Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Интересно ми е някой ще познае ли кога и къде е направен Публикувано изображение .

Нямам си и идея къде е заснето, но тези облаци горе много радват Публикувано изображение

И за да не стои поста без снимка, пък и стана въпрос за облаци, ето една панорамка от преди някой друг месец Публикувано изображение

Публикувано изображение

Преди някой друг месец, ей това ме застигна по пътя. Успях да се спася в последната секунда, че даже и няколко снимки измъкнах Публикувано изображение Само че, май не съм я качвал никъде, че тези жици..... 

Редактирано от Dilian Velev (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сиянието в червено и синьо се нарича "хроматични аберации". По принцип е дефект, и всеки обектив го има в някаква степен.

И за всеки обектив е нормално да е най-остър на средни бленди, и по-мек по краищата. 

Но като за този апарат - снимките са впечатляващи Публикувано изображение , особено ако си снимал от ръка. Само светкавицата е излишна в случая.

Благодаря за разяснението! Да, от ръка съм снимал, но както и да опитвах този FZ38 (а и моята TZ3-ка), не могат да снимат луната без светкавицата - не знам защо?!

Благодаря за разяснението! Да, от ръка съм снимал, но както и да опитвах този FZ38 (а и моята TZ3-ка), не могат да снимат луната без светкавицата - не знам защо?!

Той няма ли някакъв по-ръчен режим?

А ето нещо след бурята :)

Публикувано изображение

Той няма ли някакъв по-ръчен режим?

Има режим "М" (мисля, че трябва да е напълно ръчен режим), но там опитах и нищо не се получи, защото не знам какви точно настройки да направя, за ISO, бленда, скорост, експониране...?!

Има режим "М" (мисля, че трябва да е напълно ръчен режим), но там опитах и нищо не се получи, защото не знам какви точно настройки да направя, за ISO, бленда, скорост, експониране...?!

Слагаш ИСО на 100 например, след това бленда на максимално отворена, гледаш индикатор (би трябвало да има) и настройваш скорост. Ако скоростта е много ниска (под 1/15 или 1/30) увеличаваш ИСО

Диляне, нещо не си уцелил точния формат на публикуване Публикувано изображение

Мерси много :D Изобщо нямаше и да забележа, тогава на превюто ми се показа, и кой като мене, всичко е добре :D

Направо ги правя две тогава снимките, и от flickr, че нещо не ми се получи явно миналия път с dropbox-а :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мерси много Публикувано изображение Изобщо нямаше и да забележа, тогава на превюто ми се показа, и кой като мене, всичко е добре Публикувано изображение

Направо ги правя две тогава снимките, и от flickr, че нещо не ми се получи явно миналия път с dropbox-а Публикувано изображение

Фликър е много удобен за тази цел. И аз го ползвам. И може и три, четири снимки, стига голямата страна да е по-малка от 1024. И като ги гледам тези криви жици ми мирише на доста широкоъгълна леща :)

Фликър е много удобен за тази цел. И аз го ползвам. И може и три, четири снимки, стига голямата страна да е по-малка от 1024. И като ги гледам тези криви жици ми мирише на доста широкоъгълна леща Публикувано изображение

Залагам за SW панорама аз.

Слагаш ИСО на 100 например, след това бленда на максимално отворена, гледаш индикатор (би трябвало да има) и настройваш скорост. Ако скоростта е много ниска (под 1/15 или 1/30) увеличаваш ИСО

Благодаря, довечера ще пробвам (ако позволява времето)!

Между другото напарвих преди малко три макро снимки на едно цвете в този режим "М", но теста беше само с настройка на бленда и скорост! Ето ги и тях:

Първата снимка: F2.8; 1/640; ISO-80

Публикувано изображение

Втората: F5.0; 1/200; ISO-80

Публикувано изображение

И третата: F8.0; 1/80; ISO-80

Публикувано изображение

Често казано не мога да разбера разликата между тях?!

Но все пак ми е интересно да тествам тия настройки, защото моята TZ3-ка ги няма Публикувано изображение

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Благодаря, довечера ще пробвам (ако позволява времето)!

Между другото напарвих преди малко три макро снимки на едно цвете в този режим "М", но теста беше само с настройка на бленда и скорост! Ето ги и тях:

Първата снимка: F2.8; 1/640; ISO80

Втората: F5.0; 1/200; ISO80

И третата: F8.0; 1/80; ISO80

Често казано не мога да разбера разликата между тях?! Но все пак ми е интересно да тествам тия настройки, защото моята TZ3-ка ги няма Публикувано изображение

Виж фона. На 2.8 е доста по-размазан от примерно 8. Това е един от начините да се управлява дълбочината на рязкостта т.е. колко неща пред и зад фокусната равнина (на обекта) ще са също на фокус. Ох, все се каня да направя една серия снимки за демонстрация и да драсна една статийка във форума :)

Фликър е много удобен за тази цел. И аз го ползвам. И може и три, четири снимки, стига голямата страна да е по-малка от 1024. И като ги гледам тези криви жици ми мирише на доста широкоъгълна леща Публикувано изображение

Доста е удобен наистина, пък и от там можеш да си избираш и за какъв размер снимка да си вземеш линк Публикувано изображение

Залагам за SW панорама аз.

Панорама е, широк обектив нямам все още Публикувано изображение А какво трябва да рече SW панорама? 

Цалата панорама на снимката със кривите жици, е малко по внушителна, така да се каже. Но там... какви ли не варианти пробвах, и все не се получава. Заради вятъра се местиха и жиците, нормално и облаците, което доста прецака нещата Публикувано изображение Ако я наглася така че облаците да са както трябва, жиците се разминават, ако наглася жиците, при облаците се получава ghosting... Публикувано изображение 

Публикувано изображение

По-късно ще пробвам и един друг начин, може и да ми се получи :D

Доста е удобен наистина, пък и от там можеш да си избираш и за какъв размер снимка да си вземеш линк Публикувано изображение

Панорама е, широк обектив нямам все още Публикувано изображение А какво трябва да рече SW панорама

Цалата панорама на снимката със кривите жици, е малко по внушителна, така да се каже. Но там... какви ли не варианти пробвах, и все не се получава. Заради вятъра се местиха и жиците, нормално и облаците, което доста прецака нещата Публикувано изображение Ако я наглася така че облаците да са както трябва, жиците се разминават, ако наглася жиците, при облаците се получава ghosting... Публикувано изображение 

По-късно ще пробвам и един друг начин, може и да ми се получи Публикувано изображение

Софтуерна панорама, вместо в камерата панорамата се прави от последователни снимки от софтуер (не че в камерата не е пак софтуер) :)

Мда, ако има вятър ще се получи неприятен  проблем. И на мен лично тези криви жици нещо не ми харесват, ако беше без тях щеше (за мен) да е много по-добра

Ще действам чисто логически в опит да отговоря - Камен бряг - Джулай морнинг Публикувано изображение

Правилно Публикувано изображение

За пръв път ходя, беше интересно преживяване. Програмата през нощта не беше кой знае какво, но на сутринта Джон Лоутън успя да пораздвижи купона:

Публикувано изображение

Софтуерна панорама, вместо в камерата панорамата се прави от последователни снимки от софтуер (не че в камерата не е пак софтуер) Публикувано изображение

Мда, ако има вятър ще се получи неприятен  проблем. И на мен лично тези криви жици нещо не ми харесват, ако беше без тях щеше (за мен) да е много по-добра

То както и да я правиш, все си е софтуер Публикувано изображение Ама да.... тези жици... много ги мразя Публикувано изображение

Съвсем друга работа си е като няма жици в панорамата :

Публикувано изображение

Ето линк и за пълния размер, че тук не мисля че ще се събере нормално Публикувано изображение

П.П. Всъщност и идея си нямам на какво може да изглежда както трябва. На лаптопа определено не мога да я видя в "пълна сила", все пак е от само 36 снимки Публикувано изображение

Във връзка с последните изсипали се градушки над България, инженерите от Thule излязоха със специално решение за българския пазар - комплект за защита от град. Продуктът се отличава с изключително ниска цена, бърз монтаж и демонтаж, 100% гарантирана защита, различни цветови гами и много други...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

... страх лозе пази!!!

Нощ на художниците, част от Funcity 2014. Повече снимки от фестивала ще покажа в следващите дни.

Целия албум от въпросната нощ - https://flic.kr/s/aHsjZJpRRk

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

P.S. Съжалявам, че снимките са повечко в един пост, но ми беше трудно да подбирам...

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.