Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Варна, центъра:

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Транспортният възел Хай файв, Далас (High Five Interchange)

5 нива, 37 моста, височина колкото 12 етажна сграда.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

37 моста на 5 нива.. а аз на детелината в София на околовръстното се губя. Е*ем ти  транспортния възел, аз с автобуса ше си ходим. :)

37 моста на 5 нива.. а аз на детелината в София на околовръстното се губя. Е*ем ти  транспортния възел, аз с автобуса ше си ходим. :)

Всъщност е изключително добре надписан и означен. Ако четеш табелите и знаеш къде отиваш, няма проблем. Е, GPS с lane assist и junction view (незнам как ги превеждат) помага много :).

Сградата на Драматичния театър във Варна е много красива, един от символите на града е. Заслужава да се постараеш малко, като ще показваш нейна снимка:

Аз не съм се старал+тва снимката е с телефон правена, след като се връщах от нощна смяна и мноо ми се спеше, мноо ясно, че снимката ще е шит :D 

Аз не съм се старал+тва снимката е с телефон правена, след като се връщах от нощна смяна и мноо ми се спеше, мноо ясно, че снимката ще е шит :D

Дреме ти :tongue2: То един дето все правеше забележки вече се махна-този се изявява като заместник :P Нищо лично към RudeBoy,ма на никого не слагаш ръката ка бутона за лайкване на сила-на който не му харесва......Това не е тема за ,,качествени,, а за ,,авторски,,снимки... :offtopic_s:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

П.П. Снимките са от вчера :cool:

То един дето все правеше забележки вече се махна-този се изявява като заместник :P

А, за това много грешиш :) . Аз не влизам в темата за да правя забележки, а да гледам хубави снимки. И искрено се надявам да са повече.

И след като авторът сам признава, че снимката не е особено добра - какво лошо има, че и аз не я харесвам?...

ПП. Една интересна идея за служебен транспорт  :cool: :

Публикувано изображение

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Такива и аз ги мога :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и една по-различна:

Публикувано изображение

ПП. Една интересна идея за служебен транспорт :cool: :

Откраднали са идеята от кампуса на Google - там си имат много велосипеди - ама по-мънички - и ги ползват за транспорт между сградите - че са направо квартал. В момента не мога да изровя снимка обаче...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Снимките ти са великолепни, а архитектурата е величествена Аз много си падам по този род фотография.

Здравейте, приятели.

Ще използвам тази тема, за да задам един въпрос. След няколко дни ще снимам едно награждаване в доста осветена зала. Доста начинаещ съм, та ако може да ми дадете съвет какви точно трябва да бъдат настройките на фотопарата.

И за да не е off, един есенен кадър :)
Публикувано изображение

Здравейте, приятели. Ще използвам тази тема, за да задам един въпрос. След няколко дни ще снимам едно награждаване в доста осветена зала. Доста начинаещ съм, та ако може да ми дадете съвет какви точно трябва да бъдат настройките на фотопарата. И за да не е off, един есенен кадър :)  

Настройките ви трябва да бъдат  такива, каквито ви докладва вградения в камерата светломер. Светлината е доста условно нещо, така че конкретни данни не можем да ви дадем

Ще използвам тази тема, за да задам един въпрос. След няколко дни ще снимам едно награждаване в доста осветена зала. Доста начинаещ съм, та ако може да ми дадете съвет какви точно трябва да бъдат настройките на фотопарата.

Настройките ви трябва да бъдат  такива, каквито ви докладва вградения в камерата светломер. Светлината е доста условно нещо, така че конкретни данни не можем да ви дадем

Точни стойности не можем да дадем, но някакви насоки може: Относно осветеността на залата. Окото има гигантски динамичен обхват и често лъже. Личният ми опит показва, че залите, които са достатъчно добре осветени за фотографски цели са редки като кокоши зъби. В такива случаи обичам да съм там 5-10 мин преди нещото, и да си наглася така нещата, че при стойностите на блендата, които мисля да ползвам скоростта да не пада под 1/80 или 1/100s примерно. По-надолу може и да стават снимки, ама си е на късмет. Хората непрекъснато се движат. Не зная с какво ще снимаш но на автоматичен режим компактните апарати слагат на 1/50 примерно и това не е достатъчно. В такива зали често има осветителни тела които могат да влязат в кадър. Особено ако са малъки и силни (примерно LED насочени) може да излъжат експозицията на апарата или да предизвикат lens flare ( :) ) Така, че малкото подраняване помага и за доброто позициониране - да застанеш така че хем да хванеш хубави кадри, хем и да не ти блести насреща.

Публикувано изображение

Де го "Белгийчето" да види на какво хората викат хубаво дупе, а не като неговите "гардероби" и къси крака!

Де го "Белгийчето" да види на какво хората викат хубаво дупе, а не като неговите "гардероби" и къси крака!

Бъди сигурен, че гледа от някой от тайните си акаунти :)

Бъди сигурен, че гледа от някой от тайните си акаунти :)

Оооо! Не се и съмнявам! Сега събира материал и като дойде пак с някоя кака като тухла - просто ме разсмива. Да е жив и здрав най важното. То не всеки може да си намери хубаво момиче, а в Белгия - такива НЯМА!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.