1080. Ако те интересуват, ще ти дам линк. Още веднаж - Огромно благодаря! Ето една малка част от снимките:  http://my.mail.ru/mail/stefko55/photo/49683

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Незная как да ти благодаря за тези снимки и дали може да си ги запазя за себе си.Тази грандиозна гледка ме стимулира тук, на компа като я гледам. Представям си, ако съм там. Може би единственото място, което искам с голям мерак да посетя и тогава да си отида от този свят. Аз също разполагам с около 200 фотографии на каньона в много добро качество, не са мои, но размера им е голям 1920х1080. Ако те интересуват, ще ти дам линк. Още веднаж - Огромно благодаря! Ето една малка част от снимките:  http://my.mail.ru/mail/stefko55/photo/49683

Ако желаеш, можем да се съберем и да заминем за Гранд/а. flare вярвам, че ще ни даде покрив над главата за 1 седмица :P

Ако желаеш, можем да се съберем и да заминем за Гранд/а. flare вярвам, че ще ни даде покрив над главата за 1 седмица :P

Ако бях на твоите години, още утре тръгваме. Има хора, които им е все едно дали ще са в България или в Сингапур. Лошото е, че аз не съм от тях.Къде бе моето момче на 65 години ще вървя и аз?Ти си млад и опитай.Ако разчиташ че ще се "упраим" повярвай че и внуците ти няма да го доживеят с такива дръвници.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако бях на твоите години, още утре тръгваме. Има хора, коитоим е все едно дали ще са в България или в Сингапур. Лошото е, че аз не съм от тях.Къде бе моето момче на 65 години ще вървя и аз?Ти си млад и опитай.Ако разчиташ че ще се "упраим" повярвай че и внуците ти няма да го доживеят с такива дръвници.

Не е до възраст, до човек е :)

Ако бях на твоите години, още утре тръгваме. Има хора, коитоим е все едно дали ще са в България или в Сингапур. Лошото е, че аз не съм от тях.Къде бе моето момче на 65 години ще вървя и аз?Ти си млад и опитай.Ако разчиташ че ще се "упраим" повярвай че и внуците ти няма да го доживеят с такива дръвници.

Ааа, че къде си още 65 години да не са много? Аз бих тръгнал, но сам няма се оправя :D

Ааа, че къде си още 65 години да не са много? Аз бих тръгнал, но сам няма се оправя :D

Какво има да се оправяш, вадиш виза, взимаш самолета и след това питаш :)

Нямаше ли време да поостанеш след 5-6. Че като гледам си снимал баш по обедно време :)

Какво има да се оправяш, вадиш виза, взимаш самолета и след това питаш :)

Капитане, не искам да споря с по-големи от мен "много по-големи" , но когато изобщо не съм излизал извън България "сам" , винаги с приятели/роднини/родители ми е малко странно и не съм сигурен в себе си, дали ще мога да се справя.

Капитане, не искам да споря с по-големи от мен "много по-големи" , но когато изобщо не съм излизал извън България "сам" , винаги с приятели/роднини/родители ми е малко странно и не съм сигурен в себе си, дали ще мога да се справя.

Е, все някога човек трябва да го направи за първи път. Знам че стреса не е малък но човека е доста гъвкаво същество :)

10436185_10205129922193950_8005436448926

Незная как да ти благодаря за тези снимки и дали може да си ги запазя за себе си.

Моля, всички мои снимки, които споделям тук са напълно свободни за некомерсиална употреба :)

Ето още малко, надявам се да ти харесат и те:

https://www.flickr.com/gp/38587682@N07/0k383W/

Щеше, ама аз само минавам от там :) Не съм американец пази Боже.

Нямаше ли време да поостанеш след 5-6. Че като гледам си снимал баш по обедно време :)

В 5 залязва слънцето. Обаче не е това проблема, виж и другите снимки. Просто както казах сцената е такава. Предполагам защото са много светли скалите,

В 5 залязва слънцето. Обаче не е това проблема, виж и другите снимки. Просто както казах сцената е такава. Предполагам защото са много светли скалите,

Ясно... Може би ще стане по-интересна светлина ако се снима отдолу, но вероятно е много път...

Ясно... Може би ще стане по-интересна светлина ако се снима отдолу, но вероятно е много път...

Път май нямаше - не и като гледах колко са отвесни скалите. 300+ американски пари да те свали хеликоптер долу. Нещо не ми се даваха, ама. Аз всъщност не се оплаквам от това, че няма голям динамичен обхват, а само споделях, щото мен много ме изненада :) Окото е голяма работа - оправя се и с голям и с малък.

П.П. Тия са с RawTherapee правени.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Път май нямаше - не и като гледах колко са отвесни скалите. 300+ американски пари да те свали хеликоптер долу. Нещо не ми се даваха, ама. Аз всъщност не се оплаквам от това, че няма голям динамичен обхват, а само споделях, щото мен много ме изненада :) Окото е голяма работа - оправя се и с голям и с малък.

П.П. Тия са с RawTherapee правени.

И на мен ми е странно това със сенките и контраста. А за парите - не си заслужава освен ако не изкараш пари от снимките :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.