Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Не се занимавам профисионално с фотография, снимам си ей така което ми хареса. Любител фотограф да се изразя по-точно. Впрочем щях да пиша на lz4jw , да се запознаем, но незнаех дали ще успеем да се видим да почерпи по една малка. ;)

Аз също не съм професионалист, но има правила, които трябва да се спазват :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз също не съм професионалист, но има правила, които трябва да се спазват :)

Следващите ши се постарая повече :)

Няколко снимки от днес, качеството не е много добро, но снимах със стария си фотоапарат.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Нещо прясно

Публикувано изображение

Няколко от днес с приятели :)

Първата снимка, нестана много добра, но докато се осъзная къде съм :D

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Малка разходка до Варна от днес: 

Хоризонта! :) И композиционно има какво да се поработи върху тях, гледна точка, излишни обекти на снимката :)

С какво снимаш, солджър?

С какво снимаш, солджър?

Снимам с каквото ми падне. Най-често с телефона и апарата в подписа ми.

Сградите предполагам с телефона си ги снимал, много са шумни снимките

И аз имам htc и много ме дразнят снимките с него.

А може и да изглеждат шумни, ако е мръсно стъклото отпред

Сградите предполагам с телефона си ги снимал, много са шумни снимките

И аз имам htc и много ме дразнят снимките с него.

А може и да изглеждат шумни, ако е мръсно стъклото отпред

Сега забелязах, че по някакъв начин самото стъкло от вътре е влезнала прашинка. Незнам как е станало, сега трябва да го карам на сервиз. Иначе може да е от камерата, уш е 8 МБ , но по някой път снимките са много добри друг път са ужасни.

Сега забелязах, че по някакъв начин самото стъкло от вътре е влезнала прашинка. Незнам как е станало, сега трябва да го карам на сервиз. Иначе може да е от камерата, уш е 8 МБ , но по някой път снимките са много добри друг път са ужасни.

Няма как снимки с телефон да са много добри, дори и камерата да е 43 мегапиксела...

Няма как снимки с телефон да са много добри, дори и камерата да е 43 мегапиксела...

Хм, не съм съгласен. Има телефони с хубави камери, има и с още по-хубави. :)

Ako си докоснал с пръст сткъкълцето преди да снимаш е нормално да не е качествено, но все пак е телефон, не обръщай чак такова внимание ;)

Нямам лични наблюдения, но казват че тази нокия, която споменавате правела доста добри снимки. Но снимащия няма почти никакъв контрол, каквото стане, стане :)

Нямам лични наблюдения, но казват че тази нокия, която споменавате правела доста добри снимки. Но снимащия няма почти никакъв контрол, каквото стане, стане :)

Мен ли имаш впредвид Капитане? Все пак това е форум, нокой не карам на сила да ми харесва/коментира/хвали снимките ми. Това, че изкривявам някой път дадена снимка, или сгреша нещо друго когато снимам, просто така съм свикнал да правя снимките това ми е като табает " да го кажа на селски".

Мен ли имаш впредвид Капитане? Все пак това е форум, нокой не карам на сила да ми харесва/коментира/хвали снимките ми. Това, че изкривявам някой път дадена снимка, или сгреша нещо друго когато снимам, просто така съм свикнал да правя снимките това ми е като табает " да го кажа на селски".

неее,имах предвид по принцип че когато се снима с телефон нямаш контрол върху такива параметри като скорост, ИСО, бленда и т.н. :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Няма да се връщам назад в темата, но предполагам става въпрос за Nokia 808 PureView. Наистина прави много добри снимки, в което се убедих лично преди няколко дена в един клуб, където осветлението е само свещи... Ами при тази мижава светлина, без светкавица, ми демонстрираха какви снимки прави, и според мен, няма телефон към настоящия момент, който да прави по-добри снимки. Не и разгледах опциите при снимане, но за контрола не си съвсем прав, поне що се отнася до Android телефоните - има доста добри приложения, които позволяват контрол на ISO, експозиция и т.н.

Няма да се връщам назад в темата, но предполагам става въпрос за Nokia 808 PureView. Наистина прави много добри снимки, в което се убедих лично преди няколко дена в един клуб, където осветлението е само свещи... Ами при тази мижава светлина, без светкавица, ми демонстрираха какви снимки прави, и според мен, няма телефон към настоящия момент, който да прави по-добри снимки. Не и разгледах опциите при снимане, но за контрола не си съвсем прав, поне що се отнася до Android телефоните - има доста добри приложения, които позволяват контрол на ISO, експозиция и т.н.

Чувал съм че прави добри снимки, само че няма контроли даже колкото сапунерка., много от нещата са само софтуерни, което е доста далеч от истината :)

Публикувано изображение

• Автор

Че телефона дава повече ограничения, така е. Че телефона не е сапунерка, факт. Че не е DSLR, то това е повече от ясно.

Но и с телефон могат да станат хубави снимки.

Аз, да не се изказвам като някакъв специалист, защото не съм такъв, любител съм, но с телефона ми, Sony Arc S, 8 Mpx камера, ето снимка правена с него:

Публикувано изображение

Снимката като композиция, не е кой знае какво... Има малко шум, но не е чак толкова.

Ето какво гласи EXIF-а на снимката:

f/2.8

1/500 s

ISO-80

И на края Focal lenght 4mm

Харесва ми как съм хванал тоя бръмбар във въздуха, замръзнал, само крилете са леко размазани от твърде бързото им трептене.

Не говоря, че камерите в телефоните са страхотни и страшно добри, ама не ги подценявайте толкова много.

И като още доказателство:

ЛИНК към снимки с така наречените "кибритени фотоапаратчета. направени от стара лента и кибритена кутийка просто... Инфо в Google.

Че телефона дава повече ограничения, така е. Че телефона не е сапунерка, факт. Че не е DSLR, то това е повече от ясно.Но и с телефон могат да станат хубави снимки....

Тези, които казват, че с телефон не се правят снимки, да вземат дружно да се хвърлят от някъде... Да, със съпунерките се правели по-добри снимки, казаха тъпаците... Тези неща ги слушаме от около десет-дванайсе години.... Най-добрия (фото)апарат, е този, който ти е в джоба!!! Дреме ми на пенчо и дренчо с какво снимат... То зад устройството, седи човек. Когото не можеш, ако ще да си с най-най... пак няка да стане, ако не си го можеш..,,

ъъъ... не виждам защо трябва да се оправдаваш, че си снимал с телефон, пък снимката взела че станала добре.................... Абе не казвам, че е добре, да не ме разберете погрешно.... Всичко извън центъра е абсолютно размазано, ама това няма да коментирам... Добра снимка!

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Всичко извън центъра е абсолютно размазано, ама това няма да коментирам...

:lol6: И аз това няма да го коментирам.

Една премръзнала шипка.

Публикувано изображение

Май трябва да си изхвърля обектива. То "извън центъра" е по-размазано от телефона на quickJO...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.