Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Днес ми изпратиха, няколко снимки от 2012 г. от "Walibi - Холандия" , бях на гости за 1 месец и бях забравил за тези снимки:Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ще завършвам аз! Абсолвентски бал! Наснимах аз що наснимах, да споделя аз с вас някой и друг кадър, преди да припадна на клавиатурата!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

p.s.

Първите две снимки са на бившата ми приятелка... Третата е на друго момиче.

p.s.

Шапото (бомбето) е мое, но то изреди сумати хора. Страх ме е да го пипна вече, сигурно хвана СПИН горкото... :P :P

"Първите две снимки са на бившата ми приятелка... Третата е на друго момиче."

И какво ти пречеше това хубаво момиче, че ще го сменяш с ново?  Не можеш ли да си и с двете? Младо момче си, вземи се в ръце. Хората плачат за много, той кара само с една! Харесаха ми снимките!

Не ме съдете строго, това са едва първите ми снимки с тази камера. Баси, колко копчета има :)

Както ти казах вече, грях е да се оплакваш от хубави работи :P

Честито пак.

П.П. Много добро боке вади тая Sигма, да и се не види :)

Както ти казах вече, грях е да се оплакваш от хубави работи :P

Честито пак.

П.П. Много добро боке вади тая Sигма, да и се не види :)

Мда, и на мен ми хареса (даже като го гледах на екранчето) ЖИвот и здраве ще видим ако се оборудвам и с 18-35/1.8 ще видим там как е :)

Вярно че имаше случаи при които ми се искаше да имам по-късо разстояние, но беше само в около 4-5% от случаите. Повече ми липсва теле-то, ама да не се заричам по-нататък и с такова ще се оборудвам :)

Вярно че имаше случаи при които ми се искаше да имам по-късо разстояние, но беше само в около 4-5% от случаите. Повече ми липсва теле-то, ама да не се заричам по-нататък и с такова ще се оборудвам :)

Е ти просто снимаш различни неща... аз не мога да си представя, к'во бих правил, ако нямах покритие от 40мм еквивалент надолу. Ся ще видиш, като награбя 10-18ката още от производствената линия.

Не ме съдете строго, това са едва първите ми снимки с тази камера. Баси, колко копчета има :)

Я, май съм пропуснал нещо ... capnemo, честито за новата камера, много добре се справяш с нея :go ahead: . Ама каква е все пак? 

Я, май съм пропуснал нещо ... capnemo, честито за новата камера, много добре се справяш с нея Публикувано изображение . Ама каква е все пак?

Flickr каза canon 70d :)

А, капитане, не ти ли е малко тежък, че като само тялото е 750 грама, отиде килограм...

Я, май съм пропуснал нещо ... capnemo, честито за новата камера, много добре се справяш с нея :go ahead: . Ама каква е все пак?

70д със сигма 24-105/4

Flickr каза canon 70d :)А, капитане, не ти ли е малко тежък, че като само тялото е 750 грама, отиде килограм...

Точно :) а с обектива мисля минава кило и половина, тежи пущинатаНо според мен си заслужава

70д със сигма 24-105/4

Точно :) а с обектива мисля минава кило и половина, тежи пущината

Но според мен си заслужава

Тялото е трепач :go ahead: Но обективът ми се струва малко странен избор  :eek: . Прегледах ревюта за него, като качество на снимките е отличен. Но този обхват отива повече на фулфрейм. Аз бих предпочел новия Canon EF-S 18-135 IS STM. По-широк е, по-дълъг, съвместим е с тялото по отношение на AF, и - струва около половината пари.

Днес се поразходих до "Златни Пясъци", и си спомних, как на времето тествах там първия си DSLR - EOS 1000D :) . Някои неща са си същите:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

При други има коренна промяна:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

:camera2:

ПП. Май пак трябва да си направим тема за обсъждане на DSLR-и, че старата потъна в архива ...

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

70д със сигма 24-105/4

Точно :) а с обектива мисля минава кило и половина, тежи пущината

Но според мен си заслужава

Честито, капитане, с кеф да щракаш, и дано не те сполитат проблемите, които съм чувал за 70D! Мислиш в перспектива, предполагам - въпросната Sigma покрива и fullframe, нали?

Има иначе (ако говорим за тегло) един канонски тип "палачинка" - 40 f/2.8 - хем много го хвалят, хем ще го усещаш малко по-тежък от капачката на тялото :P

А за да не съм празнословен, ето един опит за портрет от мен.

1/30, f/1.8, ISO 5000

Нулеви корекции, JPEG от апарата.

Публикувано изображение

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Тялото е трепач :go ahead: Но обективът ми се струва малко странен избор  :eek: . Прегледах ревюта за него, като качество на снимките е отличен. Но този обхват отива повече на фулфрейм. Аз бих предпочел новия Canon EF-S 18-135 IS STM. По-широк е, по-дълъг, съвместим е с тялото по отношение на AF, и - струва около половината пари.   :camera2: ПП. Май пак трябва да си направим тема за обсъждане на DSLR-и, че старата потъна в архива ...

Знам че е по-скоро за фул, но го взех заради качествата му (бленда и рязкост), иначе в списъка чакат 18-36/1.8, 10-18 (новия, който излиза май тоя месец) и един 120-400. E, може по-нататък да добавя един 100/2.8 макро. Кога ще,стане е отделна тема :)

Честито, капитане, с кеф да щракаш, и дано не те сполитат проблемите, които съм чувал за 70D! Мислиш в перспектива, предполагам - въпросната Sigma покрива и fullframe, нали?Има иначе (ако говорим за тегло) един канонски тип "палачинка" - 40 f/2.8 - хем много го хвалят, хем ще го усещаш малко по-тежък от капачката на тялото :PА

Чувал съм добри неща за него, но ще девалансира усещането ми много. А и аз си падам по-скоро по екстремните нещаИначе мисля сигмата беше ок за 5Д (не сън 100% сигурен)

Интересна снимка, смо че си мисля че е по-подходяща за темата с обработените снимки :)

Не мисля, че е подходяща за която и да е тема за авторски снимки. Освен ако колегата не е снимал Пол Уокър собственоръчно.

Моля спазвайте авторското право. Ако някой от двата кадъра не е лично ваш и нямате разрешение даползвате снимката моля да я премахнете от поста си!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.