Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Честита придобивка, колега! С кеф да я разщракваш!

Аз обещах снимки от фестивала (Funcity), ето...
(клик на снимките за по-голям размер и за контекст)

Две рисуващи дЮвойки
Публикувано изображение

Кежуал портретче на една приятелка
Публикувано изображение

Сладурана на ролери
Публикувано изображение

Един ненормалник, който въртеше разни backflip-ове и barrel roll-ове. Конкретно това е barrel roll от half-pipe към земя.
Публикувано изображение

Цял албум (600+ снимки) - https://flic.kr/s/aHsjZAiEZw

А понеже модерацията се сърди на повече от 4 снимки в един пост, ще има и още един Публикувано изображение

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Три кадъра и от мен! 

Това е цвят от домат сорт "Зелена зебра" Публикувано изображение

Публикувано изображение

Същия, сниман на по-тъмно:

Публикувано изображение

И първата ми снимка в режим "S" с FZ38-цата (спот фокус, теле-макро - целех се точно в голямата тъмна капка):

Публикувано изображение

Edit: Ако някой не знае как изглежда узрелия домат сорт "Зелена зебра" ето:

Публикувано изображение

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Здравейте! От колко време стана не качвам снимки.. ;) 
Публикувано изображение

Мисля, че повече няма да използвам режим панорама на фотоапарата си... (кликнете за пълен размер)

Публикувано изображение

Причината е, че не винаги успява да я сглоби качествено и не може да прави панорама със зуум, каквато е по-горната сглобена от 3 снимки с Ицо от М$...

Мисля, че повече няма да използвам режим панорама на фотоапарата си... (кликнете за пълен размер)Причината е, че не винаги успява да я сглоби качествено и не може да прави панорама със зуум, каквато е по-горната сглобена от 3 снимки с Ицо от М$...

Незнам какво очакваш. За да се направи качествена панорама се изисква статив, глава за корекция на паралакса, снимки снимани през равни ъгли... Част от грешките могат да се компенсират, но с много изчислителна мощ и не винаги - пример паралаксна грешка на близък обект. Не можеш да очакваш сносен алгоритъм в апарат...

Незнам какво очакваш. За да се направи качествена панорама се изисква статив, глава за корекция на паралакса, снимки снимани през равни ъгли... Част от грешките могат да се компенсират, но с много изчислителна мощ и не винаги - пример паралаксна грешка на близък обект. Не можеш да очакваш сносен алгоритъм в апарат...

3-те снимки са направени от ръка, без особена точност на застъпването. Фотоапаратът ми - Fujifilm Finepix S4500 - често не успява да сглоби правилно панорамата. В неправилно сглобена панорама не включвам изкривяванията при близки обекти, а по-скоро места в снимката, където има ясно изразени "ръбове" поради липсата или повтарянето на части от сниманите обекти. Виновен за този ефект е алгоритъма за проследяване, който си "харесва" една точка от да кажем първата снимка и се опитва на база на тази точка да свърже първата с втората снимка. Проблемът се проявява, когато тази точка е част от еднороден обект и при завъртането на фотоапарата, точката се измества поради невъзможност на алгоритъма да прецени къде точно е била, което води до по-горе описаната грешка.

Например следната снимка, която е правена по път за Мисионис(до Търговище):

Публикувано изображение

Това от къде е?

Снимките са направени в София, от терасата на апартамента, в който живея в кв.Лагера.

Редактирано от ScD (преглед на промените)

• Автор

Снимките са направени в София, от терасата на апартамента, в който живея в кв.Лагера.

Да, това имах в предвид. Заприлича ми малко на Младост и викам да не сме "съседи" Публикувано изображение

.......

Честно да ти кажа съм в пъти по-доволен от сглобката, която прави Hugin отколкото отрочето на MS, което пък работи по-бързо и намества многоредови панорами по-лесно! Липсват му обаче много опции за ръчно наместване, коригиране, ефекти, маски и т.н., което си е проблем при сглобяване на панорами! Единствено на телефона си ползвам вграденото приложение за сглобка на панорама автоматично при заснемане, иначе с фотоапарата си винаги на компютър го правя (пък и моя няма опция/сцена панорама)! Даже и на колегата FZ38-цата въпреки, че има сцена панорама не ги сглобява, а само те улеснява с наместването/ застъпването при снимане на следващия кадър! Пробвай Hugin (безплатен е) пък може и да ти хареса как се справя ;)

п.с.Hugin има 32 битова версия, но много трудно са направили изтеглянето му (тръгва директно 64 битовата при теглене)!

3-те снимки са направени от ръка, без особена точност на застъпването. Фотоапаратът ми - Fujifilm Finepix S4500 - често не успява да сглоби правилно панорамата. В неправилно сглобена панорама не включвам изкривяванията при близки обекти, а по-скоро места в снимката, където има ясно изразени "ръбове" поради липсата или повтарянето на части от сниманите обекти. Виновен за този ефект е алгоритъма за проследяване, който си "харесва" една точка от да кажем първата снимка и се опитва на база на тази точка да свърже първата с втората снимка. Проблемът се проявява, когато тази точка е част от еднороден обект и при завъртането на фотоапарата, точката се измества поради невъзможност на алгоритъма да прецени къде точно е била, което води до по-горе описаната грешка. 

Нали ти казвам това е съвсем естествено. Значи за панорама 1-2 точки съвпадение са напълно безполезни. Ако пробваш Хугин, която много уважавам ще видиш, че се сърди дори на над 20 съвпадащи точки между 2 съседни снимки. Също ще видиш колко време и трябва за да направи качествена панорама на компютър. Ами нормално е алгоритъма за слабичкия процесор на апарата ти да са го направили да избира по-малко точки и по-простичко - иначе щеше да го чакаш към час. Ако не вярваш, снимай две снимки от ръка и пробвай да ги напаснеш на ръка с фотошоп примерно. Ще видиш, че дори ако се опитваш да не мърдаш и да ги направиш еднакви, няма да стане, Затова за качествена трансформация се изискват много точки. Също така пробвай дори съвсем елементарно от статив да врътваш апарата на приблизително равни ъгли и после от ръка както си снимаш нормално и да сглобиш снимките с една и съща програма. Ще видиш, че панорамата от статива ще стане по-добра, с по-малко изкривявания и по-добро напасване. И особено пък, ако е хоризонтиран статива.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Три кадъра и от мен - опит за нощно снимане Публикувано изображение (смея се защото ползвах велосипеда си за статив)!

F2.8; 4.8mm; 60 секунди; ISO-100; -0 EV; режим на снимане "M" (ръчен)! Механата в Тетевен (за съжаление вече не работеща Публикувано изображение ):

Публикувано изображение

F2.8; 4.8mm; 6 секунди; ISO-400; + 2 EV; режим на снимане "Aperture-priority AE"! Църквата в Тетевен:

Публикувано изображение

F2.8; 4.8mm; 15 секунди; ISO-100; - 0 EV; режим на снимане "M" (ръчен)! Моста над реката към кв.Пеново:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимани с "Asus MeMo Pad HD 7" , за 2-ри път ми откраднаха фотоапарата мисля, че скоро няма да мога да си позволя пак да си купя.... Снимките са правени в 03;34 ч. "сутринта"

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Снимките са правени с FujiFilm AX600. Исках да направя още по-близки снимки на паячето, но не исках да използвам zoom. Последва опит за ухапване и за малко не си изтървах фотоапарата :D

Публикувано изображение

Редактирано от rusimc (преглед на промените)

Три кадъра и от мен:

Красотата на природата

Публикувано изображение

Макро

Публикувано изображение

И още едно макро - "Мадараския конник" на гърба на 20ст.

Публикувано изображение

С тия лампи самолетите нощем кацат направо в двора  :D                                    Спомена от цветето... Горкото замина...  :ohmy: 

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.