Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Липсва ми морето  Публикувано изображение

............

На мен ми лисва повече от 27 години, защото от тогава не съм ходил на море, но не се оплаквам :)

Ето и три кадъра от мен. Първите два са от днес въпреки, че времето не позволяваше заради голямата мъгла:

Публикувано изображение

Тези ги хванах на "калъп" Публикувано изображение

Публикувано изображение

А този кадър с облаците е от оня ден, но ми харесаха как изглеждат като разпенена бира:

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

...На мен ми лисва повече от 27 години, защото от тогава не съм ходил на море...

Стига бе, ти верно ли :ohmy: Аз не мога да си представя и година да не отида на море :no-no: Може и заради работата ми да е - не знам (напрегната и свързана с много нерви) Там на морето се чувствам някак си....свободен :) Седя до посред нощите на плажа, скалите и се взирам в морето.Действа ми успокояващо.Пожелавам ти още догодина да отидеш и да се насладиш на морския бриз.

пп.Задобряваш в снимките.

Стига бе, ти верно ли Публикувано изображение Аз не мога да си представя и година да не отида на море Публикувано изображение Може и заради работата ми да е - не знам (напрегната и свързана с много нерви) Там на морето се чувствам някак си....свободен Публикувано изображение Седя до посред нощите на плажа, скалите и се взирам в морето.Действа ми успокояващо.Пожелавам ти още догодина да отидеш и да се насладиш на морския бриз.

пп.Задобряваш в снимките.

Дано да ми се отвори "парашута" и да успея да отида догодина на море, но Господ знае дали ще стане ;)

Колкото до снимките си признавам, че все още никаква разлика не виждам, но щом вие я забелязвате, благодаря за комплимента! :)

Един кадър от днес (такъв голям паяк не бях виждал на живо):

ƒ/5.6, 1/80, 55.0mm., ISO-1250

15029466771_493d38bbdc_c.jpg

Единствената му обработка е конвертирането му от RAW в Jpeg с Ligtroom (в другата тема ще кача до-обработената версия на тази снимка, но с Perfect Effects 8)! :)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Снимани с LG G3

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Един кадър сниман със светкавица в RAW и обработен с Lightroom-а в Jpeg:

15086431835_effebf0093_c.jpg

И един кадър от телефона ми - Nokia N8 (сградата е изправена с Gimp, а другите корекции са от Lightroom-а):

14899803620_c871875c02_c.jpg

И пак Сигма ДП1, София, Южен парк, вчера (Абе не ми ли избива малко магентата, май ще трябва да калибрирам монитора?):

0_11b1f6_16584060_XL.jpg

Хм, тоя Lightroom май ще почне да ми харесва все повече :)

LR си е супер, само трябва да му свикнеш ;)

А на мен снимките ти на дневна светлина ми харесват много повече :yanim:

• Автор

Почти :D Изложил съм го малко на летището на Франкфурт да му се радват хората :)

Така трябва Кап, така трябва :)

Малко кадри извадени от филмчето с последното ми гмуркане:

Като гледам снимките и ти завиждам много. Като си представя как плувам (като тухла т.е.), обаче, завистта ми намаля до поносими нива. Много красиво.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Като гледам снимките и ти завиждам много. Като си представя как плувам (като тухла т.е.), обаче, завистта ми намаля до поносими нива. Много красиво.

Ми то значи си готов! Аз слагам 18 оки допълнително за да мога да потъна, та ходенето от сборния пункт до лодката се превръща в хамласка работа. Но си прав! Струва си да носиш всеки грам. Кадрите са замазани, щото не знам как и с какво да ги обработя, но на телевизора редуващи се във филмчето са си добре. Това, което се вижда като фон на 1 и 2 снимчица са коралови струпвания на прага на видимостта (около 25 метра). Няма другаде такава вода, като в Карибско Море! Големия приток на сладка вода, чистото дъно, слънцето и саргасовите водорасли правят чудеса с прозрачността на морската вода. За сравнение в Ла Хойа видимостта на океанската вода никога не надминава 5 метра и е неприятно студена дори и през Август...

Кадрите са замазани, щото не знам как и с какво да ги обработя, но на телевизора редуващи се във филмчето са си добре.

Това е expected behaviour - окото е много по-толерантно към движещи се кадри и гадовете дето разработват компресиите се възползват безсрамно.

и е неприятно студена дори и през Август...

Мда - това го установихме. :)

Един кадър и от мен:

15129251862_6aba15a76b_c.jpg

Това е RAW файл обработен с Lightroom в Jpeg + кроп с Gimp (и леко клониране в долната лява част)!

Само за сравнение с оригиналния Jpeg файл от фотоапарата (все още снимам в комбинация RAW+Jpeg): Цък

Като ги сравних и направо останах без думи каква е огромна разликата! Май ще взема да снимам предимно в RAW (като се понауча разбира се)! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.